Enebyvägen 3

Bilder

  • Enebyvägen 3 baksidan
  • Kök
  • Relaxavdelning
  • Altan i österläge
  • Allrum/sovrum övre plan

Utgångspris

5 995 000 kr

Bevaka slutpriset

Enebyvägen 3 , Håbo-Tibble Ålsta , Upplands-Bro

Lantligt boende med härliga ytor både inne och ute. Välkommen till denna mycket vackert belägna villa med öppna landskap utanför husknuten. Stora ytor för umgänge och härlig relaxavdelning. Vackra sovrum med stora fönsterpartier. Altan i öst/söderläge som går runt två sidor av huset. Dubbelgarage. Besiktigat. Möjlighet till hästplatser på granngården.

271 kvm, 9 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
271 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
3 190 kvm
Byggår:
1974
Driftskostnad:
2 849 kr/månad
Utgångspris:
5 995 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

9 rum varav 5 - 6 sovrum

Boarea

271 kvm

Rumsbeskrivning

Nedre plan.
Hall:
Ljus välkomnande entré med klinkergolv och vattenburen golvvärme. Målade väggar. Stor garderobsvägg med skjutdörrar i glas. Infällda spotlights i taket. Ytterdörr med kodlås kopplat till Verisure larm.
Längre in i hallen finns ytterligare inbyggda garderober med skjutdörrar i glas. Trapp i trä leder upp till ovanvåningen.
I en gång inåt huset finns skåp med golvvärmecentral samt ett litet städförråd där proppskåp och nätskåp sitter. Därifrån kan man även ha ljudanläggning för central styrning av högtalarna runt om i huset.

Kök:
Rymligt kök med mycket ljusinsläpp från fönster mot öppna ängar. Klinkergolv med vattenburen golvvärme och målade väggar. Infällda spotlights i taket. Kök från Kvik med svarta blanka luckor och arbetsbänk i fanér (Ikea) samt rostfria skivor på väggen ovan. Maskinell utrustning: Varmluftsugn, köksfläkt, induktionshäll, kyl, frys, mikrovågsugn (alla från -09). Ångugn (-15), diskmaskin (-13) och vinkyl. Högtalare finns monterade i vägg.

Vardagsrum:
Öppen planlösning i vinkel med matplats och kök. Furugolv och målade väggar samt fondtapeter. Stora altandörrar (skjutdörrar) leder ut till altanen både mot baksidan och mot kortsidan av huset. Braskamin.

Sovrum 1:
Laminatgolv och målade väggar. Infällda spotlights i taket. Förberett för montering av högtalare i taket.
Sovrum 2:
Laminatgolv och målade väggar. Två inbyggda garderober.

Tvättstuga:
Klinker på golvet och målade väggar. Utgång till trädgården via altandörr. Tvättho i rostfritt stål. Tvättmaskin. Gott om förvaringsutrymme med integrerad utfällbarbar strykbräda samt väggfast klädställning för tvätt. Skjutdörr. Förberett för montering av högtalare i taket.

Badrum:
Stort badrum med fönster. Klinker på golvet och kaklade väggar med dekornischer. Badkar, duschhörna med regnmunstycke, vägghängd WC-stol samt handfat i glas med kommod och väggspegel. Väggmonterat högskåp. Förberett för montering av handdukstork. Skjutdörrar i glas leder in till badrummet från två håll. Infällda spotlights i taket. Förberett för montering av högtalare i taket.

Relaxavdelning:
Klinker på golvet med golvvärme och spacklade/målade väggar. Fönster i tre riktningar med utgångar till altanen. Projektorduk inbyggd i taket och uttag förberett för montering av projektor. Förberett med uttag, antennkabel samt för upp till 7 vägghögtalare för surroundljud. Infällda spotlights i taket. Bastu med rökfärgat glas ut mot rummet. Under sittbänken i bastun sitter högtalare. Förberett för montering av högtalare i taket.

Övre plan.
Allrum:
Luftigt allrum med furugolv och målade väggar. Infällda spotlights i taket samt högtalare.

Arbetsrum:
Furugolv och målade väggar. Spotlights i taket. Litet rum utan fönster, lämpligt även som walk-in closet.

Inre hall:
Furugolv och målade väggar samt spotlights i taket.

Sovrum 3:
Laminatgolv och målade väggar. Öppet i taket upp till nock med synliga takbjälkar. Stort fönsterparti mot skogsområde. På takbjälkarna finns förberett med el för montering av ljuskällor.

Allrum/sovrum:
Stort rum på nästan 30 kvm. Laminatgolv och målade väggar. Öppet i taket till nocken med synliga tvärbjälkar. Även i detta rum är förberett med el för montering av ljuskällor ovanpå takbjälkarna. Spotlights i taket. Stort underbart fönsterparti som vetter mot fri baksida av fastigheten.

Sovrum 4:
Furugolv och målade väggar. Separat klädkammare med väggfasta hyllor. Utgång till balkong i söderläge. Infällda spotlights i taket. Lucka till kattvind. Kattvindsförråd finns även med ingång från klädkammaren. I takfönstren sitter fjärrstyrda mörkläggningsgardiner som laddas med solceller.

Badrum:
Klinkers på golvet med golvvärme samt kaklade väggar. Infällda spotligts i taket. Utgång till balkong. Elektrisk handdukstork. Duschhörna med glasbetongväggar samt dörrar. Vägghängd WC-stol och handfat med kommod och väggspegel ovan. Träpersienner i fönstren. (Badrummet ombyggd -06).

# Ethernetuttag finns på olika ställen i huset.
# Verisure larm är installerat med rörelse- och branddetektorer samt kameror. Kopplat till mobilapp för kontroll av huset. Kopplat till larmcentral.
# Huset har programmerbara sladdlösa kontakter till lamporna.
# 2012 sattes nya fönster in i hela huset, yttertaket isolerades och byttes.
# 2011 målades husfasaden. (andralagret saknas på norrsidan)
# Golvvärmen i entrén, köket och badrummet upp är centralstyrt. Går att särkoppla för individuellt reglage.

-------------------------------------------------------
Budgivning
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär vidare att säljaren avgör när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla i vinkel

Byggnadsår

1974 ombyggt 2012

Uppvärmning

Pelletspanna och solpanel med vattenburen värme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 september 2015
Energiklass: D
Energiprestanda: 119 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas isolerglas
Bjälklag: Trä
Tak: Shingel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

På framsidan av huset finns en tillbyggd balkong i västläge.
Utmed baksidan finns en stor altan som sträcker sig runt kortsidan med utgång både från kök och vardagsrum. En del av altanen är under tak. Där finns förberett för utedusch med va-ledning och avlopp i golvet samt förberett för montering av högtalare i taket. Infravärme.

Fastighetsbeteckning

Tibble-Önsta 1:17

Övriga byggnader

Fristående dubbelgarage med fjärrstyrda portar. Utrymme för pelletspanna och pelletsförråd. Påfyllning av pellets från framsidan av garaget. Slanglängd endast 2 m för påfyllning. Pelletförrådet är ca 7 kbm i storlek och fylls på ovanifrån. På garagets tak sitter solpaneler. 5 st à 1,98 kvm.
Ett separat kallförråd finns framför huset. El är indraget.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

34 190 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 6 000 kr
VA: 1 050 kr
Renhållning: 1 960 kr
Väg, samf: 840 kr
Sotning: 1 100 kr
Försäkring: 6 000 kr
Övrigt: 17240
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Sotning inkluderar både pelletspanna och braskamin. VA-kostnaden består av en tömning av avloppstankarna per år. Övrigt är kostnad för pellets samt kostnad för larm.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 553 000 kr

Summa pantbrev

4 845 000 kr

Tomt

Areal: 3 190 kvm
Tomttyp: Trädgårds/naturtomt

Tomtbeskrivning

Stor plan, lätt sluttande trädgårdstomt ut mot öppna fält. På framsidan av huset är det naturtomt.

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om. Borrad brunn, ca 69 m djup med avsaltningsfilter. Brunnen delas av tre hushåll. Enskilt avlopp. Trekammarbrunn. Delas med en granne. (Tot två tömingar om året på 4 personer.)

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Bälby GA:1.
Förmån, Officialservitut: Väg vattenledning, 01-HÅL-383

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Håbo-Tibble Ålsta

Här har du möjlighet att bo i lantlig miljö men ändå nära tätorterna Bro och Kungsängen. Eneby ligger bakom Kyrkbyn, mot Vallbyvik. I närheten finns Håbro IF idrottsplats samt hästhagar som tillhör det närbelägna travstallet.

Aktiviteter:
För golfälskare så finns fyra fina golfbanor i närheten. Bro Hof som är en av Europas finaste golfbanor, Sofielunds Golfklubb, Bro-Bålsta Golfklubb och Kungsängen Golf Club.
I närheten finns den allmänna badplatsen Vallbyvik som ligger vackert vid Sigtunafjärden. Där finns det omklädningshytt, brygga och en fin sandstrand.
Kyrkan i Kyrkbyn har aktiviteter för barn, bl a för hemmavarande föräldrar.
Kyrkan har, när underlag finns, även en barnkör samt trevliga luciafiranden.
Håbro IF har idrottsskola och fotboll för både stora och små på den fina idrottsplatsen i byn.
Är man hästintresserad finns det många möjligheter. Har du egen häst finns det flera inackorderingsstall i närheten med och utan ridhus. Ett av dom är Kvarnnibble Gård, med ett stort ridhus.

Natur:
Vill man bo nära naturen har man hamnat helt rätt. Det är ett mycket vackert åkerlandskap med fälten och ängarna in på knuten.
Naturligtvis finns fina bär- och svampskogar med omedelbar närhet.

Skolor:
På Gråbovägen i Håbo-Tibble Kyrkby finns Håbo-Tibble förskola som drivs i kommunal regi. Det finns även dagbarnvårdare att tillgå.
Har man skolbarn upp till 5:e klass finns Tjustaskolan på bekvämt avstånd. Det är en mycket trevlig liten skola med "Bullerbyn-känsla".

Kommunikation

Buss 557 går mellan Kungsängens station och Håtuna Kyrka. Skolbuss stannar vid fastighetens brevlåda och kör till skolorna i Håbo-Tibble som endast ligger 3 km bort. Där finns Håbo-TIbble förskola samt Tjustaskolan med årskurs 1-5 (ev även åk 6 från HT16).

Närservice

Mindre köpcentrum finns i Bro Råby. Matbutik Willys, Hästsportsbutik Börjes, Jysk, Karlssons samt Outletbutik för kläder.

I närheten

Livsmedelsbutiker
R.c Bageri AB
3,5 km
Rost & Russin
3,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
S:t Pers Grundskola Fritidshem
3,3 km
S:t Pers Fritidshem
3,3 km
Kollektivtrafik
Håbo-Tibble kyrkby
1,3 km
Bälby
1,3 km
Grundskolor
Tjustaskolan
2,3 km
Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket/SSHL
2,7 km
Gymnasium
Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket/SSHL
2,7 km
Banker
Handelsbanken
3,7 km
Swedbank
3,7 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Sjudargårdsbadet
2,5 km
Prästängshallen
2,9 km
Simhallar & Utomhusbad
Vallbyvik
2 km
Sjudargårdsbadet
2,4 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Yvonne Eriksson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,65 %
3 år 2 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte