Västra Parkgatan 5

Bilder

  • Exteriör
  • Exteriör
  • Exteriör
  • Vardagsrum
  • Vardagsrum

Utgångspris

6 995 000 kr

Bevaka slutpriset

Västra Parkgatan 5 , Charlottendal , Luleå

Med attraktivt och lugnt stadsnära läge finner du denna villa som är något utöver det vanliga. Beläget i attraktiva Charlottendahl, byggt 1921 i två plan med källare och med sina 160+84 kvm rymmer villan en stor familj. Här finns även goda uthyrningsmöjligheter med ett gårdshus som inrymmer en modern lägenhet om ca 71 kvm+loft och med egen uteplats. Fantastisk och insynsskyddad trädgård med pergola, buskar och vackra träd. Villan är varsamt renoverad med bl.a. specialbeställda 3-glasfönster och vacker fasad som är återställd till originalutseendet och målad med linoljefärg. Källare dränerad och isolerad 2000.

Invändigt har du en väl bevarad karaktär för husets byggår med vackert listverk, tre kakelugnar, vedspis och gjutjärnsspis fördelat på de tre planen. I dagsläget finns två sovrum men går att dela av för fler och i källaren finns två inredda rum som väl fungerar som sovrum. Det rymliga köket är platsbyggt och har stor matplats invid burspråk och öppen planlösning mot vardagsrummet, här står de två största kakelugnarna rygg mot rygg så du kan njuta av en brasa från både vardagsrum och kök. Genomgående smakfulla och påkostade material och en charm som måste upplevas på plats.

Välkommen att kontakta mäklaren för att anmäla dig till visning. Visningar kommer att ske från och med onsdag v.42. (Endast bokade visningar).

160 kvm, 4 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
160 kvm
Biarea:
84 kvm
Tomtarea:
1 108 kvm
Byggår:
1921
Driftskostnad:
3 114 kr/månad
Utgångspris:
6 995 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 2 - 4 sovrum

Boarea

160 kvm

Biarea

84 kvm

Rumsbeskrivning

Entréplan

HALL
Vacker entrédörr tillverkad av Henrikssons snickeri med ljusinsläpp ovanför. Klinkergolv med golvvärme och garderober med skjutdörrar som är original från husets byggår och tidigare suttit i köket. Fint ljusinsläpp från stora fönster. Vacker trapp med klinker leder till källarvåningen och bred trätrapp till övre plan.

KÖK & MATPLATS
Ett riktigt drömkök med stora ytor för matlagning och umgänge. Köksinredningen är platsbyggd av Henrikssons snickeri och har vita luckor och vitt kakel ovan bänkskivor. Härlig vedspis, spis med häll, spisfläkt, diskmaskin och kombinerad kyl/frys. Vackert trägolv och ljusa väggar. Gott om förvaring. Den rymliga matplatsen är belägen invid burspråk och här finns en av husets fina kakelugnar.

VARDAGSRUM
Med öppen planlösning mot matplatsen och med ett fint ljusinsläpp ligger detta härliga vardagsrum med en otroligt vacker kakelugn. Samma fina trägolv som i kök, ljust grå tapeter och vackert listverk av Henrikssons Snickeri.

WC
Charmig wc invid den vackra trätrappen. Vitmålat trägolv och kakel samt vita tapeter.

Övre plan

HALL
Övre hall med vacker originaldörr som leder till vinden. Vitmålat trägolv och vit träpanel på väggar. Utgång till stor balkong med utsikt över trädgården.

SOVRUM 1
Stort sovrum som tidigare varit avdelat till två separata sovrum. Här finns gott om plats för dubbelsäng med sängbord och ytterligare möblemang. Garderober med skjutdörrar, vita tapeter och vitmålat trägolv.

SOVRUM 2/ALLRUM
Även detta rum går att dela av för att skapa ytterligare sovrum. Nuvarande ägare använder detta rum som ett allrum, här finns ytterligare en vacker kakelugn och ett bra förvaringsutrymme som döljs av vita draperier. Vitmålat trägolv och målade väggar i grå ton.

BADRUM
Detta stilrena badrum är renoverat 2011 med påkostade materialval. Exklusivt handfat i Corian samt blandare från Vola. Vägghängd wc och dusch. Smakfullt kakel och klinker samt elgolvvärme.

Källarplan

NEDRE HALL/SVALE
Bred trappa med originalklinkergolv leder dig ner till källarplan och den nedre hallen. Vacker trädörr leder in till ett bra förrådsutrymme. Golvvärme.

INRETT RUM 1
Inrett rum som i dagsläget fungerar som ett sovrum. Vitmålade väggar och originalklinkergolv. Utrymme för enkelsäng och ytterligare möblering.

INRETT RUM 2
Även detta rum används som sovrum. Rummet är rymligt och här finns plats för dubbelsäng och sängbord. Avskärmad kontorsdel. Italienskt klinkergolv och väggarna är vitmålade med grå fondvägg. I rummet finns också en vacker gjutjärnskamin som både fungerar som utsmyckning i rummet men även ger bra värme. Golvvärme.

BASTU & RELAX MED WC
Här finns utrymme för avkoppling med både badkar, bastu och dusch. Duschen skärmas av med betongglas och på väggarna är det blå mosaik. Intill duschen finns hylla för praktisk förvaring av handdukar m.m. I utrymmet finns även wc och handfat. Italienskt klinkergolv, vitt kakel och vitmålade väggar. Golvvärme.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare

Byggnadsår

1921

Uppvärmning

Luft/vatten-värmepump

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 september 2017
Energiklass: C
Energiprestanda: 82 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Bandplåt
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

- Källare dränerad och isolerad 2000
- Stora delar av elen är omdragen
- Nya avloppsrör från huset ut till gatan
- Fasad återställd till ursprungliga utseendet i både färg och utformning

Samtliga kakelugnar och spisar är fungerande:
- Kakelugn i vardagsrum renoverades 1995
- Kakelugn i matrum installerades 1997
- Vedspis i köket installerades 1997
- Kakelugn på övre plan installerades 2015

Fastighetsbeteckning

Renen 16

Övriga byggnader

GÅRDSHUS MED EGEN UTEPLATS
Gårdshus (K-märkt) som urspungligen varit ett stall byggdes 2001 om till butik och vidare 2015 byggdes det om till lägenhet om ca 71 kvm. Renoveringen är utförd i samråd med Norrbottens Museum för att bibehålla originalutseendet. Invändigt är det en läcker lägenhet med betonggolv och golvvärme, allrum, sovrum, kök och loft. Genomgående vita väggar och infällda spotlights i tak. Stora fina fönster och vackra pardörrar som leder ut till uteplatsen. I badrummet finns wc, dusch och tvättmaskin. Köket är utrustat med kyl/frys, spis med häll och fläktkåpa. Uteplatsen är avskild från övriga tomten och här kan en eventuell hyresgäst vistas i lugn och ro.

TIMRAT LUSTHUS
Sammanbyggt med gårdshuset finns ett otroligt mysigt uterum med grusgolv och vitmålade timmerväggar. Charmiga fönster och dörrar som ursprungligen fanns i bostadshuset. Här kan man tillbringa sena kvällar både vår, sommar och höst. Stenlagd uteplats finns utanför.

CYKEL-SKJUL, FÖRRÅD, VEDBOD/REDKAPSSKJUL
Bra förvaring för trädgårdsredskap, cyklar, ved m.m.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

37 377 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 29 451 kr
VA: 4 926 kr
Renhållning: 3 000 kr

Kommentar

Nuvarande ägare har haft en elförbrukning på 32791 kwh till en kostnad av 29451 kr, kostnad avser både hushållsel och uppvärming, samt en vattenförbrukning på 64 kubik till en kostnad av 4926 kr. Sophämtning av det brännbara kärlet (370 l ) varannan vecka till en kostnad av 3000 kr. OBS! Kostnad för försäkring tillkommer.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 822 000 kr, varav byggnadsvärde 1 075 000 kr

Summa pantbrev

4 200 000 kr

Tomt

Areal: 1 108 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

I närheten

Livsmedelsbutiker
Thai shopen Luleå HB
450 m
Butik 4085327 Luleå Storgatan AB
500 m
Köpcentrum & Gallerior
Shopping Galleria
570 m
Smedjan AB
670 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Luleå Dag & Natt förskola - Charlottendal
190 m
Seminariets Förskola
500 m
Kollektivtrafik
Landstingshuset
170 m
Kungsgatan
210 m
Grundskolor
2120002742
220 m
Kulturskolan
560 m
Gymnasium
Norrlands Entreprenörsgymnasium i Luleå AB
860 m
Luleå Gymnasieskola
1 km
Universitet & Högskolor
Teaterhögskolan i Luleå
890 m
Luleå Tekniska Universitet
3,3 km
Banker
FOREX Bank
580 m
SEB
610 m
Golfbanor & Golfklubbar
Golfängen
650 m
Sport- & Idrottsanläggningar
Basket Arenabolaget
390 m
Luleå Energi Arena
390 m
Simhallar & Utomhusbad
Actic Pontusbadet
390 m
Pontusbadet
410 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Nina Kaewsit för mer information!

Nina Kaewsit

Nina Kaewsit

Boden

Luleå

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-377 15 15

nina.kaewsit@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte