Franzéngatan 82

Bilder

  • Såld!
  • Ljus bostad som har ett attraktivt läge på lugn adress

Franzéngatan 82 , Kungsholmen Hornsbergs Strand , Stockholm

Med ostört läge på attraktiv adress ligger denna ljusa hörnlägenhet. Lägenheten har en väldisponerad planlösning med två balkonger, två badrum och ljusa rymliga rum. Bostaden har en genomtänkt inredning med många vackra och påkostade materialval. Huset ligger bara några meter från Ulvsundasjön med glittrande vatten och trevliga bryggor. Även närhet till ett brett utbud av restauranger, Lindhagens gallerian med många butiker, systembolag, bussar och tunnelbana. Garage finns i huset!

108 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
5 887 kr inkl. värme
Typ:
Lägenhet
Boarea:
108 kvm
Våning:
4, hiss finns
Byggår:
2013
Driftskostnad:
687 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

108 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomnande hall med gott om utrymme för att hänga av sig ytterkläder. Två garderober som erbjuder generöst med förvaring. Parkettgolv i valnöt och ljust målade väggar.

Kök

Stilrent kök med ljusa släta skåpluckor, bänksskiva i ek och snyggt designkakel från Piero Fornasetti. Generöst med arbetsyta och skåpsförvaring. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger en naturlig matplats för ett stort bord. Utgång till en vädringsbalkong. Köket är utrustat med spishäll, fläkt, diskmaskin, kyl och frys.

Balkong

I anslutning till köket ligger en mindre vädringsbalkong som vetter mot söder.

Sovrum 1

Master bedroom med gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och förvaring. Idag finns det tre garderober i rummet. Parkettgolv i valnöt, påkostad fondtapet och ljust målade väggar.

Vardagsrum

Rymligt och luftigt rum som ligger med öppen planlösning mot köket. Generösa fönsterpartier i söder som ger rummet ett härligt ljusinsläpp. Rummet är lättmöblerat och det ryms utan problem soffgrupp, tv-möbel och förvaring för den som önskar. Parkett i valnöt och tapetserade väggar.

Balkong

I anslutning till vardagsrummet ligger lägenhetens stora balkong med gott om plats för utemöbler. Härifrån kan du se en glimt av Ulvsundasjön.

Sovrum 2

Väldisponerat rum med plats för säng och förvaring. Även gott om plats för skrivbord för den som önskar. Platsbyggda bokhyllor i massivt trä. Parkettgolv i valnöt, en tapetserad fond vägg och ljust målade väggar.

Sovrum 3

Även detta rum är väldisponerat med plats för säng och förvaring. Gott om plats för skrivbord för den som önskar. Platsbyggda bokhyllor i massivt trä. Parkettgolv i valnöt, en tapetserad fond vägg och ljust målade väggar.

Badrum 1

Lägenhetens största bad som är påkostat och lyxigt inrett med designkakel, klinkergolv med värme inunder och vita kaklade väggar. Dubbla handfat med kommod inunder, stor dusch med vikbara duschdörrar, WC och tvättmaskin samt torktumlare. Ovanför spegeln sitter extra belysning och ovan tvättmaskinen och torktumlaren sitter två skåp för extra förvaring. Dimbara spotlights i taket.

Badrum 2

Lägenhetens andra badrum är även det påkostat med exklusiva materialval. Designkakel, klinkergolv med värme inunder och vita kaklade väggar. Dusch med vikbara duschdörrar, WC och en kakelklädd bänk med ett vackert ett vackert handfat i flodsten. Dimbara spotlights i taket.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 8, hiss finns

Avgift

5 887 kr inkl. värme

Driftskostnad

8 248 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 124 kr
VA: 3 024 kr
Försäkring: 3 100 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Under föreningsinformationen beskrivs uträkningen av driftskostnaderna mer utförligt.

Andel i föreningen

0,51%

Andel av årsavgiften

0,54%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2013

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 mars 2016
Energiprestanda: 95 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Obligatoriskt tillägg på avgiften med 200 kr/mån för kabel-tv och bredband.

Förening

Namn

Brf Jublet

Om föreningen

Brf Jublet är en är äkta förening som registrerades 2008-08-14. Föreningen innehåller med 240 bostadsrätter och 9 lokaler. Adresser i föreningen (inkl lokaladresser) är Franzéngatan 72-82, Hornsbergs Strand 83-89, Lars Forssells Gata 26-34, Lindhagensgatan 143-151. I månadsavgiften ingår värme, fastighetsel för allmänna utrymmen, sophantering och fastighetsskötsel. Digitala tjänster (bredband samt IP-TV) ingår som ett obligatoriskt tillägg men specificeras separat på avgiftsavin.

Gemensamma utrymmen
- Cykelrum: 2 st, samt cykelställ på innergård

- Gemensamhetslokal: Finns ej

Gård
På innergården finns bänkar och bord för samvaro samt lekyta och cykelställ. Entré kan ske via något av trapphusen samt via trappor från Franzéngatan eller Hornsbergs Strand.

Lekplats
Finns på innergården, utrustad med gungor, studsmatta och sandlåda

Rullstols- och barnvagnsrum
Ett per trapphus, förutom Franzéngatan 74 som delar med Lindhagensgatan 141. Nyckel kan lånas av föreningen som skall återlämnas när den inte längre nyttjas, dock senast vid avflyttning.

Tvättstuga
Finns ej

Återvinningsrum
På Franzéngatan finns ett soprum avsett för källsortering och återvinning. Kärl finns bland annat för ljuskällor, elektronik, tomglas och wellpapp.

Antal våningsplan
8-9

Antal hus/portar
1/11

Arkitekt
Bergkrantz Arkitekter AB, http://bergkrantz.se

Byggår
2011-2013

Energiförbrukning
65 kWh/kvm på årsbasis, inklusive garage.

Lokaler
9 varav 9 är uthyrda. Av dessa är samtliga upplåtna med hyresrätt och kontraktstiden löper minst tre år.

Lägenheter
240 st, i storlekarna 1-5 RoK

Lägenhetsnummer
Varje lägenhet har två olika lägenhetsnummer - ett unikt föreningsnummer samt ett nummer enligt Skatteverkets numrering.

Uppvärmning
Husets uppvärmning sker med fjärrvärme och ingår i månadsavgiften. Som komplement finns även bergvärme. Huset kv. Jublet är registrerat för certifiering enligt LEED (Leadership for Energy and Environmental Design) och är i dagsläget ett av de mest energieffektiva flerbostadshusen i Sverige.

Ventilation
FTX-ventilation med värmeväxling.

El och vatten
Föreningen har ett gemensamt elabonnemang, varje lägenhet är i sin tur utrustad med undermätare och betalar för faktiskt förbrukning via tillägg på månadsavgiften. Även kall- och varmvattenförbrukning debiteras bostadsrättshavaren. Varje lägenhet har inloggningsuppgifter till ett avläsningssystem som redovisar statistik för förbrukningen.

Brandvarnare
Varje lägenhet är utrustad med en eller två brandvarnare (beroende på storlek). Det är den enskilde medlems ansvar att vid behov ansvara för underhåll och återanskaffning.

Delat ägarskap
Det är tillåtet med släkt-/föräldra- och barnägande i föreningen. Inget särskilt krav finns på andelsstorlek.

Juridisk person: Accepteras ej

Kreditupplysning
Föreningen gör alltid en kreditupplysning på blivande medlemmar.

Pantsättningsavgift
Föreningen tar ut pantsättningsavgift. Avgiften är 1% av gällande prisbasbelopp.

Överlåtelseavgift
Föreningen tar ut överlåtelseavgift á 2,5% enligt gällande prisbasbelopp, som betalas av köparen.

Antal lägenheter

240

Antal lokaler i föreningen

9

TV och Bredband

Bredband: Fiberanslutning från Ownit Bredband via Stokab, 100/100 Mbps ingår som ett obligatoriskt tillägg i månadsavgiften. Det går att uppgradera till 1 000/1 000 Mbps mot en avgift.

Kabel TV: Föreningen har IP-TV från Canal Digital, basutbudet ingår som ett obligatoriskt tillägg i månadsavgiften.

Parkering

Boendeparkering

Garage: Det finns 4 MC-platser och 126 bilplatser, varav 12 st är dubbelplatser, 5 el- och 5 handikapplatser. Avgift för garageplats är 1 700 kr och uppsägningstiden är 3 månader. För närvarande står ca 40 medlemmar i kö, och det går ej att överlåta hyrd garageplats t ex vid försäljning av bostadsrätten. Endast medlemmar i föreningen kan stå i kö för och hyra plats.

Om området

Kungsholmen Hornsbergs Strand

Välkommen till en av de nyaste stadsdelarna i Stockholm. Hornsbergs Strand är ett attraktivt och expansivt område och en del av den nya stadsdelen Lindhagen, som vuxit fram. Här bor man invid Ulvsundasjöns glittrande vatten med närhet till Fridhemsplans citypuls. Vid närbelägna Kristinebergs Strand finns båthamn och badbryggor.

Det nya området kommer att få en tydlig innerstadskaraktär med bostäder, affärer, service, bilfritt torg och en ny prisbelönt strandpromenad. Kristinebergs slottspark ska göras om och bindas samman med Ulvsundasjön. En marin mötesplats med färjehamn och restauranger med uteserveringar planeras längs med strandpromenaden. Längst ner mot vattnet finns en solterrass av trä och den fina parken med bl. a skateboardramp, fotbollsplan, naturstig, plaskdamm och stora gräsklädda lekytor. Här kan man ta ett dopp samlas för en picnic eller njuta av solnedgången och utsikten. I den nyöppnade gallerian som ligger alldeles runt hörnet finner man kontor, butiker, restauranger, apotek, systembolag samt Ica Maxi. Lindhagensgatans esplanad blir huvudstråket.

Kommunikation

Kommunikationerna är goda. Kort promenadavstånd till T-bana Stadshagen (blå linje) som tar dig till T-centralen på 5 minuter. Ca 8-9 minuters promenad till T-bana Kristineberg (grön linje). Två busslinjer 49 och 56 trafikerar området. Med bil tar man sig snabbt ut på Essingeleden och det tar endast ca 10 minuter till Bromma flygplats. Det planeras även en spårväg som ska sträcka sig över hela innerstaden.

Närservice

I området finns även fina promenadstråk, joggingspår och cykelbanor längs vattnet. SATS, Fitness24Seven och Puls & Träning m.fl gym har öppnat i området. Närliggande Ballbreaker erbjuder aktiviteter såsom diskobowling, golf, biljard m.m. Här finns också restaurang och sportbar. I kvarteret Eden finns två daghem. Utöver detta finns i närområdet 5-6 daghem och fler planeras i samband med utbyggnaden i området. Det finns även 3 grundskolor (Kullaskolan, Stadshagsskolan och Stefanskolan). Nära även till S:t Görans Gymnasium.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Maxi ICA Stormarknad
330 m
7-Eleven
370 m
Köpcentrum & Gallerior
Frölunda Torg
930 m
Alviks Torg
1,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Trollet Förskola
150 m
Förskolan Eden
230 m
Kollektivtrafik
Trafikförvaltningen SLL
670 m
Snc-Lavalin Rail & Transit AB
1,6 km
Grundskolor
Kullskolan År 1-6
630 m
Fritidshem Virvelvinden
1 km
Gymnasium
Atletica Gymnasiet
310 m
Yrkesgymnasiet
420 m
Universitet & Högskolor
MHS K Militärhögskolan Karlberg
1,1 km
Samhällsentreprenörer
1,1 km
Banker
Handelsbanken Hornsberg
100 m
SEB
790 m
Golfbanor & Golfklubbar
Lars-Magnus Wester
2 km
Swing By Golfbaren AB
3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Stockholms Tennishall
130 m
Kristinebergs Idrottsplats
310 m
Simhallar & Utomhusbad
Långholmens Bollplan
440 m
Oxhålsbadet Stora Essingen
2,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Kajsa Allermalm för mer information!

Kajsa Allermalm

Kajsa Allermalm

Stockholm Kungsholmen

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0735-42 99 90

08-520 015 20

kajsa.allermalm@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte