Arbetargatan 23A, 2 tr

Bilder

  • Såld!

Arbetargatan 23A, 2 tr , Kungsholmen Fridhemsplan , Stockholm

Med ostört läge mellan två gårdar ligger denna välplanerade 4:a. Lägenheten är i behov av renovering med stor potential för den som vill ha möjlighet att forma sin drömbostad. Attraktiv och omtyckt förening med god ekonomi. Barnvänligt området med närhet till både skolor och förskolor. Även närhet till Fridhemsplans stadspuls, trevliga grönområden samt promenadstråk, Karlbergssjön och kommunikationer.

105 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
4 842 kr inkl. värme, VA, kabel-tv (Digital-tv Medium 8 Favoriter), bredband (100 Mbit) och IP-telefoni
Typ:
Lägenhet
Boarea:
105 kvm
Våning:
2, hiss finns
Byggår:
1993

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

105 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomnande hall med gott om plats för att hänga av sig ytterkläder. Hallen är möblerbar så här finns det även gott om utrymme för extra förvaring för den som önskar. Ingång till en rymlig klädkammare.

Kök

Stort kök med generöst med skåpsförvaring och arbetsyta. Naturlig matplats för ett större köksbord invid fönstret. Från köket nås lägenhetens balkong. Köket är utrustat med spis, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys.

Balkong

Stor balkong som vetter mot föreningens barnvänliga gård. Gott om plats för utemöbler.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med gott om plats för soffgrupp, tv-möbel och även förvaring för den som önskar. Generöst fönsterparti som ger rummet ett härligt ljusinsläpp. Parkettgolv och målade väggar.

Sovrum 1

Lägenhetens största sovrum ligger med ostört läge mot föreningens gård. Här finns det gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och garderober. Parkettgolv och tapetserade väggar.

Sovrum 2

Även detta sovrum ligger med ostört läge mot gård. Gott om plats även här för en stor säng och förvaring. Även plats för arbetshörna för den som önskar. Parkettgolv och tapetserade väggar.

Sovrum 3

Lägenheten sista sovrum ligger också med ostört läge för föreningens gård. Rummet är rymligt med gott om plats för säng, förvaring och arbetshörna, för den som önskar.

Badrum

Väldisponerat badrum med våtrumsmatta och kaklade väggar. Gott om plats för tvättmaskin. Badkar, handfat, spegelskåp, handdukstork och WC.

Gäst-WC

Separat toalett med WC och handfat.

Efterfrågat och populärt område vid Fridhemsplan. Nära till precis allt. Utmärkta kommunikationer med tunnelbanans gröna och blåa linje samt buss 1, 3, 4, 40, 49, 52, 62, 77, 726. Ett stenkast från Norr Mälarstrand, Rålambshovsparken, Smedsuddsbadet & Kronobergsparken. Brett utbud av restauranger, shoppingstråk (bl.a. Västermalmsgallerian på tre minuters promenad), gym (Friskis & Svettis & SATS) och välsorterade mataffärer. För den bilburne finns Essingeleden på en kilometers avstånd och föreningen kan erbjuda 74 garageplatser och MC-platser i källaren.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 7, hiss finns

Avgift

4 842 kr inkl. värme, VA, kabel-tv (Digital-tv Medium 8 Favoriter), bredband (100 Mbit) och IP-telefoni

Andel i föreningen

0,0054%

Andel av årsavgiften

0,537%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1993

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 juni 2008
Energiprestanda: 112 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Kv Herden 8

Allmänt om fastigheten

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.

24 maj klockan 10-11

Förening

Namn

Brf Herden 8

Om föreningen

Brf Herden 8 omfattas av 237 lägenheter varav 12 hyreslägenheter samt 3 hyreslokaler. Föreningen har en god ekonomi och är mycket välorganiserad.

Se gärna föreningens hemsida för komplett info; http://herden8.bostadsratterna.se/.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

237

Antal hyresrätter

12

Antal lokaler i föreningen

3

TV och Bredband

Fastigheten är ansluten till kabel-tv via ComHem. Vi har gruppavtal som ger alla lägenheter gratis (ingår i hyran/månadsavgiften) digital-tv "Medium 8 Favoriter".

Föreningen har bredband från Ownit Broadband AB ,500/1000 Mbit, ingår i månadsavgiften. För att bredbandet ska fungera fordras ett abonnemangsavtal (gratis) mellan den boende och Ownit. När man tecknat det får man inloggningsuppgifter etc från Ownit.

Parkering

I fastighetens källare finns garage med 74 platser för bil och 4 platser för MC, som upplåts separat. Boende har företräde framför icke-boende i kön. Förvaltas av Stockholms Stads Parkerings AB, tel 08-772 96 00.

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-509 263 00. Tillståndet är gratis, månadskort kostar 1.100 kr alternativt löses parkeringsbiljett per dygn.

Renoveringar

Följande renoveringar är gjorda senaste åren:
2006: Bredbandsnät installerades. Gården rustas vidare.
2007: Översyn av fastighetens ventilation och värmesystem genomfördes genom att fastighetens styr- och regler-system byttes ut.
2008: Översynen av gårdsbelysningen slutförs. Spolning av samtliga avloppsstammar. Renovering av hängrännor och värmekabelsystemet påbörjas. Nytt smidesstaket till gården.
2009: Spolning av avloppsstammar. Renoveringen av hängrännor och värmekabelsystemet avslutas. Målning av garaget. Upprustning av samtliga hissar (byte av inredning mm). Sopsugens container ersätts med en ny. Renovering av fontänen. Uteplatsernas staket/plank renoveras.
2010: Besiktning av samtliga lägenheter. Fuktlarm installeras i samtliga kök. Byte av kulventiler i samtliga lägenheter. Stenläggning runt fontänen samt på delar av gården.
2011: Bytet av kulventiler slutförs. OVK genomfördes. Byte till säkerhetsdörrar i samtliga lägenheter som har kvar originaldörren. Renovering av grovsoprummet. Påbörjar översyn av entréer inför ommålning. Installation till ventilationsfläktar med modern tryckregleringen (på vinden).
2012: Slutförde OVK för bostäder. Slutför bytet till säkerhetsdörrar. Fortsatt installation av modernt tryckregleringssystem för ventilationsfläktarna (återstående trapphus). Konstgräs på gården. Relining av sopnedkasten på S:t Göransgatan 96 samt Arbetargatan 23A. Försäkringsbesiktning av samtliga lägenheter genomförs av Anticimex.
2013: Fortsatt översyn av gården/utemiljön. Ytterligare armaturer vid entréerna mot gården. Översyn/genomgång av undercentralen (påbörjan av energiöversyn). Utbyte av värmeanläggningen i stuprören (motverkar is).
2014: Ommålning av samtliga trapphus..
2015: Byte av undercentral, fjärrvärmeanläggning.
2016: Slutför utbyte av undercentral och OVK för bostäder. Byte av garageportar till återvinningsrum och sopcontainer. Inför porttelefoner och elektroniskt nyckelsystem (brickor) samt nytt bokningssystem för tvättstugor. Försäkringsbesiktning av samtliga lägenheter genomförs av Anticimex. Ansöker om bidrag för installation i garaget av laddningsplatser för elbil.

Övrigt

Bokningsbar tvättstuga finns i samma port. Det finns även två spontantvättstugor en på Arbetargatan 23 B och en S:t Göransgatan 102.
Föreningen tillhandahåller även cykelförvaring och barnvagnsrum i samma trappuppgång, sopnedkast finns på varje våningsplan (sopsugsanläggning), källsortering och en vacker, populär innergård med grillplats, sittplatser, fontän och lekplats m.m.

Om området

Kungsholmen Fridhemsplan

Citypuls och grönska i uppskattad kombination. Shopping i Västermalmsgallerian och runt Fridhemsplan finns ett stort utbud av välkända restauranger och trendbutiker.
Några minuter bort ligger härliga Rålambshov och Smedsuddsbadet med sin läckra sandstrand. Varför inte ta en romantisk promenad längs suckarnas kaj och avsluta med ett glas vin på trevliga paviljongen längs Norr Mälarstrand.

Kommunikation

T-banas gröna och blåa linje till Fridhemsplan samt ett flertal bussar (bl a 1, 3 och 4).

Närservice

Fridhemsplan erbjuder ett stort urval av restauranger, caféer, butiker, gym, välsorterade mataffärer som Coop Daglivs och Willys samt mycket mer.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00. Gratis parkering mellan 19.00-07.00 på vardagar samt på helger.

I närheten

Livsmedelsbutiker
LiDL
260 m
ICA Supermarket Västermalmsgallerian
310 m
Köpcentrum & Gallerior
Västermalmsgallerian
310 m
Frölunda Torg
570 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Skorpan Förskola
60 m
Fritidshem Arbetargatan 27 A
60 m
Kollektivtrafik
Arbetargatan
70 m
Kulturskolans hus
100 m
Grundskolor
Fridhemsskolan Delfinen
70 m
Kulturskolan Stockholm
70 m
Gymnasium
S:t Görans Gymnasium
110 m
Sverigefinska Gymnasieskolan
220 m
Universitet & Högskolor
Gunhild Eriksdotter Byggnadsarkeolog
750 m
MHS K Militärhögskolan Karlberg
790 m
Banker
Handelsbanken Arbetargatan
140 m
Nordea Bank AB
300 m
Golfbanor & Golfklubbar
Pro Consulting Sweden AB
860 m
Lars-Magnus Wester
1,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Kungsholmens Bowling
380 m
Pj Bowl & Bar AB
380 m
Simhallar & Utomhusbad
Karlbergs slott Karlbergssjön
700 m
Kronobergsbadet
750 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Kajsa Allermalm för mer information!

Kajsa Allermalm

Kajsa Allermalm

Stockholm Kungsholmen

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0735-42 99 90

08-520 015 20

kajsa.allermalm@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,74 %
Ansök om lånelöfte