Geijersvägen 10, 3 tr

Bilder

  • Såld!

Geijersvägen 10, 3 tr , Kungsholmen Thorildsplan , Stockholm

Ljus och charmig lägenhet högst upp i huset med 20-talscharm! Lugnt läge mot föreningens grönskande innergård. Bevarade originaldetaljer såsom vackra furuplank, köksskåp och serveringsskåp från byggnadsåret och speglade dörrar. Belägen i omtyckt förening.

35 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
1 894 kr inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
35 kvm
Våning:
4
Lägenhetsnummer:
254
Byggår:
1926-29
Driftskostnad:
750 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

35 kvm

Rumsbeskrivning

HALL: Rymlig och möblerbar hall som öppnar upp mot kök och rum. De vackra furuplanken och vita väggarna löper genom hela lägenheten och tillsammans med den generösa takhöjden får man en härlig känsla av ljus och rymd.

RUM: Stort och lättmöblerat rum med vackert spröjsat fönster mot föreningens lummiga innergård. Här finns plats för både säng, soffa, TV och övrigt möblemang. Mycket god förvaring i stor klädkammare.

KÖK: Underbart 20-talskök med delvis bevarade originalskåp. Varsamt moderniserat med snygg gasspis och kombinerad kyl/frys från 2015. Matplats för fyra personer invid fönstret med utsikt över föreningens innergård. Bevarat serveringsskåp och vacker speglad dörr mellan kök och hall.

BADRUM: Kakel och klinker. Utrustat med WC, tvättställ och dusch. Kommod från 2015.

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 4, hiss finns ej

Avgift

1 894 kr inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Andel i föreningen

0,14945%

Andel av årsavgiften

0,14462%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1926-29

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 10 juni 2009
Energiprestanda: 130 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Kabel-tv: Lägenheten är ansluten till ComHem kabel-tv. ComHems basutbud ingår i månadsavgiften.
Bredband: Bredbandsanslutning via fiber (leverantör Bredbandsbolaget). Bredband går även att få genom ComHem. (separat abonnemang krävs för bredband)
Tvättstuga: Närmaste tvättstugorna finns i samma trappuppgång och över gården på Creutzgatan 13.

Fastighetsbeteckning

Silverfasanen 5

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

9 009 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 193 kr
Försäkring: 2 200 kr
Övrigt: 2 616 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Övrigt: Gas Driftkostnaden bygger på nuvarande ägares kosnader

Förening

Namn

Brf Kalkonen

Om föreningen

Brf Kalkonen är en av HSB:s äldsta och största föreningar. Den bildades 1926 och består av 7 fastigheter med 545 bostadsrätter, 4 bostadsrättslokaler samt 32 hyreslokaler. Fastigheterna byggdes under åren 1926 - 1936. Arkitekt var Sven Wallander (han har även ritat delar av Röda Bergen och ena Kungstorget på Kungsgatan). Föreningen erbjuder trevliga gemensamma utrymmen såsom gästlägenheter, hobbylokal samt gemensam festlokal med bastu- och poolrum. De grönskande innergårdarna är väldigt uppskattade. Här finns sittgrupper, grillar och gott om plats att njuta av solen.

En välskött förening som förvaltas av HSB. Man har bland annat genomfört följande större underhållsarbeten: 1974-75 byte av VA-stammar i kök, 1990-93 byte av VA-stammar i badrum (i samband med detta renoverades samtliga badrum och elkablar m.m. byttes ut), 1995-96 renovering av föreningens tvättstugor, 2004 byte av tvättmaskiner, 2005 byte av torktumlare, 2008 stamspolning, 2009 renovering av delar av taket och 2010-2011 renovering av fönster och byte till energiglas, entrédörrar och gårdsdörrar. Renovering av föreningens balkonger samt delar av fasaden påbörjades 2013 och slutförs 2015. Vindsutbyggnad diskuteras för närvarande för vissa medlemmar som har lägenheter i anslutning till torkvindar. Sådan utbyggnad och försäljning av vindsutrymme skulle ge bra tillskott i kassan för föreningen, hör med din mäklare för mer information. Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar för närvarande. Antalet delägare får vara högst två och minsta andel 25%. Juridisk person godkänns ej som köpare. Överlåtelseavgift tas ut av säljaren och pantsättningsavgift av låntagaren. För mer info se föreningens årsredovisning och hemsida: www.kalkonen.se

Om området

Kungsholmen Thorildsplan

Fastigheten är belägen i lugna och trivsamma kvarter. I området finns lekplatser och grönområden samt caféer och flera restauranger. På Lindhagensgatan finns en galleria med bland annat ICA Maxi, apotek och systembolag. I närheten finns också flera gym, såsom SATS och Friskis & Svettis. Närhet till natur och bad såsom Rålambshovsparken, Smedsuddsbadet och Fredhälls badklippor. Ca 10 minuters promenad till Fridhemsplans citypuls där ni finner ett stort urval av service, shopping, mysiga caféer och restauranger.

Lindhagen - en ny stadsdel: Det pågår en stor omvandling av nordvästra Kungsholmen, från Drottningholmsvägen i söder till Ulvsundasjön i norr. Det innefattar Kristinebergs slottspark i sydväst och sträcker sig en bra bit in i Stadshagen i öster. Här har det växt fram en ny spännande stadsdel med bland annat en strandpromenad, strandpark och stadspark, nya butiker, caféer och restauranger och grönområden.

Kommunikation

Ett kvarter från T-bana Thorildsplan (grön linje). Ca 5 minuters promenad till T-bana Stadshagen (blå linje).

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret. Tillståndet är gratis, månadskort kostar från och med mars 2013 800 kr alternativt löses parkeringsbiljett per dygn. Gratis parkering mellan 17.00-09.00 på vardagar samt på helger. För mer info se www.stockholm.se/boendep.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Redfish AB
440 m
Gmousse AB
470 m
Köpcentrum & Gallerior
Frölunda Torg
210 m
Västermalmsgallerian
1,1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Ängsknarren förskola
110 m
Förskola Kristinebergsvägen 44
110 m
Kollektivtrafik
Thorildsplan
100 m
Thorildsplan
120 m
Grundskolor
Stockholms Internationella Montessoriskola
270 m
Kungsholmens Västra Gymnasium
380 m
Gymnasium
Norra Djurgårdsgymnasiet
390 m
Mikael Elias Teoretiska Gymnasium
570 m
Universitet & Högskolor
Björn Philips, Leg. Psykolog
630 m
MHS K Militärhögskolan Karlberg
1,1 km
Banker
Skandia Rådgivning
210 m
SEB
230 m
Golfbanor & Golfklubbar
Pro Consulting Sweden AB
790 m
Golf Adax
910 m
Sport- & Idrottsanläggningar
Thorildshallen
90 m
Ballbreaker Kungsholmen
480 m
Simhallar & Utomhusbad
Smedsuddsbadet V Mälaren
890 m
Smedsuddsbadet Ö Mälaren
940 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte