Sankt Göransgatan 96, 4 tr

Bilder

  • Såld!
  • Balkong i bästa söderläge
  • Öppen planlösning mellan vardagsrum och kök

Sankt Göransgatan 96, 4 tr , Kungsholmen Fridhemsplan , Stockholm

Strålande ljus trea med balkong i bästa söderläge. Genomgående mycket gott skick. Två rejäla sovrum. Stabil, populär brf med fin gård och garage i huset.

67 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 370 kr inkl. värme, VA, kabel-tv (basutbudet + 8 fria kanaler) och bredband (500-1 000 Mbit)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
67 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
1752
Byggår:
1993
Driftskostnad:
685 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

67 kvm

Rumsbeskrivning

Välplanerad och trivsam hörnlägenhet i genomgående mycket gott skick. Härlig balkong samt stora fönster i sydvästläge som genererar fina ljusinsläpp. Modernt renoverad med ekparkettgolv och ljust målade väggar. Utmärkt läge i trivsam bostadsrättsförening med vacker, stor innergård. Lägenheten disponeras enligt nedan.

HALL: Inbjudande hall med perfekt förvaring i form av fem garderober samt plats för avhängning av ytterkläder och skor. Redan i hallen upplevs den trivsamma rymden i bostaden och man ser ut mot balkongen i sovrummet. På golvet mörkgrått klinkers och väggarna är målade i vitt. Säkerhetsdörr. Eluttag i garderoben för internetrouter och kabelrör till tv.

VARDAGSRUM: Ljust, lättmöblerat rum med stora fönsterpartier och öppen planlösning mot köket. Inbyggda kabelkanaler för TV och tillbehör i väggen samt förberett med tomrör i väggarna för inbyggnad av högtalare.

KÖK: Rymligt kök med utrymme för ordentlig matplats invid fönstret. Den öppna planlösningen inbjuder till socialt umgänge och trevliga middagar, även för stora sällskap. Stilrent och fräscht med vita köksluckor, kvalitativa vitvaror, ekbänkskiva med nedfälld vask och induktionshäll samt grå kakel ovan bänkskivan. Komplett vitvaruutrustning - varmluftsugn, kombinerad mikrovågsugn och varmluftsugn med grill, diskmaskin, kylskåp, köksfläkt, induktionshäll.

SOVRUM 1: Underbart sovrum med ekparkett samt målade väggar i mild grön nyans. Två garderober.

Utgång till BALKONGEN som ligger i soligt söderläge. Här finns plats för litet bord och stolar.

SOVRUM 2: Sovrum med hörnfönster som ger strålande ljusinsläpp! Ekparkett och målade väggar i ljus grått. En garderob.

BADRUM: Rymligt badrum med kaklade väggar och gråsvart klinkers på golv. Här finns alla bekvämligheter såsom egen tvättmaskin, dusch med vikdörrar i glas, stilrena badrumsskåp i svart samt handfat med kommod. Handdukstork.

OMRÅDET: Efterfrågat och populärt läge vid Fridhemsplan. Nära till precis allt! Utmärkta kommunikationer med tunnelbanas gröna och blåa linje samt buss 1, 3, 4, 40, 49, 52, 62, 77 (!). Karlbergs pendelstation ligger på andra sidan Karlbergskanalen. Med bil är man ute på Essingeleden på några få minuter. Bilen kan parkeras i varmgaraget under fastigheten.

Närområdet erbjuder en omedelbar närhet till stadsliv med shopping i Västermalmsgallerian och restauranger, gym och välsorterade mataffärer men även gröna, härliga oaser i form av parker och promenadstråk - ett stenkast från Norr Mälarstrand, Rålambshovsparken, Smedsuddsbadet & Kronobergsparken.

Själva huset har ett mycket lugnt läge strax bortom Fridhemsplan med en lugn och lummig innergård för barn och vuxna.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 7, hiss finns

Avgift

3 370 kr inkl. värme, VA, kabel-tv (basutbudet + 8 fria kanaler) och bredband (500-1 000 Mbit)

Driftskostnad

8 229 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 612 kr
Försäkring: 3 617 kr
Beräknat antal personer: 4

Andel i föreningen

0,003807%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1993

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 juni 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 112 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

TV: Anslutning via comhem. Digital-tv Bas med 20 kanaler från comhem ingår i månadsavgiften.
Internet: Anslutning via Ownit. 500-1000 MBit/s ingår i månadsavgiften.
Förråd: Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 7 kvm.
Tvättstuga: I trapphuset på entréplan finns en modern tvättstuga - utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och mangel. I trappen bredvid finns en drop-in tvättstuga. Det finns flera tvättstugor och grovtvättstugor i föreningen.
Föreningen tillhandahåller även cykelförvaring i samma trappuppgång, källsortering och en vacker, populär innergård med grillplats, sittplatser, fontän och lekplats m.m.
Parkering: Det finns garage i huset med 74 bilplatser (fn kö). Priset för gargeplats är 975-1 075 kr/månad.
Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00. Tillståndet är gratis, månadskort kostar 800 kr alternativt löses parkeringsbiljett per dygn.

Fastighetsbeteckning

Kv Herden 8

Förening

Namn

Brf Herden 8

Om föreningen

Brf Herden 8 omfattas av 237 lägenheter varav 12 hyreslägenheter samt 3 hyreslokaler. Föreningen har en god ekonomi och är mycket välorganiserad.

Se gärna föreningens hemsida för komplett info; http://herden8.bostadsratterna.se/.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

237

Antal hyresrätter

12

Antal lokaler i föreningen

3

TV och Bredband

Fastigheten är ansluten till kabel-tv via ComHem. Vi har gruppavtal som ger alla lägenheter gratis (ingår i hyran/månadsavgiften) digital-tv "Medium 8 Favoriter".

Föreningen har bredband från Ownit Broadband AB ,500/1000 Mbit, ingår i månadsavgiften. För att bredbandet ska fungera fordras ett abonnemangsavtal (gratis) mellan den boende och Ownit. När man tecknat det får man inloggningsuppgifter etc från Ownit.

Parkering

I fastighetens källare finns garage med 74 platser för bil och 4 platser för MC, som upplåts separat. Boende har företräde framför icke-boende i kön. Förvaltas av Stockholms Stads Parkerings AB, tel 08-772 96 00.

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-509 263 00. Tillståndet är gratis, månadskort kostar 1.100 kr alternativt löses parkeringsbiljett per dygn.

Renoveringar

Följande renoveringar är gjorda senaste åren:
2006: Bredbandsnät installerades. Gården rustas vidare.
2007: Översyn av fastighetens ventilation och värmesystem genomfördes genom att fastighetens styr- och regler-system byttes ut.
2008: Översynen av gårdsbelysningen slutförs. Spolning av samtliga avloppsstammar. Renovering av hängrännor och värmekabelsystemet påbörjas. Nytt smidesstaket till gården.
2009: Spolning av avloppsstammar. Renoveringen av hängrännor och värmekabelsystemet avslutas. Målning av garaget. Upprustning av samtliga hissar (byte av inredning mm). Sopsugens container ersätts med en ny. Renovering av fontänen. Uteplatsernas staket/plank renoveras.
2010: Besiktning av samtliga lägenheter. Fuktlarm installeras i samtliga kök. Byte av kulventiler i samtliga lägenheter. Stenläggning runt fontänen samt på delar av gården.
2011: Bytet av kulventiler slutförs. OVK genomfördes. Byte till säkerhetsdörrar i samtliga lägenheter som har kvar originaldörren. Renovering av grovsoprummet. Påbörjar översyn av entréer inför ommålning. Installation till ventilationsfläktar med modern tryckregleringen (på vinden).
2012: Slutförde OVK för bostäder. Slutför bytet till säkerhetsdörrar. Fortsatt installation av modernt tryckregleringssystem för ventilationsfläktarna (återstående trapphus). Konstgräs på gården. Relining av sopnedkasten på S:t Göransgatan 96 samt Arbetargatan 23A. Försäkringsbesiktning av samtliga lägenheter genomförs av Anticimex.
2013: Fortsatt översyn av gården/utemiljön. Ytterligare armaturer vid entréerna mot gården. Översyn/genomgång av undercentralen (påbörjan av energiöversyn). Utbyte av värmeanläggningen i stuprören (motverkar is).
2014: Ommålning av samtliga trapphus..
2015: Byte av undercentral, fjärrvärmeanläggning.
2016: Slutför utbyte av undercentral och OVK för bostäder. Byte av garageportar till återvinningsrum och sopcontainer. Inför porttelefoner och elektroniskt nyckelsystem (brickor) samt nytt bokningssystem för tvättstugor. Försäkringsbesiktning av samtliga lägenheter genomförs av Anticimex. Ansöker om bidrag för installation i garaget av laddningsplatser för elbil.

Övrigt

Bokningsbar tvättstuga finns i samma port. Det finns även två spontantvättstugor en på Arbetargatan 23 B och en S:t Göransgatan 102.
Föreningen tillhandahåller även cykelförvaring och barnvagnsrum i samma trappuppgång, sopnedkast finns på varje våningsplan (sopsugsanläggning), källsortering och en vacker, populär innergård med grillplats, sittplatser, fontän och lekplats m.m.

Om området

Kungsholmen Fridhemsplan

Citypuls och grönska i uppskattad kombination. Shopping i Västermalmsgallerian och runt Fridhemsplan finns ett stort utbud av välkända restauranger och trendbutiker.
Några minuter bort ligger härliga Rålambshov och Smedsuddsbadet med sin läckra sandstrand. Varför inte ta en romantisk promenad längs suckarnas kaj och avsluta med ett glas vin på trevliga paviljongen längs Norr Mälarstrand.

Kommunikation

T-banas gröna och blåa linje till Fridhemsplan samt ett flertal bussar (bl a 1, 3 och 4).

Närservice

Fridhemsplan erbjuder ett stort urval av restauranger, caféer, butiker, gym, välsorterade mataffärer som Coop Daglivs och Willys samt mycket mer.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00.

I närheten

Livsmedelsbutiker
LiDL
260 m
ICA Supermarket Västermalmsgallerian
340 m
Köpcentrum & Gallerior
Västermalmsgallerian
340 m
Frölunda Torg
540 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Valvet Förskola
60 m
Arbetarg. 27 A Fritidsklubb
70 m
Kollektivtrafik
Trafikförvaltningen SLL
730 m
Deugro (sweden) AB
1,6 km
Grundskolor
Kulturskolan Stockholm
80 m
Fridhemsskolan Delfinen
110 m
Gymnasium
Valvet Förskola
60 m
Sverigefinska Gymnasieskolan
190 m
Universitet & Högskolor
MHS K Militärhögskolan Karlberg
830 m
Hermods AB
1,3 km
Banker
Handelsbanken Arbetargatan
190 m
Nordnet Bank AB
250 m
Golfbanor & Golfklubbar
Lars-Magnus Wester
1,1 km
Swing By Golfbaren AB
2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Kungsholmens Bowling
380 m
Stadshagens Idrottsplats
410 m
Simhallar & Utomhusbad
Kronobergsbadet
750 m
Långholmens Bollplan
1,4 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Stina Bodlund för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte