Vintervägen 25, 3 tr

Bilder

  • Såld!
  • Vardagsrum
  • Vardagsrum
  • Kök/Matplats
  • Matsal/Sovrum 4
  • Sovrum 1

Vintervägen 25, 3 tr , Gamla Råsunda , Solna

I hjärtat av Gamla Råsunda finns denna vackra sekelskiftesvåning. Våningen har en mycket tilltalande planlösning och ett fritt läge med utsikt över bl.a. Solparken. Stora generösa sällskapsutrymmen med välbevarade originaldetaljer så som 3 fungerande kakelugnar, öppen spis, djupa fönsternischer, spröjsade fönster, burspråk, spegelinnerdörrar, originalgolv, högt i tak mm. Våningen disponeras över en välkomnande hall med öppen spis och utgång till balkong, vardagsrum med fönster i två väderstreck och kakelugn, stort ljust kök med rymlig matplats, matsal med burspråk och kakelugn, 3 sovrum varav ett med egen ingång.
Välskött fastighet med gångavstånd till både Solna Centrum och Arenastaden med Mall of Scandinavia samt nära till grönområden såsom Råstasjön och Hagaparken. Välkommen på visning!

183 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
8 608 kr inkl värme, VA, kabeltv (basutbud), vindsförråd
Typ:
Lägenhet
Boarea:
183 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
32
Byggår:
1912
Driftskostnad:
633 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

183 kvm

Rumsbeskrivning

Fönster i tre väderstreck. Genomgående vitpigmenterade originalgolv förutom sovrum 3 och väggar målade i ljusa och sobra toner.

HALL: Välkomnande och pampig möblerbar hall som ger ett svårslaget första intryck. I hallen finns en vacker fungerande öppen spis och utgång till balkong. På väggarna sitter tapeten Nyckelviken. Plats för avhängning av ytterkläder finns direkt till höger. I anslutning till hallen finns även en gäst-wc. Från hallen når man flera av våningens rum.

VARDAGSRUM: Stort och luftigt vardagsrum med plats för både soffgrupp och stort matsalsbord. Ljusinsläpp från fönster i två väderstreck förstärker känslan av luft och rymd. Vacker fungerande kakelugn och tapetserade väggar.

SOVRUM 1: Stort och insynsfritt sovrum med fönster mot Solparken. I rummet finns plats för en stor dubbelsäng och övrigt möblemang om så önskas. Förvaringsmöjligheter i garderober längs vägg och en inbyggd garderob.

SOVRUM 2: Stort rymligt rum med fungerande kakelugn och stort fönster mot Råsundas villaområde. Inrymmer stor säng och övrigt möblemang. Gott om förvaringslösningar med en djup och rymlig garderob samt stora inbyggda överskåp längs hela väggen samt ett ytterligare inbyggt skåp.

SOVRUM 3: Sovrum med plats för säng och möblemang samt inbyggd garderob. Utsikt mot den lugna innergården. Rummet har en egen igång. Kan med fördel användas som tonårsrum alternativt arbetsrum.

MATSAL/SOVRUM 4: Härlig ljus matsal med plats för det stora sällskapet. Matsalen har ett mycket fint burspråk och en fungerande kakelugn.

KÖK: Stort och mycket trivsamt kök med rymlig matplats. Köket är omsorgsfullt och funktionellt inrett med skåpluckor i vitt med tidstypiska beslag och arbetsbänkar i svart granit. Det finns gott om förvaringsutrymmen i både över- och underskåp samt i serveringsskåpet i original. I köket finns även två stora inbyggda förvaringsutrymmen/garderober. Utrustning: Köksfläkt från Mokåpan, induktionshäll, varmluftsugn i rostfritt, integrerad diskmaskin, kyl/frys i rostfritt och inbyggd mikro i rostfritt. Även här finns det en stor och rymlig del för matplats för ett stort sällskap (8-10 personer).

BADRUM: Helkaklat ljust badrum med fönster, golvvärme, infällda spotlights i tak och klinker på golv. Utrustning: Förberett för tvättmaskin, golvvärme, handduksvärmare, badkar, handfat med underliggande kommod, badrumsspegel samt wc.

GÄSTWC: Kaklat/målat wc med våtrumsmatta.

BALKONG: Balkongen ligger lugnt och fint mot gården, sommartid inbäddad i härlig grönska.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3, hiss finns

Avgift

8 608 kr inkl värme, VA, kabeltv (basutbud), vindsförråd

Driftskostnad

7 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 5 400 kr
Försäkring: 2 200 kr

Andel i föreningen

7,79%

Andel av årsavgiften

7,79045%

Byggnad

Byggnadsår

1912

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 april 2008
Energiprestanda: 155 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Vindsförråd om ca 25 kvm golvyta med snedtak och källarförråd om ca 4 kvm ingår i månadsavgiften.

Lite historia om Brf Lönnen 10:

"År 1912 lät Råsunda Förstads AB uppföra hörnfastigheten Vintervägen - Råstavägen, Kv Lönnen 10, Solna. Sedan 1992 ägs fastigheten av Bostadsrättsföreningen Lönnen 10.
Arkitekterna Anders Höög och Gunnar Morssing utförde ritningarna som godkändes av byggnadsnämnden den 11 maj 1912. Byggnaden inrymde då 15 bostadslägenheter för uthyrning samt en mindre lokal i gatuplanet som efter ett pennstrecks ändring kunde upplåtas som biograflokal. Biografen lades dock ned 1936 och därefter har lokalen hyrts ut för hantverk-, tryckeri- samt ateljéverksamhet. År 2002 ombyggdes lokalen för kontorsverksamhet. Genom uppdelning har ytterligen en bostadslägenhet tillkommit är 1936 och under senare år har även denna lägenhet försetts med egen entré från Vintervägen. Genom sin rena tidiga jugendstil, med välproportionerade gatufasader
med enkla burspråk, generösa spröjsade fönster samt vackra tegeltak är byggnaden en av de vackrare i Råsunda stenstad."

Förening

Namn

Brf Lönnen 10

Om föreningen

Föreningen bildades år 1988 och består av 16 lägenheter och en lokal. Förrådsutrymme finns på vinden. Till föreningen hör även två stycken garageplatser och till dessa är det kö. Tvättstuga (renoverat 2017), cykelförråd, pingisrum och utrymme för barnvagn finns. Fullvärdesförsäkring finns via Moderna försäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Föreningen lät 2001 renovera en rökkanal till kakelugn eller öppen spis samt imkanal till kök till varje lägenhet. I flera lägenheter lät innehavarna samtidigt renovera flera rökkanaler till kakelugnarna. I övrigt har vissa större underhållsarbeten utförts i fastigheten. År 1993 byttes stammarna, år 1999 renoverades trapphus samt trapphusfönster byttes samt år 2000 investerades i ny undercentral för värme och varmvatten. Entréportarna ersattes 1999 med nytillverkade men till form och material helt överensstämmande med bygglovshandlingarna från 1912. Även smidesbeslag har tillverkats enligt arkitekternas ursprungliga skisser. Lokalens glasfasader har även dessa nytillverkats enligt ursprunglig design. Trapphusens entréer har haft marmorerad väggmålning som tyvärr är övermålad, golven har dock kvar sin ursprungliga cementmosaik-beläggning med inlagd dekor.

BRF Lönnen har en stabil och solid ekonomi. Föreningen har en långsiktig underhållsplan som genomförs successivt under kommande år. På föreningsmedlemmarnas uppdrag undersöker styrelsen för närvarande föreningens möjligheter att avyttra vinden om cirka 450 kvm för att låta bygga
lägenheter. Om föreningens medlemmar beslutar att fullfölja projektet kommer föreningen att få en mycket stark ekonomi även beaktat att den långsiktiga underhållsplanen genomförs.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

16

Antal lokaler i föreningen

2

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Om området

Gamla Råsunda

Välkommen till Gamla Råsunda. Den populära och äldsta stadsdelen i Solna. Här finns en unik boendemiljö. Fastigheter från början av förra seklet kantar Råsundavägen (Solnas Boulevard) som slingrar sig genom området. Längs Råsundavägen ligger ett flertal restauranger, butiker, caféer, mataffärer och biograferna vid Gamla Filmstaden. Kort gångavstånd till Solna Centrum. Affärsgallerian har ca 120 stycken butiker och restauranger och är en fullservice inrättning. Vill man ta en promenad kan man med fördel gå ner till Råstasjön och omgivningarna vid vattnet. Tar man en längre promenad norrut längs Råsundavägen så når man Hagaparken med stora grönområden och många promenadvägar. Inom gångavstånd finns Friends Arena och Mall of Scandinavia. Mall of Scandinavia är med sitt utmärkta läge och starka erbjudande Nordens mest intressanta köpcentrum. En biograf med 15 salonger, 224 butiker och restauranger.

Kommunikation

Lägenheten ligger centralt med mycket goda kommunikationer. Från Råsundavägen går bland annat buss 515/595 åt ena hållet in till Odenplan och Stockholm via Solna station och åt andra hållet till Sundbybergs centrum/Sundbybergs station. Härifrån går dessutom buss 156 till Danderyds sjukhus och Ulvsunda industriområde. Två tunnelbanestationer Solna C och Näckrosen betjänar området. Till Solna Centrum och T-banan tar det ca 5-10 minuter att gå. Pendeltåget vid Solna station nås också efter en kortare promenad och är man bilburen så tar man sig snabbt in till Stockholms innerstad via Karolinska området. Påfarten till E4 nås på några minuter och E18 likaså.

Parkering

Boendeparkering finns på gatan. För folkbokförda i Solna Stad kan tillstånd för boendeparkering sökas på Kommunhuset tel. 08-734 21 00. Man kan även använda deras hemsida www.solna.se och fylla i ansökan. Själva tillståndet är gratis, man löser sedan antingen månadsbiljett 300:- eller 3-månaders biljett 750:- dessa biljetter köps i utvalda kiosker i Solna. Det går även att lösa biljetter dag för dag i automater. För mer information samt priser och blanketter se www.solna.se.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Nära Furuviks Specerier
150 m
El Gaucho Kött & Delikatess AB
500 m
Köpcentrum & Gallerior
Solna Centrum
910 m
Bromma Blocks
2,9 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Trolliz AB
180 m
Barnens Montessoriakademi Bollen
270 m
Kollektivtrafik
Deugro (sweden) AB
3,4 km
Trafikförvaltningen SLL
3,7 km
Grundskolor
Barnens Montess Ori- Akademi Östermalm AB
410 m
Råsundaskolan Behandlingsavdelning
420 m
Gymnasium
Läroverksplanen
470 m
Peabskolan
770 m
Universitet & Högskolor
Gameng AB
90 m
Skandinaviska Kiropraktorhögskolan
370 m
Banker
Nordea Bank AB
610 m
Svea Bank AB
640 m
Golfbanor & Golfklubbar
Ulriksdals Golfklubb
2,3 km
Golfstar Bromma
3,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Läroverksplanen
470 m
Råstasjöns IP
510 m
Simhallar & Utomhusbad
Medley Holding AB
640 m
Medley Turkosen
1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Kamjar Shahi för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte