Tulegatan 62, 2tr

Bilder

  • Såld!
  • Stort och öppet kök
  • Kök med matplats
  • Modernt vinkelkök
  • Lättmöblerat och ljust vardagsrum
  • Vardagsrum mot hall

Tulegatan 62, 2tr , Centrala Sundbyberg , Sundbyberg

Ljus 2:a i genomgående fint skick och med en härlig planlösning. I lägenhetens mitt finns ett rymligt, modernt och öppet kök. Möjlighet finns att bygga balkong utanför köket. Stambytt helkaklat badrum. Populär brf granne med T-bana, mataffär och flera restauranger. Tornparken och Lötsjön finns på kort gångavstånd.

53 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 224 kr inkl värme, VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
53 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
224
Byggår:
1942

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

53 kvm

Rumsbeskrivning

Hall: Välkomnande hall med vackert stengolv och ingång till praktisk klädkammare. Säkerhetsdörr dämpar effektivt ljud från trapphuset.

Kök: I lägenhetens mitt finns ett mycket smakfullt, modernt och ljust kök. Köket håller god maskinell standard med rostfri ugn med häll, rostfri spisfläkt, inbyggd diskmaskin och rostfri kyl/frys (kyl/frys från nov 2014). Rejäla arbetsytor på massiva ekbänkskivor. Vita skåpluckor med rostfria beslag. I köket finns matplats för stora sällskap. Vackert framtaget trägolv som är helt nyslipat och lackat samt vitmålade väggar. Utanför fönstret vid matplatsen finns möjlighet att i framtiden bygga balkong med nordvästläge (em/kvällssol)

WC/bad: Med ingång från hallen nås ett fräscht och stambytt badrum. Här finns vägghängd WC, handdukstork, badrumsskåp med spegel och modernt badkar. Terracottafärgat klinkergolv (golvvärme) och vita kaklade väggar med grå bård.

Sovrum: Direkt in till vänster i lägenheten finns ett välplanerat och rymligt sovrum. Gott om plats för både dubbelsäng, sängbord och byrå. Här finns inbyggda garderober med överskåp. Lackat vackert äldre parkettgolv och vita målade väggar.

Vardagsrum: På gaveln mot Tulegatan finns ett lättmöblerat vardagsrum med både fönster och fransk balkong. I rummet finns plats för både soffgrupp, TV-möbel, bokhylla och skrivbord/datahörna. Rummet är mycket ljust och inbjudande med rejäla ytor. Vackert lackat äldre rutmönstrat parkettgolv och vita målade väggar.

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd om ca 8 kvm.

Föreningen har fått bygglov för balkonger och planerar att påbörja ett balkongbygge under 2015 (endast preliminär tidsplan). Balkongerna är tänkta att bli ca 1,4x2,8 meter stora (balkongen får en invändig vertikal stödpelare). Om en balkong byggs till den aktuella lägenheten kommer den att byggas från fönstret i köket där den nuvarande matplatsen finns. Enligt uppgift från föreningen beräknas kostnaden per balkong bli ca 125 000 kr (tillval tillkommer) och utöver det tillkommer en månadsavgift om ca 50-100 kr för framtida underhåll. Föreningen har meddelat att om en köpare har skrivit köpeavtal senast 10/5-2015 kommer köparen fortfarande ha möjlighet att välja om en balkong till lägenheten ska byggas eller inte (enligt mejl från styrelsen 2015-04-22), dock förutsatt att köparen först beviljas medlemskap i föreningen. För mer detaljer kring balkongprojektet, vänligen kontakta styrelsen direkt i brf Tulehus.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 4, hiss finns ej

Avgift

3 224 kr inkl värme, VA

Andel i föreningen

1,375%

Andel av årsavgiften

1,38%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1942

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 2 september 2008
Energiprestanda: 163 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på det pris som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som också ska ligga inom ramen för mäklarens värdering av bostaden.Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Förening

Namn

Brf Tulehus

Om föreningen

Brf Tulehus bildades 1942 och finns på Tulegatan 60-72 i Sundbyberg. Föreningen består av totalt 82 st lägenheter (samtliga bostadsrätter) och 8 st hyreslokaler. Kabel-TV från Com Hem och bredband från Sundbybergs stadsnät. Föreningen har en gemensamhetslokal på Tulegatan 68 med pentry och toalett. Denna går att hyra för medlemmarna till en låg kostnad. Föreningen har två moderna tvättstugor (Tulegatan 62 och 72). Cykelrum finns i varje hus. Möjlighet finns att hyra ett extra förråd via föreningen. Behållare för sopor och pappersåtervinning finns i anslutning till husen. Återvinning för glas, plast, metall och kartong finns på parkeringsplatsen bakom hus nummer 60. För parkering utomhus gäller boendeparkering via Sundbybergs kommun.

Genomförda renoveringar:

Byte av elstigar/elcentral 1989-1990
Rörstambyte badrum och kök 1999-2000.
Byte av fönsterbågar (Utvändiga aluminium) 2002
Byte av entréportar 2003
Byte av värmecentral 2004
Dränering av huset (Tulegatan 66) 2007
Byte av radiatorventiler 2008
Trapphusen renoverades 2008-2009
Installation av fastighetsnät för bredband (LAN) 2008-2009.
Nytt tegeltak på huset (Tulegatan 66) 2010

Under 2015/2016 planerar föreningen att renovera fastigheternas fasader och bygga balkonger. Tanken är att det skall göras i anslutning till varandra då byggnadsställningar etc ska kunna användas till båda ändamålen. Månadsavgifterna höjdes med 5% from 1/1-2015 för att finansiera den förestående fasadrenoveringen. I samband med överlåtelsen debiteras köparen en överlåtelseavgift om ca 1100 kr och en pantsättningsavgift om ca 450 kr/pant.

Med ett trevligt läge i centrala Sundbyberg finns populära och välskötta Brf Tulehus. På någon minuts promenad nås T-bana Duvbo, mataffär och buss 515 till Stockholms City. Här bor man mycket centralt samtidigt som man har närhet till fina strövområden kring Duvbo och Lötsjön. På närbelägna Fredsgatan finns flera restauranger, cafeér och små butiker. För den som är sportintresserad har Sundbyberg ett brett utbud av aktiviteter. Precis bakom huset finns Sundbybergs IP med bland annat simhall, gym, fotbollsplan, tennisbanor och ishall.

Om området

Centrala Sundbyberg

Ett mycket populärt område som utvecklas på båda sidor av järnvägen med nyproduktion som förändrar stadsbilden till det positiva. Grönområden finns runt golfängarna och lötsjön.

Kommunikation

Tunnelbana, Pendetåg samt tvärbanan förflyttar dig lätt mellan olika kommuner inom Stor Stockholm

Närservice

I närområdet finns Solna Buisness med stora ICA Maxi samt en hel del andra butiker. Nere på Sturegatan hittar du affärsgatan med banker, all sort service i form av klädbutiker, restauranger och inredningsbutiker .

Parkering

Parkering finns på gatorna, här gäller boendeparkering som du beställer ifrån Sundbybergs kommun.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Nära Duvbo
60 m
Matspar i Sverige AB
180 m
Köpcentrum & Gallerior
Bromma Blocks
1,9 km
Solna Centrum
2,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
I Ur och Skur Förskolan Linet
260 m
Waldorfförskolan Solgläntan
280 m
Kollektivtrafik
Snc-Lavalin Rail & Transit AB
4,6 km
Trafikförvaltningen SLL
4,7 km
Grundskolor
Helen Pontén Business Partner AB
370 m
Ängskolan
540 m
Gymnasium
Grillska Gymnasiet Sundbyberg
990 m
Matpedagogerna
1000 m
Universitet & Högskolor
Gameng AB
1,5 km
Skandinaviska Kiropraktorhögskolans Patientklinik
2 km
Banker
SEB
660 m
Handelsbanken Sundbyberg
800 m
Golfbanor & Golfklubbar
Golfstar Bromma
2,6 km
Ulriksdals Golfklubb
2,8 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Löthallen Idrottsanläggning
70 m
Sundbybergs idrottsplats
90 m
Simhallar & Utomhusbad
Medley Holding AB
2,2 km
Medley Turkosen
2,3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Niklas Lexander för mer information!

Niklas Lexander

Niklas Lexander

Sundbyberg

Solna

Reg. Fastighetsmäklare Civilekonom

Ansvarig mäklare

070-244 23 60

08-705 59 93

niklas.lexander@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte