Vintervägen 25, 2 tr

Bilder

  • Såld!
  • Vardagsrum
  • Vardagsrum
  • Vardagsrum
  • Vardagsrum
  • Sovrum 1 med kakelugn

Vintervägen 25, 2 tr , Gamla Råsunda , Solna

I ett av Gamla Råsundas klassiska sekelskifteshus anno 1912 (Råsunda Biograf/Teater 1912-1936) finner ni denna härliga våning med tilltalande planlösning. Tidstypisk sekelskiftesstil med över 3 m i takhöjd, stuckatur, djupa fönsternischer mm. Välkomnande majestätisk hall med separat avhängningsplats för ytterkläder och en fungerande öppen spis. Tre sovrum varav två med fungerande kakelugnar. Stort och magnifikt vardagsrum med ljusinsläpp från två väderstreck. I vardagsrummet finns det plats för både soffgrupp och matsalsmöbel. Här bor Ni på en av de attraktivaste adresserna i Gamla Råsunda alldeles invid Stråket. Ett flertal bra restauranger och kaféer finns i området. Småbutiker ligger i rad längs "Solnas aveny" Råsundavägen. Kort gångavstånd (5-10) minuters promenad till Solna Centrum och Mall of Scandinavia (2015). På samma avstånd finns åt andra hållet Råstasjön med dess vackra natur och fågelliv. Kommunikationerna är mycket bra. Två T-banestationer (Näckrosen och Solna Centrum), tvärbanan. Inom kort gångavstånd dessutom goda bussförbindelser på Råsundavägen. Barnomsorgen är väl utbyggd i området och erbjuder både förskolor och grundskolor inom kort gångavstånd. Låg kommunalskatt och mycket bra boende i Solna.

162 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
7 527 kr inkl värme, VA, kabeltv (basutbud), vindsförråd, källarförråd
Typ:
Lägenhet
Boarea:
162 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
22
Byggår:
1912
Driftskostnad:
916 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

162 kvm

Rumsbeskrivning

HALL: Stor möblerbar hall med fungerande öppen spis. Trägolv och tapetserade väggar.

WC: I anslutning till hallen finns gästwc. Tapet på väggar och klinker på golv. Utrustning: Wc och handfat.

VARDAGSRUM: Stort och magnifikt vardagsrum med ljusinsläpp från två väderstreck. I vardagsrummet finns det plats för både soffgrupp och matsalsmöbel. Fiskbensmömnstrad parkett och tapetserade väggar.

SOVRUM 1: Master bedroom med eget badrum och fungerande kakelugn. Plats för en stor säng samt möblemang om så önskas. Förvaringsutrymme i stor garderob. Trägolv och tapetserade väggar.

BADRUM: I anslutning till sovrum 1 finns ett helkaklat badrum med klinker på golv samt ett fönster. Utrustning: Jacuzzi, handfat med underliggande kommod, stor spegel med belysning.

SOVRUM 2: Stort sovrum med fungerande kakelugn. Fiskbensmömnstrad parkett och vävtapet.

SOVRUM 3: Sovrum med inbyggd säng och tre garderober med överskåp. Här finns det en egen ingång som idag är stängd. Kan enkelt öppnas upp igen. Trägolv och tapetserade väggar.

KÖK: Björkkök med gott om förvaringsutrymme i både över- och underskåp. Kakel och belysning ovan arbetsytor. Matplats för upp till 10 personer. Trägolv och tapetserade väggar. Utrustning: Induktionshäll, varmluftsugn med självrengöring, integrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin samt en specialbyggd köksfläkt.

DUSCH/WC: Kaklat dusch/wc med klinker på golv och infällda spotlights i tak. Utrustning: Dusch, wc, handfat, badrumsskåp med spegel och belysning.

TVÄTTSTUGA: I anslutning till köket finns en tvättstuga. Utrustning: Tvättmaskin, frys.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 5, hiss finns

Avgift

7 527 kr inkl värme, VA, kabeltv (basutbud), vindsförråd, källarförråd

Driftskostnad

11 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 8 000 kr
Försäkring: 3 000 kr

Andel i föreningen

6,81%

Andel av årsavgiften

6,81134%

Byggnad

Byggnadsår

1912

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 april 2008
Energiprestanda: 155 kWh/m² (Atemp) och år

Förening

Namn

Brf Lönnen 10

Om föreningen

Föreningen bildades år 1988 och består av 16 lägenheter och en lokal. Förrådsutrymmen finns på vinden och i källaren. Till föreningen hör även två stycken garageplatser och till dessa är det kö.
Tvättstuga (en tvättmaskin, centrifug, torktumlare, två torkskåp, mangel) och cykelförråd finns i källaren. Överlåtelseavgift på 1 110 kr faktureras köparen. Pantsättningsavgift faktureras låntagaren på 444 kr. Till lägenheten följer det med vindsförråd (ca 10 kvm) samt källarförråd (ca 4 kvm). Bredband och tv går att få via ComHem och Telia.

1989 - Fasadputs
Början 90-tal - Elstammar bytta
1992 - Stambyte
2001 - Trapphus målning
2006 - Takmålning
2012 - Fönster målning utvändigt

Kommande renoveringar:
2014/2015 - Byte hissmaskineri och hisskorg
2015/2016 - Trapphus
2016/2017 - Takmålning
Föreningen utreder möjligheten att exploatera vinden och medlemmarna kommer att under våren ta ställning till ett sådant förslag. Om vinden exploateras omvandlas garagen till förråd.

Inga planerade avgiftshöjningar enligt förening 2014-03-11!

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

16

Antal lokaler i föreningen

2

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Om området

Gamla Råsunda

Välkommen till Gamla Råsunda. Den populära och äldsta stadsdelen i Solna. Här finns en unik boendemiljö. Fastigheter från början av förra seklet kantar Råsundavägen (Solnas Boulevard) som slingrar sig genom området. Längs Råsundavägen ligger ett flertal restauranger, butiker, caféer, mataffärer och biograferna vid Gamla Filmstaden. Kort gångavstånd till Solna Centrum. Affärsgallerian har ca 120 stycken butiker och restauranger och är en fullservice inrättning. Vill man ta en promenad kan man med fördel gå ner till Råstasjön och omgivningarna vid vattnet. Tar man en längre promenad norrut längs Råsundavägen så når man Hagaparken med stora grönområden och många promenadvägar. I närheten finns Friends Arena och Mall of Scandinavia planeras att stå klar 2015! Mall of Scandinavia är med sitt utmärkta läge och starka erbjudande Nordens mest intressanta köpcentrum. En biograf med 15 salonger, 250 butiker och restauranger. www.mallofscandinavia.se

Kommunikation

Vintervägen ligger centralt med mycket goda kommunikationer. Från Råsundavägen går bland annat buss 515/595 åt ena hållet in till Odenplan och Stockholm via Solna station och åt andra hållet till Sundbybergs centrum/Sundbybergs station. Härifrån går dessutom buss 156 till Danderyds sjukhus och Ulvsunda industriområde. Två tunnelbanestationer Solna C och Näckrosen betjänar området. Till Solna Centrum, tvärbanan och T-banan tar det ca 5-10 minuter att gå. Pendeltåget vid Solna station nås också efter en kortare promenad och är man bilburen så tar man sig snabbt in till Stockholms innerstad via Karolinska området. Påfarten till E4 nås på några minuter och E18 likaså.

Parkering

2 garageplatser, Kö på dessa platser. Boendeparkering finns på gatan. För folkbokförda i Solna Stad kan tillstånd för boendeparkering sökas på Kommunhuset tel. 08-734 21 00. Man kan även använda deras hemsida www.solna.se och fylla i ansökan. Själva tillståndet är gratis, man löser sedan antingen månadsbiljett 300:- eller 3-månaders biljett 750:- dessa biljetter köps i utvalda kiosker i Solna. Det går även att lösa biljetter dag för dag i automater. För mer information samt priser och blanketter se www.solna.se.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Nära Furuviks Specerier
150 m
El Gaucho Kött & Delikatess AB
500 m
Köpcentrum & Gallerior
Solna Centrum
910 m
Bromma Blocks
2,9 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Trolliz AB
180 m
Barnens Montessoriakademi Bollen
270 m
Kollektivtrafik
Deugro (sweden) AB
3,4 km
Trafikförvaltningen SLL
3,7 km
Grundskolor
Barnens Montess Ori- Akademi Östermalm AB
410 m
Råsundaskolan Behandlingsavdelning
420 m
Gymnasium
Läroverksplanen
470 m
Peabskolan
780 m
Universitet & Högskolor
Gameng AB
90 m
Skandinaviska Kiropraktorhögskolans Patientklinik
370 m
Banker
Nordea Bank AB
610 m
Svea Bank AB
630 m
Golfbanor & Golfklubbar
Ulriksdals Golfklubb
2,3 km
Golfstar Bromma
3,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Läroverksplanen
470 m
Råstasjöns IP
510 m
Simhallar & Utomhusbad
Medley Holding AB
640 m
Medley Turkosen
1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Kamjar Shahi för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte