Slättvägen

Bilder

  • Stilfull Äppelviksvilla på soldränkt hörntomt äntligen till salu!
  • Solig hörntomt i trädgårdsstadens mest eftersökta kvarter
  • Generös altan binder samman hus med trädgård
  • Den blomstertid nu kommer...
  • Altanen ger plats åt både sittgrupp och solsängar

Slättvägen , Bromma Äppelviken , Stockholm

Stilfull Äppelviksvilla om tot. 336 kvm på eftersökt adress i lugnaste Västerledsidyll, med endast ca 10 minuters pendelavstånd in till City. Friköpt hörntomt om 1.022 kvm, plan och soldränkt i bästa S/V-läge. En sann oas i hjärtat av gamla Bromma, där trädgårdsstaden är som allra vackrast. Ett par stenkast från Mälaren med bad- och båtliv.
Barnfamiljens dröm med väl tilltagen tomt, som blommar vackert från vår till höst. Plan gräsmatta för lek och bollspel, gott om fruktträd samt tät inramning av häckar. Tomten är dessutom perfekt för den som drömmer om att bygga pool. Generös uteplats på stor altan som på ett trivsamt sätt binder samman hus med trädgård genom helglasad dörr från husets sällskapsdel.
Slättvägen 6 symboliserar allt det som gör Äppelviken så populärt. Lugnet, de lummiga fruktträdgårdarna samt den underbara inramningen och småstadskänslan. De bästa förutsättningarna för ett tryggt och harmoniskt familjeliv med närhet till allt som behövs för en smidig och fungerande vardag. Närheten till Mälarens strand med härliga strandpromenaden och trivsamt båtliv adderar till charmen.
Huset ligger skyddat och inramat av grönska invid liten park, vilket ger fri vy och luftigt läge. Tomten erbjuder stora möjligheter för den odlingsintresserade. Här kan soldyrkaren njuta på den stora altanen, som även bjuder in till härliga grillkvällar med släkt och vänner.

Fristående garage samt p-platser på tomten.

Ett tillfälle för den kräsne som söker ett boende utöver det vanliga.
För mer info , vänligen kontakta Håkan Jansson / HusmanHagberg på telefon 0708-141212

236 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
236 kvm
Biarea:
100 kvm
Tomtarea:
1 022 kvm
Byggår:
1918
Driftskostnad:
4 083 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

236 kvm

Biarea

100 kvm

Rumsbeskrivning

Vackert belägen villa anno 1918, med unik charm och ett av Västerleds bästa lägen. Insynsfri hörntomt, fritt belägen invid vacker allmänning. Inbäddad i bedårande Äppelviksidyll, en bit ifrån störande allfartsvägar, vilket ger en lugn och harmonisk atmosfär. Unikt tillfälle för den som vill förvärva en liten lantlig oas endast en bro från Stockholms City. Endast några få minuters gångväg till 12:an, butiker och konditorier. Även Alviks Torg med T-bana, tvärbana och fullt butiksutbud ligger på gångavstånd. Dessutom lockar Mälaren med bad- och båtliv, underbara promenadslingor utmed vattnet, ett par stenkast bort.
Ett eftersökt läge i kvarter med mycket, mycket låg omsättning. Här trivs man och bor länge!
Välkommen in...

HALL - Stilfull entréhall rik på originalcharm och vackra detaljer. Platsbyggda garderober, elementskydd samt byggårsdetaljer i trappa mot övre plan. Ett mycket tilltalande första intryck. Hallen rymmer plats för ytterkläder samt sittplats på platsbyggd bänk. Vita väggar och breda golvtiljor med patina.

SÄLLSKAPSYTA - Generös sällskapsdel som rymmer såväl sittgrupp som matsalsdel och bibliotek. Vackert rum med fint ljusflöde från flera väderstreck. Eldstad med tidstypisk charm. Ekgolv och ljus färgsättning ger en bra bas att möblera mot. Burspråksvägg med fin vy ut mot altanen som också nås från rummet via glasad dörr. Här binder man samman hus med trädgård på ett trevligt sätt. Genomgående vacker vy genom de spröjsade fönstren mot vackra grannvillor och underbar grönska.

KÖK - Rymligt kök med plats för såväl matbord för den stora familjen som generösa ytor för matlagning. Gott om förvaring och bra arbetsytor. Snickerier i grå ton med profil och spröjs på vitriner. Bänkskivor i granit och vitt kakel som stänkskydd ovan arbetsbänkar. Vitvaror i rostfritt från Siemens, installerade i praktisk arbetshöjd. Vacker vy från fönster i två väderstreck. Trägolv och ljusa väggar. Inbyggd halogen i tak och ovan arbetsytor.

KÖKSENTRÈ som via trappa leder ner till tomten, vilket gör det smidigt att lyfta in matkassarna från biluppfarten.

GÄST-WC - Handfat och toalett.

ÖVERVÅNING

ÖVRE HALL - Ljus övre hall som nås via vacker ektrappa med bröstpanel som inramning. Fint ljus från fönster i såväl trapphus som i hallen. Trägolv och vita väggar. Platsbyggda hyllor och gott om förvaring i inbyggda garderober i fullhöjd.
Glasad dörr mot generös balkong, där utsikten mot park och grannvillor utgör en svårslagen vy.

SOVRUM - 3-4 trevliga sovrum med trägolv och ljus färgsättning. Fint ljus från generösa fönster utan insyn. Vacker vy i alla väderstreck. Från Master bedroom, med våtrum en suite, leder glasad dörr ut mot balkong. Gott om förvaring i inbyggda garderober samt garderobsvägg.

DUSCHRUM - Ljust duschrum med grå mosaik på väggar och grå klinker på golv med värme. Fönster för dagsljus och vädring samt inbyggd halogen i tak. Dubbla handfat i kommod. Dusch i nisch med glasdörr. WC.

VINDSPLAN

SOVRUM med takhöjd utöver det vanliga för att vara vind. Generöst fönster med underbar vy samt ett härligt ljusflöde. Gott om plats i rummet för såväl bred säng som arbetshörna. Trägolv och vita väggar. Handfat. Inbyggd förvaring. Om ytterligare sovrum önskas så är halva vindsplanet oinrett och används för dagen endast till förvaring.

KÄLLARPLAN

Till stora delar oinrett källarplan med möjlighet att skapa ytterligare boyta. Egen ingång gör det perfekt som tonårsdel eller kanske kontorsdel för det egna företaget. Gott om förvaring i förrådsdelar.

TVÄTTSTUGA/DUSCH - Nyligen renoverad tvättstuga med tvättmaskin samt tumlare under arbetsbänk. Gott om plats för klädvård. Förvaring i skåp och lådor. Svart klinkergolv och vita väggar.,
Dusch bakom vikväggar i glas.

Ett vackert hus med mycket inneboende charm.
Välkommen till Slättvägen 6 och skapa ditt eget drömboende!

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare och inredd vind

Byggnadsår

1918

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 19 maj 2018
Energiklass: D
Energiprestanda: 61 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Natursten
Stomme: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas och 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongtakpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Plan och friköpt tomt om hela 1.022 kvm som är plan och inbjudande. Lättskött och välhållen med knotiga äppelträd, perenner och tätahäckar som effektivt skyddar mot såväl granne som lugna och sparsamt trafikerade Slättvägen/Snäckvägen. Solen letar sig ner från morgon till kväll, optimalt för den som är odlingsintresserad.
En underbar och lugn idyll med vacker inramning.

SÄLJARENS ÅTGÄRDSLISTA SEDAN 2003:
- bytt taket
- renoverat huset inne
- bytt kök o badrum
- installerat bergvärme
- renoverat tvättrummet i källaren var vi också byggde en dusch
- pålat
- dränerat
- bytt fönstren
- isolerat om huset
- rappat om huset & målat
- reline rören

Fastighetens taxerade yta är 220 kvm boyta samt 130 kvm biyta.
Vid faktisk uppmätning har huset 236 kvm boyta samt 100 kvm biyta fördelat enl.nedan:

Entréplan 108 kvm boyta
Övre plan 101 kvm boyta
Vindsplan 27 kvm boyta
Källarplan 100 kvm biyta
Dessutom 20 kvm i fristående garage.

Vinkyl i köket följer ej med i köpet, tillhör familj som i dagsläget hyr huset.

Fastighetsbeteckning

Snigeln 3

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

49 000 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 22 000 kr
El: 12 000 kr
VA: 2 800 kr
Renhållning: 3 000 kr
Sotning: 200 kr
Försäkring: 9 000 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Huset är uthyrt och ovanstående driftskostnader är uppskattade

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

9 742 000 kr, varav byggnadsvärde 3 742 000 kr

Summa pantbrev

11 339 000 kr

Tomt

Areal: 1 022 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Om området

Bromma Äppelviken

Äppelviken är den första trädgårdsstaden som byggdes på stadens mark i Västerort, den andra trädgårdsstaden i Stockholm efter Gamla Enskede. Stadsdelen består idag av en varierad villabebyggelse i grönskande trädgårdar. Längs Alviksvägen där spårvagnen går finns lägre tvåvåningshus med butikslokaler i bottenvåningarna. Stadsdelen har fått sitt namn efter torpet Äppelviken. Torpet utvecklades sedermera till en gård och manbyggnaden ligger kvar på Äppelviksvägen 31. Vid vattnet ligger ett antal äldre hus som från början uppfördes som sommar villor i början av 1900 - talet.

1914 togs en ny pontonbro mellan Kungsholmen och Traneberg i bruk och detta gjorde området mer attraktivt. De första tomterna började bebyggas redan 1913. Många av villorna ritades av stadens egna arkitekter vid lantegendomsnämden, Gustav Pettersson och Edvin Engström. Villorna har ofta en måttfull nationalromantisk stil. Den fortsatta utbyggnaden av Äppelviken i områdets västra del gjordes efter en del planändringar, vilket resulterade i en större enhetlighet och 1920-talsklassicismens formspråk blev nu tydligt.

Idag är Äppelviken en idyll med trivsam blandning av villor och mindre flerfamiljshus. Lugnt och trivsamt med närhet till Mälarens strand, butiker, caféer m.m. Bra skolor och dagis. Närhet till City men ändå tillräckligt långt ifrån för att förmedla avkoppling och harmoni.

Kommunikation

Från Alvik är kommunikationen god. Här finns T-banans gröna linje som tar dig snabbt till Stockholms city samt anslutning till Nockebybanan (12:an) och Tvärbanan som tar dig till Essingeöarna, Gröndal, Liljeholmen samt Globen söder ut. Åt norr går tvärbanan förbi både Sundbybergs Centrum samt Solna och Mall of Scandinavia. Även ett flertal busslinjer utgår från Alviks Torg, bl.a. linje 110 mot Bromma, 112 mot Spånga, 114 genom Minneberg/Traneberg samt 124 mot Abrahamsberg. Med cykel tar du dig enkelt och smidigt i de flesta riktningar genom utmärkta cykel- och promenadvägar. Från Alvik har man även Bromma flygplats inom ett behagligt avstånd.

Närservice

Vid Alviks Torg finns det ett stort serviceutbud med mataffär ICA, butiker, restauranger, bibliotek, banker, post samt flera friskvårdscenter (Salkhallen, SATS, World Class och Nexus STHLM(Crossfit).
Solviksbadet med sandstrand och ett flertal naturbad finns i närområdet. Tennisbanor och upplyst motionsspår om 1,8 km likaså. Stora Mossens idrottsplats bjuder på konstgräsplaner, ishallar och friidrott samt ett av flera caféer i området.

Parkering

Boendeparkering i området.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Kasras Livs och Tobak
260 m
ICA Supermarket Alvikstorg
680 m
Köpcentrum & Gallerior
Alviks Torg
750 m
Frölunda Torg
2,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Äppelvikstorget
210 m
Korsvägen Förskola
290 m
Kollektivtrafik
Snc-Lavalin Rail & Transit AB
530 m
Trafikförvaltningen SLL
2,3 km
Grundskolor
Äppelviksskolan
450 m
Nyängsvägen 21 Förskola
520 m
Gymnasium
Bromma Gymnasium
890 m
Lycée Francais Saint-Louis Gymnasium
1 km
Universitet & Högskolor
Malen AB
470 m
Samhällsentreprenörer
950 m
Banker
SEB
80 m
Nordnet Pensionsförsäkring AB
530 m
Golfbanor & Golfklubbar
Golfstar Bromma
3 km
Lars-Magnus Wester
3,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Nockeby Bollplan
360 m
Abrahamsbergs Bollplan
490 m
Simhallar & Utomhusbad
Oxhålsbadet Stora Essingen
850 m
Långholmens Bollplan
1,7 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte