Ålstensgatan 25 C

Bilder

  • Härlig rymd i sällskapsyta som är avdelbar, om extra sovrum behövs
  • Ljus och rymd - Nyslipade golv och nymålade väggar ger en bra bas att möblera mot
  • Ljuset flödar in i sällskapsytan från stora spröjsade fönster i två väderstreck
  • Vacker våning med attityd
  • Matplats som rymmer det stora sällskapet

Pris/Bud

10 990 000 kr

Bevaka slutpriset

Ålstensgatan 25 C , Bromma Ålsten , STOCKHOLM

"DRÖMVÅNING PÅ ÅLSTENS PARADGATA" - Vacker gavelvåning i fritt soligt läge med fin vy mot såväl välskött trädgård som Ålstensgatans klassiska poppelallé.
Gedigen 1920-talsfastighet i fint skick, såväl in- som utvändigt. Helt nymålad interiör med nyslipade golv. Genomgående vackra ljusa ytor, med bevarade originaldetaljer.
Ett unikt tillfälle för den kräsne med högt ställda krav på sitt boende!
Välkommen på visning önskar Håkan Jansson HusmanHagberg

142 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
8 587 kr inkl värme, VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
142 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
1102
Byggår:
1925
Pris/Bud:
10 990 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

142 kvm

Rumsbeskrivning

Pampig Ålstensvåning i ett utav Brommas allra bästa lägen, "i hjärtat av Ålsten". Ljust gavelläge med fri vy över såväl föreningens välskötta trädgård, som blommar vackert från vår till höst, som den pittoreska poppelallén utmed Ålstengatan. Att bo på Ålstensgatan är något alldeles extra. Här är samspelet mellan småstad och innerstadspuls perfekt. Idag är Ålstens Torg Västerleds absoluta medelpunkt och antalet butiker bara ökar. Här erbjuds en trevlig mix av inrednings- och klädbutiker i kombination med caféer, mat- och delikatesser. Livsmedel och diverse övrigt gör det möjligt att slippa ge sig iväg och handla på annat håll. Nybakat bröd från Gateau i grannhuset. Allt finns utanför porten. Bekvämt och mycket charmigt, vilket gör att läget bara blivit mer och mer efterfrågat genom åren. Mälarnära och gott om rekreationsmöjligheter i närområdet, vilket ger ytterligare livskvalitet.

Ålstensgatan 25 C erbjuder en välordnad och trivsam bostadsrättsförening i vacker och välhållen byggnad anno 1926. Gemensam stor och fantastiskt fint grönskande trädgård, med gemensamma uteplatser. Här finns även finns blommande buskar och perenner. Trädgården har flera sittgrupper som erbjuder sol från morgon till kväll. Självklart även skuggplatser för den som så önskar. I trädgården kan man även njuta av vackra perenner och blommande buskar, samt kanske ta en kopp kaffe med grannen, eller bara sitta ner för en pratstund.
Stensatt gång leder fram till belyst glasad entréport...

Den vackra och påkostade våningen har ett genomgående fint skick med nymålad ljus interiör och nyslipade enhetliga vitoljade trägolv, vilket utgör en tacksam bas att möblera mot.1920-talscharmen är bevarad i de vackra spröjsade fönstren i tre väderstreck, spegeldörrar och djupa nischer m.m. Den generösa takhöjden ger luftiga ytor utöver det vanliga. Tilltalande sällskapsyta i gavelläge, påkostat kök, bra sovrum, bad- och duschrum, duschrum med tvättstuga samt en separat gäst-wc.

Sammantaget ett förstklassigt boendevåning helt unik, inte bara för sitt eftertraktade läge samt sin varma atmosfär och charm. Storleken är svårslagen. Ett tillfälle för den som söker ett boende med lite villakaraktär, men utan villaboendets alla tråkiga "måsten".

Välkommen på visning...

Gediget renoverad fastighet med stilfullt trapphus. Entrédörrar med tidstrogen spegel ger trapphuset en fin karaktär.

HALL - Välkomnande hall med gott om plats för ytterkläder bakom skjutdörrar. Spegeldörrar i samspel med de nyslipade trägolven ger en inbjudande känsla redan från första insteg. Belyst nisch samt dimbara spotlights i taket.

SÄLLSKAPSYTA - Luftig sällskapsyta med härlig rymd, ett bedårande vackert rum som badar i ljus. Markiser skyddar effektivt när solen är som varmast. Gavelläget ger ett fantastiskt ljus med spröjsade originalfönster ut mot Ålstensgatans vackra poppelallé, samt mot den gemensamma trädgården. Klassisk 20-talsatmosfär med härlig rymd. Här ryms både soffa och matsalsdel. Ett rum med stor värme och trivsel. Belyst nisch. Vitoljade trägolv, nyslipat och i mycket gott skick, som är enhetligt för lägenhetens alla rum.

KÖK - Hemtrevligt och ljust kök med fönster ut mot Ålstensgatan. Nylackade skåpluckor i varmgrå ton. Gott om förvaring och bra arbetsytor på grå granit, bland annat på köksö. Köksön erbjuder även frukostplatser, för enklare måltider. Integrerad kyl/frys, diskmaskin, spishäll, inbyggd varmluftsugn, rostfri fl��kt. Den öppna planlösningen mot sällskapsdelen ger ett trivsamt kök och rymmer det stora sällskapet runt matbordet, som trivsamt delar av rummet på ett naturligt vis.

SOVRUM 1/ARBETSRUM - Stort och ljust rum som för dagen används som arbetsrum. Fönster mot Ålstensgatan och en inbyggd garderob

MASTER BEDROOM - Rymligt lugnt sovrum in mot gården med fint ljus och vacker vitoljadfuru på golvet. Rymmer med lätthet dubbelsängen samt lättare möbel. Stor skjutdörrsgarderob med spegeldörrar efter ena väggen.

SOVRUM 2 - Trivsamt sovrum med fönster mot trädgården.

GÄST-WC - Från hallen nås en praktisk gästtoalett. Klinkers i grå ton på golv och väggar målade i beige.

BADRUM - Rymligt helkaklat badrum i vitt. Badkar med bubbelfunktion, dusch, handfat och badrumsmöbel i körsbär. Inbyggda spotlights i tak. Golvvärme från elslingor.

DUSCHRUM/TVÄTTSTUGA - Helkaklat våtrum med vita väggar och blå mosaik på golvet. Dusch. Inbyggd halogen i taket. Tvättmaskin samt tumlare och torkskåp. Golvvärme från elslingor.

Sammantaget ett bekymmersfritt och trivsamt boende på ett levande torg med stort utbud av förstklassiga butiker och 12:an med ca 8 minuters färdväg till Alvik. Läget är centralt men ändå lugnt och harmoniskt. Skolor och dagis på minuters gångväg. Mälaren, med bad- och båtliv samt underbara strandvägar för långa promenader, glittrar genom Ålstensgatans allé. Här finns "allt vad man kan önska sig, och lite till".

Varmt välkommen till Ålstensgatan 25 C

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Pris

10 990 000 kr Pris/Bud

Avgift

8 587 kr inkl värme, VA

Kommentar

Information om driftskostnader kommer inom kort.

Andel i föreningen

11,11%

Andel av årsavgiften

11,11%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1925

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 april 2014
Energiklass: C
Energiprestanda: 84 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Gemensam tvättstuga i källaren. Föreningen har även en relaxavdelning med bastu.
I trädgården finns flera sittgrupper varav en i syrenbersån. Gungor och sandlåda för dom små. Medlemmarna sköter den fina trädgården efter rullande schema.

Lägenheten erbjuder gott om förvaring i tre mindre källarförråd, varav ett har en extra frysbox.
Man drar in fiber precis nu i lägenheten (Telia).
Föreningens uppgift är att lägenheten är 146 kvm.
Vid faktisk uppmätning var lägenheten 142 kvm.

Fastighetsbeteckning

Sagoboken 13

Förening

Namn

Brf. Bilderboken 6

Om föreningen

Brf Bilderboken 6 bilades 1981 då man även förvärvade fastigheten. Föreningen består av 15 st lägenheter varav samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Man upplåter sedan 2016 en lokal med hyresrätt.
Mycket trevlig förening med stor härlig trädgård med flera sittgrupper som delas av medlemmarna.
Fastigheten upplåtes med tomträtt och nuvarande tomträttsavtal gäller fram till 30/9-2025.
Inga avgiftshöjningar är aviserade i föreningen vid datumet 30/11-2017. Föreningen bra ekonomi och har en belåningsgrad på ca 5.500 kr / kvm.
Föreningen har precis dragit in fiber i huset.
Samtliga medlemmar ansluts till Telia för Internet, Tv-kanaler och IP-telefoni för en kostnad av 300 kr / mån och lägenhet.

Föreningen har 4 st garageplatser. Dessutom 5 P-platser på gården som går att hyra under perioden 1/10 - 31/5.
Städning av trapphus och källarplan är utlagt på entretrenad.

Överlåtelseavgift ca 1 100:- samt pantsättningsavgift ca 444:- betalas av köparen.

Gjorda renoveringar:
Slutet av 80-talet gjordes tilläggsisolering och omputsning av fasad. Omläggning av tak.
1997 Byte av elsystem
1999 Byte av värmeanläggning, olja.
2000 Byte av entréportar och garagedörrar.
2000 Renovering av fönster, utvändigt.
2000 Nya kodlås vid entréportarna.
2003 Isolering och dränering av grunden, fastighetens norra del.
2003 Ny plattläggning trädgårdsgångar.
2004 Ommålning av trapphus.
2005-2008 Byte samtliga vatten- och avlopssledningar ned till källargolv i hela fastigheten.
2010 Ommålning av plåt på tak och balkonger.
2010 Ommålning av samtliga fönster utvändigt.
2011 Byte av radiatortermostatventiler.
2013 Installation av Bergvärme.
2013 Omlackering av entréportar.
2014 Nytt staket.
2015 Byte av kodlås i port C samt uppgradering av av värmesystemet i två av föreningens vindslägenheter
2016 Målning av ytterdörrar. Stenläggning i trädgård. Installation av ventilationsfläktar i källarutrymmen. Utbyte av brandsläckare och översyn av det totala brandskyddet

Antal lägenheter

15

Parkering

Garage med 4 st bilplatser samt parkering på gården

Om området

Bromma Ålsten

Ålsten är en populär citynära del av Västerled som domineras av pampiga villor uppförda på 20- och 30-talet. Här återfinns Ålstens Torg som är ett trivsamt levande "hjärta" där ett stort antal charmiga småbutiker ligger vägg i vägg. En lugn harmonisk atmosfär av lite småstadskaraktär råder i området. Det är ett Mälarnära och trivsamt område uppskattat för sin grönska med fina promenadstråk och närhet till båt- och badliv.
Flertalet bra skolor och daghem i närområdet såsom Ålstensskolan, Smedslättskolan, Bromma Montessori, Höglandsskolan, Bromma Gymnasium och Äppelviksskolan.
Stora Mossens stora idrottsanläggning med löpbana, fotbollsplan i konstgräs och ett flertal ishallar ligger i området. Ålsten har de senaste åren kommit att bli något av en favoritplats när man flyttar ut från innerstan och letar villa.

Kommunikation

12:ans spårvagn tar dig lätt till Alvik där bussar, tunnelbana och tvärbanan finns. Buss 124 trafikerar sträckan mellan Alviks T-Bana och Abrahamsbergs T-bana.

Närservice

Ålstens Torg som förutom förstklassig livsmedelsaffär har ett stort antal småbutiker såsom konditori, fiskaffär, glassbar, blomsteraffär, heminredning, klädbutiker, liten restaurang med Deli m.m

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Nära HM:s Livs
110 m
ICA Nära Smelivs
920 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Bergviksvägen Förskola
80 m
Smedslättsvägen Förskola
280 m
Kollektivtrafik
Snc-Lavalin Rail & Transit AB
1,7 km
Trafikförvaltningen SLL
3,6 km
Grundskolor
Virveln Höglandsskolan
720 m
Förskolan Bromma Enskilda Skola
960 m
Gymnasium
Waldorflärarhögskolan WLH
1,7 km
På Väg Tidskrift för Waldorfpedagogik
1,7 km
Universitet & Högskolor
Malen AB
800 m
Waldorflärarhögskolan WLH
1,7 km
Banker
Fredrik Runnquist AB
1,3 km
Handelsbanken Alviks Torg
1,9 km
Golfbanor & Golfklubbar
Lars-Magnus Wester
5,2 km
Brollsta Golfklubb
5,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Smedslättens Tennisbanor AB
720 m
Mossen Hockey AB
920 m
Simhallar & Utomhusbad
Åkeshovshallen Sim- och Idrottshall
2,7 km
Kronobergsbadet
4,7 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte