Nyängsvägen 54

Bilder

Pris/Bud

10 450 000 kr

Bevaka slutpriset

Nyängsvägen 54 , Bromma Äppelviken/Ålsten , Stockholm

Välbelägen och stilfull parvilla, vackert belägen invid allmänning och med endast några få minuters gångväg till Ålstens Torg med Ålstensskolan, spårvagn och gott om småbutiker.
Härlig 1920-talsatmosfär och bevarad originalcharm ger ett trivsamt hem i lugna barnvänliga kvarter.
Ljus, luftig sällskapsyta med stora spröjsade fönster, fiskbensparkett och eldstad. Rymligt kök med dubbla altandörrar ut mot skyddad tomt och uteplats. Trivsam övervåning, inredd vind och källare.

En klassiskt vacker Ålstensvilla med delvis äldre ytskikt, vilket erbjuder möjlighet till egna färg- och materialval.

Välkommen på visning önskar Håkan Jansson, HusmanHagberg

133 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
133 kvm
Biarea:
69 kvm
Tomtarea:
602 kvm
Byggår:
1926
Driftskostnad:
1 975 kr/månad
Pris/Bud:
10 450 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Budgivning pågår

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 - 5 sovrum

Boarea

133 kvm

Biarea

69 kvm

Rumsbeskrivning

Stilfull parvilla i eftertraktat läge i Ålsten/Äppelviken, på friköpt tomt om 602 kvm med gräns mot grönskande Nyängsparken. Barnvänligt och skyddat, perfekt för lek och bus. Tomten erbjuder härliga uteplatser och möjlighet till odling för den som har intresse. Ogenerat och avskiljt från granne genom frodig grönska och spaljéer. Lugnt och trivsamt område i genuin villaidyll med närhet till Ålstens charmiga och levande torg med stort butiksutbud. Endast några minuters gångväg till förstklassiga skolor. Mälaren strand med bad och båtliv, även de på behändigt avstånd från huset. Kort sagt, synnerligen välbelägen villa med gott om härlig 20-talscharm. Ett hus att längta hem till!

Välkommen till Nyängsvägen 54...

Stensatt gång leder upp mot farstukvist under tak. Carport och förråd ger en smidig vardag med plats för såväl bil som barnvagn och cykel invid husets entré.

HALLEN är generöst tilltagen och ger ett mycket välkomnande intryck. Möblerbar och ljus med vacker ekparkett på golv. Gott om förvaringsmöjligheter i ett flertal garderober.

SÄLLSKAPSYTAN är ljus och inbjudande med två vackra rum i fil. Stora spröjsade fönster med originalglas som glittrar vackert när södersolen faller in. Markiser skyddar mot solen, om den blir för intensiv. I rummet finns gott om plats för sittgruppen samt matsalsdel för det stora sällskapet.
Öppen spis ger extra trivsel. Stilfull ekparkett i fiskbensmönster. Ett härligt rum som badar i ljus från flera väderstreck.

KÖKET erbjuder gott om förvaring och arbetsyta. Vita snickerier och bra med arbetsyta. Charmiga spröjsade fönster samt dubbla dörrar ut mot den vackra tomten. Sittplatser invid fönster. Vitbetsat trägolv. Man kan, om man önskar, skapa en mer öppen planlösning genom att i samråd med byggkunnig ta ner delar av vägg mot sällskapsdelen.

Praktisk GÄST-WC med toalett och handfat. Mosaikgolv och tapet på vägg.

Svängd trappa leder upp till ÖVERVÅNINGEN. Halvmånefönster med spröjs tillför ljus såväl som charm.

På övre plan möter rymligt och möblerbart ALLRUM, perfekt som TV-rum eller dylikt. Furugolv och ljus färgsättning. Utgång till stor ALTAN i bästa väderstreck där solen slår ner från lunchtid till kvällningen. Uteplatsen är väl tilltagen och ger plats till sittgrupp och solstol. Här sitter man ostörd och njuter med fin vy över grönska och närområde.

Rymligt SOVRUM som rymmer dubbelsäng samt ytterligare möblemang. Garderobsvägg ger gott om förvaring. Trägolv och ljusa väggar.

Ytterligare ett SOVRUM, modell större. Fönster i söder ger fint ljus. Plats för dubbelsäng samt lättare möbel. Inbyggd garderob. Trägolv och ljusa väggar.

BADRUM som är helkaklat i vitt och marinblått. Duschhörna. WC samt handfat i kommod. Fönster ut mot tomten för vädring och ljus.

VINDSTRAPPA upp mot rymligt vindsrum. SOVRUM, om behov finns. Gott om förvaringsmöjligheter.

Från entréhall leder trätrappa ner mot inredd KÄLLARVÅNING.
NEDRE HALL med förråd. ALLRUM med öppen spis och gott om plats för tex tonåringen. Ytterligare inrett rum, tänkbart SOVRUM.
TVÄTTSTUGA med tvättmaskin och plats för klädvård. Duschkabin.

Sammanfattningsvis ett välbeläget, ljust och tilltalande boende som är mycket rikt på originalcharm och bevarad atmosfär.
Varmt välkommen på visning...

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans parvilla med inredd vind och källare

Byggnadsår

1926 ombyggt 1974

Uppvärmning

Luftvärmepump samt direktverkande el.

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 30 oktober 2017
Energiklass: E
Energiprestanda: 81 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betongsten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Vacker tomt som är fint anlagd med grusade gångar och generös solig uteplats. Uteplatsen är lättillgänglig genom dubbla dörrar från köket. ett trevligt sätt att binda samman hus med trädgård. Tomen är solig, lättskött och ogenerad.
Lugnt och barnvänligt invid Nyängsparken, perfekt för kullagömmalek eller sköna promenader med hunden.

Närhet till förstklassiga skolor gör detta boende extra intressant för barnfamiljen. Kort gångavstånd till såväl Ålstensskolan som Smedslättskolan och Äppelviksskolan. Bra förskolor, även de i närhet av huset.

På tomten finns, förutom carport och förråd även en friggebod.

Skorstenen är ej provtryckt.

Husets taxerade yta är 126 kvm boyta samt 80 kvm biyta.
Vid en faktisk uppmätning enl. dagens mätnormer har huset:
133 kvm boyta 69 kvm biyta

Fastighetsbeteckning

Staketet 9

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

23 700 kr/år

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

7 182 000 kr, varav byggnadsvärde 1 782 000 kr

Summa pantbrev

289 000 kr

Tomt

Areal: 602 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Last, Avtalsservitut: Servisledning, 0180IM-01/3967
Förmån, Avtalsservitut: Servisledning, 0180IM-05/15854

Om området

Bromma Äppelviken/Ålsten

Äppelviken är den första trädgårdsstaden som byggdes på stadens mark i Västerort, den andra trädgårdsstaden i Stockholm efter Gamla Enskede. Stadsdelen består idag av en varierad villabebyggelse i grönskande trädgårdar. Längs Alviksvägen där spårvagnen går finns lägre tvåvåningshus med butikslokaler i bottenvåningarna. Stadsdelen har fått sitt namn efter torpet Äppelviken. Torpet utvecklades sedermera till en gård och manbyggnaden ligger kvar på Äppelviksvägen 31. Vid vattnet ligger ett antal äldre hus som från början uppfördes som sommar villor i början av 1900 - talet.

1914 togs en ny pontonbro mellan Kungsholmen och Traneberg i bruk och detta gjorde området mer attraktivt. De första tomterna började bebyggas redan 1913. Många av villorna ritades av stadens egna arkitekter vid lantegendomsnämden, Gustav Pettersson och Edvin Engström. Villorna har ofta en måttfull nationalromantisk stil. Den fortsatta utbyggnaden av Äppelviken i områdets västra del gjordes efter en del planändringar, vilket resulterade i en större enhetlighet och 1920-talsklassicismens formspråk blev nu tydligt.

Idag är Äppelviken en idyll med trivsam blandning av villor och mindre flerfamiljshus. Lugnt och trivsamt med närhet till Mälarens strand, butiker, caféer m.m. Bra skolor och dagis. Närhet till City men ändå tillräckligt långt ifrån för att förmedla avkoppling och harmoni.

Ålsten är en populär citynära del av Västerled som domineras av pampiga villor uppförda på 20- och 30-talet. Här återfinns Ålstens Torg som är ett trivsamt levande "hjärta" där ett stort antal charmiga småbutiker ligger vägg i vägg. En lugn harmonisk atmosfär av lite småstadskaraktär råder i området. Det är ett Mälarnära och trivsamt område uppskattat för sin grönska med fina promenadstråk och närhet till båt och badliv.
Flertalet bra skolor och daghem i närområdet såsom Ålstensskolan, Smedslättskolan, Bromma Montessori, Höglandsskolan, Bromma Gymnasium och Äppelviksskolan.
Stora Mossens stora idrottsanläggning med löpbana, fotbollsplan i konstgräs och ett flertal ishallar ligger i området.

Kommunikation

12:ans spårvagn tar dig lätt till Alvik där bussar, tunnelbana och tvärbanan finns.

Närservice

Ålstens Torg som förutom förstklassig livsmedelsaffär har ett stort antal småbutiker såsom konditorier, fiskaffär, ostbutik, glassbar, heminredning, klädbutiker m.m

Parkering

Fri parkering på omgivande gator.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Ålstens Fiskaffär
310 m
ICA Nära HM:s Livs
370 m
Köpcentrum & Gallerior
Alviks Torg
1,5 km
Frölunda Torg
3,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Blå Tåget Förskola Föräldrakooperativ
30 m
Nyängsvägen Förskola
30 m
Kollektivtrafik
Mossens idrottsplats
370 m
Ålsten Ålstensgatan
380 m
Grundskolor
Ålstensskolan
280 m
Smedslättsskolan
320 m
Gymnasium
Bromma Gymnasium
700 m
Höglandsskolans Grund- och Gymnasieskola
1,2 km
Universitet & Högskolor
Malen AB
400 m
Firma Per Åkefeldt
850 m
Banker
SEB
730 m
Fredrik Runnquist AB
870 m
Golfbanor & Golfklubbar
Björklidens Golfklubb
2,1 km
Golfbaren Allén AB
2,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Abrahamsbergs Bollplan
530 m
Mossen Hockey AB
540 m
Simhallar & Utomhusbad
Solviksbadet Mälaren
1,2 km
Oxhålsbadet Stora Essingen
1,3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte