Stramaljvägen 5

Bilder

  • Såld!
  • Fint ljusinsläpp vid kök och matplats
  • Kök i stilfullt utförande
  • Kök med diskmaskin
  • Kök med rymlig matplats
  • Vardagsrum med generösa ytor

Stramaljvägen 5 , Bromma Riksby , STOCKHOLM

TOTALRENOVERAD TILL GENOMGÅENDE TOPPSKICK - Med ett tilltalande läge med endast ett fåtal minuters gångväg till tunnelbanan finns denna smakfullt renoverade 2:a. Balkong i sydväst mot skyddad baksida ger chans att njuta av solen hela dagen.

Synnerligen goda förvaringsmöjligheter i lägenhetens klädkammare samt rymligt förråd i källaren.

Förening med mycket god ekonomi och låg belåning, vilket avspeglar sig i den låga månadsavgiften. Ligger i populära Riksby med kort gångavstånd till tunnelbanan och fina vandringsstråk vid Lillsjön och koloniområden.

Varmt välkommen på visning önskar ansvarig mäklare Niklas Bergsten på HusmanHagberg Bromma!

51 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 638 kr inkl värme, VA, basutbud TV, bredband och sophantering (tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 85 kr för bredband)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
51 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
411
Byggår:
1944
Driftskostnad:
525 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

51 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkommen att ta klivet in i denna trevliga lägenhet som totalrenoverats till ett genomgående fint skick. Först möter hall med plats för avhängning. Ljust klinker på golv och väggar målade i ljusgrått. Steget in från hallen finns en rymlig klädkammare som erbjuder bra förvaringsutrymme.

Kök

Stilfullt renoverat 2011 med vita skåpsluckor, svart bänkskiva och glasmosaik. Gott om förvaringsutrymme och generösa arbetsytor. Vitvaror från 2011 i form av induktionshäll, ugn, integrerad kyl/frys, diskmaskin och spisfläkt. Rymlig matplats för ett stort sällskap där ett fint ljusinsläpp ges. Ekparkett på golv och väggar målade i vitt samt en mönstrad fondvägg.

Vardagsrum

Vid vardagsrummet erbjuds gott om ytor som gör det lätt att möblera. Ekparkett på golv och väggar målade i ljusgrått. Fint ljusinsläpp från stort fönsterparti där utgång finns till den soliga balkongen i sydväst.

Sovrum

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och gott om förvaringsutrymme i garderob med skjutdörrar. Ekparkett på golv och väggar målade i ljusgrått.

Badrum

Badrummet har renoverats år 2011 med fin känsla och precision. Helkaklat i svart och vitt med utrustning i form av WC, handfat, dusch med vikdörr, badrumsskåp, handdukstork, infällda takspottar och tvättmaskin. Fint ljusinsläpp från fönster som dessutom ger en möjlighet till ventilering.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 638 kr inkl värme, VA, basutbud TV, bredband och sophantering (tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 85 kr för bredband)

Driftskostnad

6 300 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 800 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,1779%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1944

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 november 2008
Energiprestanda: 202 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Bordlöparen 6

Övrigt

Lägenheten har en fin balkong i skyddat söderläge mot den lugna baksidan. Här ryms en smidigt bordsgrupp vilket gör att du med fördel kan avnjuta dagens måltider och ta del av solen hela dagen.

Till lägenheten hör ett stort förråd om ca 5-7 kvm i källarplanet. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

Förening

Namn

Brf Brickbandet

Om föreningen

Brf Brickbandet består av 556 lägenheter och ett 50-tal lokaler fördelade på 7 kvarter. Föreningen bildades 1946 och är en av de största föreningarna i Stockholm. Man äger fastigheterna med tomträtt där detta avtal lades om år 2016 och kommer löpa med samma villkor under en 10-årsperiod. Föreningen är mycket välskött och stabil med anställd personal på eget kontor i området.

Gemensamma utrymmen: Föreningens medlemmar har tillgång till en stor tvättstuga på Dukvägen 24 bestående av 3 separata bokningsbara tvättrum och 8 st dropin stationer med tvättmaskin och torktumlare. I föreningen finns även cykel och- barnvagnsparkering samt 2 st föreningslokaler att hyra för mindre tillställningar eller övernattning. Dessa kostar 400 kr/dygn. I föreningen finns även en vävstuga.

För mer information se årsredovisning eller föreningens hemsida: www.brickbandet.se

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

556

Antal lokaler i föreningen

54

TV och Bredband

Bredband genom Bahnhof ingår, men till ett obligatoriskt tillägg på 85 kr/mån som debiteras utöver månadsavgiften. Kabel-TV genom Canal Digital där analogt basutbud ingår i avgift och överiga kanaler tecknas separat.

Parkering

P-platser med och utan eluttag finns att hyra genom föreningen. Totalt finns 200 platser och dessa kostar 250 kr resp 120 kr / månad och fördelas enligt kö-system. I övrigt är det fri parkering på gatan.

Renoveringar

1980-88 lades alla tak om
1983-87 byttes avloppstammar i kök
1988-89 fönster fick aluminiumprofiler
1992-95 byttes elstigar
1994-98 byttes vatten-och avloppsstammar i badrum
2001-02 balkonger
2006-07 ny tvättstugan
2004-08 byttes vattenstammar i kök
2007-2016 renovering av trapphus och dränering
2009 radonkontroll
2010 övergång till fjärrvärme
2012 vindar tilläggsisolerats
2013 Installering av inpasseringssystem på portar
2014 Start byte av entréportar (Pågår)
2015 Byte vattenstammar kök

Dessutom finns nu inte längre några problem med radonhalter över gränsvärdet på 200 bq. Föreningen har beslutat att installera bergvärme. Lokala bergvärmepumpar kommer att installeras i varje hus. Arbetet kommer påbörjas så snart man erhållit tillstånd från Ellevio.

Man kommer också att påbörja arbetet att renovera tak/fasad där två hus görs varje år (ligger inom budget). Under 2017 kommer Galonvägen 17-21 renoveras.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är fortsatt stark med låga avgifter, låg belåning och en tillfredställande likviditet. Dessutom är byggnaderna generellt väl underhållna vilket borgar för en fortsatt god ekonomi även om en mindre mindre avgiftshöjning gjorts från första jan 2017 som ett led i den allmänna kostnadsutvecklingen.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Kontaktperson

Kansliet- Anita Pettersson

Telefon

08-26 50 31

E-post

kansliet@brickbandet.se

Om området

Bromma Riksby

Stadsdelen Riksby tillhörde tidigare Åkeshovs slott men Stockholm köpte 1904 marken som i huvudsak utgjordes utav kolonilotter från början. Stadsdelen bildades 1926. Bebyggelsen i Riksby som till stor del är centrerad kring Brommaplan och Drottningholmsvägen uppfördes i huvudsak mellan 1938-1943.

Området erbjuder utöver boende även vackra grönområden, grillplatser, generösa lekområden, små lokala butiker och företag. Namnet Riksby kommer från den medeltida by som en gång i tiden låg mellan Lillsjön och flygfältets södra del.

På några minuters gångavstånd finns ett stort utbud för dig som tycker om att röra på dig. Lillsjön utgör ett populärt stråk för den som tycker om att springa och promenera där nu även ett utegym finns. Ytterligare promenadmöjligheter finns vid Judarns naturreservat på behagligt avstånd med mycket skog och en unik miljö. Åkeshovs simhall har förutom sina bassänger även gym, motionsklasser och ett välskött motionsspår. Vid Brommaplan Bromma träningscenter samt Friskis och Svettis. För den som är golfintresserad finns Bromma Golf med korthålsbana och driving range ett stenkast från Riksby.

Kommunikation

Tunnelbanans gröna linje finns vid både Brommaplan och Abrahamsberg på nära gångavstånd som tar dig till city på 15 minuter. Från Brommaplan utgår flertalet busslinjer mot t.ex. Solna/Djursholm, Mälaröarna samt Spånga.

Invid Bromma Center ligger Bromma flygplats som flyger till ett flertal destinationer.

Närservice

Nära till Brommaplan med flertalet matbutiker, banker och servicebutiker. Runt Brommaplan finns ett flertal restauranger med olika inriktning. Här finns även ett stort bibliotek, Apoteket samt Systembolaget. Vårdcentraler och närakut finns vid Brommaplan.

Vid Bromma Blocks som ligger på kort cykelavstånd finns stort köpcentrum med alla typer av butiker du kan önska, frisörer, foodcourt mm.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Nära Abrahamsberg
290 m
Bromma Gourmet & Ekologi AB
680 m
Köpcentrum & Gallerior
Bromma Blocks
1,7 km
Alviks Torg
2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Föräldrakooperativet Storken Förskola
220 m
Föräldrakooperativet Storken i Bromma Ekonomisk Förening
220 m
Kollektivtrafik
Snc-Lavalin Rail & Transit AB
2,2 km
Trafikförvaltningen SLL
3,6 km
Grundskolor
Abrahamsbergsskolans Fritidshem
430 m
Abrahamsbergsskolan
430 m
Gymnasium
Waldorflärarhögskolan WLH
870 m
På Väg Tidskrift för Waldorfpedagogik
870 m
Universitet & Högskolor
Waldorflärarhögskolan WLH
870 m
Teologiska Högskolan Stockholm AB (svb)
1,4 km
Banker
Nordea Bank AB
760 m
Handelsbanken Brommaplan
780 m
Golfbanor & Golfklubbar
Golfstar Bromma
1,3 km
Vivaldi Af Kanaan AB
4,8 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Stora Mossenhallarna
1,1 km
Mossen Hockey AB
1,1 km
Simhallar & Utomhusbad
Åkeshovsspåret
1,3 km
Oxhålsbadet Stora Essingen
2,7 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Niklas Bergsten för mer information!

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Bromma

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-418 00 11

niklas.bergsten@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte