Spaltbacken 7

Bilder

  • Ornäsvilla i soutteräng på solig hörntomt i högt läge
  • En av Västerleds pampigaste villor i högt fritt läge
  • Smidesgrind, granit och Ölandssten hälsar dig välkommen...
  • Inre hall hälsar välkommen med vackra byggårsdetaljer
  • Vacker Brommavilla av högsta klass

Utgångspris

16 900 000 kr

Bevaka slutpriset

Spaltbacken 7 , Bromma Höglandet , Stockholm

Visas idag söndag kl. 13.45 .Pampig Ornäsvilla om 342 kvm i högt fritt läge med fin vy över Höglandet och vidare. En unik villa som gör ett starkt intryck inte bara för sin imponerande exteriör utan även för den vackra och tidstrogna interiören med bevarad charm och härlig atmosfär. Vackra luftiga sällskapsytor och fem sovrum som enkelt kan bli fler, om behov finns. En ljus och generös villa med alla kvaliteter att bli ett drömboende och ett perfekt hem för den med höga krav på sitt boende.
Läget kunde inte vara bättre. Helt fritt från buller, trots sitt Citynära läge. Förstklassiga skolor och dagis på några få minuters gångväg. Småstadscharm på det intilliggande Höglandstorget med egen biograf och småbutiker. 12:ans spårvagn tar dig smidigt till Alviks Torg, för vidare färd med T-bana, tvärbana.
Mälaren med bad- och båtliv nås även det på några minuters gångväg. Grönskande ängar och härliga promenadslingor utmed vattnet tillför livskvalitet. Restaurang Bryggan i Ålstens båthamn, några stenkast från huset, utgör ett trevligt mål på promenaden, precis som närbelägna Nockeby Torg samt Ålstens Torg. Gott om caféer i området och charmiga småbutiker som ger området lite småstadskaraktär.

Kort sagt, en vacker villa att längta hem till!
Välkommen till Spaltbacken 7!

293 kvm, 8 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
293 kvm
Biarea:
51 kvm
Tomtarea:
974 kvm
Byggår:
1928
Driftskostnad:
4 527 kr/månad
Utgångspris:
16 900 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

8 rum varav 5 sovrum

Boarea

293 kvm

Biarea

51 kvm

Rumsbeskrivning

Vi har nu glädjen att saluföra en av Västerleds större villor med ytor som bjuder på såväl sällskapsdel utöver det vanliga som möjlighet att skapa ett stort antal sovrum, om behov finns. En Ornäsvilla som är rikt smyckad med fina detaljer från byggåret 1928. Här finner man dubbla eldstäder, fina ekgolv, spröjsade- samt blyinfattade fönster, skjutdörrar - listan kan göras lång. Ogenerade uteplatser i flera väderstreck bjuder på sköna stunder i solen. En villa som man blir tagen av och som erbjuder högsta livskvalitet. Här finns dessutom tillfälle att påverka färg- och materialval, då ytskikten är äldre.
Ett drömhus att ta över och, med varsam hand, göra till "sitt eget"!

Välkommen in...

ENTRÈ - Bakom smidesgrind leder gång av Ölandsten vidare upp mot entréaltanen. Väl tilltagen och möblerbar. Vacker glasad ytterdörr ger fint ljusinkast i tamburen.

TAMBUR - Praktiskt vindfång samt klädnisch med blyinfattat fönster. Stengolv i svartvitt.

GÄSTWC - Invid tamburen ligger en praktisk toalett kaklat i beige ton. Fönster ger fint ljus. WC samt handfat.

INRE HALL - Möblerbar hall med fint blyinfattat fönster. Elementskydd med byggårscharm återfinns här, precis som på många andra håll i huset. Kassettak. Blick mot trapphus där ektrappa och fint räcke pryder rummet. Ekparkett i fiskben.

SÄLLSKAPSYTA - Synnerligen vackra rum, två i fil, som avdelas med skjutdörrar med spegel mot såväl inre hall som matsalsdelen. Härliga spröjsade samt blyinfattade fönster i tre väderstreck ger ett fint ljusflöde. Vacker ekgolv i fiskben. Vardagsrummet ger gott om plats för såväl soffgrupp som ytterligare möblemang. Fin eldstad. Synliga takbjälkar.

Dubbla skjutdörrar delar av mot matsalsdelen. Rummet rymmer det stora sällskapet och låter sig dukas upp med ett rejält långbord. Burspråk med stor glasad yta och underbar vy över grönska och de vackra grannvillorna ger rummet "det lilla extra". Glasade dörrar leder ut på generös altan med sol fram till lunch.

Mycket vacker och luftig sällskapsdel perfekt för såväl representation som trivsamma hemmakvällar med nära och kära.

KÖK - Rymligt kök med fönster i två väderstreck. Gott om förvaring och bra arbetsytor i de vita snickerierna av äldre snitt. Även vitvaror äldre med undantag av kyl/frys från 2016. Ekgolv i helstav. Gott om plats för matbord för den större familjen. SKAFFERI för ytterligare förvaring invid köket.

ÖVERVÅNING
Via svängd ektrappa, med ljus från blyinfattat fönster, nås det övre planet...

ALLRUM - Inbjudande och ljust allrum med fönster i två väderstreck, även detta med härlig rymd. Ett härligt bibliotek, TV-rum eller dylikt. Vacker öppen spis utgör rummets hjärta. Stilfull ekparkett i fiskbensmönster på golv. Platsbyggda bokhyllor. Synliga takbjälkar. Fransk balkong och fönster bjuder på fin vy över området.

Fyra bra sovrum på övre plan. Rakt fram från allrummet når man...

SOVRUM 1, för dagen arbetsrum. Ekparkett i fiskben samt fönster i två väderstreck. Utgång till liten balkong, perfekt för vädring av sängkläder.

SOVRUM 2 - Ljust rum med plats för säng och arbetshörna. Gott om förvaring i dubbla inbyggda garderober bakom vackra dörrar med tidstypisk spegel. Ekgolv i fiskben. Detta rum har genomgång till...

SOVRUM 3 - Master bedroom. Vackert rum med fönster i två väderstreck och utgång till en generös balkong med fri vy över trädtoppar och områdets charmiga 20-talsvillor. Gott om plats för såväl dubbelsäng som möblemang. Inbyggda garderober. Furugolv.

SOVRUM 4 - Gavelrum med fönster i två väderstreck. Rummet rymmer säng samt arbetsplats. Fin vy. Inbyggd garderob. Furugolv.

BADRUM - Poggenpohlbadrum i marmor med härligt ljus från dubbla fönster. Hörnbadkar med massagefunktion. Handfat i kommod med gott om förvaring. Elvärme i golvslinga.

VINDSPLAN - För dagen inrett med ett enklare GÄSTRUM, med egen WC och handfat. Merparten av vinden är förvaringsvind men med en takhöjd och tillgänglighet som gör att man med fördel inreder den ytterligare.

KÄLLARPLAN

Via trappa invid köket nås nedre plan. Delvis inrett med ett ALLRUM/SOVRUM 5. Detta rum har fönster i två väderstreck ut mot tomten. Furugolv. Gott om plats för såväl säng som ytterligare möblemang. Perfekt tonårsrum. Vidare har källaren en VÅTRUMSDEL med tvättstuga, bastu samt dusch.
Därutöver gott om förvaringsutrymmen som kan utvecklas och bli ytterligare boyta, för den som så önskar. Soutterängläget gör det möjligt med fint ljusflöde i rummen, från fönster i fullsize.

Från källaren når man även det mycket generösa GARAGET med takhöjd utöver det vanliga. Kanske inreda till egen lägenhet, eller dylikt!

GROVENTRÈ mot tomt och uteplats i ogenerat läge där kvällssolen letar sig ner.

Sammantaget en mycket tilltalande Höglandsvilla med en tidstrogen och varm atmosfär, synnerligen rik på byggårsdetaljer. Perfekt för barnfamiljen som vill ha en enkel vardag med möjlighet för barnen att tryggt kunna gå till och från skolan på sparsamt trafikerade smågator.
Mälaren med bad- och båtliv nås per fot på cirka 5 minuter. Pendelavstånd till City är ca 20 minuter med 12:an som går i alla väder. Kort och gott - Det bästa av två världar.

Välkommen till Spaltbacken 7!

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare

Byggnadsår

1928

Uppvärmning

Bergvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 9 juni 2017
Energiklass: E
Energiprestanda: 82 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betonghålsten
Stomme: Trä
Fasad: Puts och trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Koppar

Övrigt

Vacker tomt som är varierad och lättskött. Gott om uteplatser i och kring huset där man alltid finner såväl sol som skugga sommartid. Perenner och fruktträd blommar vackert från vår till höst. Tomten är anlagd med stensatta gångar av Ölandssten samt trappor i granit.
Parkeringsplatser för flera bilar på uppfart samt i garage, perfekt nu när även Brommas gator blir avgiftsbelagda under 2018.

SÄLJAREN INFORMERAR:
Garageuppfarten är det två stycken separata elslingor som kan värma upp marken för att underlätta skottningen vintertid. Dock kan enbart en köras i taget.
Fasad målad och puts lagad under 2015.
Bergvärme monterad 2001 med 2 st borrhål á 140 meter.

Husets taxerade yta är 190 kvm boyta samt 148 kvm biyta.
Vid faktisk uppmätning enl. dagens mätnormer har huset 293 kvm boyta samt 51 kvm biyta fördelade enligt nedan på de olika planen:
Entréplan 111.7 kvm boyta
Övre plan 115.1 kvm boyta
Vind 15,6 kvm boyta , vinden har dessutom 61.6 kvm övrig yta
Souterrängplan: 50,6 kvm boyta samt 51,5 kvm biyta

Fastighetsbeteckning

Författaren 9

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

54 328 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 27 557 kr
El: 11 657 kr
VA: 4 114 kr
Renhållning: 2 800 kr
Sotning: 600 kr
Försäkring: 7 600 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Fördelningen mellan hushållsel och uppvärmning är uppskattade. Sotning sker vart 4:e år. Sophämtning bygger också på antalet kilo sopor som slängs.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

8 321 000 kr

Summa pantbrev

1 560 000 kr

Tomt

Areal: 974 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Om området

Bromma Höglandet

Höglandets stilfulla villaidyll erbjuder blandad arkitektur tack vare att detta område, unikt för Västerled, tillät friköpning av tomtmark. Sådeles uppförde här privata byggherrar villor av varierande arkitektur och storlek. Bebyggelsen uppfördes huvudsakligen på 1920- och 1930-talet. Området blev en stadsdel 1934 och namnet nyskapades efter Höglandstorget, som fått sitt namn av topografin.Vid Höglandstorget ligger trevligt Café, Sushirestaurang, frisör samt några småbutiker. Här ligger även eftersökta Höglandsskolan och biograf. Vid Höglandstorget finns sedan 1926 en spårvagnshållplats på Nockebybanan. Avståndet till station Alvik är 4,1 kilometer.
Som Höglandsbo bor du ett stenkast från Mälaren och är omgiven av vacker natur. Drottningholms slott och Judarns naturreservat finns på behagligt avstånd och utgör båda en unik miljö att vistas i. Höglandet har en av landets högsta medelinkomster och är mycket eftersökt för sin trivsamma atmosfär.

Kommunikation

12:ans spårvagn har hållplats här och tar dig smidigt till Alvik på 10-15 minuter för vidare färd med tunnelbanan till City. Förutom 12:ans spårvagn avgår bussar regelbundet från Nockeby busshållplats mot Mälaröarna och Brommaplan.

Närservice

Höglandstorget är ett litet lugnt och vackert torg med ett antal småbutiker. Närhet till granntorget Nockeby torg, som nås på några minuters gångväg, erbjuder ett större utbud av butiker. Här hittar du matbutik, restauranger, apotek, klädbutiker, bageri, blomsteraffär, postservice och diverse småbutiker.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Najaden AB
120 m
Engströms Livs
860 m
Köpcentrum & Gallerior
Alviks Torg
2,9 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Nockebyvägen Förskola
170 m
Nockebyvägen 20 Förskola
170 m
Kollektivtrafik
Höglandstorget
150 m
Olovslund
610 m
Grundskolor
Höglandsskolans Grund- och Gymnasieskola
200 m
Villan Höglandsskolan
260 m
Gymnasium
Höglandsskolans Grund- och Gymnasieskola
200 m
Kristofferskolans Gymnasium
1,4 km
Universitet & Högskolor
Kulturmatematik Anita Berlin
740 m
Felande Länken Fakta och Fiktion AB
850 m
Banker
Swedbank
1,7 km
Handelsbanken Brommaplan
1,9 km
Golfbanor & Golfklubbar
Spånga Golf & Squash AB
580 m
Björklidens Golfklubb
2,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Olofslunds Bollplan
640 m
Mossen Hockey AB
1,6 km
Simhallar & Utomhusbad
Kärsögården
1,1 km
Solviksbadet Mälaren
1,9 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte