Ekebyvägen 16

Bilder

Utgångspris

8 490 000 kr

Bevaka slutpriset

Ekebyvägen 16 , Bromma Olovslund , Stockholm

Klassisk Brommavilla med tidstypisk charm. Luftig sällskapsyta och rymligt kök med utgång till solig altan. 2-4 sovrum. Delvis inredd källare med plats för ytterligare sovrum. Vacker västervänd och barnvänlig tomt. Närhet till såväl bra skolor, bollplaner och stall som T-bana och butiker.

118 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
118 kvm
Biarea:
52 kvm
Tomtarea:
513 kvm
Byggår:
1934
Driftskostnad:
4 002 kr/månad
Utgångspris:
8 490 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 2 - 3 sovrum

Boarea

118 kvm

Biarea

52 kvm

Rumsbeskrivning

Idylliska villakvarter, "Trädgårdsstaden", med grönskande tomter som tryggt och barnvänligt inramas av täta häckar och inbjuder till lek och bus i skyddad miljö. Här slår solen ner från lunchtid till kväll, och ger tillfälle till grillkvällar och lata dagar i en solig, trivsam och ogenerad miljö.
Stilrent stensatt entré med bilplats leder välkomnande in till Ekebyvägen 16. En välhållen villa som är tillbyggd för att skapa extra rymd i köket samt en lättillgänglig utgång mot den skyddade uteplatsen och ogenerade tomten.

Ett yteffektivt hus med trivsam atmosfär med genomgående ljusa rum och genomtänkt planlösning.

Välkommen in...

HALL - Ljus hall där det erbjuds gott om plats för ytterkläder. Möblerbar med lättare möbel. Tåligt linoleumgolv och vita väggar. Fönster som ger fint ljus. I entréhallen finns även en praktisk GÄST-WC smakfullt renoverad med grå klinkerplatta på golv samt designertapet på väggar. WC samt handfat.
Från hallen når man även trapphus till över- och undervåning.

SÄLLSKAPSYTA - Rymlig sällskapsyta med två i fil liggande ljusa rum som erbjuder plats för det stora sällskapet. Ljusa väggar samt stavlagt ekgolv, vilket utgör en tacksam bas att möblera mot. Trivsam soffhörna samt matsalsdel med plats för generöst matbord. Platsbyggd bokhylla i sällskapsdel, en liten trevlig detalj. Gavelfönster ger ljusinkast från tre väderstreck. Markis skyddar mot kvällssolen i sällskapsrummet.

Den hörnställda öppna spisen borgar för trivsamma hemmakvällar där elden sprakar trivsamt den kalla årstiden. Brasinsats ger en effektiv värmeåtervinning.

KÖK - Härligt kök som badar i ljus genom generösa fönsterytor mot tomten samt ytterligare fönster ovan diskbänk. Gott om förvaring och bra arbetsytor. Bardisk delar av köket och ger ytterligare arbetsyta och förvaring. Vita snickerier med bokkant med matchande bänkskivor. Linoleumgolv i gråbrun ton.

Plats för rymligt matbord vid fönster varifrån vyn är den sommartid grönskande och vackert blommande tomten tillför atmosfär. Helt ogenerat och synnerligen tilltalande då altandörren sommartid ständigt står öppen och binder ihop hus och trädgård. Här dukar man med enkelhet ute och äter både vardagsmiddag och festmåltider i ljuvlig kvällssol. Enkelt och smidigt med närhet till spis och skåp vilket gör att det faktiskt blir av att njuta av sommarkvällarnas måltider under bar himmel...
Trallbelagt och barnvänlig mot den plana gräsmattan där barnen skyddat leker under uppsikt av föräldrar som kanske vill dröja kvar vid bordet ett slag...Tät häck ramar in och här känner man sig, som sagt, ogenerad och bekväm. Sommartid blommar här syrén, fruktträd, kaprifol m.m

ÖVERVÅNING

ÖVRE HALL/ALLRUM - Via ektrappa med blyinfattat fönster nås den luftiga övre hallen. Badande i ljus genom fönsterrad om tre fönster. Ett allrum som för dagen används som arbetsrum. Vacker ekparkett i fiskbensmönster på golv och vita väggar. Ekgolvet är lite unikt för denna fastighet då många av fastigheterna i området har furu som golvmaterial.

SOVRUM 1 - Ljust sovrum med fönster i två väderstreck. Enhetligt stavlagt ekgolv i fiskbensmönster. Gott om plats för säng samt arbetshörna. Fondtapet ger rummet karaktär.

MASTER BEDROOM - Rymligt och ljust gavelrum med utgång till balkong i SV med vy över lummiga villaträdgårdar. Fint ljus där solen flödar in. Vackert ekgolv och ljusa väggar med randig tapet i beige/vitt. Plats för dubbelsäng samt gott om förvaring.

BADRUM - Helkaklat våtrum i vitt och grått med hörnbubbelbad och dusch. Kommod i högblankt vitt samt spegel med halogen och rymligt handfat. Inbyggda halogenspotlights i tak. Golvvärme som är vattenburen.

KÄLLARVÅNING

Via svängd trappa nås källarvåningen. Här möter tidlöst klinkergolv, som är enhetligt i stora delar av detta plan.

ALLRUM/SOVRUM 3 - Rum som är perfekt för tonåringen, med egen ingång genom groventré i garaget via garageport. Golvvärme från elslingor under klinkergolv i detta rum. Källarfönster i två väderstreck.

ARBETSHÖRNA - Invid allrummet har man för dagen inrett en arbetshörna.

WC - Kaklat med väggar i vitt och blått samt golv i grå ton. WC samt handfat.

TVÄTTSTUGA - ÅNGBASTU/DUSCH - Våtrum med arbetsbänk och förvaring samt ho för handtvätt. Tvättmaskin samt tumlare. Ångbastu/dusch.

FÖRRÅD/GARAGE/KÄLLARENTRÈ - Källarplan rymmer dessutom en hel del förvaring i påkostat inredd matkällare. Garaget samt invidliggande förråd är för dagen inte inrett, men kan med fördel byggas om till trivsam och ljus boyta, om behov finns. Här skapar man ett härligt tonårsrum eller kanske en uthyrningsdel.Perfekt ingång för leriga stövlar och smutsiga hundtassar. För dagen passage endast genom en garageport som öppnas inifrån, men som med enkelhet kan bytas ut mot entrédörr.

Sammanfattningsvis ett trivsamt hem som är rikt på bevarade vackra originaldetaljer. Välhållet och löpande underhållet. Nyligen renoverat entréplan, nymålat med slipade golv, renoverad gäst-wc samt nya vitvaror i köket. Härlig ogenerad och barnvänlig tomt där solen slår ner såväl dag som kväll. Ett drömboende för barnfamiljen. Området är eftersökt och omsättningen låg. Välbeläget mellan Brommaplans närservice, Nockeby Torgs trivsamma atmosfär, naturreservatet Judarn med grönska och badsjö, Mälarens strand samt Drottningholm. Ridhus och bollplaner, bra skolor och dagis...listan kan bli lång, samtliga på behändigt promenad- och cykelavstånd.

Varmt välkommen till Ekebyvägen 16

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare

Byggnadsår

1934

Uppvärmning

Vattenburen elvärme (elpanna från 2011)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 januari 2013
Energiprestanda: 117 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betonghålsten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongtakpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Välkommen till en villa med en tomt som blommar vackert från vår till höst. Väderstrecket, med sol från morgon till kväll, är perfekt för den som är odlingsintresserad och vill anlägga ytterligare rabatter. Lättskött och lekvänlig med sitt skyddade läge och plana gräsmatta. Altanen och de bägge glasade dörrarna, som står på vid gavel den varma årstiden, knyter ihop tomt med hus och gör att man verkligen kan njuta av sitt villaboende. Humle och kaprifol på spaljén vid uteplatsen samt fläder och schersminträd bistår med både doft och vacker inramning.

Biluppfarten är nyligen stensatt i stilren grå sten och rymmer två bilar.

SÄLJARENS ÅTGÄRDSLISTA:

Åtgärder av tidigare ägare enl. uppgift:
1990 Avloppsstammar bytta ned till källargolv
2001 Byte av avloppsservis.
2004 Installation av radonsug (mätvärden efter installation 30-60 Bq)
2005 Klinkergolv i källaren. Sovrummet har fått elgolvvärme.
Wc i källarplan klinker och kakel på vägg.
Bytta avloppsledningar i tvättstuga samt till wc
2008 Ny braskassett
2009 Målning av plåt på balkong
2010 Målning av fasad och fönster
2011 Ny elpanna. Ny elmatning till övre plan samt jordfels-
brytare installerad.
Renovering av avlopp övre plan samt nya stammar i golvet
Ny vattenmatning till badrummet.

Åtgärder av nuvarande ägare:
2013 Målning nedre plan. Målning övre plan samt golvslipning.
2014 Ny induktionshäll (Electrolux), ny ugn (Electrolux), ny Kyl/frys (Samsung)
2014 Fiber indraget i huset
2015 Totalrenovering gäst-wc entréplan
2016 Stenläggning av infart

Fastighetsbeteckning

Ryssmuren 8

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

48 026 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 25 000 kr
El: 11 317 kr
VA: 2 879 kr
Renhållning: 1 680 kr
Försäkring: 7 000 kr
Övrigt: 150 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Fördelningen uppvärmning/hushållsel är uppskattad. Sophämtning var 14:e dag. Kostanden övrigt 150 kr är Åkeshovs Trädgårdsförening. sotning sker vart 4:e år, senast det gjordes var april 2014.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

4 824 000 kr

Summa pantbrev

5 790 250 kr

Tomt

Areal: 513 kvm

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Last, Avtalsservitut: Tunnel för avlopp, 01-IM2-2001/30482

Om området

Bromma Olovslund

Dagens Olovslund skapades på 1920-talets slut och räknas till en av Stockholms trädgårdsstäder som tillkom genom Stockholms stads småstugebyrås initiativ. Olovslund var den första av Stockholms trädgårdsstäder och småstugeområden som uppfördes genom självbyggeri med stadens hjälp. I Olovslund byggdes 135 småstugor, där två olika typhusritningar. 1927 restes den första stugan och i mars 1928 hade alla familjer flyttat in.

År 1975 skrevs ett miljöprogram för områdets bevarande och 1986 blev Olovslund utnämnd som riksintresse.

Ett lugnt och eftersökt område med närhet till vacker natur, bra skolor, kommunikationer och butiker.

Kommunikation

T-bana från Brommaplan, Abrahamsberg och Alvik. Buss samt 12:ans spårvagn.

Närservice

Från Olovslund så når man på några minuters promenadavstånd Nockeby Torg, Ålstens Torg, Abrahamsberg och Brommaplan. Här finns gott om charmiga småbutiker och förstklassiga livsmedelsbutiker. Caféer, restauranger och delikatessbutiker. Olovslund är mycket barnvänligt och grönt. Bra skolor och förskolor på nära håll. Olovslundsskolan, Ålstensskolan, Höglandsskolan och Äppelviksskolan är några av de närliggande skolorna. Kristofferskolan med Waldorfpedagogik, även den på gångavstånd. Rekreation för stora och små i form av stall, bollplaner, inom- och utomhusbad samt golf och promenadslingor. Stora Mossens friluftsanläggning ca 5 minuters cykelväg bort. Drottningholm och Judarns naturreservat håller med vackra strövområden. Olovslund är ett trivsamt område i Brommas vackra trädgårdsstad.

Parkering

Fri parkering i området.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Engströms Livs
630 m
Källan Ekobutik AB
690 m
Köpcentrum & Gallerior
Bromma Blocks
2,4 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Solrosen förskola
210 m
Förskolan Regndroppen
280 m
Kollektivtrafik
Åkeshovsvägen
170 m
Rånövägen
260 m
Grundskolor
Olovslundsskolans Särskola Nockebyskolan
570 m
Kristofferskolan
570 m
Gymnasium
Kristofferskolans Gymnasium
570 m
Waldorfskolefederationen
570 m
Universitet & Högskolor
Teologiska Högskolan Stockholm AB (svb)
180 m
Teologiska högskolan Stockholm
230 m
Banker
Swedbank
640 m
Handelsbanken Brommaplan
800 m
Golfbanor & Golfklubbar
Spånga Golf & Squash AB
850 m
Bromma Golf
1,7 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Bowling Center Åkeshov
890 m
Olofslunds Bollplan
910 m
Simhallar & Utomhusbad
Kärsögården
1,4 km
Ängbybadet Ö Mälaren
1,8 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2,02 % 1,52 %
Ansök om lånelöfte