Stobaeusvägen 25

Bilder

Utgångspris

9 990 000 kr

Bevaka slutpriset

Stobaeusvägen 25 , Bromma Norra Ängby , Stockholm

BARNFAMILJENS DRÖM - Välhållen och yteffektiv villa om 205 kvm i bästa läge på vacker friköpt tomt invid allmänning. Barnvänligt och lugnt på sparsamt trafikerad gata och kort gångavstånd till såväl skola som bollplaner och grönområden, som man når bilfritt via allmänningen som gränsar mot tomten. Villan är tillbyggd och generös med luftig sällskapsdel, fyra sovrum på övre plan samt tonårsrum eller uthyrningsdel i inredd källarvåning.
Flera ogenerade uteplatser i soliga lägen. En ljus och trivsam familjevilla i Brommas vackra trädgårdsstad.
Välkommen på visning hälsar Håkan Jansson HusmanHagberg

174 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
174 kvm
Biarea:
31 kvm
Tomtarea:
462 kvm
Byggår:
1937
Driftskostnad:
3 166 kr/månad
Utgångspris:
9 990 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Budgivning pågår

Högsta bud: 10 220 000 kr

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 5 - 6 sovrum

Boarea

174 kvm

Biarea

31 kvm

Rumsbeskrivning

Tilltalande villa på eftersökt adress som löpande renoverats genom åren. Lugnt inbäddad i trivsamma trädgårdsstaden med sparsamt trafikerade smågator och mycket grönområden. Här leker barnen skyddat på tomten, angränsande allmänning eller på bollplanerna invid. Naturreservatet Kyrksjön erbjuder härliga promenadslingor och bad vid brygga. På vintern åker man skidor och skridskor på sjön. Populära Norra Ängby skola och bra dagis på några minuters gångavstånd utan farliga vägar att korsa. Ängby torg med butiker och restaurang i närområdet. Björklunds Hage, ett trevligt mål för promenaden, med stor lekplats och diverse djur i stallet att kela med. Till T-bana är det ca 10 minuters promenadväg. Bromma Blocks, några minuters bil eller bussfärd bort, som erbjuder ett stort utbud av butiker och restauranger. Kort sagt, ett välbeläget hus med närhet till det mesta.

Stenlagd biluppfart som rymmer två bilar. Vacker tomt som övergår i grönskande allmänning, perfekt för lek och bus. Lättskött med gräsmatta, "berg i dagen" samt diverse buskar och fruktträd som omger huset och inhägnar tomten.
Tre uteplatser med sol från morgon till kväll vilka trivsamt binder samman hus med trädgård. Ogenerat och skyddat, perfekt för sköna grillkvällar.

Ett hus som erbjuder allt det du söker när du lämnar lägenhet för villaboende...

Välkommen att stiga på...

Trivsam och öppen HALL där ljuset hittar in från flera väderstreck. Plats för lättare möbel samt utrymme för ytterkläder bakom skjutdörrar med spegelglas. På golvet tåligt klinkergolv och väggarna är målade i vitt. I inre hallen ligger ett stavlagt ekgolv, vilket är enhetligt för merparten av husets ytor.

Hallen leder vidare till såväl kök som den vackra ljusa SÄLLSKAPSYTAN. Vacker glasad skjutdörr i original delar av rummen och utgör en vacker detalj. Sällskapsdelen är en luftig yta med härlig rymd och gott om plats för soffgrupp, med mera. Stavlagt ekgolv och ljusa väggar ger en bra bas att möblera mot. Öppen spis med brasinsats ger trivsam värme och skapar fin atmosfär i huset. Glasade altandörrar leder ut till stor trallbelagd altan med fin vy över den vackra tomten. Altanen löper vidare runt husets gavel och erbjuder ytterligare uteplats där glasad dörr mot matrumsdelen trivsamt knyter samman ute med inne. Väderstrecken är de bästa och ger sol både dag och kväll. Altandörrarna står gärna öppna den varma årstiden och uteplatserna utgör trivsamma extrarum med markiser som skyddar när solen är som varmast. Sällskapsrummet har generösa ljusinsläpp från tre väderstreck, vilket bidrar till trivseln. Skulle behov av EXTRA SOVRUM föreligga kan man här med enkelhet dela av rummet till ytterligare ett rum.

I öppen planlösning med sällskapsyta och kök ligger ett vackert MATRUM med plats för rejält matsalsbord. Här flödar ljuset in genom glasat burspråk. Enhetligt massivt trägolv och ljusa väggar. Glasad dörr leder ut till altan med sol från morgon till sen lunch.

Trivsamt, ljust och stilrent renoverat KÖK med gott om förvaring och bra arbetsytor. Granitbänkskivor och snickerier i ljus beige ton. Inbyggnadsvitvaror från Miele i behändig arbetshöjd. Induktionshäll, varmluftsugn och fläkt samt diskmaskin. Inbyggda halogenspotlights i tak.

ÖVERVÅNING

Svängd trätrappa leder upp till ÖVRE HALL/ARBETSRUM. Massivt ekgolv och vita väggar. Här ryms för dagen en arbetsplats alternativt en mindre soffa som ger tillfälle till ett extra TV-rum eller lekyta för de yngsta.

SOVRUM 1 rymmer säng samt arbetshörna. Gott om förvaring i garderobsvägg. Ekgolv och vita väggar.

SOVRUM 2 med massivt ekgolv och vita väggar. Fönster i öster. Plats för bred säng samt arbetshörna. Garderober.
Härifrån leder glasad dörr ut till härlig ALTAN som badar i sol från tidig förmiddag till tidig eftermiddagen. Plats för sittgrupp.

SOVRUM 3 erbjuder plats för såväl säng som arbetshörna. Ekgolv och ljusa väggar.

MASTER BEDROOM med plats för dubbelsängen samt lättare möbel. Fin vy ut mot tomt och allmänning. På golvet ligger ek och väggarna är vita. Garderobsvägg med skjutdörrar i spegelglas erbjuder gott om förvaring.

BADRUM som är rymligt och ljust. Helkaklat med golvklinkers med värme från både el samt matchande väggar. Badkar samt dusch. Handfat i kommod, handdukstork. Stort fönster ger dagsljus och bra vädringsmöjligheter. Halogenlampor inbyggda i tak.

NEDRE PLAN

Från hallen leder trappa ner till möblerbar NEDRE HALL. På golvet ligger grå klinkers med värme från vattenburet system, samt vita väggar. Väl tilltaget rum som med enkelhet kan delas av för att skapa en UTHYRNINGSDEL, om man så önskar. Ljust och trivsamt via fönster i fullsize tack vare soutterängläge.

ALLRUM/SOVRUM 5 nyttjas för dagen som TONÅRSRUM och TV-rum. Fönster i öst ger bra ljusinsläpp. Klinker med golvvärme och vita väggar. Ett perfekt tonårsrum med praktisk egen ingång i nedervåningen.

TVÄTTSTUGA med plats för klädvård. Klinkergolv och ljusa väggar. Tvättmaskin. Fönster.

Nedre plan rymmer även flera FÖRRÅDSRUM.

NEDRE ENTRÈ med praktisk ENTRÈHALL. En perfekt väg in i huset och en bra lösning för leriga gummistövlar eller kanske smutsiga hundtassar. Bilinfarten, som rymmer två bilar, ligger invid bekvämt invid denna grovingång. Praktiskt.

Sammanfattningsvis ett drömhus för barnfamiljen, med allt vad man kan önska sig av ett trivsamt villaboende. Lugnt inbäddad i Norra Ängbys lummiga kvarter med närhet till allt som känns viktigt för en fungerande vardag.
Buss, T-bana och butiker på ca 15 minuters gångavstånd.

Varmt välkommen till Stobaeusvägen 25

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare

Byggnadsår

1937 ombyggt 2004

Uppvärmning

Bergvärme + elgolv i hall & våtrum

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 9 mars 2018
Energiklass: E
Energiprestanda: 76 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare + torpargrund
Grundmur: Betonghålsten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas isolerglas + några äldre 2+1-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Vacker tomt som på ett trivsamt sätt löper ihop med grönskande allmänning. Ett perfekt tillfälle för barnen att skyddat kunna leka och busa. Allmänningen gör det möjligt att bilfritt kunna gå till skolan, populära Norra Ängby skola, som ligger på endast några minuters gångväg från huset.
Tomten är lättskött och varierad samt perfekt för den som vill odla, tack vare det soliga väderstrecket.
På tomten står en oisolerad bod som rymmer trädgårdsmaskiner samt dynor.

SÄLJARENS ÅTGÄRDSLISTA:
Säljaren förvärvade fastigheten 1977.
- 1980 ca. Fastigheten byggs ut i två plan (Vardagsrummet på entréplan och sovrum + våtrum på övre plan). Takbeläggningen renoveras.
- 1998. Bergvärme installeras och byts sedan ut 2017 (se nedan)

- 2002-2004. Fastigheten byggs ut i två plan (matdel på entréplan och källare samt balkong på övre plan.) Möjlighet att bygga in balkongens finns.
Våtrummet på övre plan renoveras. Köket monteras och utrymmet kring kök och vardagsrum öppnas upp. Stambyte i fastigheten (några lodräta avloppsrör finns kvar). Servis till gatan byts ut. Nytt elskåp monteras och översyn av samtlig el utförs. Hela källarutrymmet grävs ur och marken sänks. Vattenburen golvvärme installeras på källarplanet (utom i förrådet och matkällaren). Dränering runt fastigheten utförs. Nya radiatorer monteras (ett par äldre radiatorer finns kvar på övre plan).
Braskasset monteras i öppna spisen.
Parkeringsplats byggs.
- 2008. Takluckan byts ut (lucka från vind till tak).
- 2016. Tomtarbete utförs. Dräneringsrör monteras mot trädgården på baksidan. Fasaden målas. Översyn av takbeläggningen görs av fackman.
- 2017. Ny bergvärmepump installeras.

Husets taxerade yta är 147 kvm boyta och 56 kvm biyta.
Vid en uppmätning enl. dagens mätnorm har huset 174 kvm boyta och 31 kvm biyta fördelat enl. nedan:
Entréplan 80,6 kvm boyta
Övre plan 68,7 kvm boyta
Suterrängplan 24,4 kvm boýta samt 31,1 kvm biyta
På tomten finns också ett fristående ouppvärmt förråd på 9,3 kvm

Fastighetsbeteckning

Bautil 7

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

37 992 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 15 000 kr
El: 7 581 kr
VA: 2 565 kr
Renhållning: 3 446 kr
Försäkring: 9 400 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Fördelningen mellan uppvärmning och hushållsel är uppskattad.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

5 306 000 kr, varav byggnadsvärde 1 938 000 kr

Summa pantbrev

3 192 000 kr

Tomt

Areal: 462 kvm
Tomttyp: Terasserad trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Om området

Bromma Norra Ängby

Norra Ängby är Stockholms största sammanhängande villaområde byggt på den mark som en gång tillhörde Stora Ängby gård. Stora Ängby slott, som ligger på platsen för en äldre bondby, är stadsdelens äldsta byggnad.
De första Ängbyvillorna var inflyttningsklara sommaren 1930. Husen uppfördes genom självbyggeri. Marken uppläts med tomträtt av staden. Chefsarkitekt Edvin Engström med medarbetare utarbetade planen. Staden bidrog med en grovplanerad tomt, handböcker för byggandet, en instruktör och utlåning av specialverktyg.

De centrala delarna runt Stora Ängby slott byggdes först. Här uppfördes 1 ½-planshus. I en krans däromkring byggdes sedan enplanshus. Utmed Egilsvägen och i de norra delarna byggdes tvåplanshus. Några kvarter närmast Kyrksjön uppläts för större villor i två plan uppförda av byggmästare.
Norra Ängby är utpekat som ett område av riksintresse för kulturminnesvården, vilket innebär att det bedöms ha så höga kulturvärden att det är av vikt för hela landet.
Området är idag mycket eftersökt för sin trivsamma lugna atmosfär och barnvänliga idyll. Bra skola och gott om tillfälle för rekreation bla annat på bollplaner, i och runt Kyrksjön samt vid trevliga Björklunds hage med djurhållning och lekplats. Stora gröna ytor och nära till naturreservat gör området unikt.

Kommunikation

Tio minuters promenad till Tunnelbanans gröna linje som tar dig på ca 20 minuter till Stockholm City.

Närservice

Trivsamma Ängby Torg håller med livsmedel, pizzeria och inredningsbutik. Det finns ett stort utbud av närservice, klädbutiker, sportaffärer, banker, restauranger etc. i bla Bromma Blocks och Vällingby centrum.

Parkering

Fri parkering i området.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Hemköp Ängby Torg
490 m
Lilla Delikatessboden
520 m
Köpcentrum & Gallerior
Vällingby City
2,2 km
Bromma Blocks
2,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Vultejusvägen 20 Fritidshem
290 m
Bällstavägen Förskola
390 m
Kollektivtrafik
Runstensplan
230 m
Vassvägen
350 m
Grundskolor
Raoul Wallenberg Skolan
650 m
Raoul Wallenbergskolan
650 m
Gymnasium
Blackebergs Gymnasium
1,1 km
Waldorfskolefederationen
2,7 km
Universitet & Högskolor
Teologiska högskolan Stockholm
2,1 km
Teologiska Högskolan Stockholm AB (svb)
2,2 km
Banker
SEB
2,2 km
FOREX Bank
2,2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Vivaldi af Kanaan AB
2 km
Bromma Golf
2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Ängby Idrottsplats
370 m
Mariehälls Bollplan
440 m
Simhallar & Utomhusbad
Vattenhuset AB
950 m
Ängbybadet Ö Mälaren
1,7 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte