Grävlingsvägen 36

Bilder

  • Vackra Grävlingsvägen 36, ett hem utöver det vanliga!
  • 2.70 i takhöjd och sällskapsyta med tre rum i fil!
  • Dubbla franska balkonger samt blyinfattat fönster ger fint ljus
  • Stora ytor med varm atmosfär...
  • Matsalsdel med plats för det stora sällskapet!

Utgångspris

13 900 000 kr

Bevaka slutpriset

Grävlingsvägen 36 , Bromma Stora Mossen , Stockholm

Stilfull Västerledsvilla anno 1927 i högt fritt läge med milsvid vy över Bromma. Rymd och ljus utöver det vanliga i spatiösa sällskapsytor med härlig byggårscharm. Exklusiv drömvilla för familjen med stora krav på sitt boende. Ogenerad tomt med plats för fyra bilar. Barnvänlig Citynära idyll. Snabbt tillträde möjligt.

216 kvm, 8 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
216 kvm
Biarea:
80 kvm
Tomtarea:
630 kvm
Byggår:
1927
Driftskostnad:
4 230 kr/månad
Utgångspris:
13 900 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

8 rum varav 5 - 6 sovrum

Boarea

216 kvm

Biarea

80 kvm

Rumsbeskrivning

Stora pampiga 20-taIsvillor i högt ljust läge möter på trivsamma Grävlingsvägen. Den mycket väl tilltagna villan på nummer 36 är en synnerligen god representant av den stilfulla arkitektur som 1920-talet hade att erbjuda. Representativt och gediget ur alla perspektiv.
Smidesgrind och häck avskärmat från den sparsamt trafikerade gatan som slingrar sig fram igenom trivsam och barnvänlig villaidyll. Uteplatser ger tillfälle att njuta av solen under stora delar av dag och kväll. Plan tomt med gräns mot allmänning, lättskött och vacker med fin vy över omnejd.
Stensatt gång leder fram till entrétrappa under tak. Grusad bilinfart ger plats för upp till fyra bilar. Grovingång med gott om förvaring, källarentrén är perfekt för tonårsrummet i källarplan.
Interiören i huset är genomgående ljus tack vare generöst med fönster i alla väderstreck. En takhöjd på 2.70 ger härlig rymd. Synnerligen vacker sällskapsdel med originalparkett och eldstad. Tre rum i fil som avdelas av skjutdörrar samt glasade dubbeldörrar. Fin vy genom de stora spröjsade fönstren med utsikt mot vacker grönska.

Påkostat kök med gott om plats för matbord samt arbetshörna. Generösa arbetsytor och bra med förvaring. Köksentré som leder ut på stor altan med vikarmsmarkis. Serveringsgång mot inre hall erbjuder extra förvaring.

Gäst-wc samt gott om plats för ytterkläder i ljus möblerbar hall med nisch för ytterkläder.

Övervåning med härligt ljus och ett master bedroom med vy utöver det vanliga, samt ytterligare två sovrum av hög klass. Här kan man med enkelhet dela av till ett fjärde sovrum, om behov finns. Spatiöst allrum med fantastisk eldstad. Mycket vackert rum med stort användningsområde!
Stort och ljust helkaklat badrum med såväl bubbelbadkar som duschhörna.

Trappa upp mot oinredd vindsvåning till stor förvaringsvind. Stora vackra gavelfönster i halvmåneform. Vill man inreda till sovloft eller dylikt så finns möjlighet till detta, dock mycket med begränsad takhöjd.

Källarvåningen är lätt tillgänglig via trappa vid köksentré. Klinkergolv med inslag av ek, ljus färgsättning samt gott om källarfönster ger ett trevligt plan med ytterligare sovrum, kanske för tonåringen. Generöst våtrum med dusch, wc, handfat och bastu samt tvättstuga.
Förråd med ytterligare ytor för förvaring eller kanske arbetsrum. TV-rum, alt sovrum 6 samt ingång till inredd vinkällare med "berg i dagen". Lyxig vinkällare, tempererad för vinlagring bakom skjutdörrar, samt med sittbänkar för en stämningsfull stund med vin i fokus.
Praktisk groventré för leriga stövlar, barnvagnen, cykel m.m.
Källarvåningen är ju, genom sin separata ingång, en möjlig uthyrningsdel

Sammanfattningsvis ett mycket vackert hus med stilfulla rum där ljuset formligen flödar in. Härlig 20-talskänsla i bevarade innerdörrar med spegel, fönster, golv och eldstäder. Löpande renoverat till fint skick. Läget är mycket eftersökt, bland annat, tack vare närheten till T-bana och City. Det centrala, men ändå skyddade och barnvänliga läget kunde inte vara bättre. Högt, fritt och ljus beläget med endast ett fåtal minuters skyddad gångväg ner till T-bana och ytterligare ca 10 minuter på tåget så är man inne i City.
Varmt välkommen på visning av Grävlingsvägen 36!

INTERIÖR

TAMBUR - Praktiskt insteg på tåligt marmorgolv.

GÄST-WC - Toalett samt handfat. Marmorgolv och målade väggar.

HALL - Ljus, möblerbar och välkomnande hall med ekparkett i fiskbensmönster och randad tapet. Vackert fönsterparti i söder. Gott om plats i hallen för ytterkläder tack vare nisch med kapphängare.

SÄLLSKAPSYTA - Tre mycket vackra rum i fil med ljus från tre väderstreck. Rummen delas av genom dubbla skjutdörrar mot matsal samt glasade dubbeldörrar mot bibliotek. Hörnställd öppen spis med kakstensdetaljer. Dubbla altandörrar öppnar upp till de två franska balkongerna, vilket ger rummet extra ljusinkast och atmosfär. Blyinfattat fönster samt skimrande spröjsade rutor bidrar till trivsel och charm. MATSALSDEL med plats för det stora sällskapet samt BIBLIOTEKSDEL med platsbyggda hyllor och härlig vy över tomt och vidare.
En sällskapsyta som bjuder in till trivsamma hemmakvällar men lämpar sig även väl för representation på hög nivå.
Ljus färgsättning på väggar och fiskbensmönster i massivt ekgolv.

KÖK - Rymligt och påkostat kök med plats för matbord. Bra med förvaring i de högblanka vita snickerierna och gott om arbetsyta på svarta granitbänkar. Matchande gråsvart mosaik ovan bänkskivor och grå klinkers med golvvärme från elslingor på golv. Vitvaror i rostfritt belägna i praktisk arbetshöjd.
Fönster i två väderstreck samt köksingång. Denna binder trivsamt samman hus med trädgård via altan och trappa ner mot tomt.

ALTAN - Väl tilltagen altan som lätt nås från köket. Här grillar man gärna och njuter av den frodiga grönska som trivsamt ramar in. Vackra rosor, clematis och andra perenner blommar fint från vår till höst. Ogenerat och gott om plats för det stora sällskapet.

ÖVRE PLAN

Övre hall nås via svängd trätrappa med ljusinkast från vackert runt fönster i original. Designertapet i blomstermönster.

ÖVRE HALL - Underbart rum med magnifik öppen spis. Fönster i tre väderstreck gör att ljuset flödar in. Ett mycket trivsamt TV-rum eller om man så önskare, tillfälle för ytterligare ett sovrum. Ljusa väggar samt ekgolv i fiskbensmönster.

SOVRUM 1 - Ljust gavelrum med fönster i två väderstreck. Furugolv och inbyggd förvaring samt garderobsvägg. Taper i blå och gröna toner.

SOVRUM 2 - Sovrum med fint ljus från två fönster. Trägolv och ljusa väggar. Förvaringsmöjligheter i dubbla garderober. Rummete kan med enkelhet delas av till två sovrum.

MASTER BEDROOM - Ett vackert rum med fint ljus från tre fönster i två väderstreck. Vidunderlig vy över Bromma och vidare. Rummet har en garderobsvägg med spegelglas. Plats för dubbelsängen samt ytterligare möblemang. Fondvägg i rött och vacker stavlagd ekparkett på golv.

BADRUM - Helkaklat badrum i vitt med golvvärme från elslingor. Fönster ger fint ljus och vädringsmöjlighet. Hörnbadkar med bubbelfunktion, stort handfat i körsbärskommod samt wc. Handdukstork. Dusch.

VINDSVÅNING

Trappa från övre hall upp mot vindsvåning för förvaring. Vinden är ej inredd men erbjuder tillfälle för detta, dock med begränsad takhöjd. Ljus från vackra gavelfönster i halvmåneform.

KÄLLARPLAN

Invid köksentré återfinns källartrappan, som är målad i grått och leder ner till...

NEDRE HALL - Rymlig nedre hall som är vitmålad, med klinkergolv i grått med ekbårder. Inbyggd förvaring.

SOVRUM 4 - Väl tilltaget rum med klinkergolv i ljus ton och golvvärme från elslingor. Ett perfekt sovrum för tonåringen. Här finns plats för såväl säng som soffa och arbetshörna.

VÅTRUM/TVÄTTSTUGA - Ett rymligt duschrum med handfat och wc. Bastu. Klinkergolv i grå ton med golvvärme från elslingor samt vitkaklade väggar. Tvättmaskin samt tumlare.

FÖRRÅDSRUM/PANNRUM - Hobbyrum med förvaringsutrymme samt bergvärmeanläggning.

TV-RUM - Perfekt tonårsrum med TV och soffgrupp. Målat betonggolv och vita väggar.

VINKÄLLARE - Inredd vinkällare med utgång till tomt. "Berg i dagen", sittbänkar samt tempererat vinförråd bakom skjutdörrar. Ingång till vinkällaren från såväl TV-rum som från husets utsida.

GROVENTRÈ - Praktisk källarentré leder in till hall med gott om förvaringsytor för ytterkläder och skor m.m. Perfekt ingång för barnvagnen eller kanske leriga hundtassar. Ligger i direkt anslutning till den anlagda bilinfarten.

Grävlingsvägen 36 är ett mycket vackert hus med gott om originalcharm. Huset har ett ljusinflöde utöver det vanliga genom stora spröjsade rutor och franska balkonger. En villa som erbjuder ett boende av högsta klass med sina spatiösa rum och härliga rymd.
Ciytnära och mycket välbeläget i eftersökta Stora Mossen med närhet till bra skolor och rekreation. Trevliga mål på promenaden är bl a Park konditori, Gateau och diverse inrednings- och klädbutiker. Ett flertal trevliga restauranger på behändigt gångavstånd. T-bana på några minuters gångavstånd och endast ca 10 minuters pendelavstånd till innerstan.

En drömvilla för den kräsne med höga krav på sitt boende. Snabbt tillträde är möjligt men inget krav.
Välkommen!

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare och inredd vind

Byggnadsår

1927

Uppvärmning

Bergvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 16 augusti 2016
Energiklass: F
Energiprestanda: 110 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Lättskött och ogenerad tomt i högt fritt läge, med gräns mot allmänning. Plan gräsmatta samt naturtomt.
Uteplatser med god solchanser. Här känns inbjudande att tillbringa tid vid grillen eller kanske i en solstol i skyddat läge. Vikarmsmarkis som skyddar mot solen, när den är som varmast.

Utmed fasadens västsida finns en uppmurad och gräsbelagd del av trädgården. Här kan man, med fördel anlägga ytterligare en uteplats för att kunna njuta ytterligare av eftermiddags- och kvällssolen.

Grusad bilinfart som rymmer upp till fyra bilar.

Trädgårdsbod som ger plats för gräsklipparen, dynor och vinterförvaring av trädgårdsmöbler.

SÄLJARENS RENOVERINGSLISTA:
Fastigheten är löpande renoverad genom åren. Förbättring/renoveringar under senare åren är bl a:
2015 - Ny diskmaskin. Ny tvättmaskin och tumlare.
2014- Ny ugn
2011 - Byggnation av vinkällare
2009 - Ny kyl och frys
2008 - Ny servisledning
2007 - Ny putsfasad och fönsterrenovering

Husets taxerade yta är 188 kvm boyta samt 84 kvm biyta.
Vid faktiskt uppmätning har huset 216 kvm boyta (fördelat på 111 kvm på entréplan och 105 kvm på övre plan) samt 80 kvm biyta.
Vinkällare och vind är ej med i mätningen.

Fastighetsbeteckning

Fnösket 8

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

50 766 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 22 000 kr
El: 12 000 kr
VA: 4 600 kr
Renhållning: 1 400 kr
Sotning: 366 kr
Försäkring: 10 400 kr

Kommentar

Fördelningen mellan uppvärmning och hushållsel är uppskattad. Det tillkommer en avgift / kg slängda sopor till posten renhållning.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

7 059 000 kr

Summa pantbrev

3 355 000 kr

Tomt

Areal: 630 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Snabbt tillträde möjligt

Om området

Bromma Stora Mossen

Trivsamma Stora Mossen med sitt centrala men ändå skyddade läge i Västerled. Högt och ljust med gott om gröna inslag. Bra skolor på nära håll och daghem likaså. Olika inriktningar såsom tex Bromma Montessori på gångavstånd. Ålstensskolan, Äppelviksskolan och Bromma gymnasium, även dessa på nära håll. Eftersökt område med liten omsättning. På behändigt avstånd ligger även Solviksbadet med härlig badstrand och vackra omgivningar samt Drottningholms- och Bromma golf. Åkeshovs simhall, med inomhusbassänger. Ridskola och härliga rekreationsområden i bla Judarns naturreservat. Alviks Torg håller med bla tennis, gym och butiker samt restauranger. Kort sagt, ett läge med närhet till "det mesta".

Kommunikation

Citynära med ca 10 minuters pendlingsavstånd med bil och lite drygt det med T-bana eller 12:ans spårvagn.

Närservice

Alviks Torg på gångavstånd med ett flertal småbutiker, banker, tennis och kommunikationer. Alléparken med café och smårestauranger, även det på gångavstånd. Stora Mossens idrottsplats med bollplaner och ishallar på behändigt avstånd.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Coop Nära
210 m
Bromma Chark AB
300 m
Köpcentrum & Gallerior
Alviks Torg
930 m
Lindhagen
2,4 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Hattstugans Waldorfförskola
260 m
Förskolan Grävlingen
260 m
Kollektivtrafik
Stora Mossen
110 m
Stora Mossen
130 m
Grundskolor
Alviksskolan
380 m
Alviksskolan Alviksgården
380 m
Gymnasium
Bromma Gymnasium
460 m
Stockholms Praktiska Gymnasium
1,5 km
Universitet & Högskolor
Agnetha Smith Jonasson Sjukgymnastik
350 m
Malen AB
940 m
Banker
Fredrik Runnquist AB
130 m
Handelsbanken
690 m
Golfbanor & Golfklubbar
Björkliden Bodaholm Golf AB
1,3 km
Björklidens Golfklubb
1,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Abrahamsbergs Bollplan
490 m
Stora Mossens Idrottsplats JM-Hallen
530 m
Simhallar & Utomhusbad
Minneberg Mälaren
1,3 km
Oxhålsbadet Stora Essingen
1,6 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,5 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte