Alviksvägen 7

Bilder

Utgångspris

5 990 000 kr

Bevaka slutpriset

Alviksvägen 7 , Bromma Alvik - Äppelviken , Stockholm

Stilsäker 1920-talsdröm i högt insynsfritt gavelläge där ljuset flödar in. Väldisponerad 4:a med luftiga vackra rum och fri vy mot grönska. Höga spröjsade fönster, djupa fönsternischer och fiskbensparkett minner om byggåret. Synnerligen välbeläget. Nära både till Äppelvikens lugna atmosfär, Alviks Torg samt City.

88 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
4 498 kr inkl värme, VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
88 kvm
Våning:
2
Byggår:
1929
Driftskostnad:
491 kr/månad
Utgångspris:
5 990 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

88 kvm

Rumsbeskrivning

I högt och fritt läge ligger denna välhållna och vackra fastighet anno 1929, med gemensam parkliknande trädgård för sköna stunder i lummig ogenerad miljö. Fin inramning av Äppelvikens stillsamma villakvarter och grönskande allmänningar. Läget är perfekt, närhet till Alviks Torg med ett stort antal butiker och restauranger samt kommunikationer, men ändå tillräckligt långt ifrån för att kunna njuta av Västerleds harmoniska atmosfär. Nära natur, bad och sköna promenadstråk, men ändå bara ca 10 minuters pendelavstånd till City. En känsla av att vara på landet och i "stan" på samma gång. Bättre läge är svårt att hitta!

Bakom gedigen entréport i ek och via stilfullt och tidstypiskt trapphus nås denna synnerligen trivsamma och välplanerade 4:a. Ljus och luftig utöver det vanliga med fantastisk glasad vägg ut mot vacker innergård med fin grönska samt grannfasader som förstärker den trivsamma 20-talscharmen i kvarteret. Extra höga spröjsade fönster samt balkongdörr ut mot fransk balkong ger fin atmosfär i rummet. Ljuset flödar in och skapar trivsel. Den genomgående ljusa färgsättningen och ekgolven reflekterar fint ljuset och utgör en tacksam bas att möblera mot. Väldisponerade insynsfria rum som är lätta att möblera och erbjuder familjen ett hem med stor trevnad. Köket ger plats till ett rejält matbord och de vita snickerierna känns tillsammans med de rostfria vitvarorna och den svarta arbetsbänken som ett modernt kök. Kyl/frys i rött, vilket ger rummet köket karaktär. Fin vy från fönster ut mot grönska och ner mot det charmiga Alvikstorpet.
Sovrummen är genomgående yteffektiva och erbjuder en lugn miljö mot grönska. Renoverat våtrum med aktuell färgsättning på kakel och klinkers. Entréhall med plats för ytterkläder på platsbyggd hatthylla i original. Möblerbar inre hall ger ett välkomnande första intryck. Delvis stavlagda ekgolv och genomgående bra takhöjd 1920-talsatmosfär. Spegeldörrar och tidstrogna elementskydd skapar hemtrevnad. Vackra djupa fönsternischer med kalksten i fönsterbänkarna. Fönster med extraruta som gör lägenheten tyst, trots sitt centrala läge.
Ett tillfälle för den som vill kunna flytta rakt in utan nödvändiga renoveringar. Bekymmersfritt boende med mycket charmig inramning i en välskött förening med god ekonomi.

Välkommen till Alviksvägen 7!

TAMBUR - Insteg på stavlagt ekgolv och med ljust tapetserade väggar. Platsbyggd hatthylla i original för avhängning av ytterkläder.

DUSCHRUM - Från tamburen nås våtrum med wc, handfat i vit kommod, badrumsskåp, handdukstork och dusch bakom vikväggar. Helkaklat i svart med vitt klinkergolv och golvvärme från elslingor.

INRE HALL - Luftig inre hall, även den med stavlagt originalgolv i ek och ljusa väggar. Plats för arbetshörna samt hallmöbel. Här blir den generösa takhöjden påtaglig, vilket skapar rymd i lägenhetens alla rum. Inbyggd garderob.

SÄLLSKAPSYTA - Från inre hallen vandrar blicken vidare in i det synnerligen tilltalande vardagsrummet. Den spröjsade fönsterväggen som man med fördel öppnar upp via balkongdörr mot fransk balkong tillför lägenheten något extra. Rummet badar i ljus och soffgruppen inbjuder till sköna hemmakvällar. Vacker fiskbensparkett och vita väggar. Ingång till garderob bakom dörr med tidstypisk spegel.

MASTER BEDROOM - Invid sällskapsdel ligger sovrum 1 som rymmer dubbelsäng samt möblemang och förvaring. Vita väggar och golv i ek. Fri vy mot grönska utan insyn via vackert spröjsat fönster.

SOVRUM 2 - Rymmer säng samt arbetshörna. Vita väggar och ekgolv med fiskbensmönster. Fönster mot lugn baksida med fin grönska som vackert speglar årstiderna. Plats för förvaring.

SOVRUM 3 - Samma som ovan fast spegelvänt.

De två mindre rummen har delats av från ett större, som ursprungligen var ett stort rum som många använder som matsal. Vill man återställa detta till originalritning så låter det sig göras med enkelhet.

KÖK - Hemtrevligt kök som rymmer rejält matbord för "nära och kära". Vita snickerier i fullhöjd och bra arbetsyta. Bevarat skafferi från originalkök erbjuder praktisk extraförvaring. Vitvaror i rostfritt och fristående kyl/frys i retrostil. Ekgolv och vita väggar.
Fönster ut mot grönska och här, precis som i övriga rum, de vackra djupa fönsternischerna med kalksten i fönsterbänken.

Sammanfattningsvis ett mycket tilltalande hem med kvaliteter utöver det vanliga.
Kort sagt, ett drömboende att längta hem till!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Pris

5 990 000 kr Utgångspris

Avgift

4 498 kr inkl värme, VA

Andel i föreningen

5,41146%

Andel av årsavgiften

5,65655%

Tillträde

Jan 2017

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1929 ombyggnadsår 1992

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 7 april 2009
Energiprestanda: 170 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas + isolerglas

Fastighetsbeteckning

Stockolm Alviken 11

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

5 900 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 500 kr
Försäkring: 3 400 kr
Beräknat antal personer: 4

Övrigt

Till lägenheten hör 2 st förråd.
I föreningens lägenhetsregister är lägenheten noterad som 3 rum och kök.

Förening

Namn

Brf Alviken 11

Om föreningen

Brf Alviken 11 består av ett hus i tre våningar som finns beläget på adresserna Alviksvägen 7 och 11 och upplåter 30 lägenheter med bostadsrätt. Marken upplåtes med tomträtt.
Föreningen förvaltas av ISS avseende ekonomisk förvaltning.
I källaren finns en relaxavdelning med bastu och duschar/Wc som kan bokas av de boende i huset.
Stort gemensamt cykel/barnvagns förråd i källaren.

Renoveringar och förbättringar gjorda på huset:

Stambyte 1992
Reparationer av muren 2005
Installation av fjärrvärme 2006
Fasadrenovering 2006
Byte av elstigar 2011
Nya entréportar 2013
Utvändig fönsterrenovering 2015

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 108 kr som betalas av köparen. Vid pantsättning har föreningen rätt att ta ut en avgift på 1% av gällande basbeloppet (443 kr år 2016) per pant.

Internet och tv levereras av ComHem

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

30

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Tomträtt, 2018-2028

Överlåtelseavgift

1108 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Om området

Bromma Alvik - Äppelviken

Idag är Äppelviken en idyll med trivsam blandning av villor och mindre flerfamiljshus där merparten är byggda på 1920-talet. Mycket eftersökt område med sitt citynära läge och bara minuters promenad till Alviks Torg där det finns ett bra utbud av butiker samt ett flertal restauranger. Närhet till Äppelvikens idylliska badklippor, strövområden samt Mälarens vackra promenadväger. Goda möjligheter för löpning längs vattnet och skridskoåkning eller längdskidor vintertid. Ett stenkast till City men ändå tillräckligt långt ifrån för att förmedla avkoppling och harmoni.

Kommunikation

Från Alvik är kommunikationen god. Här finns T-banans gröna linje som tar dig snabbt till Stockholms city samt anslutning till Nockebybanan (12:an) och Tvärbanan som tar dig till Essingeöarna, Gröndal, Liljeholmen samt Globen söder ut. Åt norr går tvärbanan förbi både Sundbybergs Centrum samt Solna och Mall of Scandinavia. Även ett flertal busslinjer utgår från Alviks Torg, bl.a. linje 110 mot Bromma, 112 mot Spånga, 114 genom Minneberg/Traneberg samt 124 mot Abrahamsberg. Med cykel tar du dig enkelt och smidigt i de flesta riktningar genom utmärkta cykel- och promenadvägar. Från Alvik har man även Bromma flygplats inom ett behagligt avstånd.

Närservice

Vid Alviks Torg finns det ett stort serviceutbud med mataffär ICA, butiker, restauranger, bibliotek, banker, post samt flera friskvårdscenter (Salkhallen, SATS och World Class).
Solviksbadet med sandstrand och ett flertal naturbad finns i närområdet. Tennisbanor och upplyst motionsspår om 1,8 km likaså. Stora Mossens idrottsplats bjuder på konstgräsplaner, ishallar och friidrott samt ett av flera caféer i området.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Supermarket Alvikstorg
380 m
Coop Nära
490 m
Köpcentrum & Gallerior
Alviks Torg
490 m
Lindhagen
2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
S:t Ansgars Förskola
230 m
Bromma Eftermiddagshem och Barnträdgårdar
290 m
Kollektivtrafik
Alviksvägen
90 m
Alviksplan
190 m
Grundskolor
Alviksskolan Alviksgården
310 m
Alviksskolan
310 m
Gymnasium
Bromma Gymnasium
850 m
Lycée Francais Saint Louis Fritidshem
1,4 km
Universitet & Högskolor
Samhällsentreprenörer
670 m
Agnetha Smith Jonasson Sjukgymnastik
690 m
Banker
Kaupthing Bank Hf Island Filial i Sverige
380 m
Handelsbanken
380 m
Golfbanor & Golfklubbar
Björkliden Bodaholm Golf AB
1,7 km
Björklidens Golfklubb
1,7 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Salktennis AB
290 m
Salkhallen Tennishall
290 m
Simhallar & Utomhusbad
Minneberg Mälaren
1,2 km
Oxhålsbadet Stora Essingen
1,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Håkan Jansson eller Joel Beck-Friis för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Joel Beck-Friis

Joel Beck-Friis

Bromma

Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

0704-18 00 10

joel.beck-friis@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,65 %
3 år 2 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte