Sulitelmavägen 25

Bilder

  • Såld!
  • Sällskapsdel med grön vy
  • Vy över sällskapsdel och hall
  • Sällskapsdel med utgång till balkong
  • Tilltaget fönster på husets gavel
  • Öppen spis

Sulitelmavägen 25 , Bromma Traneberg , Stockholm

Unik gavellägenhet med allt du kan önska i Tranebergs populäraste hus. Högt, ljust och fritt läge med underbar utsikt beläget på en av Tranebergs högsta toppar. Väldisponerad 2,5-3:a med balkong i SV som bjuder vy över berghällar, trädtoppar och himmel. Tidsenlig takhöjd och fina trägolv. Vacker öppen spis samt ett kök med perfekt mix av 30-talscharm och modern funktionalitet. Möjlighet att hyra P-plats på gården. Något för dig som söker en bostad med det lilla extra!

58 kvm, 2,5 rok

Månadsavgift:
3 149 kr Inkl värme, VA, basutbud kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
58 kvm
Våning:
1
Byggår:
1938
Driftskostnad:
625 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2,5 rum

Boarea

58 kvm

Rumsbeskrivning
Tvättstuga

Medlem i föreningen disponerar en fräsch, rymlig och välutrustad tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp samt rymligt torkrum.

En av Tranebergs trevligaste gavellägenheter med fri utsikt och allt man bara drömmer om! Här bjuds ett fantastiskt ljusflöde från stora fönster i tre väderstreck. Välplanerad och rymlig i fritt läge på områdets kanske högsta punkt. Balkong i syd-väst med sol från lunch till solnedgång. Bedårande vy över såväl stenhällar, grönska och fri horisont. Öppen spis i vacker sällskapsyta med ekgolv i original och en atmosfär utöver det vanliga. Bekymmersfritt boende i bra förening där p-plats på gården följer med lägenheten (ytterligare 1 försäljning sen går den över i intern kö) om man så önskar. Bara att flytta rakt in och trivas.

Välkomnande HALL med goda avhängningsmöjligheter. Här finns en garderob att tillgå för ytterligare förvaring. Färgsatt med väggar i blyertsgrå ton som matchas upp av grå/svart klinker som övergår i stavlagd ekparkett med originalkänsla.

Vi kommer ut i SÄLLSKAPSDELEN med de stora glasade ytorna i två väderstreck vilket ger ett starkt intryck med utsikt över tallkronor och en fri och ogenerad vy över horisonten. Den ljusa cremiga färgsättningen och det fiskbensmönstrade ekparkettgolvet adderar till känslan.
En hörnställd fint murad öppen spis ger rummet ytterligare charm. Mysigt sprakande och värmer gott den kalla årstiden, samt tillför det lilla extra till boendet.
Väldisponerat rum som rymmer såväl soffgrupp som matsalmöbel och den generösa takhöjden tillför rymd. Tack vare det höga fria läget flödar ljuset in vilket ger rummet ytterligare kvalitet.
Härifrån når vi BALKONGEN som badar i sol från ca kl. 13.00 tills solen går ner. Härifrån kan man lätt fördriva härliga timmar i solen fram tills man, på bästa plats, kan betrakta solnedgången.

Vi tar oss in i KÖKET där man på bästa sätt lyckats mixa ursprungsdetaljerna med det moderna vilket ger en genuin känsla. Här har vi det bevarade serveringsskåpet, väggskåp i original med klassiska beslag som matchas upp av bänkskivor i ek och en kombinerad gasspis/varmluftsugn i rostfritt. Det hela kompletteras av det genuina trägolvet. Detta är ett kök där man lagar till middagen med varm och sann glädje.

Intill köket har vi det ursprungliga MATRUMMET. Detta rum kan stängas mot köket genom en praktisk skjutdörr samt ha entré från hallen och även nyttjas som SOVRUM, BARNRUM eller KONTOR. Väggarna målade i jordnära toner och klassiskt trägolv. Här finns en rymlig garderobslösning med skjutdörrar som ger goda förvaringsmöjligheter.

Till vänster från hallen har vi det rofyllda SOVRUMMET med väggar i cremig ton och en vacker fiskbensmönstrad ekparkett. Rummet rymmer dubbelsäng samt sängbord och ev. datahörna. Här har man byggt till den platsbyggda garderober och fått till en rejäl garderobslösning. Lugnt läge med en härlig och ogenerad vy från fönstret.

Till höger i hallen har vi det helkaklat BADRUMMET. Vitt kakel på väggar och ljusgrå klinkers på golv. Utrustat med badkar, designat handfat och WC. Fönster för ljusinsläpp och vädring.

Lägenhetens ytor är mycket väldisponerade och genomgående trevlig där 30-talscharm möter modern design. Samtliga ytskick i lägenheten är i gott skick.
Här bor du på en av topparna med en fantastisk vy samt ljusinsläpp från stora fönster i tre väderstreck. Den mysiga balkongen och öppna spisen hjälper till att skapa en känsla av ro. Vill du, har du har möjlighet att disponera den lummiga baksidan med sina stenhällar och trevliga uteplatser.
Sammanfattningsvis så erbjuds här ett boende i Tranebergs mest populära hus med ett unikt läge, lägenheten och känslan är svår att beskriva, detta måste upplevas på plats!

Varmt välkommen till Sulitelmavägen 25

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 149 kr Inkl värme, VA, basutbud kabel-TV

Driftskostnad

7 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 1 500 kr
Övrigt: 3 000 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Övrigt: Ungefärlig Gaskostnad

Andel i föreningen

7,61%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1938

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 januari 2009
Energiprestanda: 192 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Fastigheten är belägen på en av de högsta platserna i Tranebergs lugna kvarter med gott om grönområden i direkt anslutning till fastigheten samt ca 5 minuters promenad till Mälarens glittrande vatten. Egen uppfart från Sulitelmavägen leder till en välkommande grusad barnvänlig gård.

Fastighetsbeteckning

Marsfjället 4

Övrigt

Lägenheten har tillgång till 1 av 4 p-platser på gården. Rätten till p-platsen följer med köpet (denna gång och vid ytterligare en försäljning sen övergår p-platsen till intern kö). Månadshyran för p-platsen är 500 kr. Den nya köparen kan, om så önskas avsäga sig p-platsen då föreningen har kö till denna plats.

Till lägenheten hör två stycken källarförråd, ett större förvaringsutrymme om ca 3,6 kvm samt ett matkällarförråd om ca 1 kvm inrett som förvaringsutrymme. Medlem disponerar även ett gemensamt cykelrum/barnvagnsrum med egen ingång från gården.

Medlem har vidare tillgång till en gemensam uteplats på fastighetens högt placerade, lummiga och insynsskyddade baksida. Uteplatsen är utrustad med bord och stolar med plats för 6 gäster samt tillgång till grill.

Förening

Namn

Brf Marsfjället 4

Om föreningen

Föreningen bildades 1986 och består av 12 lägenheter varav samtliga upplåtes med bostadsrätt. Föreningen äger även 5 st lokaler som nyttjas till förråd och hyrs ut till medlemmarna.
Bostadsrättstillägg för hemförsäkring ingår i avgiften.

TV-Bredband via comhem se www.comhem.se för utbud och priser. Nod för Stockholm stadsnät är indraget i huset men föreningen har i nuläget ej gjort upphandling och installerat det.

Föreningen har en årlig tradition med gemensam kräftskiva i huset. Medlemmarna har även möjlighet att låna grill, partytält och utemöbler om man ska ha grillkvällar eller fest.

Föreningens underhåll:
Balkongerna renoverades på 90-talet
1994 Stambytt samt nya elstigar
2001 Taket är omlagt
2005 Renovering och ommålning av trapphus
2005 Installation av kodlås
2009 Renovering av samtliga skorstenar
2010 Anslutit fastigheten till fjärrvärme
2011 Nya entréportar
2011 Nya garageportar
2011 Underhållsplan
2012 Elinstallationer i trapphus
2012 Anslutning av nod för inkoppling till Stockholms stadsnät
2012 Stamspolning
2012 Ny postboxar
2012 Medverkan vid installation av säkerhetsdörrar till lägenheterna
2012 Installation av matavfallskvarnar i lägenheterna
2012 Renovering av fönster
2013 Rengörning av ventilationskanaler
2013 Nybyggnation av torkrum
2013 Nybyggnation av extra förråd
2013 Ny tvättmaskin
2013 Delvis omdränering av husets norra, västra och södra sida
2013 Underhåll av takfot samt byte av hängrännor och stuprör på husets östra sida
2013 Renovering av fasad husets östra sida
2014 Förlängning av rökkanaler
2014 Genomspolning av radiatorsystem
2014 Byte av ventiler och termostater i radiadorsystem

Trevlig och solid förening med mycket god ekonomi och låg belåning.
Observera att avgiften betalas kvartalsvis i förskott istället för månadsvis. Medlemmarna ansvarar för trappstädningen 2 ggr/år.

Om området

Bromma Traneberg

På cirka fyra kilometers avstånd från Stockholms city och ett stenkast från innerstan ligger trevliga Traneberg. En lätt kuperad och mycket lummig stadsdel med ett vackert läge nära Mälaren och trevliga vandringsstråk som bjuder in till avkoppling. Förutom att Traneberg är ett mycket trevligt och lugnt område så är också de goda kommunikationerna ett starkt skäl till att folk väljer att bosätta sig här.

Kommunikation

Tunnelbanan stannar på gångavstånd och tar cirka tio minuter till city. Från Alviks Torg avgår flera bussar mot Västerort och dessutom kan du ta tvärbanan till södra sidan stan via Essingeöarna och Gullmarsplan mot Sickla. Från 2013 går tvärbanan även till Sundbyberg och Solna.

Närservice

I området finns utbud av butiker, restauranger samt skolor och dagis. Nere på Alviks Torg finns ytterligare utbud av affärer såsom välsorterad livsmedelsbutik, herr- och damkläder, skoaffär, blommor, inredningsbutik och när det är dags för att måla om hemma så har du Måleributiken uppe vid Alviksrondellen. Träningscenter och tennishall (SALK) ligger även det inom gångavstånd.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Coop Nära
490 m
ICA Supermarket Alvikstorg
690 m
Köpcentrum & Gallerior
Alviks Torg
750 m
Frölunda Torg
2,4 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Kilsbergsvägen
150 m
Förskola Margaretelundsvägen
200 m
Kollektivtrafik
Snc-Lavalin Rail & Transit AB
1,2 km
Trafikförvaltningen SLL
2,1 km
Grundskolor
Alviksskolans Fritidshem
350 m
Thea Privata Grundskola Bromma
950 m
Gymnasium
Bromma Gymnasium
1,1 km
Stockholms Praktiska Gymnasium
1,3 km
Universitet & Högskolor
Samhällsentreprenörer
790 m
Malen AB
1,5 km
Banker
Kaupthing Bank Hf Island Filial i Sverige
530 m
Handelsbanken Alviks Torg
690 m
Golfbanor & Golfklubbar
Bromma Golf
2,4 km
Lars-Magnus Wester
3,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Tranebergs Bollplan
280 m
Salkhallen Tennishall
680 m
Simhallar & Utomhusbad
Långholmens Bollplan
1,5 km
Oxhålsbadet Stora Essingen
1,8 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jan Malmgren för mer information!

Jan Malmgren

Jan Malmgren

Bromma

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0704-18 00 18

jan.malmgren@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte