Svedjevägen 18

Bilder

  • Västerledsvilla på eftersökt adress granne med Nyängsparken
  • Välkommen in i luftig sällskapsdel med utgång till...
  • ...altan i SV med vy över vacker ogenerad tomt
  • Från altanen in i sällskapsyta med rum i fil
  • Vacker öppen spis utgör rummets hjärta

Utgångspris

12 900 000 kr

Bevaka slutpriset

Svedjevägen 18 , Bromma Äppelviken-Ålsten , Stockholm

SV-vänd villa på eftersökt adress med gräns mot Nyängsparken. Vacker ogenerad och barnvänlig tomt med altaner i kvällssol. Yteffektiv, ljus och varsamt renoverad, rik på fina originaldetaljer. Härlig sällskapsyta med rymd, 3-4 sovrum. Inredningsbar vind och källare. Närhet till charmiga Ålstens Torg, skolor och Mälaren

144 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
144 kvm
Biarea:
62 kvm
Tomtarea:
875 kvm
Byggår:
1925
Driftskostnad:
2 707 kr/månad
Utgångspris:
12 900 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 3 - 5 sovrum

Boarea

144 kvm

Biarea

62 kvm

Rumsbeskrivning

Lugna och trivsamma Svedjevägen, centralt men skyddat belägen, slingrar sig genom hjärtat av Västerled och lockar med en barnvänlig och vilsam atmosfär. Genuint vackra 20-talsvillor på ett pärlband där Nyängsparken utgör granne till fastigheterna på jämna nummer. Svedjevägen 18 erbjuder en underbar trädgårdstomt om hela 875 kvm i bästa SV-läge, vilket ger sol från morgon till kväll. Tomten flyter vilsamt vidare ut mot angränsande Nyängsparken, en vacker tallskog, ogenerad och synnerligen tilltalande. Läget utgör en perfekt miljö för lek och kojbyggande samt är en inbjudande harmonisk plats för såväl barn som vuxen att hämta ny kraft i och vila i från vardagens "brus". Genuin lyx och snudd på ovärderligt att från den egna tomten ha tillgång till denna skyddade oas!

Tomten är varierad och vackert belägen där väderstrecket borgar för sol från morgon till kväll. Den rymliga altanen binder trivsamt samman trädgård med hus och utgör ett extrarum den varma årstiden. Här sitter man helt ogenerad och njuter av trivsamma grillkvällar med "nära och kära" samtidigt som man har fin vy över tomten och bra uppsikt på barn som lämnat bordet för lek.

Välhållen villa som de senaste åren varsamt renoverats till fint skick. Unikt tillfälle att förvärva en villa som endast har ägts av två familjer sedan byggår. Här har man trivts och bott länge. En stilfull klassisk Äppelviksvilla i trä, högt belägen på gedigen granitmur. Den härliga originalcharmen är i stort bevarad och känslan i de ljusa vackra rummen, med sin genomgående fina utsikt, känns hemtrevliga och inbjudande. Grönskande inramning i alla väderstreck från knotiga fruktträd, vilket ger en ogenerad känsla såväl interiört som exteriört. Ett välplanerat hus som erbjuder luftiga sällskapsytor med alla vackra tidstypiska detaljer man kan önska sig såsom öppen spis, skjutdörrar mellan rummen, fiskbensparkett i ek med fris, för att nämna några.

Huset har 3 sovrum i dagsläget som enkelt kan bli flera om man, till exempel, väljer att dela av allrum på övervåning eller kanske inreder den lättillgängliga vinden med plats för två bra rum. Källarplanet med oinredda ytor kan med fördel blir tonårsrum med egen ingång, om behov finns.
Ett hem som kan växa efter familjens behov.

Välkommen på visning av Svedjevägen 18

INTERIÖR

TAMBUR - Vindfång och dörr ner mot källarplan. Lutade och vitbetsade trägolv som löper vidare i såväl inre hall och mot kök.

INRE HALL - Ljus möblerbar hall med avhängning i nisch där platsbyggd hatthylla från byggåret rymmer ytterkläder. Vita väggar, vilket är genomgående för hela huset.

BLOMSTERRUM - Ett rofyllt ljust rum med många användningsområden. Underbart rum med stora fönster i två väderstreck ut mot tomt och altan, vilket ger tillfälle för ljuset att flöda in och bjuder på en fin vy mot vacker grönska. För dagen inrett som lekrum/bibliotek. Vita väggar och betonggolv. Detta rum är enkelt avdelbart och kan ju bli ett extra sovrum eller gästrum, om man så önskar.

SÄLLSKAPSYTA - Rum i fil som är ljusa och inbjudande med ljusinsläpp i tre väderstreck. Gott om plats för sittgrupp. Hörnplacerad öppen spis bidrar till trivseln och sprakar mysigt under den kalla årstiden.
Vacker ekparkett i fiskbensmönster med fris på golv. Skjutdörrar både mot matsalsdel och hall, vilket adderar till charmen.
MATSALSDELEN erbjuder plats för det "stora sällskapet" runt bordet och inbjuder till trivsamma middagar. Vacker utsikt mot trädgård genom spröjsade fönster.

Dubbla altandörrar i sällskapsdelen binder samman hus med trädgård på ett trevligt sätt. Här tar generös ALTAN vid som utgör ett tredje rum i fil den varma årstiden. Gott om plats för sittgrupp och grill. Perfekt väderstreck med eftermiddags- och kvällssol. Trappa ner mot tomt.

KÖK - Från matsalen nås, via serveringsgång från byggåret, det rymliga köket med vitmålade snickerier. Här ges tillfälle till gott om förvaring i fullhöjd och bra arbetsytor, delvis på marmor. Kyl och frys i rostfritt från Miele, spis med keramikhäll samt diskmaskin.
Plats för matbord. Ljusinkast från två väderstreck ger ett ljust kök. Vitbetsat trägolv.

ÖVERVÅNING

Svängd trätrappa leder upp till luftigt och ljust ALLRUM på övre plan. Fönster i trapphus ger extra ljusinsläpp. Vackert rum med bröstpanel fin rymd. Utgång till altan i SV med fri vy över tomt och vidare mot Nyängsparken.
Välplanerad övervåningen med tre sovrum, det generösa allrummet samt våtrum. Lutade och vitoljade trägolv och genomgående vit färgsättning på hela övervåningen.

SOVRUM 1,2 - Sovrum med bra storlek som rymmer säng och arbetsplats. Inbyggda garderober, varav en längsgående med rummet, vilket ger bra med förvaring.

MASTER BEDROOM - Ljust rum med inbyggd förvaring. Två garderober varav en längsgående, vilket ger extra yta. Rummet rymmer dubbelsäng samt lättare möblemang.

BADRUM - Stilfullt och tidstroget renoverat badrum kaklat med ljusa materialval. Golvvärme. Fönster för ljus och vädring. Förvaring i kommod, badkar på fötter samt dusch i nisch.

Välplanerad övervåning som rymmer många rum och allyta utan att kännas trång.

VINDSVÅNING - Från allrummet når man den för dagen oinredda vinden. Här finns sannolikt tillfälle att inreda två bra sovrum.

KÄLLARVÅNING
Källartrappa nås från tambur. Den är för dagen oinredd men erbjuder goda möjligheter att skapa ytterligare boyta. Nyligen målat med vita väggar och grått golv.

NEDRE HALL ned ingång till VINKÄLLARE under trappa samt till WC med handfat.

TVÄTTSTUGA - Här finns tvättmaskin och tumlare, samt plats för klädvård. Här finns även varmvattenberedaren.

GARAGE med plats för en bil samt förvaring.

Sammantaget en synnerligen välbelägen och mycket välhållen villa anno 1925 med lugna Nyängsparken som granne.
Från Svedjevägen 18 har man promenadavstånd till Ålstens Torg, som förutom förstklassig livsmedelsaffär har ett stort antal småbutiker såsom konditorier, fiskaffär, ostbutik, heminredning, klädbutiker, m.m. Närhet till Solviksbadet och fantastiska slingor utmed Mälarens strand för promenader och jogging endast 2 km bort. Ålstensskolan, Smedslättsskolan, Bromma gymnasium samt Äppelviksskolan på behagligt avstånd. Flera kommunala och privat förskolor i närområdet.
Stora Mossens fina idrottsanläggning med flera konstgräsplaner samt ishall på lagom gångavstånd.

Från huset är det gångavstånd ner till Alviks Torg. Vill man åka 12:ans spårvagn så nås närmsta hållplats på några få minuter. Alviks Torg, som förutom ett stort antal butiker, även utgör knutpunkt för bussar och tvärbana. T-bana från Alvik till Centralen tar ca 12 minuter.
Ett bekymmersfritt boende på eftersökt adress i lugn villaidyll med närhet till "det mesta". Ett läge som har det "lilla extra".

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med inredningsbar vind samt källare

Byggnadsår

1925

Uppvärmning

Värmepump Luft/Vatten

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 19 maj 2010
Energiprestanda: 117 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Granit/Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

SÄLJARENS INFO OM TOMTEN:
Fin gammal uppväxt trädgård med parkliknande karaktär med en mängd olika säsongsväxter, perenner och fruktträd.
Att den är direkt granne mot Nyängsparken gör att den får en stor och rymlig känsla.
Tomten är verkligen underbar. Helt insynsskyddad stora delar av året och med ett fantastiskt och varierande växtliv.
Tidigare ägaren har i åratal samlat in växter från olika delar i Sverige som samverkar över säsongens variationer.
Vi är direkta grannar till fantastiska Nyängsparken/skogen som via löpspår (ca 2 km) når hela vägen till Mälaren med bad och utegym.
Spännande lekmöjligheter för barnen med kojor, lianer, cykelbanor, fågelskådning och en liten damm med grodor.
På vintern utmärkt att åka pulka i.

Övrigt i trädgård - fin gammal uppväxt trädgård med parkliknande karaktär med en mängd olika säsongsväxter och fruktträd, bla:
Fin gammal ek, stort päronträd, körsbär, plommonträd samt äppelträd. Krusbär, rabarber samt röda vinbär, smultron och krikon.
En stor mängd perenner och blommande buskar såsom tex doftvollmo, vallmo, flox samt syren och gullregn.

SÄLJARENS INFO FRÅN TIDIGARE ÄGARES RENOVERINGAR:
1996 byte av hängrännor och stuprör
1997 taket omlagt med ny papp och läkt samt återanvändning av befintliga takpannor i tegel.
2009
- ny luft värme-vattenanläggning Bosch
- tvättmaskin Miele
- installerat larm

RENOVERINGAR UTFÖRDA AV NUVARANDE ÄGARE:
2010
Ny elcentral övervåning, byte av samtliga elstigar, nya dimrar i alla rum - Eljo Renova, nya elluttag i alla rum - Eljo Renova, ny dragning av el inkl armaturer i garderob.
Ny belysning källare samt ny belysning vind.

Renovering och målning av samtliga ytskikt - väggar, innertak, lister, paneler, stuckaturer och snickerier.
Slipning och vitlasering av samtliga golv, slipning och olja av innertrappa. Rekonstruktion av bröstpanel i trappa och övre plan.
Slipning och olja av parkett i vardagsrum. Renovering och målning av skjutdörrar till matsal. Invändig målning av alla fönster.
Målning av alla radiatorer. Byte av samtliga radiator och slottsventiler till termostat. Slottsventiler används exempelvis i K-märkta byggnader eller där man vill bevara den gamla stilen.

Nyrenovering badrum:
Värmeshunt - anläggning till badrum.
Vattenbaserad golvvärme och handdukstork i badrum. Kaklade badrum. Nya golvplattor. Inredde duschrum. Nytt badkar i emalj - Nacka Byggnadsvård

Målning av kök samt köksluckor. Renovering av serveringsgång.
Miele kyl och frys, 2010

2011
Tätning och sotning öppen spis av sotningsmästare. Eldningsintyg.

2012
Nyrenovering kök:
Nya öppna hyllor kök. Målning alla snickerier.
Integrerad diskmaskin Electrolux, platsbyggt.
Nya marmorskivor från Bror Thörner samt ny spisfläkt från Franke.

Ny utebelysning garage, veranda samt övre balkong.

Beskärning av päronträd, plommonträd, äppelträd och ek av Trädmästarna.
Plantering av körsbärsträd samt äppelträd.

2013
Ommålning fasad:
Slipning och ommålning av hela fasaden. Målning fönsterluckor. Målning entredörr/garagedörr. Målning av alla fönster utvändigt. Målning hussockel.
Målning och delvis byte av stuprör och hängrännor.
Målning av hela källaren inkl wc- golv, väggar, tak.

Renovering och omgjutning yttertrappa

Målning handräcke. Målning plåttak balkong. Målning balkongräcke.
Nytt entrélås
2015
Slipning och inoljning av verandatrall. Husets taxerade yta är 143 kvm boyta och 67 kvm biyta.

Vid uppmätning är boytan 144 kvm samt biyta 62 kvm.
Vindsplanet går att inreda och har ca 18 kvm som kan bli boyta, resterande del av vindsplanet är övrig yta pga. takhöjden

Huset är försett med larm. Kostnad för detta ligger utanför driftskostnaderna.

Fastighetsbeteckning

Planket 5

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

32 488 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 16 000 kr
El: 7 020 kr
VA: 2 988 kr
Renhållning: 2 200 kr
Försäkring: 4 280 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Fördelningen uppvärmning/hushållsel är uppskattad. Sotning sker vart fjärde år till en kostnad av ca 600 kr. Husets larmkostnad ligger utanför driftskostnaden.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

8 137 000 kr

Summa pantbrev

7 200 000 kr

Tomt

Areal: 875 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Bromma Äppelviken-Ålsten

Äppelviken är den första trädgårdsstaden som byggdes på stadens mark i Västerort. Stadsdelen består idag av en varierad villabebyggelse i grönskande trädgårdar. Stadsdelen har fått sitt namn efter torpet Äppelviken.
1914 togs en ny pontonbro mellan Kungsholmen och Traneberg i bruk och detta gjorde området mer attraktivt. De första tomterna började bebyggas redan 1913.
Idag är Äppelviken en idyll med trivsam blandning av villor och mindre flerfamiljshus. Lugnt och trivsamt med närhet till Mälarens strand, butiker, caféer m.m. Bra skolor och dagis. Närhet till City men ändå tillräckligt långt ifrån för att förmedla avkoppling och harmoni.
Ålsten är en populär citynära del av Västerled som domineras av villor uppförda på 20- och 30-talet. Här återfinns Ålstens Torg som är ett trivsamt levande "hjärta" där ett stort antal charmiga småbutiker ligger vägg i vägg. En lugn harmonisk atmosfär av lite småstadskaraktär råder i området. Det är ett Mälarnära och trivsamt område uppskattat för sin grönska med fina promenadstråk och närhet till båt och badliv.
Flertalet bra skolor och daghem i närområdet såsom Ålstensskolan, Smedslättskolan, Bromma Montessori, Höglandsskolan, Bromma Gymnasium och Äppelviksskolan.
Stora Mossens stora idrottsanläggning med löpbana, fotbollsplan i konstgräs och ett flertal ishallar ligger i området. Ålsten är en populär citynära del av Västerled som domineras av pampiga villor uppförda på 20- och 30-talet. Här återfinns Ålstens Torg som är ett trivsamt levande "hjärta" där ett stort antal charmiga småbutiker ligger vägg i vägg. En lugn harmonisk atmosfär av lite småstadskaraktär råder i området. Det är ett Mälarnära och trivsamt område uppskattat för sin grönska med fina promenadstråk och närhet till båt- och badliv.
Flertalet bra skolor och daghem i närområdet såsom Ålstensskolan, Smedslättskolan, Bromma Montessori, Höglandsskolan, Bromma Gymnasium och Äppelviksskolan.
Stora Mossens stora idrottsanläggning med löparbana, fotbollsplan i konstgräs och ett flertal ishallar ligger i området.

Kommunikation

12:ans spårvagn tar dig lätt till Alvik där bussar, tunnelbana och tvärbanan finns. Buss 124 trafikerar sträckan mellan Alviks T-Bana och Abrahamsbergs T-bana.

Närservice

Ålstens Torg som förutom förstklassig livsmedelsaffär har ett stort antal småbutiker såsom konditorier, fiskaffär, ostbutik, glassbar, heminredning, klädbutiker m.m

Parkering

Fri parkering på omgivande gator.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Segersmak AB
30 m
Ålstens Fiskaffär
460 m
Köpcentrum & Gallerior
Alviks Torg
1,4 km
Lindhagen
2,9 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Smedslättsskolan Fritidshem
60 m
Blå Tåget Förskola Föräldrakooperativ
250 m
Kollektivtrafik
Mossens idrottsplats
150 m
Västerledstorget
380 m
Grundskolor
Bromma Enskilda Skola
330 m
Ålstensskolan
330 m
Gymnasium
Bromma Gymnasium
490 m
Höglandsskolans Grund- och Gymnasieskola
1,3 km
Universitet & Högskolor
Malen AB
440 m
Firma Per Åkefeldt
830 m
Banker
SEB
650 m
Handelsbanken
660 m
Golfbanor & Golfklubbar
Spånga Golf & Squash AB
1,8 km
Björklidens Golfklubb
1,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Mossen Hockey AB
320 m
Stora Mossens Idrottsplats JM-Hallen
320 m
Simhallar & Utomhusbad
Oxhålsbadet Stora Essingen
1,3 km
Solviksbadet Mälaren
1,4 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,65 %
3 år 2 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte