Tunnlandsvägen 91

Bilder

  • Såld!
  • Från vardagsrum mot kök
  • Kök i öppen planlösning mot vardagsrummet
  • Vardagsrum med ordentlig sällskapshörna
  • Vardagsrum och kök i öppen planlösning
  • Vid matplats

Tunnlandsvägen 91 , Bromma Brommaplan , Stockholm

Ljus och välplanerad i genomgående toppskick. Stor balkong med god solchans som är möjlig att glasa in. God ekonomi i föreningen där man nyligen sänkt avgiften med 10 %. Hiss finns i huset! Fint läge med kort gångavstånd till tunnelbana, närservice och vackra naturområden vid Judarnskogen och Mälarens strand.

61 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 034 kr Inkl värme, VA, basutbud kabel-TV & BR-tillägg
Typ:
Lägenhet
Boarea:
61 kvm
Våning:
5, hiss finns
Lägenhetsnummer:
253
Byggår:
1967/1998
Driftskostnad:
391 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

61 kvm

Rumsbeskrivning
KÖK

Induktionshäll (Siemens 2011), varmluftsugn (Ikea 2011), spisfläkt (Franke 2011), kyl/frys (Ikea 2011), diskmaskin (Ikea 2011), micro (Ikea 2015).

BADRUM

WC, dusch, handfat, badrumsskåp, handdukstork, golvvärme, tvättmaskin (LG 2009).

TVÄTTSTUGA

Gemensamma tvättstugor i föreningen.

ENTRÉ:
När du kliver in i lägenheten möts du av en trevlig hall där goda avhängningsmöjligheter finns vid befintlig hatthylla. Även plats för garderober eller byråer om extra förvaring önskas. Här finns dessutom en rymlig klädkammare som gör förvaringsmöjligheterna synnerligen goda. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ekparkett, vilket är genomgående för hela lägenheten. Från hallen leds du sedan på ett trevligt sätt vidare in i lägenheten.

KÖK:
Detta renoverades 2011 med fin känsla och precision. Smakfulla materialval med vita skåpluckor, bänkskiva i ek samt kakel i beigt med svag, grå brytning. Samtliga vitvaror byttes ut mot nya vid renoveringen. Gott och plats för förvaring och generösa arbetsytor samt rymlig matplats. Ekparkettgolv och vitmålade väggar. Köket har en öppen och social planlösning mot vardagsrummet vilket ger en rymlig känsla och ett härligt ljusflöde.

VARDAGSRUM:
Här ges ett fint ljusinsläpp från stort fönsterparti och de generösa ytorna gör det lätt att möblera. Ekparkettgolv och väggar målade i vitt samt ljus, mönstrad fondtapet.

SOVRUM/BALKONG:
Sovrummet är rymligt och har plats för dubbelsäng samt ytterligare möbler om så önskas. Goda förvaringsmöjligheter i tre garderober. Ekparkettgolv och väggar målade i vitt samt en karaktärsfull fondvägg i vitt med grått mönster. Stort fönsterparti bjuder på behagligt med ljus. Här finns utgången till den rymliga balkongen där möjlighet ges att njuta av solen under förmiddagstimmarna. På balkongen finns gott om plats för bordsgrupp och på golvet ligger en mjuk grå matta. Möjlighet finns att glasa in denna för att på så sätt kunna förlänga säsongen.

BADRUM:
Helkaklat badrum i ljusa, trivsamma färger med ljusgrått klinkergolv och vitt kaklade väggar med grå bård. Här finns WC, handfat, dusch, badrumsskåp, handdukstork och golvvärme på el. Dessutom finns en smidig tvättmaskin, vilket underlättar om man inte vill nyttja föreningens gemensamma tvättstuga.

Sammantaget ett mycket lugnt och smakfullt boende i genomgående fint skick med en tilltalande närhet till närservice och kommunikationer.

Välkommen till Tunnlandsvägen 91!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 8, hiss finns

Avgift

3 034 kr Inkl värme, VA, basutbud kabel-TV & BR-tillägg

Driftskostnad

4 700 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 500 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,409%

Andel av årsavgiften

0,40753%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1967/1998

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 7 oktober 2008
Energiprestanda: 60 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

HUSHÅLLSEL Föreningen har individuell elmätning och varje medlemslägenhet betalar en preliminär elavgift, för hushållsel, varje månad i anslutning till månadsavgiften. Vid varje kvartal görs en avstämning mot den faktiska förbrukningen.

TVÄTTSTUGA Föreningen har tillgång till ett flertal tvättstugor. På Tunnlandsvägen 91 finns två stycken på entréplanet som medlemmarna kan nyttja enligt bokningssystem. Här finns det ofta tider.

FÖRRÅD Tillhörande rymligt förråd beläget i källarplanet på Tunnlandsvägen 91. Barnvagns- och cykelförråd finns på entréplan.

GEMENSAMMA UTRYMMEN: Gästlägenhet "Vitsippan" och "Blåsippan" finns att hyra för ca 300 kr/dygn. Festlokal "Gullvivan" med plats för 50 personer hyrs ut för 500 kr/tillfälle. I anslutning till festlokalen finns en motionshall samt bastu som medlemmarna kan nyttja vardagar efter kl 18 och under helger. Medlemmar har även tillgång till bordtennisrum och snickerirum. Det drivs en rad fritidsaktiviteter såsom gymnastikgrupp, bridgeklubb, boulegrupp, stavgångsgrupp samt trädgårdsgrupp. Här kan man njuta av en mycket trivsam utemiljö med grönområden, utemöbler, boulebana, stor lekplats med mera.

SOPHANTERING: Hushållssopor placeras i sophus i anslutning till port. Grovsoprum finns.

BOSTADSRÄTTSFÖRSÄKRING I föreningens fastighetsförsäkring ingår ett s.k. brf-tillägg för medlemmarna. Det innebär att medlemmen inte behöver brf-tillägg till sin egen hemförsäkring.

Fastighetsbeteckning

Nymilen 1

Övrigt

Till lägenheten hör ett rymligt förråd om ca 4,5 kvm i källarplanet.

Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

Förening

Namn

Brf Åkeslund nr 1

Om föreningen

Brf Åkeslund bildades 1998 och köpte därefter fastigheten Nymilen 1 med tomträtt. Föreningen består av 175 lägenheter av vilka 107 finns i det ombyggda Åkeshovs sjukhus och 66 i två nya 9-våningshus punkthus samt två radhus. 7 lokaler finns med hyresrätt. Den gamla delen uppfördes ursprungligen 1967 och byggdes om till bostadshus 1998. Föreningen disponerar 2 st övernattningslägenheter som kan hyras av medlemmarna. Även en festlokal med plats för upp till ca 50 personer finns också att hyra. Föreningen har också tillgång till en motionslokal och bastuanläggning på Tunnlandsvägen 99 under kvällar och helger med vissa undantag.

Fastigheten upplåtes med tomträtt och det avtal som sträcker sig mellan 1/7-2017- 30/6-2027 har fått en sänkning med 6,9% av tomträttskostanden mot det avtal föreningen haft fram till 30/6-2017. Så ingen höjning av avgiften behöver ske p.g.a. tomträtten de närmaste 10 åren.

Föreningens ekonomi är synnerligen god och någon höjning av månadsavgifterna har ej skett sedan år 2000. Däremot har månadsavgifterna sänkts med 10 % i januari 2007, januari 2015 och januari 2018.

I samband med överlåtelsen debiteras köparen en överlåtelseavgift på 2,5 % av gällande basbelopp (1.138 kr) samt en pantsättningsavgift om 1 % av basbeloppet (455 kr). Föreningen har tecknat gemensamt bostadsrättstillägg för alla 175 lägenheter vilket är en besparing på 300-400 kr/år för varje medlem.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Föreningen har en mycket bra och informativ hemsida, www.akeslundnr1.bostadsratterna.se/, där man hittar all nödvändig information. Läs gärna infon vid fliken Om föreningen --> För nya medlemmar.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

175

Antal lokaler i föreningen

7

TV och Bredband

Analoga basutbud via Comhem ingår i månadsavgiften. Fibernät finns indraget. Via Open-Net kan beställas digital-TV/ bredband/Ip-telefoni. I lägenheten finns ett sk. mediaskåp.

Parkering

Sker i garage (ca 80 platser) och på uteparkering (ca 150 platser) som sköts av Stockholm Parkering. Garageplats kostar ca 700 kr/mån och uteplats ca 400 kr/mån. Separat kösystem. På parkeringsplatsen är 17 platser avsedda för gästparkering och 5 för HCP-platser.

En parkeringsplats ute med uttag för motorvärmare kan hyras för 400 kr/mån. En garageplats kostar 700 kr/mån. Varje bostadstadsrätt har rätt att hyra två garageplatser och i mån av tillgång en tredje. Den tredje kan dock vid köbildning återtas av föreningen.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Bromma Brommaplan

Åkeslund som är beläget mellan Brommaplan och Nockeby är ett mycket lugnt, trivsamt och centralt beläget område. Det har gott om gröna omgivningar och lekparker som ger en härlig livskvalitet.

I anslutning till Åkeslund hittar du många strövområden och vacker natur samt Västerleds gamla villakvarter som är ett trevligt område att strosa omkring i. Judarnskogen ligger på promenadavstånd från Åkeslund och är ett mycket omtyckt naturreservat som ligger i anslutning till Ängbybadet med sandstrand och café dit många tar sig sommartid. Även Kyrksjön och Lillsjön finns på gångsvastånd. Motionsspår med ljusslinga finns dels i Solvik samt även i Åkeshov som ligger i anslutning till Åkeshovs simhall.

Bromma är idag en expansiv stadsdel där många nya bostadsområden vuxit fram den senaste tiden och ytterligare bostäder planeras framöver. Kontakta gärna Stockholms stadsbyggnadskontor, 08-508 27 300, om du vill veta vad som planeras där du söker bostad.

Kommunikation

Några minuters promenad från lägenheten ligger Brommaplan som är en knutpunkt med mycket goda kommunikationer. Här finns T-bana som tar dig till Fridhemsplan på ca 10 min och city på mindre än 20 min. Här finns också ett stort antal busslinjer mot bl.a. Mälaröarna, Spånga och Solna/Sundbyberg samt flygbuss. Tre stationer mot City ligger Alvik som kan erbjuda tvärbana och diverse närservice.

Närservice

Från Åkeslund tar du dig fort både till Brommaplan och Abrahamsberg. I Brommplan hittar du matbutiker, restauranger, gym, videobutik, systemetbolag, Apoteket, banker, vårdcentral och annat som är viktigt. Även i Abrahamsberg finns matbutik, ett flertal restauranger samt små, charmiga butiker. Planer finns på att rusta upp Brommaplan med en nyare terminal, fler bostäder och ytterligare butiker/restauranger, vilket kommer göra området mer populärt.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Källan Ekobutik AB
310 m
ICA Supermarket Brommaplan
360 m
Köpcentrum & Gallerior
Bromma Blocks
2,1 km
Alviks Torg
2,9 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Marklandsbacken 2 Förskola
150 m
Fritidshemmet Munter
220 m
Kollektivtrafik
Snc-Lavalin Rail & Transit AB
3 km
Trafikförvaltningen SLL
4,5 km
Grundskolor
Waldorflärarhögskolan WLH
270 m
Olovslundsskolans Särskola Nockebyskolan
420 m
Gymnasium
På Väg Tidskrift för Waldorfpedagogik
270 m
Waldorflärarhögskolan WLH
270 m
Universitet & Högskolor
Waldorflärarhögskolan WLH
270 m
Teologiska högskolan Stockholm
380 m
Banker
Swedbank
250 m
Handelsbanken Brommaplan
450 m
Golfbanor & Golfklubbar
Golfstar Bromma
1,4 km
Vivaldi Af Kanaan AB
4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Bowling Center Åkeshov
760 m
Åkeshovsspåret
760 m
Simhallar & Utomhusbad
Åkeshovsspåret
760 m
Oxhålsbadet Stora Essingen
3,3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Niklas Bergsten för mer information!

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Bromma

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-418 00 11

niklas.bergsten@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte