Tennisvägen 12

Bilder

  • Tennisvägen 12
  • Fasad mot öster
  • Välkomnade entré med uteplats
  • Terrass i västerläge med sjöutsikt
  • Hallen

Tennisvägen 12 , Bromma Nockebyhov , Stockholm

Välkomna till en gedigen villa med sjöutsikt och sol hela dagen, belägen på bergets topp. Vackra tidstypiska detaljer bevarade i en renoverad interiör. Solig, stenbelagd terrass i västerläge med Mälarglitter i fonden. Fint läge i område med klippor, gemensam brygga, badstrand och naturreservat med trollskog. Bekväm närhet till busshållplats och skola för de yngsta.

180 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
180 kvm
Biarea:
83 kvm
Tomtarea:
585 kvm
Byggår:
1948
Driftskostnad:
2 725 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 4 sovrum

Boarea

180 kvm

Biarea

83 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till en gedigen villa med gott om svängrum och sol från morgon till kväll. Här bjuds vi på en väl genomtänkt boendemiljö såväl interiört som exteriört. En ljus och luftig, klassisk planlösning med tre sovrum och härliga sociala ytor i entréplanet. Stora fönsterpartier och burspråk öppnar upp mot Mälaren och låter ljuset flöda in hela dagen. Beständiga golvmaterial som åldras vackert, såsom massiv, fiskbensmönstrad ekparkett och grå marmor. En ljus, inredd vind har ett sovrum och ett generöst allrum med fönster i både kupa, på gavel och i tak som ger ljusinsläpp såväl som potential till fler sovrum om man vill.

Härligt och högt läge där rogivande glitter från Mälaren syns mellan trädens kronor och grannhusens takåsar från de vackra sällskapsrummen i vinkel, såväl som från den stensatta terrassen i soligt västerläge. När de glasade pardörrarna sommartid slår på vid gavel mot terrassen, omgiven av smidesräcke i original, njuter man av solens sista strålar och utsikt över nejden. Mälaren med båtliv och bad från varma klipphällar och gemensam brygga ligger på badrocksavstånd från den strandnära tomten.

Fastigheten är belägen i en fantastisk miljö med ett stort spektra av promenadstråk såväl utmed strandpromenad som i Judarns naturreservat och i Drottningholms vackra slottspark och fina strövområden på andra sidan Nockebybron. Trots det natursköna läget är det inte lång promenadväg till buss mot Brommaplan och T-bana. Skola och butiker gångavstånd.

Välkomna in....

Entré via farstukvist under tak med trappa i granit, smidesräcke och golv av grå klinker.

ENTREPLANET välkomnar med en HALL med marmorgolv, plats för avhängning och för praktisk sittplats. Ett vackert fönster med blyinfattat glas silar morgonljuset och ger en tidstypisk prägel till hallen.

GÄST WC med ljust klinkergolv och åttkantigt vädringsfönster, WC och handfat och blommiga tapeter.

KÖK med matplats, renoverat 2007. Inredning med vita spegelfronter, bänkskiva i laminat med valnötskulör som går ton i ton med golv och väggfast matbord för 4-6 personer. Vitt, liggande kakel och öppna hyllor ger en hemtrevlig bistrokänsla. Fönster mot öster ger rogivande utsikt längs gatans sluttning vid matlagningen. Kyl/frys 2016 bakom integrerad lucka. Inbyggda ugnar, varmluft och mikro, samt fläktkåpa i rostfritt samt spishäll, alla 2007. Vackra vitrinluckor framför överskåp med belysning exponerar finporslin och glas.

Från köket leds man på ett naturligt sätt vidare till den stilfulla och ljusa MATSALEN med panoramafönster i tidstypiskt burspråk mot söder såväl som med fönster mot öster. Här ryms en stor familj och många vänner kring bordet, ljusinsläpp från morgon till sen kväll gör rummet till en favoritplats både till vardags och till fest.

Öppen planlösning mot VARDAGSRUMMET, som har fönster med sjöutsikt i söder, fönster i burspråk och glasade pardörrar mot terrass i väster. De sociala ytorna har placerats på första parkett i denna bostad och de badar i vackert ljus under dagens alla timmar. Terrassen ligger i västerläge och här avnjuter man eftermiddags- och kvällssolen på bergets topp. Vardagsrummet karaktäriseras också av fina detaljer som originalfönster med fönsterbänkar i sten och sirliga elementskydd såväl som av golv i massiv fiskbensparkett. Rummets kronjuvel är den öppna spisen, med stenskiva på spiselkransen och med insats i gjutjärn, som är en given samlingspunkt under vinterhalvåret.

Från hallen nås till höger sovrumsavdelningen som på ett genomtänkt sätt ligger lugnt avskilt från rum tänkta för samvaro och gäster. Här har vi tre bra sovrum på rad, alla med fiskbensparkett och fina elementskydd. Badrum med dusch, WC och handfatskommod samt kakel och klinker lagt vid renovering 2003.

I korridoren längs med sovrummen finns trappor till såväl vindsvåning som källare, sinnrikt dolda bakom dörrar i original.

VINDSVÅNINGEN nås via svängd, grålackad trappa med läckert läderinklädd handledare. Vid översta trappsteget öppnar sig ett härligt ALLRUM med många möjligheter för alla familjekonstellationer. Vita väggar, vitlackad träpanel i tak, vita takbjälkar och fönster mot gavel i norr, takkupa mot öster och två smäckra takfönster mot väster gör att rummet badar i ljus. Mot södra gaveln ligger ett ljuvligt sovrum med utsikt över Mälaren och Lovön.

Från korridoren med parkettgolv på entréplanet väljer vi nu den svängda trappan nedåt till källarvåningen. Grålackade trappsteg och en smäcker, svängd handledare håller konsekvent stilen. En trappa ned har hela våningsplanet renoverats med grått klinkergolv, vitmålade murar och väggar samt svartlackade dörrblad.

Här finner vi en rymlig och ljus TVÄTTSTUGA med goda klädvårdsmöjligheter: tvättmaskin 2006 och tvättbänk på ena sidan, torktumlare 2016 och trådbacksförvaring under arbetsbänk med litet fönster över. Plats för klädförvaring och strykning. En kyl/frys 2013/14 står för extra matförvaring, liksom den välordnade och svala MATKÄLLAREN.

Mot gatan i suterrängdelen ligger ett rymligt rum med fönster, lämpligt såväl som syrum, hobbyrum, förråd eller TONÅRSRUM.

GARAGET är ombyggt med gångdörr och fönster mot gatan. Här erbjuds en bra och fräsch yta som kan anpassas efter varje önskemål - allt från uthyrningsrum till ungdomsrum är möjligt, liksom återställande till garage om man vill byta dörr.

Ett UTVÄNDIGT FÖRRÅD rymmer trädgårdsredskap.

PANNRUM med bergvärmeanläggning från 2009 samt bra förvaringsmöjligheter. Här finns inspektionslucka till outgrävd del av grunden.

Sammanfattningsvis är detta en väl omhändertagen och älskad villa som nu vill välkomna en ny familj att trivas lika bra. Här följer nuvarande familjs hälsning till nästa ägare;

"Ägarnas berättelse!

Vi flyttade hit 1992.

Vi har haft 3 barn som vuxit upp här.
Det har varit fantastiska år och det är med vemod vi lämnar detta hus och vet att ni kommer att njuta av många saker såsom vi gjort.

Badet på kvällarna längs klippor eller vid föreningens brygga, fiska vid Kärleksudden och grilla vid bryggan med solnedgången och kvällsdopp.

Vi har också haft en båtplats vid Ängby Båtklubb- 10 minuters promenad från huset- och gjort många trevliga dagsturer i Mälaren.

Huset och tomten har inbjudit till soliga, ljusa och varma dagar och kvällar på altanen fram till sena kvällen och morgonsolen vid gläntan vid tallen och hängmattan - där vi brukade morgonfika med barnen på filt och en i hängmattan i gung!

Malvorna och prästkragarna som vilt kommer på framsidan av huset kommer i juni och björnbären som frodas och plockas i juli på framsidan av huset. Fråga barnen på gatan.

Tror vi har det enda äppelträdet på gatan av sorten Cox Pomona

Goda grannar med traditionell årlig kräftskiva för den som vill.

Vintern kommer och en frisk tur på Mälaren och isen inbjuder till långfärdskridskor och fika på vår brygga

Närheten till skola buss och staden

Nära till trollska upplevelser i Judarnskogen .

Vår hund och andra hundar får dessutom gå lösa vid strandpromenaden nedanför huset.

Vi lämnar nu allt detta för ny generation och med sorg men mest glädje för er som får uppleva det vi har gjort under en lång tid i
25 år. Vi inser att huset blev för stort för oss två och vill ge möjlighet för nya äventyr till er

Lycka till från fd. ägare"

Fastigheten är kultminnesmärkt och åsatt grön gradering vilket innebär att den har bebyggelse som är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt. För mer info kontakta mäklaren.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med soutterrängvåning

Byggnadsår

1948

Uppvärmning

Bergvärme installerad 2009

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 april 2016
Energiklass: C
Energiprestanda: 50 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Grundsulor/krypgrund
Grundmur: Betonghålsten
Stomme: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor

Övrigt

Lite renoveringshistorik:
1996 Omläggning yttertak & ombyggnad övervåning
1998 Installation av värmekassett
2003 Nytt badrum
2004 Fasadrenovering m.m
2006 Stambyte bottenvåning
2007 Nytt kök
2008/2009 El omdragen
2008 Omdränering, stenläggning nya gräsmattor
2008 Ny entré och smidesarbeten
2009 Bergvärmeanläggning
2009 Ommålning av vardagsrum
2010 Nytt golv samt målning sovrum övervåning
2010 Renovering källarvåning
2011 Altanrenovering
2013 Fasad vitmålad, utvändig målning fönster, takfot, vindskivor
2013 Ommålning sovrum 3
2013 Ommålning kök och övervåning samt fönster invändigt i vardagsrum
2015 Ommålning sovrum 1
2016 Byte av vissa vitvaror.

Fastighetsbeteckning

Gubbkärret 3

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

32 703 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 19 917 kr
VA: 3 195 kr
Renhållning: 2 732 kr
Väg, samf: 200 kr
Försäkring: 6 659 kr
Beräknat antal personer: 2

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

6 608 000 kr, varav byggnadsvärde 2 141 000 kr

Summa pantbrev

2 303 030 kr

Tomt

Areal: 585 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Högt belägen tomt med en plan och lekvänlig gräsyta på husets norra sida. Asfalterad uppfart. Stensatt trappa från garan till entré i mellanplanet.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Villorna i området har en gemensam villaförening som ser till att bevaka och driva gemensamma frågor för grannarna tex byggplaner i närområdet, villafiber, dialog med posten om utdelning, staden om snöröjning och parkering, polisen om grannsamverkan etc etc. Villaföreningen heter GOP (står för fastighetsbeteckningarna i kvarteret, Gubbbkärret, Ordensbandet och Prestaven). För närvarande är nästan alla villorna med och deltagandet är frivilligt. Kostnaden är 200 kr per år. Villaföreningen leds av en styrelse (4-6 fastigheter) och anordnar bla ett välbesökt årsmöte varje vår där man också försöker hålla info om ett aktuellt tema, bjuder in medlemmarna till en årlig kräftskiva som hålls som en gatufest samt leder och bjuder in medlemmar till årligt städdag av Mälarstranden nedanför villorna samt underhåll av den gemensamma badbryggan som renoverades så sent som för ett par år sedan.

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Bromma Nockebyhov

Mellan Mälarens strand och Judarskogen i Bromma ligger Nockebyhov Mälarstrand. Bebyggelsen är varierad och uppförd framför allt under 1950-talet. Stadsdelen var så gott som obebyggd fram till 1913. År 1935 köpte Stockholms stad större delen av mark för att möta behovet av ökat bostadsbyggande. Nockebyhov är idag bebyggt med såväl villor som radhus och lägenheter, med fokus på mycket grönska mellan husen och en trivsam och idyllisk boendemiljö. Charmiga Nockebyhovsskolan klass 1-3 ligger skyddat i grönområde vid områdets egna bollplan. Dagmamma och dagis på nära håll i området. Judarnskogens naturreservat erbjuder naturupplevelser och fina promenader i orörds trollskog. Längs med Mälarens strand slingrar sig promenadvägar förbi båthamnar, badplatser, klippor och stränder. Närmaste badplats är Ängbybadet. Nockebyhov är ett område som kommer att förtätas på ett balanserat sätt under kommande år, bl a med byggnation av flerfamiljshus närmare Drottningholmsvägen. Bostadsrätter i punkthus form vid Tyska Bottens väg planeras, liksom radhus på några platser i området. Se mer på www.stockholm.se

Kommunikation

Buss 127 som stannar ca 160 m från huset, tar endast 7 min till T-bana vid Brommaplan för vidare transport ca 20 min till Stockholms innerstad.12:ans spårvagn slingrar sig från Nockeby torg genom Brommas charmiga villakvarter till Alvik där tvärbana och T-bana ansluter. 1,4 km till Ängbyplans T-banestation.

Närservice

Promenad-- och cykelavstånd avstånd till Brommaplan samt till Nockeby Torg med bra utbud av småbutiker. Populär och omskriven livsmedelsaffär, Garpes Livs, ligger under Nockebybron och trevliga kvarterskrogar finns i området.

Parkering

Fri parkering på gatorna i området.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Lilla Delikatessboden
1,5 km
Hemköp Ängby Torg
1,5 km
Köpcentrum & Gallerior
Bromma Blocks
3,4 km
Vällingby City
3,7 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Nockebyhovsskolans Fritidshem
150 m
Trädet Förskola
180 m
Kollektivtrafik
Snc-Lavalin Rail & Transit AB
4,6 km
Grundskolor
Nockebyhovsskolans Fritidshem
150 m
Nockebyhovs Särskola
200 m
Gymnasium
Blackebergs Gymnasium
2 km
På Väg Tidskrift för Waldorfpedagogik
2 km
Universitet & Högskolor
Teologiska högskolan Stockholm
1,4 km
Teologiska Högskolan Stockholm AB (svb)
1,4 km
Banker
Swedbank
2 km
Handelsbanken Brommaplan
2,1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Vivaldi Af Kanaan AB
2,6 km
Golfstar Bromma
2,7 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Ängby Tennisklubb
750 m
Nya Elementars Bollplan
1,6 km
Simhallar & Utomhusbad
Åkeshovsspåret
1,7 km
Vattenhuset AB
2,8 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Håkan Jansson eller Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte