Alabastervägen 5

Bilder

  • Såld!
  • Vardagsrum med utgång till balkong
  • Utgång till balkong i sydväst
  • Solig balkong med skjutbara solskydd
  • Stor balkong med plats för bordsgrupp
  • Vardagsrum mot kök och hall

Alabastervägen 5 , Bromma Beckomberga , Stockholm

Nybyggt 2011 i genomgående toppskick. Fint läge med stor balkong i sydväst ger chans till många soltimmar och framförallt en fantastisk kvällssol. Stora fönster bjuder på ett fint ljusinsläpp. Hiss finns i huset! Beläget i populära Beckomberga med sin grönskande omgivning på ett behagligt pendlingsavstånd till city.

56 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 656 kr inkl avlopp, kallvatten, kabel-tv och sophantering
Typ:
Lägenhet
Boarea:
56 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
1102
Byggår:
2011
Driftskostnad:
565 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

56 kvm

Rumsbeskrivning
HALL

Rymlig hall som erbjuder både avhängningsmöjligheter vid befintlig hatthylla och plats för förvaring i två garderober samt städskåp. Vid entrén finns ett praktiskt klinkergolv och i övrigt ett fint ekparkettgolv som är genomgående för de övriga rummen. Väggarna är vitmålade. Från hallen når du sedan till både vardagsrum, kök och badrummet.

KÖK

Vid köket ges generösa arbetsytor vid diskbänk i eklaminat och geda förvaringsmöjligheter i flertalet skåp. Ekparkett på golv och vitmålade väggar matchar snyggt mot det vita kaklet, de vita skåpsluckorna och vitvarorna i rostfritt. Matplats för ett stort sällskap om ca 6-8 personer. Vitvarorna är från 2012 av märket Husqvarna - kyl/frys, induktionshäll, spisfläkt, ugn, micro, integrerad diskmaskin.

VARDAGSRUM

Från vardagsrummet finns utgång till den stora balkongen i väster och här ges också ett mycket tilltalande ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Väldisponerat och lätta att möblera. Ekparkett på golv och väggar målade i vitt.

BALKONG

Från vardagsrummet kan du ta klivet ut på en stor, trallbeklädd balkong som har plats för bordsgrupp. Vackert läge mot söder och väster gör att du med fördel kan njuta av solen från mitt på dagen till sena kvällen. Fin utsikt mot den lummiga omgivningen gör det perfekt för att avnjuta dagens måltider under sommarhalvåret. Skjutbara solskydd i trä kan ge skugga om så önskas.

SOVRUM

Vid lägenhetens sovrum ryms gott och väl dubbelsäng. Här finns gott om förvaringsutrymme i garderobsvägg med totalt 5 garderober. Vitmålade väggar och ekparkettgolv. Här finns också fransk balkong som ger ett fint ljusinsläpp och dessutom en möjlighet till ventilering. Denna är försedd med solskydd i trä som är tacksamt att använda vid heta sommardagar.

BADRUM/TVÄTT

Helkaklat badrum i vitt med golvvärme på el. Utrustning i form av WC, handfat, dusch med vikdörrar, handdukstork och badrumsskåp. Här finns också en tvättdel med tvättmaskin (Husqvarna 2012), torktumlare (do). förvaringsskåp och arbetsbänk. Sammantaget välplanerat med gott om plats.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 4, hiss finns

Avgift

3 656 kr inkl avlopp, kallvatten, kabel-tv och sophantering

Driftskostnad

6 785 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 2 678 kr
El: 2 344 kr
Försäkring: 1 269 kr
Övrigt: 494 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Posten "övrigt" anger kostnaden för varmvattnet

Andel i föreningen

2,1394%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2011

Uppvärmning

Fjärrvärme/Direkt el

Ventilation

Från- och tilluft med värmeåtrvinning

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 27 januari 2013
Energiprestanda: 62 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Hälsovården 99

Övrigt

Stor balkong med plats för bordsgrupp som du når från vardagsrummet. Fint läge i sydväst med chans till vackert eftermiddags- och kvällssol.

Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr. Till lägenheten hör ett förråd på vindsplanet.

I varje lägenhets badrum finns ett FTX-agregat installerat varifrån lägenhetens uppvärmning regleras. Kostnaden står bostadsrättshavaren själv för. Dock ser föreningen till att filter byts en gång per år. Förbrukningen av hushållsel och uppvärmning kan avläsas på en display som finns vid entrén.

Förening

Namn

BRF Beckomberga By

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Beckomberga by består av tre flerfamiljshus med adress Limonitvägen 6 och Alabastervägen 5 och 7. Föreningens äger fastigheten Hälsovården 99 som är friköpt (alltså ej tomträtt). Totalt finns 37 bostadsrätter och husen stod nybyggda och inflyttningsklara år 2011. Man har idag en mycket god ekonomi och har amorterat flitigt på sina lån ,vilket man planerar fortsätta göra i och med det låga ränteläget. Man planerar följa sin underhållsplan och inga avgiftsändringar planeras för år 2018.

Varje medlem har tillgång till ett förråd på vinden, ett gemensamt cykelförråd och sophantering vid gemensam kassun. Två gånger per år anordnas städdagar för att hålla föreningens ytor rena. Även en trädgårdsgrupp finns där man frivilligt kan vara med för skötsel av utemiljön.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Rådrum. För mer information läs gärna bifogad årsredovisning för 2016 eller be mäklaren om kontaktuppgift till styrelsen.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

37

TV och Bredband

Fiber finns indraget till fastigheten där bredband på 100 Mbit och basutbudet för kabel-tv erhålls genom Bredbandsbolaget och ingår i avgiften. Ytterligare tv-kanaler och fast telefoni kan tecknas av bostadsrättshavaren själv.

Parkering

Totalt finns 24 st p-platser med motorvärmare som kan hyras för 550 kr/mån. Dessa platser ligger mellan husen. På gatan finns även ytterligare 6 p-platser utan motorvärmare som föreningen hyr av samfälligheten. Dessa kostar 350 kr/mån. Kö-tid till dessa kan förekomma.

Ekonomi

Föreningen har en stabil ekonomi och styrelsen har för 2018 beslutat att inte höja avgiften (kontrollerat dec 2017) då föreningen både har möjlighet att fortsättningsvis amortera och har låg räntenivå på lånen.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Föreningen äger fastigheten själva, dvs. den är friköpt.

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Om området

Bromma Beckomberga

Området Beckomberga har vuxit fram sedan mitten av 1950-talet och består av flerfamiljshus med en blandning av stora och mindre lägenheter. Området ligger mellan småhusområdena Nälsta och Bromma Kyrka och har därefter kompletterats under de följande tre decennierna genom förtätning av bebyggelsen. Det "nya" Beckomberga som snabbt växer har lummiga parker med promenadvägar och gräsytor för lek och spel. Boende i olika typer av bebyggelse, både nybyggda samt äldre kulturmärkta byggnader.För mer info se: www.beckomberga.nu. Ett modernt och bekvämt boende för dig som uppskattar närheten till naturen eller för dig som vill låta barnen växa upp i härlig parkmiljö med omedelbar närhet till skola och förskola.

Till Mälarens strand är det cykelavstånd med badmöjligheter från härliga klippor eller Ängbybadets sandstrand. Ängby IP där Ängby IF huserar finns på gångavstånd. Strax bredvid ligger Kyrksjön med härliga promenadstråk. I närområdet finns även en 4H-gård där barnen kan klappa allt från söta kaniner till busiga getter.

Kommunikation

Beckomberga har god kommunikation i alla riktningar. Till Stockholm city tar du dig med T-bana från Islandstorget eller Råcksta som ligger på ca 10-15 minuters promenadavstånd. Bussar finns och tar dig i alla riktningar. Buss 113 trafikerar sträckan Blackebergs Gård - Solna Centrum. Buss 115 trafikerar till Bromma sjukhus. Buss 117 som trafikerar Brommaplan (T-bana) - Spånga station (pendeltåg).

Närservice

Praktiskt med gångavstånd till stor och välskött ICA-affär med generösa öppettider. Närhet finns dessutom till Vällingby Centrum och Bromma Blocks med stort utbud av diverse butiker. Även närhet till Brommaplan där det finns ett stort utbud av service. Här finns livsmedelsaffärer, butiker, apotek, bibliotek, frisörer, caféer samt restauranger.

Området har ett flertal fina daghem samt ett antal skolor från F6 - åk 9 (Beckombergaskolan och Raoul Wallenberg-skolan). Närmaste gymnasium finns i Blackeberg.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Supermarket
310 m
Tuk Tuk Management AB
660 m
Köpcentrum & Gallerior
Vällingby City
2 km
Bromma Blocks
2,4 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Öppen Förskola Bällstavägen 208
160 m
Beckomberga Förskolor Skogsmyran
220 m
Kollektivtrafik
Snc-Lavalin Rail & Transit AB
5,5 km
Grundskolor
Raoul Wallenbergskolan
210 m
Beckombergaskolans Särskola
380 m
Gymnasium
Blackebergs Gymnasium
1,5 km
ESS-gymnasiet
2,4 km
Universitet & Högskolor
Teologiska Högskolan Stockholm AB (svb)
2,7 km
Teologiska högskolan Stockholm
2,7 km
Banker
SEB
1,9 km
FOREX Bank
1,9 km
Golfbanor & Golfklubbar
Golfstar Bromma
2,2 km
Vivaldi Af Kanaan AB
2,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Vattenhuset AB
500 m
Ängby Idrottsplats
760 m
Simhallar & Utomhusbad
Vattenhuset AB
500 m
Nälstaspåret Motionsspår
2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Niklas Bergsten för mer information!

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Bromma

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-418 00 11

niklas.bergsten@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte