Ringsjövägen 4

Bilder

  • Ringsjövägen 4 sett från trädgården
  • Ringssjövägen 4
  • Vardagsrum
  • Vardagsrum med plats för matplats och soffgrupp
  • Vardagsrum med titt in i sovrum

Ringsjövägen 4 , Bromma Norra Ängby , Stockholm

Charmig 30-talsvilla med bästa läge i den idylliska och barnvänliga trädgårdsstaden Norra Ängby. Genomgripande renoverat ute och inne med ursprunglig atmosfär bevarad. Inredd källare med förhöjd takhöjd och vattenburen golvvärme. Isolerad friggebod 15 kvm - perfekt som arbetsplats eller tonårslya. På några minuters gångavstånd nås tunnelbana, skolor och härliga grönområden.

51 kvm, 3 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
51 kvm
Biarea:
51 kvm
Tomtarea:
355 kvm
Byggår:
1934
Driftskostnad:
2 515 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 2 sovrum

Boarea

51 kvm

Biarea

51 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomnande inträde genom järngrindar till grusad uppfart för två bilar. Barnvänlig och ombonad tomt med fruktträd, odlingslådor, gräsmatta och uteplats med paviljong, trivsamt inramad av grönskande häckar som ger insynsskydd mot gata och grannar. Tillfälle för den som vill förvärva ett gediget 30-talshus som också har en riktigt bra boyta i källarplanet. Isolerad friggebod erbjuder ytterligare 15 värdefulla kvm att disponera för arbete, företagande, gäster eller tonåring som vill rå sig själv.

Närheten till såväl bra dagis som skolor och butiker på lagom gångavstånd. Cykelavstånd till bollplaner, Mälaren och Björklunds Hage 4-H gård och härliga strövområden i Judarnskogen och runt Kyrksjön. Ca 600 meters promenad till T-bana gör läget suveränt.

Sammanfattningsvis ett charmigt hus med de största renoveringarna gjorda, som om man så önskar, kan växa ytterligare.

Välkommen in.....

ENTRÉVÅNING

HALL med plats för hallmöbel och avhängning och med välkomnande öppning mot vardagsrummet. Ljus tapet med rand och trägolv. Praktisk skjutdörr leder till köket.

KÖK med matplats och fönster åt två håll. Arbetsbänk i laminat, metallicskimrande kakel och vita släta luckor. Diskbänk trivsamt placerad vid fönster med utsikt över den prunkande trädgården. Kyl 2015 Diskmaskin, spishäll och fläkt 2008. Laminatgolv och vitmålad träpanel i tak. Ljus tapet och laminatgolv.

VARDAGSRUM med fönster med tre lufter och fin utsikt mot gata och grönskande skogsparti mitt emot. Här ryms både soffhöran och matsalsgrupp. Nytapetserade vita väggar och parkettgolv. Luftvärmepump 2008 (servad 2015)

SOVRUM med inbyggda garderober och fönster med fin och insynsfri vy mot allmänning. Trägolv, ljust mönstrad tapet. Praktisk skjutdörr mot köket och dörr mot vardagsrummet. Över dörr mot kök finns en vägghängd bokhylla.

Från hallen leder nybyggd trappa med vita sättsteg till den inredda och helrenoverade källaren. Genom att våningsplanet har grävts ut och takhöjden ökats har man här skapat en luftig, ljus och komfortabel bomiljö. Ny bottenplatta är gjuten med vattenburen golvvärme ovan isolering underifrån och friskluftsventilator för optimal luftväxling har installerats. Ljusa klinkerplattor är satta på de varma golven och väggarna är målade med vit silikatfärg.

KÄLLARVÅNING

NEDRE HALL med vitmålad grundmur, mellanväggar är tapetserade med en mönstrad tapet i varma toner och alla dörrblad är bytta till vita spegeldörrar. Här finns plats för både praktisk förvaring och arbetshörna. Frysskåp 2009.

Litet FÖRRÅD som en gång varit WC.

PANNRUM med fönster.

Stort SOVRUM med egen ingång som är stort nog att delas av till två rum. Idag huserar tonåringen här med både egen ingång och plats för generös soffgrupp och säng, men rummet har potential attt delas av till två sovrum, fungera som biorum/gillestuga, uthyrningsrum arbetsrum - möjligheterna är många. Vita väggar och ljust klinkergolv med golvvärme. Gott om förvaring bakom draperier. Luftvärmepump 2015 och friskluftsfläkt med värmeväxlare borgar för en bra och modern boendemiljö.

BADRUM kombinerad tvättstuga nås från hallen. Här ligger grått klinkergolv och vita kaklade väggar. Tvättpelare med tvättmaskin 2008 och torktumlare 2012 samt två fönster för ljusinsläpp och vädring. Handfatskommod med extra avställningsyta på liten bänkskiva i ek. WC. Duschhörna avdelad med duschvägg i vackert mönsterslipat klarglas.
Takhöjd i källaren är ca 2,20 och i övre plan 2,50.

Sammanfattande RENOVERINGSHISTORIK under nuvarande ägares tid i huset 2008-2015: Omdränerad och isolerad grund. Utgrävd källare för höjning av takhöjd med ny betongplatta med underliggande isolering och vattenburen golvvärme. Ommålad fasad. Ytterdörrar och fönster bytta till isolerglas. Två luftvärmepumpar installerade samt friskluftsventilator i källaren. Alla rum målade och tapetserade och köket renoverat. Nytt badrum i källaren. Alla stammar/ledningar för VVS är utbytta, kökets
2008-2011.Stammarna till gatan 2009. Elen samt elcentralen är utbytt mellan 2008-2015. 2014 byttes elradiatorerna ut till oljefyllda radiatorer.

Varmt välkomna till Ringssjövägen 4!

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med källare

Byggnadsår

1934

Uppvärmning

El. Vattenburen golvvärme i källare, 2 luftvärmepumpar, direkt-el övervåning

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Beställd. Utfärdat den 10 november 2015
Energiklass: F
Energiprestanda: 125 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Grundsulor
Grundmur: Betongsten
Stomme: Trä
Fasad: Trä -målad 2015
Fönster: 3-glas (några 2-glas)
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel omlagt 1996
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Skyddad terrass med markis och morgonsol vid entrén. Altan och trappa i betong, nyligen målad med halkskyddande färg. Litet trädgårdsförråd under altanen. Plattsatt uteplats med paviljong.

Säljarens åtgärdslista:
Fastigheten förvärvades av nuvarande ägare 2008 och under åren har fastigheten reparerats och förändrats.
2008 Bygger tak över ingången på nedervåning samt byte till ny dörr (tidigare originaldörren) Varmvattenberedare byttes ut mot ny (stod tidigare i det stora rummet i källaren). Köket repareras med nytt golv, nya stammar och ny utrustning, diskmaskin, fläkt och spis och nya köksluckor delvis skåp. Luftvärmepump i källaren.
2009 Fastigheten dräneras med isodrän och på biluppfart och runt huset läggs grus/stenar .Fastigheten dräneras runt om förutom vid trappan vid ingången och efter andra fönstret mot grannen där ett plank står.
2010 Friggeboden 15 m2 byggs (Grästorpsstugan ), isolerad i väggar och tak.
2011 Hela källaren grävs upp ca 30-40 cm, nya rör / stammar, helt nytt golv med vattenburen golvvärme, nytt badrum och nytt klinkergolv i hela källaren utom förråd och pannrum, ny trappa till övervåningen. Totalrenovering av hela källaren och höjning av takhöjden. Nya fönster och vägg till badrummet.
2013 Hallen tapetseras om
2014 Taket tvättas och behandlas
Nya element på övervåningen och nya dragningar av el / nya eluttag. El ut till Friggeboden installeras.
2015 Ny luftvärmepump i källaren och en ventilator / frisk luft utan att ta in kall luft / luftväxlare
Service och rengöring av luftvärmepumpen på övervåningen.
Ommålning av fasaden och nya tapeter i vardagsrummet och taket, nya vindskivor. Ny ytterdörr Ekstrands och nytt fönster i köket.

Radomätning korttid utförd 2008: 220 bq/kbm övervåning 240 bq/kbm i källare. Mätning utförd före renovering källare, isolering av husgrund och installation av friskluftsaggregat. Ventilationsslang nedlagd under platta underlättar ev framtida åtgärd om det skulle behövas.

Fastighetsbeteckning

Nätstickan 15

Övriga byggnader

Friliggande, isolerat gästhus/friggebod, Grästorpsstugan, ca 15 kvm med indragen el, byggd 2010 . Perfekt som gäststuga, arbetsrum eller tonårslya.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

30 182 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 19 648 kr
VA: 2 285 kr
Renhållning: 1 872 kr
Försäkring: 6 377 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Försäkring innefattar även friggeboden.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 886 000 kr, varav byggnadsvärde 608 000 kr

Summa pantbrev

2 152 000 kr

Tomt

Areal: 355 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Plan trädgårdstomt med gräsmatta, fruktträd, odlingslådor och plattsatt uteplats. Grusad uppfart med plats för 2 bilar.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Bromma Norra Ängby

Norra Ängby är Stockholms största sammanhängande villaområde byggt på den mark som en gång tillhörde Stora Ängby gård. Stora Ängby slott, som ligger på platsen för en äldre bondby, är stadsdelens äldsta byggnad.
De första Ängbyvillorna var inflyttningsklara sommaren 1930. Husen uppfördes genom självbyggeri. Marken uppläts med tomträtt av staden. Chefsarkitekt Edvin Engström med medarbetare utarbetade planen. Staden bidrog med en grovplanerad tomt, handböcker för byggandet, en instruktör och utlåning av specialverktyg.

De centrala delarna runt Stora Ängby slott byggdes först. Här uppfördes 1 ½-planshus. I en krans däromkring byggdes sedan enplanshus. Utmed Egilsvägen och i de norra delarna byggdes tvåplanshus. Några kvarter närmast Kyrksjön uppläts för större villor i två plan uppförda av byggmästare.
Norra Ängby är utpekat som ett område av riksintresse för kulturminnesvården, vilket innebär att det bedöms ha så höga kulturvärden att det är av vikt för hela landet.
Området är idag mycket eftersökt för sin trivsamma lugna atmosfär och barnvänliga idyll. Bra skola och gott om tillfälle för rekreation bla annat på bollplaner, i och runt Kyrksjön samt vid trevliga Björklunds hage med djurhållning och lekplats. Stora gröna ytor och nära till naturreservat gör området unikt.

Kommunikation

Fem minuters promenad till Tunnelbanans gröna linje Åkeshov som tar dig på ca 20 minuter till Stockholm City.

Närservice

Trivsamma Ängby Torg håller med livsmedel, pizzeria och inredningabutik. Det finns ett stort utbud av närservice, klädbutiker, sportaffärer, banker, restauranger etc. i bla Bromma Blocks och Vällingby centrum.

Parkering

Fri parkering i området.

I närheten

Livsmedelsbutiker
N3j Thai Supermart
350 m
Lilla Delikatessboden
630 m
Köpcentrum & Gallerior
Bromma Blocks
2,1 km
Vällingby City
3,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Beckombergavägen 76
220 m
Mullelyan Förskola
220 m
Kollektivtrafik
Snc-Lavalin Rail & Transit AB
4,2 km
Grundskolor
Nya Elementars Bollplan
520 m
Nockebyhovsskolans Fritidshem
1,3 km
Gymnasium
Waldorflärarhögskolan WLH
1,6 km
På Väg Tidskrift för Waldorfpedagogik
1,6 km
Universitet & Högskolor
Teologiska Högskolan Stockholm AB (svb)
1,1 km
Teologiska högskolan Stockholm
1,1 km
Banker
Handelsbanken Brommaplan
1,3 km
Nordea Bank AB
1,3 km
Golfbanor & Golfklubbar
Golfstar Bromma
1,4 km
Vivaldi Af Kanaan AB
2,8 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Nya Elementars Bollplan
520 m
Åkeshovsspåret
700 m
Simhallar & Utomhusbad
Åkeshovsspåret
700 m
Vattenhuset AB
2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte