Västerled 170

Bilder

Utgångspris

7 250 000 kr

Bevaka slutpriset

Västerled 170 , Bromma Olovslund , Stockholm

Charmig villa, trivsamt tillbyggd, alldeles invid idylliska Olovslundsdammen och dess vackra park och grönområde. Fastigheten upplåtes med tomträtt. Ett drömläge för barnen att skyddat, direkt från tomten, springa vidare ut mot den välskötta och omtyckta parken med stor lekplats och plaskdamm. Dessutom vidare till omtyckta Olovslundsskolan utan att korsa bilvägar. Som sagt, de bästa förutsättningar man kan önska sig under första skolåren. Läget är självklart även toppen för hundägaren eller livsnjutaren som uppskattar en vacker vy från såväl tomt som den rikligt glasade tillbyggnaden som utgör husets sällskapsdel. Skyddad altan på trädäck bjuder på samma vackra vy och lockar med sol både dag och kväll. Vikarmsmarkis skyddar effektivt när solen är som varmast och skapar uterumskänsla med lång säsong.

Ett charmigt hus med varm atmosfär som bjuder härliga sällskapsytor med hög trivselfaktor. Bra sovrum, för dagen tre som lätt kan bli fem, om familjen växer.

Välkommen på visning hälsar Håkan Jansson HusmanHagberg

105 kvm, 6 rok

Tomträttsavgäld/år:
31 900 kr
Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
105 kvm
Biarea:
69 kvm
Tomtarea:
550 kvm
Byggår:
1927
Driftskostnad:
2 915 kr/månad
Utgångspris:
7 250 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Budgivning pågår

Högsta bud: 8 300 000 kr

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 2 - 5 sovrum

Boarea

105 kvm

Biarea

69 kvm

Rumsbeskrivning

Västerled 170 erbjuder en idealisk barnvänlig miljö med lekpark, skola, dagis strax invid huset. Väderstrecket på den ogenerade tomten är det bästa, sydväst, vilket ger sol från morgon till kväll. Lättskött grönskande tomt som blommar vackert från vår till höst. Mycket goda odlingsmöjligheter, för den som är intresserad. Fri vy från tomten mot den vackra allmänningen, vilket ger en luftigt och ogenerad atmosfär. Här kan barnen skyddat leka på såväl tomt som i park och skogsparti. Några få minuters skyddad gångväg till såväl skola som förskola, bägge av högsta klass. En underbar miljö för såväl ung som gammal. Rofyllt och harmoniskt. Perfekt för att slå sig ner med en god bok i skuggan av ett träd och njuta. Sommartid hör man det charmiga porlet av Olovslundsdammens vattenfontän.

Tomten erbjuder uteplats i form av väl tilltagen altan som förlänger säsongen och inbjuder till trivsamma grillkvällar med nära och kära.

Bilplats på tomten på grusad uppfart samt garage och förråd.

Husets entrédörr leder praktiskt till såväl entré- som inrett källarplan. Ytterligare entrédörr i form av spröjsad altandörr vid den vikarmsmarkisskyddade uteplatsen i soligt SV-läge. Altanen leder vidare från ner till den barnvänliga tomten och binder på så sätt samman hus och uteplats med trädgården på ett trevligt sätt.

Villan är mycket trivsam med sin luftiga sällskapsdel och sin varma atmosfär. Rummet är generöst glasat vilket gör att ljuset flödar in. Utsikten är förstklassig mot de blommande fruktträden och vidare mot parken. Huset är yteffektivt och välplanerat med upp till fem tänkbara sovrum, om behov finns. Ljusa inbjudande ytor. Duschrum i entréplan av nyare snitt. Bergvärme som ger låga driftskostnader. Separat ingång i källaren ger en perfekt tonårsdel med egen wc.

Ett synnerligen tilltalande boende i ett område som har en mycket låg omsättning. I dessa charmiga och välbelägna hus trivs man och bor länge!

Välkommen till Västerled 170!

ENTRÈPLAN

Välkomnande möblerbar HALL som nås från såväl entré invid altan som huvudentré från bilplatsen och garage. Bägge entréerna ger möjlighet att hänga av sig dels på hatthylla samt på krokar och inbyggd förvaring. Hallen är tapetserad i ljus gul ton och trägolvet är vitsåpat.
Entréhall från altanen är tapetserad i en designtapet, vilken ger ett välkomnande känsla.

ALTANEN utgör ett "extrarum" den varma årstiden och rymmer såväl sittgrupper som solsängar. Vikarmsmarkis skyddar utmed söderväggen mot solen de varmaste timmarna på dagen. En perfekt plats för trivsamma middagar med nära och kära. Här sitter man skyddad från tidig vår till sen höst. Man har god uppsikt över tomten och vidare mot parken invid om barnen vill lämna bordet och springa och leka. Drömmen för barnfamiljen! Även djurägaren har det väl förspänt med goda möjligheter att enkelt rasta hunden i skog och mark.

Från entréhallen nås även ett luftigt SÄLLSKAPSRUM med vackert ljus från stora fönster i tre väderstreck. Vy från fönster utan insyn mot altanen och vidare över tomten. Synnerligen trivsamt rum med plats för såväl soffa som matbord. Ekparkett på golvet och ljusa väggar.
Öppen spis med brasinsats i sällskapsrummet utgör ett fint blickfång och sprider värme den kalla årstiden. Kanske tänder man brasan och njuter en kopp varm choklad efter en tur på skridskor när Olovslundsdammen är frusen?

Fullt utrustat KÖK med ljusgrå snickerier och arbetsbänkar i trä. Plats för matbord vid fönster mot Västerled. Vitbetsat golv som matchar de vita skåpluckorna samt vita väggar.

Öppen planlösning mot MATRUM, som rymmer många runt bordet. Vitbetsat golv och ljusa väggar. Vill man skapa extra sovyta så sätter man igen vägg mot kök.

DUSCHRUM av nyare snitt med vitkaklade väggar och golv i grått. Fönster för dagsljus och vädring. Handfat i kommod samt WC. Handdukstork.

ÖVERVÅNING

Trätrappa leder upp till ÖVRE HALL med liten charmig sitthörna. Furugolv och vita väggar. Fint ljus från fönster i trapphus.

Rymligt SOVRUM som rymmer dubbelsäng. Inbyggd garderobsvägg med skjutdörrar ger gott om plats för kläder. Fönster i söder. Furugolv och vita väggar.

SOVRUM som rymmer både säng och arbetshörna. Fönster som ger fint ljus. Furugolv och väggar i blått.

Praktisk WC även i detta plan.

KÄLLARVÅNING

NEDRE HALL med klinkergolv vita väggar. Praktisk FÖRRÅD under trappan.

TOALETT

Rymlig TVÄTTSTUGA med gott om plats för klädvård. Fönster, klinkergolv och vitmålade väggar. Tvättmaskin. Arbetsbänk för klädvård och förvaring på väggfasta hyllor.

ALLRUM med fönster i två väderstreck. Ett bra rum, möjligt extra sovrum för tonåringen, arbetsrum eller dylikt. Klinkers på golv. Gott om förvaring.

SOVRUM 3 med fint ljus från tre fönster. Trägolv och ljusa väggar. Gott om plats för såväl säng som arbetsbord.

GARAGE som kan inredas och skapa ytterligare boyta. För dagen förvaring och källaringång.

PANNRUM för bergvärmeanläggning som ger låga driftskostnader.

Sammantaget ett hus med alla förutsättningar att bli ett riktigt drömboende. Läget är det bästa och huset har den charm och atmosfär som man längtar efter när man köper villa Bromma trädgårdsstads härliga villaidyll!

Varmt välkommen på visning!

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare

Byggnadsår

1927 ombyggt 1960

Uppvärmning

Bergvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 3 maj 2017
Energiklass: C
Energiprestanda: 46 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betongsten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Underbar tomt som blommar vackert från vår till höst. Gräsmatta för lek och bus. Olovslundsparken med damm och lekplats ligger granne med fastigheten. Sol från morgon till kväll.
Stor altan utgör en sällskapsyta där man gärna grillar eller ogenerat ligger i solsängen och läser en bok. Vikarmsmarkis skyddar mot solen om den blir för varm. Skola/dagis samt bollplan på några minuters gångväg. Nära även till Judarns naturreservat. Stall och konstgräsplaner för fotboll samt simhall och gym på behändigt cykelavstånd.

Garage på tomten som för dagen används som förråd.

Lugnt lantligt läge med närhet till City. En grönskande tomt med såväl fruktträd, bärbuskar som vackert blommande perenner.
Buss samt 12:ans spårvagn leder ner till Alviks Torg. Ca 10 minuters gångväg till Brommaplan och Abrahamsberg med butiker och T-bana. Även charmiga Ålstens torg samt Nockeby Torg med småbutiker och livsmedel ligger på gångavstånd från huset. Citynära läge i trivsam villaidyll.

SÄLJAREN INFORMERAR:
Vaggan 4, Västerled 170
Flyttade in våren 1992.
++ Närhet till Olovslundsparken. Närhet till Olovslundsskolan och även Abrahamsbergsskolan.
Ca 2000 Uppfräschning av tvättstuga. Nytt klinkergolv.
2007 Installation av bergvärme. Oljetank inomhus togs bort.
2008 Dränering av grund. Pannrummet gjordes iordning till "ungdomsrum". Nytt klinkergolv.
Betong-trapp och stenplattor ersattes med trätrappa och träaltan
2009 helrenovering av badrum.
Slipning av golv entréplan. Kök, hall och matsal vitsåpade golv
Trädgård:
3 st Äppelträd; Cox Orange, Cox Pomona, Oranie.
1 Plommonträd Viktoria
1 Körsbärsträd
Svarta vinbär
Röda vinbär
Krusbär
Rabarber
Fläder
Hallon
På sensommaren blommar höga rosa höstanemoner utmed hela framsidan av huset.
Under våra två barns uppväxt, har rummen anpassats till deras behov. Nuvarande matsal avdelades under en period till sovrum till äldsta barnet som senare flyttade ner till källarplanet.

Husets taxerade yta är 98 kvm boyta samt 70 kvm biyta.
Vid faktisk uppmätning är boytan 105 kvm och biytan 69 kvm.

Fastigheten upplåtes med tomträtt som i dagsläget kan friköpas för 50% av marktaxeringsvärdet som är 3.800.000 kr: Kostnaden för att köpa tomten är i dagsläget 1.900.000 kr. Tomträttsavgäld är avdragsgill enligt samma regler som ränteavdrag. Tomträtten skrivs om 2021-01-01. Ny årsavgäld är:
År 1 = 38.900 kr/år
År 2 = 41.500 kr/år
År 3 = 44.100 kr/år
År 4 = 46.700 kr/år
År 5 -10 = 49.400 kr/år

Fastighetsbeteckning

Vaggan 4

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

34 984 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 11 000 kr
El: 8 194 kr
VA: 2 635 kr
Renhållning: 2 700 kr
Sotning: 500 kr
Försäkring: 9 955 kr
Beräknat antal personer: 3

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

5 241 000 kr

Summa pantbrev

4 022 500 kr

Tomt

Areal: 550 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Om området

Bromma Olovslund

Dagens Olovslund skapades på 1920-talets slut och räknas till en av Stockholms trädgårdsstäder som tillkom genom Stockholms stads småstugebyrås initiativ. Olovslund var den första av Stockholms trädgårdsstäder och småstugeområden som uppfördes genom självbyggeri med stadens hjälp. I Olovslund byggdes 135 småstugor, där två olika typhusritningar. 1927 restes den första stugan och i mars 1928 hade alla familjer flyttat in.

År 1975 skrevs ett miljöprogram för områdets bevarande och 1986 blev Olovslund utnämnd som riksintresse.

Ett lugnt och eftersökt område med närhet till vacker natur, bra skolor, kommunikationer och butiker.

Kommunikation

T-bana från Brommaplan, Abrahamsberg och Alvik. Buss samt 12:ans spårvagn.

Närservice

Från Olovslund så når man på några minuters promenadavstånd Nockeby Torg, Ålstens Torg, Abrahamsberg och Brommaplan. Här finns gott om charmiga småbutiker och förstklassiga livsmedelsbutiker. Caféer, restauranger och delikatessbutiker. Olovslund är mycket barnvänligt och grönt. Bra skolor och förskolor på nära håll. Olovslundsskolan, Ålstensskolan, Höglandsskolan och Äppelviksskolan är några av de närliggande skolorna. Kristofferskolan med Waldorfpedagogik, även den på gångavstånd. Rekreation för stora och små i form av stall, bollplaner, inom- och utomhusbad samt golf och promenadslingor. Stora Mossens friluftsanläggning ca 5 minuters cykelväg bort. Drottningholm och Judarns naturreservat håller med vackra strövområden. Olovslund är ett trivsamt område i Brommas vackra trädgårdsstad.

Parkering

Fri parkering i området.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Najaden AB
670 m
Engströms Livs
770 m
Köpcentrum & Gallerior
Alviks Torg
2,5 km
Bromma Blocks
2,8 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Djupdalsvägen 72
180 m
Förskolan Abrahambergsvägen 92
250 m
Kollektivtrafik
Abrahamsbergsvägen
240 m
Rörläggarvägen
330 m
Grundskolor
Olovslundsskolans Särskola Nockebyskolan
450 m
Höglandsskolans Grund- och Gymnasieskola
620 m
Gymnasium
Höglandsskolans Grund- och Gymnasieskola
620 m
Kristofferskolans Gymnasium
650 m
Universitet & Högskolor
Kulturmatematik Anita Berlin
90 m
Felande Länken Fakta och Fiktion AB
300 m
Banker
Swedbank
980 m
SEB
1,2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Spånga Golf & Squash AB
650 m
Björklidens Golfklubb
1,8 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Olofslunds Bollplan
170 m
Mossen Hockey AB
1,2 km
Simhallar & Utomhusbad
Kärsögården
1,5 km
Solviksbadet Mälaren
2,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte