Ålstensgatan 16/ Brötvägen 2

Bilder

  • Såld!
  • Välkomnande grind till trädgården
  • Den egna altanen med kvällssol
  • Välkommen in!
  • Köksdröm
  • Matplats som rymmer många vänner runt bordet

Ålstensgatan 16/ Brötvägen 2 , Bromma Ålsten , Stockholm

Drömvåning på suverän adress på Ålstens Torg med härlig 20-talscharm bevarad - en riktig pärla. Generös takhöjd, vackra golv och snickerier, öppen spis och solig altan/balkong i väster mot trädgårdsmiljö tillför livskvalité och villakänsla. Invid butiker, 12:an och trivsamma caféer i ett av Brommas mest eftersökta lägen. Lugnt och Mälarnära med ca 20 minuters pendelavstånd in till City.

54 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 113 kr inkl värme, VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
54 kvm
Våning:
1
Byggår:
1929
Driftskostnad:
365 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

54 kvm

Rumsbeskrivning

Klassisk och vacker 20-talsvåning på Ålstens Torg, i ett utav Brommas kanske mest eftersökta lägen. Vy ut mot torget samt mot den skyddade, gemensamma trädgården som skänker villakänsla till bostaden. Den generösa altanen med utgång från köket rymmer både matbord och solstolar och tillför verkligen det "lilla extra. Här sitter man skyddad och njuter av eftermiddags- och kvällssolen. Fri vy ut mot trädgården med härlig inramning av grönskande häckar. På den soliga gården i västerläge erbjuds gemensam sittgrupp såväl som gräsmatta för sommarens aktiviteter. Gemensam förrådsbod med grusad yta med cykelställ.

Drömboende i genomgående mycket fint skick. Nyligen renoverad i fyra vackra gråtoner som tillsammans med de vackra trägolven utgör en idealisk bas för den inredningsintresserade. 1920-talscharmen är välbevarad i den underbara öppna spisen med marmorskiva framför, i de tidstypiskt spröjsade fönstren med handblåsta, vackert glittrande originalglas, i de vackra snickerierna såsom spegeldörrar, boaseringar och djupa nischer. Takhöjden 3.10 ger luft och rymd och ger fler disponeringsmöjligheter på höjden för den som önskar - kanske för förvaring eller för mysigt sovloft. Vacker fiskbensparkett alternerar vitlaserade och vitlackade furugolv som behandlats för att behålla sin skönhet och fräschör länge.

Sammantaget gör detta denna våning helt unik med en atmosfär som bör upplevas på plats.

Välkommen in...

Välkomnande HALL som erbjuder bra med plats för ytterkläder på vit traditionell hatthylla i trä med krokar samt ytterligare förvaring i anslutande klädkammare. Ljust gråmålade väggar samt nyligen slipat och vitlaserat furugolv.

SÄLLSKAPSRUM där ljuset flödar in genom dubbla fönster ut mot torget. Vackert hörnställd öppen spis med tidstypisk charm används flitigt och sprakar trivsamt och rogivande. Gott om plats för soffa och ytterligare möblemang. Den generösa takhöjden ger rummet en luftig atmosfär. Ljust gråtonade väggar, bröstpanel i ramverk och ekparkett i klassiskt fiskbensmönster.

Det i fil liggande SOVRUMMET avdelas från sällskapsrummet med dubbla skjutdörrar, när helst man önskar. Även sovrummet är ljust och har vy ut mot torget. Här ryms dubbelsäng samt ytterligare möblemang. Garderobsvägg med skjutdörrar ger bra förvaringsmöjlighet. Vacker fiskbensmönstrad ekparkett och ljust grå väggar samt bröstpanel.

KÖKET är inbjudande och hemtrevligt med fri vy ut mot altanen och vidare mot trädgården. Här står altandörren på vid gavel den varma årstiden och gränsen mellan ute och inne suddas ut. Gott om plats runt matbordet för vänner och familj. Stilfullt kök med vita snickerier från Vedum och mattvitt kakel, kloka materialval som åldras vackert. Excellenta förvaringsmöjligheter i snickerier tre etage till fullhöjd och bra arbetsytor på vacker bänkskiva i ljust grå marmor. Rostfri spis och fläkt som liksom diskmaskin installerade 2012. Kyl/frys i rostfritt 2015. Nyslipat och vitlaserat furugolv och väggar i mild grå nyans.

Smakfullt helkaklat DUSCHRUM med infällbar duschdörr i glas. Väggar i vitt med blå mönstersättning samt vitt klinkergolv. WC samt handfat med spegel och elektrisk handdukstork. Högt till tak med bra hyllförvaring och ett badrumsskåp i vitt.

Sammanfattningsvis ett boende med stor inneboende charm och den härliga atmosfären från byggåret bevarad. Suveränt läge i Ålstens trivsamma kvarter med 12:an och butiker alldeles runt hörnet. Harmoniskt och stilfullt boende i lugn idyll med knappt 20 minuters pendelavstånd till "stan". En promenad längs Ålstens Allé, förbi de kulturhistoriskt intressanta Per-Albinradhusen leder ner till Mälaren med badplats vid Ålstensängen och fina strövområden på några minuters gångväg. Ålstenshamnen med sommarrestaurang nås på några minuters promenad. Här njuter man helt enkelt av det bästa av två världar.

Varmt välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Avgift

3 113 kr inkl värme, VA

Driftskostnad

4 390 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 970 kr
Försäkring: 2 420 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

15,6069%

Andel av årsavgiften

15,6069%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1929

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 7 september 2013
Energiklass: -
Energiprestanda: 69 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

TV via Boxer med gemensam antenn
Bredband: ADSL
Förråd: Till lägenheten hör ett stort förråd innanför tvättstugan.
Gemensamma utrymmen: Föreningens medlemmar har tillgång till en lummig trädgård med soliga uteplatser. Här finns en förrådsbod för förvaring av bl a cyklar, barnvagnar etc.
Tvättstuga: Finns i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och mangel. Gott om torkmöjligheter.
Parkering: Fri parkering på gatan.

Fastighetsbeteckning

kv. Gömma Ringen 8

Övriga byggnader

I trädgården finns en förrådsbod för grovsopor och förvaring av bl a cyklar samt bildäck.
Cykelparkering på tomten.

FASTIGHETEN
Fastigheten bedömd stambytt - dock ej i källargolvet - enligt besiktning utförd 2008
Bergvärme - vattenburet system - installerades 2010.

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 12 kvm. Balkong / terrass om ca 12 kvm med utgång från köket. Lägenhetsinnehavarna ansvarar för underhåll av sin altaner/balkonger men dessa

Förening

Namn

Brf Gömma Ringen 8

Om föreningen

Brf Gömma Ringen 8 med adress Ålstensgatan 16 och Brötvägen 2 bildades 2008 och har totalt 4 lägenheter. Gemensamma utrymmen: Föreningens medlemmar har tillgång till en lummig trädgård med soliga uteplatser. Här finns en förrådsbod för förvaring av bl a cyklar, barnvagnar etc.
Tvättstuga finns i källaren och är utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare och mangel. Gott om torkmöjligheter.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

4

TV och Bredband

TV via Boxer med gemensam antenn
Bredband: ADSL, var och en väljer leverantör

Parkering

Fri parkering på gatan

Renoveringar

Föreningens fastighet ärhar fortlöpande genomgått renoverings- och förbättringsarbeten. Bergvärme installerades 2010.
Inga renoveringar av större omfattning är planerade per 2014-10-05.

Ekonomi

Inga avgiftshöjningar är planerade eller beslutade per november 2015. Föreningen hyr ut antennplats på taket från 2015 vilket ger en intäkt till föreningen. Föreningen har lån på 2 700 000 kr.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Nej

Äger föreningen marken?

Marken upplåts av Stockholms stad som tomträtt och avgälden skrivs om 2019-09-30.

Överlåtelseavgift

1000 kr

Kontaktperson

Mathias Elliot

Om området

Bromma Ålsten

Ålsten är en populär citynära del av Västerled som domineras av pampiga villor uppförda på 20- och 30-talet. Här återfinns Ålstens Torg som är ett trivsamt levande "hjärta" där ett stort antal charmiga småbutiker ligger vägg i vägg. En lugn harmonisk atmosfär av lite småstadskaraktär råder i området. Det är ett Mälarnära och trivsamt område uppskattat för sin grönska med fina promenadstråk och närhet till båt och badliv.
Flertalet bra skolor och daghem i närområdet såsom Ålstensskolan, Smedslättskolan, Bromma Montessori, Höglandsskolan, Bromma Gymnasium och Äppelviksskolan.
Stora Mossens stora idrottsanläggning med löpbana, fotbollsplan i konstgräs och ett flertal ishallar ligger i området.

Kommunikation

12:ans spårvagn tar dig lätt till Alvik där bussar, tunnelbana och tvärbanan finns.

Närservice

Ålstens Torg som förutom förstklassig livsmedelsaffär, har ett stort antal småbutiker såsom konditorier, fiskaffär, ostbutik, glassbar, heminredning, klädbutiker m.m

Parkering

Fri parkering på de flesta gator i området. "Städgata" en dag i veckan under vinterhalvåret.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Nära HM:s Livs
70 m
Ålstens Fiskaffär
70 m
Köpcentrum & Gallerior
Alviks Torg
1,9 km
Bromma Blocks
3,4 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Bergviksvägen Förskola
130 m
Lusthuset Fritidshem
240 m
Kollektivtrafik
Snc-Lavalin Rail & Transit AB
1,7 km
Trafikförvaltningen SLL
3,5 km
Grundskolor
Lusthuset Fritidshem
240 m
Smedslättsskolan
620 m
Gymnasium
Bromma Gymnasium
910 m
På Väg Tidskrift för Waldorfpedagogik
1,6 km
Universitet & Högskolor
Malen AB
760 m
Waldorflärarhögskolan WLH
1,6 km
Banker
SEB
1,1 km
Fredrik Runnquist AB
1,2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Golfstar Bromma
2,9 km
Bredängs Minigolf
3,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Stora Mossenhallarna
780 m
Mossen Hockey AB
780 m
Simhallar & Utomhusbad
Oxhålsbadet Stora Essingen
1,7 km
Åkeshovsspåret
2,6 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Håkan Jansson eller Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte