Tunnbrödsvägen 63

Bilder

  • Såld!
  • Skymning på Tunnbrödsvägen
  • Välkommen till Tunnbrödsvägen 63
  • Entré i kvällsljus
  • Härlig öppen planlösning
  • Exklusivt kök med utgång till den stora altanen

Tunnbrödsvägen 63 , Bromma Bällsta , Stockholm

Välkomna till en omsorgsfullt renoverad villa, vackert och högt belägen sist på återvändsgata i områdets kanske bästa läge. En bostad som erbjuder ett ogenerat och soligt sydvästläge mot allmänning. Milsvid vy över Bromma med omnejd från kök- och matrum samt ogenerad utsikt mot tomt och allmänning från sällskapsyta. Nybyggda altaner med nedsänkt bubbelbad samt representativa trappor i granit och marksten. Parkeringsmöjlighet för två bilar i bredd på tomten. Välplanerad och ljus interiör som är omsorgsfullt renoverad med tre sovrum, två eldstäder, fint kök och våtrum.

122 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
122 kvm
Biarea:
7 kvm
Tomtarea:
485 kvm
Byggår:
1943
Driftskostnad:
3 098 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

122 kvm

Biarea

7 kvm

Rumsbeskrivning

Synnerligen välhållet hus i eftersökt läge på en av områdets högsta punkter. Högt, fritt och ogenerat läge som gränsar mot allmänning åt två håll. Unik tomt i bästa SV-läge ger sol på uteplatserna från morgon till kväll. Tomtgräns mot skogen ger perfekt tillfälle för barnen att leka och busa. På uteplatsen sitter man helt skyddad från insyn och njuter av naturen vilket inbjuder till trivsamma grillkvällar med nära och kära. Vyn från sällskapsytan ut mot grönska är något alldeles extra. Fönstren är som tavlor, utsikten är milsvid. Helt fritt från insyn vilket ger bostaden en vilsam atmosfär. Ett mycket tilltalande boende i centralt läge med närhet till "det mesta". Bromma Blocks galleria på promenadavstånd. Buss, skola och dagis, även dessa på minuters gångväg. Rejäla grönområden för den som uppskattar jogging och sköna promenader.
Välkommen till Tunnbrödsvägen 63...

Entréplan:

Entré under tak till välkomnande HALL med klinkergolv med elvärmeslinga innanför dörren. I blickfånget en Nordpeis murspis med insats som sprider både värme och trevnad. Klädförvaring i bakom praktiska skjutdörrar i spegelglas från Elfa. Randig tapet i vit-, grå och svart färgskala komplementerar fint det grå klinkergolvet och den vita murspisen med vitmålad dekorsten i fonden. I hallen finns ett linneskåp med glasdörrar. Härifrån nås även ett praktiskt förråd under trappan. Infällda spotlights i taket och litet fönster.

DUSCHRUM renoverat 2005 med gråmelerat klinkergolv med elvärmeslinga och vita, kaklade väggar samt vädringsfönster. Avskild duschdel med kaklade, dekorativa nischer för förvaring av duschprodukter. Handfatskommod i vitt från Kvik med både lådor och skåp kröns av bänkskiva i svart granit med nedsänkt ho. Badrumsskåp med speglar och infällda spotlights. WC Ifö. Fresh fläkt med fuktsensor sörjer för ventilationen. Infällda spotlights i taket.

TVÄTTSTUGA renoverat 2005 med beige klinkergolv med golvvärme samt vita väggar. Elpanna Focus 2005 (VVB 2014). Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Elektrolux 2010. Tvättbänk med ho, lådor och skåp samt blå mosaik som stänksskydd under överskåp, allt från 2010.

Från hallen nås genom glasade pardörrar, det härliga BIORUMMET, lämpligt även som familjerum och allrum, med betsat furugolv och kalkputsade, vita väggar och ett litet fönster. Filmduk i nisch ingår (projektor och infällda högtalare medföljer inte). Längs väggarna löper en nedsänkt fris i taket med infällda spotlights. En vinkyl och stämningsfull stjärnhimmel i fiberoptik över soffgruppen förhöjer och maximerar filmupplevelsen.

HÖRNSOVRUM med fönster i två vädersteck och ett vitlaserat och vaxat furugolv som optimerar ljusinsläppet. Skjutdörr mot hallen och en rymlig fast garderobslösning med vita skjutdörrar gör rummet praktiskt, ljust och lättmöblerat. Väggarna pryds av en diskret mönstrad, vit tapet och väggen har möjlighet till osynliga kabeldragning till vägghängd TV.

Trappa till övervåningen finns i hallen, med sättsteg klädda i ek och med ett stilfullt räcke från Vetro i stål och glas med rundad handledare i ek.

Övervåning:

KÖKET är i sin helhet renoverat 2011 med mörkgrått klinkergolv med elvärmeslinga. Köksinredning med stilrena, mörka luckor och full maskinell utrustning: dubbel kyl/frys med integrerade luckor, infälld induktionshäll under frihängande, rostfri fläkt från Cylinda. Inbyggd varmluftsugn och inbyggd mikro, båda i rostfritt är monterade i bekväm arbetshöjd. Diskmaskin med integrerad lucka. Vinkyl i rostfritt. Bänkskiva i granit med infälld ho. Över bänkskivan fungerar en mörk mosaik som stänkskydd. Över diskhon finns ett trivsamt fönster med infällda spotlights i fönstersmygen som bjuder på fin utsikt. Köket har också helglasad altandörr för enkel access till altan och loungedel i sydväst.

Köket avdelas från MATSALEN av en halvö med infällt vedfack intill den öppna spisen som kan ses från både matsal och VARDAGSRUM. Matsalen är husets hjärta och en naturlig samlingsplats för familj och vänner. Vitlackade trägolv och en diskret, vitskimrande medaljongtapet håller samman sällskapsytorna. Som extra lyx är de släta, vita taken utrustade med infällda spotlights och inbyggda högtalare som följer med köpet. Härifrån nås också via helglasad altandörr den nya altanen och trädgården. Vardagsrumsdelen erbjuder plats för TV med infällda kablage och soffhörna.

MASTER BEDROOM med vilsamt gråmönstrad tapet och en praktisk garderobsvägg med skjutdörrar i vitt glas med infällda takarmaturer framför. Fönster med fin utsikt, vitlackat trägolv samt skjutdörr för bästa utnyttjande av golvytan.

SOVRUM, även detta enhetligt utrustat med skjutdörr, vita trägolv och gråskimrande tapet. En tapetserad fondvägg, mönstrad i svart och grått.

GÄST WC med fönster. Renoverat 2014 med svart klinkergolv med elvärmeslinga, liggande vitt kakel. Handfatskommod med lådor och badrumsspegel med sensorstyrd belysning.

På övervåningen är samtliga rum utrustade med Purmo designradiatorer. Alla fönster bytta till treglasfönster, med undantag av fönster i biorummet.

Varmt välkomna på visning!

Byggnad

Byggnadstyp

1 plansvilla souterrängvåning

Byggnadsår

1943

Uppvärmning

Elvärme, vattenburen samt elslingor

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 25 augusti 2015
Energiklass: G
Energiprestanda: 192 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betongsten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas och 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongtakpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Lite renoveringshistorik
Renoveringar av tidigare ägare före 2004:
Dränering gjord före 1994 (uppgift från tidigare ägare)
1995 - Tilläggsisolerat samt nytt yttertak
2001 - Vindslucka byggd
2003 - Vindskivor och plåtar
2003 - Avlopp och vattenledning kök
2004 - Byte av takspont, installation av mögelstoppers (ventiler på vind). Renovering skorsten samt byte kåpa till skorsten. Byte av vindsluckan i plåt på taket.

Renoveringar och ändringar av nuvarande ägare:
Se även under fliken dokument för utförlig specifikation:

2004-2005 Allrum i entréplan renoverat samt ny elinstallation samt spotlights.
2005-2006 Badrum helrenoveras inkl. nytt golv (urbilat för högre takhöjd) och nya rörstammar samt elinstallationer med spotlights.
Tvättstuga renoverad inkl. rör el och stammar.
2007-2009 Renovering entréhall, montering av kamin samt nya garderober. Nivellgolv och nya elinstallationer inkl. proppskåp.
Renovering av trappa till övre plan renovering av gäst/sovrum entréplan.
2010 Ny tvättmaskin samt torktumlare Electrolux
2011 Renovering av Master bedroom, renovering av sovrum, renovering av vardagsrum samt ombyggnad kök. Dessutom ny mur på framsidan samt nya trappsteg i granit och marksten.
2012 Muravtäckning granitplattor. Nytt trappräcke inne med glas.
2013. Nytt entrétak, ommålning fasad samt bod. Ny veranda/altan med trall och nytt räcke. Nya häng och stuprännor (Lindab). Nytt tyg i befintliga markiser, ny fönstermarkis samt ny markis över uteplats (motorstyrd). utomhushögtalare samt halogenvärmare (Heatlight). Installation av trallbelysning samt belysning på framsidan.
2014 Renovering av gäst-wc inkl nya avloppsrör. Ny varmvattenberedare samt ny vattenledning från kommunalt när in till vattenmätaren.
2015 Byggnation av pooldäck inklusive bubbelpool och belysning i pooldäck.
Fiberinstallation (Telia).

Husets taxerade yta är 99 kvm boyta samt 17 kvm biyta. Vid uppmätning är boytan 122 kvm och biytan 7 kvm.

Fastighetsbeteckning

Dörrkarmen 1

Övriga byggnader

Friliggande förrådsbod, delvis på ofri grund, är placerad på tomgränsen mot allmänningen.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

37 185 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 17 000 kr
El: 8 285 kr
VA: 2 700 kr
Renhållning: 2 000 kr
Försäkring: 7 200 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Fördelningen hushållel/uppvärming är uppskattad. Renhållning 14-dagars tömmning tillkommer ca 1.30 / kg som slängs. Avgift för larmkoppling (Sektor Alarm) för 4.300 kr/år samt ComHem (analog TV) 1.200 kr/ år

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 983 000 kr, varav byggnadsvärde 1 290 000 kr

Summa pantbrev

3 594 000 kr

Tomt

Areal: 485 kvm
Tomttyp: Välskött trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Hörntomt sist på återvändsgatans södra sida. Högt och fritt läge med gräsytor mot allmänning i söder och väster. Altan med murar eller delvis glasat staket smyger sig på ett naturligt sätt runt husets soliga fasader. Rejäla markiser (mot väster motorstyrd), fin kvällsbelysning, halogenvärmare vid loungedelen, infälld LED- belysning i trädäcket och möjlighet att lyssna på musik via utomhushögtalare gör altanen till en given sällskapsyta för vänner och familj till långt fram på sommarkvällen.

Friliggande trädäck byggt 2015 med nedsänkt bubbelpool Caldera Spa från Poolstore, fångar solens sista strålar på kvällen. På dagen utgör de breda trappstegen en mysig plats för fikastund. Gröna gräsytor ansluter mot allmänningens skogsbacke.

Vid husets entrésida har man anlagt markstensbelagd parkering för två bilar, insprängt i berget med effektfull belysning mot berget. Murar med sättsteg och krönplattor i granit och med belysning över stensatta gångar leder från parkering och gata upp till entrén, allt anlagt 2011-2012.

Huset är anslutet till Telia Fiber 2015
Kabel-TV analog anslutning till ComHem.
Larm installerat 2013.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. (vattenledning från huset till gatan utbytt 2014)

Om området

Bromma Bällsta

Bällsta är ett lugnt och trevlig område med naturen inpå knuten. Bebyggelsen domineras av små trähus uppförda på 1940-talet. De flesta husen i området är enplansvillor. Eftersom tomterna är små har området behållit sin karaktär. I Stockholms översiktsplan är Bällsta redovisat som värdefull kulturmiljö.

I Bällsta har du närhet till skogsområden, ängar, lekplatser samt trevliga promenadstråk längs med Bällsta å. Närhet finns även till hästhagarna in vid Solvalla.

Kommunikation

Från Bällsta har man bra kommunikation i alla riktningar. Hållplats till buss 112 går mellan Spånga och Alvik, vilket gör det enkelt och smidigt att ta sig vidare till andra delar av regionen. I Sundbyberg finns såväl T-bana som Pendeltåg. Bussen går även förbi Solvalla för den travintresserade. På några minuters promenad stannar buss 117 som går mellan Brommaplan och Spånga station. Från Brommaplan tar man sig snabbt med bussar mot bl.a. Solna, Ekerö och Bromma flygplats.

Närservice

I korsningen Spångavägen/Bällstavägen finns närmaste affär, en ICA med bra utbud och öppettider. Vid Brommaplan finns matbutiker, restauranger, systembolag, konditori, banker, träningscenter samt vårdcentral. Från Bällsta är det dessutom nära till Bromma Blocks med shopping i 3 plan, 80 butiker, cafeér samt resturanger.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Supermarket
1,3 km
Ingresso Sales
1,3 km
Köpcentrum & Gallerior
Bromma Blocks
1,9 km
Spånga centrum
2,2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Sundbyskolans Fritidshem
310 m
Fritidshemmet Arrendevägen 51
330 m
Kollektivtrafik
Snc-Lavalin Rail & Transit AB
5,5 km
Grundskolor
Sundbyskolan
500 m
Musikskolan
1,1 km
Gymnasium
Löfströms gymnasium
1000 m
Sundbybergs Folkhögskola
1,5 km
Universitet & Högskolor
Teologiska högskolan Stockholm
3,4 km
Teologiska Högskolan Stockholm AB (svb)
3,4 km
Banker
Swedbank
1,8 km
Nordea Bank AB
2,2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Golfstar Bromma
2,2 km
Vivaldi Af Kanaan AB
3,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Sundby Bollplan
210 m
Rissne Sporthall Idrottsplats
1,4 km
Simhallar & Utomhusbad
Vattenhuset AB
1,7 km
Nälstaspåret Motionsspår
2,4 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte