Hermelinstigen 16

Bilder

  • Såld!

Hermelinstigen 16 , Bromma Stora Mossen , Stockholm

Stilfull Västerledsvilla med funkischarm och vackra ljusa ytor. Mycket välhållen och påkostad familjevilla. Högt belägen med gräns mot allmänning. Stora uteplatser i SV-läge. Eftersökt adress med närhet till såväl T-bana som bra skolor och friluftsområden. Endast ca 10 minuters pendelavstånd till city.

194 kvm, 8 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
194 kvm
Biarea:
67 kvm
Tomtarea:
513 kvm
Byggår:
1937
Driftskostnad:
3 254 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

8 rum varav 4 - 6 sovrum

Boarea

194 kvm

Biarea

67 kvm

Rumsbeskrivning

Stilfull villa belägen på eftersökt adress i grönskande Västerledsidyll. Klassiska Stora Mossen villa med funkischarm på vacker tomt i ett högt och luftigt läge invid allmänning. Härlig utsikt från huset över den välskötta tomten som blommar vackert från vår till höst, samt allmänningen med skogskaraktär. Häck av rosentry, jasmin, spirea och liguster ramar trivsamt in tomten och sätter naturliga gränser för lekande barn. Smidesgrind skyddar mot den sparsamt trafikerade Hermelinstigen. Plan gräsmatta ger skyddad yta för lek och bus.

Sol från lunch till kväll på de generösa altanerna som nås från entréplan samt övervåning. Gedigen villa med genomtänkt planlösning och synnerligen vackra detaljer, vilket ger huset en skön atmosfär. Här möts komfort och 1930-talscharm på ett bra sätt. Huset har löpande renoverats, vilket borgar för ett bekymmersfritt boende, se säljarens åtgärdslista för närmare info. Vacker sällskapsdel med härlig rymd, tidstypisk eldstad, påkostad inbyggd halogenbelysning samt utgång till solig altan i SV-läge. Generöst kök med köksö och utgång till tomten via köksentré.

Övervåning med samma härliga ljus tack vare funkisarkitekturens generösa glasade ytor. Allrum med öppen spis och fönster i två väderstreck samt glasad dörr ut mot solig altan. Tre bra sovrum varav ett med utgång till altan där solen slår ner från förmiddag till kväll. Öppen vindstrappa integrerar den inredda vinden på ett trevligt sätt. Ett rymligt sovrum samt ett genomgångsrum, bägge ljusa och trevliga.

Källarplan med möjlighet att skapa uthyrningsdel eller kanske tonårsavdelning i gillestuga. Exklusivt våtrum med ångbad, dusch, wc samt trivsam tvättstugedel med dubbla maskiner och smakfulla snickerier och arbetsytor. TV- samt internetuttag i våtrumsdelen gör det enkelt att ta hand om familjens tvätt. Nedre entré som smidigt nås från bilinfarten, vilken rymmer minst tre bilar. Här finns gott om plats för ytterkläder och grovingången är perfekt för barnvagnen, leriga stövlar och smutsiga hundtassar. Tilltalande lösningar som gör vardagen lite enklare.
På källarplan finns även en matkällare samt gott om förvaringsmöjligheter.

Sammanfattningsvis en underbar Västerledsvilla mycket rik på originaldetaljer och charm. Fin vy från husets alla fönster mot grönska och vackra grannfasader. Funkisarkitekturen bjuder på luftiga lösningar. Alla rummen badar i ljus och andas trivsel. Flera utgångar till de stora altanerna tillför rymd och erbjuder på ett bra sätt en möjlighet att knyta ihop inne- och utemiljö, samt trädgård till glädje för den som tar steget och flyttar till villa. Hela huset är löpande renoverat och känns fräscht och inflyttningsklart. Kök och badrum är nyligen renoverade med stilsäkra materialval. Huset är utrustat med fiber från Telia öppen fiber till ett fastighetsnät, (CAT5) genom vilket man även kan koppla ljudsystem. Tomrör för ljudkablar finns dolda i väggen.
Ett hus med mycket stora kvaliteter.

Välkommen på visning av Hermelinstigen 16

Smidesgrind och stensatt gång med Ölandssten leder upp mot skifferstensatt entré under tak. I förstukvist under tak finns vacker bågformad nisch med blick mot tomt och vidare ut över grönskande allmänning. Ytter- och innerdörr i ek med funkischarm och rundat fönster.

TAMBUR - Tamburen möter med plats för ytterkläder på hatthylla. Avlångt fönster ger tillsammans med entrédörrarna dagsljus. Praktiskt klinkergolv.

HALL - Luftig och ljus hall som är möblerbar. Vackert fönster i söder ut mot lugna Hermelinstigen. Ekparkett i fiskbensmönster på golv.

SÄLLSKAPSYTA - Representativt rum som bjuder härlig rymd och ett underbart ljus. Rikligt glasat med gavelfönster och dörr ut på den stora ALTANEN som fångar sol både dag och kväll. Perfekt för sköna sommarfester och kräftskivan eller kanske solsängen i ogenerat läge. Trappa till och från tomt. Altanen är klinkersatt för att ge ett rent och trevligt underlag.
Sällskapsrummen erbjuder plats för soffgrupp, matsalsdel med mera. Ekparkett i fiskbensmönster och vita väggar utgör en bra bas att möblera mot. Påkostad dimbar belysning av halogen inbyggd i taket och fördelad på tio grupper, vilket gör det möjligt att anpassa ljusstyrka och skapa trivsam atmosfär. Vacker hörnställd öppen spis tillför extra charm. Vacker svart granit i såväl fönsterbrädor som runt eldstaden. Braskassett med fläkt värmer effektivt. Markiser vid fönster skyddar mot solen när den är som varmast.

KÖK - Trivsamt kök med gott om förvaring samt bra arbetsytor. Björkgolv med vattenburen värme och snickerier i varm körsbärston. Gott om förvaring och bra arbetsytor på bänkskivor som är belysta av många ljuskällor. Köksö med arbetsyta, praktisk vattenho samt diskmaskin. Inbyggd halogen i tak som är dimbar. Fönster i två väderstreck och gott om plats för stort matbord. Fullt utrustat med inbyggda vitvaror. Utgång via glasad dörr från köket till tomten. Här kan barnen leka under uppsikt medan middagen lagas.

WC - Gästtoalett med handfat. Klinkergolv i gråvit ton och målade väggar. Vattenburen golvvärme ger trivsam komfort.

ÖVERVÅNING

ÖVRE HALL - Via svängd ektrappa, som är halogenbelyst med dimmer, nås den ljusa och luftiga övre hallen/allrummet. Perfekt TV-rum med plats för myssoffa. Ekparkett och vita väggar. Gavelfönster i SV samt utgång till den soliga altanen. Öppen spis. Platsbyggda bokhyllor på två väggar.

MASTER BEDROOM - Master bedroom med plats för dubbelsäng och sängbord. Utgång via helglasad dörr till solig altan med plats för sittgrupp eller kanske solsäng i ogenerat läge. Trägolv i björk och vita väggar. Inbyggd garderob samt hel garderobsvägg ger gott om förvaring.

SOVRUM 2 - Stort fönster med vacker vy över tomt och allmänning. Plats för säng samt skrivbord. Björkgolv och vita väggar. Inbyggd garderob.

SOVRUM 3 - Plats för säng samt arbetshörna. Vita väggar samt ljust trägolv. Inbyggd garderob.

BADRUM - Ljust och fräscht badrum med kloka materialval i vitt, helkaklat med vattenburen golvvärme. Halogen som ger en fin ljusåtergivning. Dusch bakom glasväggar. Stort frostat fönster för vädring och dagsljus. Dubbla handfat i kommod med förvaringsmöjligheter. Handdukstork eldriven.

VINDSVÅNING

Vindsvåningen nås via tillgänglig vitbetsad trätrappa, som med spaljé avskärmas från sällskapsrum. En trevlig lösning som integrerar vindsplanet med övervåningen.

GÄSTRUM - Genomgångsrum med fönster i söder. Heltäckande gråblå matta och vita väggar. Plats för säng samt skrivbord. Inbyggd förvaring med belysning.

SOVRUM 4 - Generöst rum med fin vy från gavelfönster ut mot grönska. Gott om plats för säng samt soffgrupp och arbetsplats. Ekgolv och ljus färgsättning. Inbyggd förvaring.
Begränsad takhöjd på vindsplanet.

KÄLLARPLAN

Via gråmålad källartrappa med vackert blyinfattat fönster nås nedre våningen.

NEDRE HALL - Ljus nedre hall med vita väggar och gråsvart klinkerplatta. Hobbybänk. Fönster. Vackra gråmålade dörrar med spegel.
Förråd under trappan som rymmer mycket. Matkällare med hyllor som inredning.

FÖRRÅD/SOVRUM 5 - För dagen ett förvaringsrum men som tidigare troligen fungerat som gillestuga. Ett perfekt rum för tonåringen eller kanske för att skapa en uthyrningsdel genom att ta upp en extra ytterdörr.

TVÄTTSTUGA/VÅTRUM - Exklusivt inrett våtrum med såväl ångbad, dusch och wc som tvättutrustning med dubbla tvättmaskiner och en tumlare. Gott om förvaring i vita snickerier samt arbetsytor på ekbänkar.
Ångbadet är fackmannamässigt byggd med genomtänkt avfuktning via avancerad fläkt. Helkaklad i beige platta med diskret mönster. Även duschen är helkaklad med den beiga plattan. Frostat betongglas skiljer av mot toalett. Handdukstork med vattenburen värme. Dubbla fönster ger fint dagsljus samt inbyggd halogen i taket. Vitkaklat med svartgrå klinkers där vattenburen golvvärme ger komfort.

GROVENTRÈ - Nedre entrédörr vilket ger en praktisk grovingång direkt från bilplatsen. Gott om avhängningsmöjligheter. Klinkergolv i gråsvart och vita väggar. I passage diskret inbyggt återfinns bergvärmeanläggning med varmvattenberedare som ger extra duschkapacitet.

Sammanfattningsvis ett hus som har det mesta man kan önska sig av ett drömboende för den stora familjen. Allt känns genomtänkt och här erbjuds kloka lösningar för vardagens behov. Villan genomsyras av en trivsam atmosfär som ger mersmak. Huset har löpande renoverats med smakfulla och påkostade materialval. Genuin villaidyll med citynära läge där bra skolor, bollplaner, ishallar och ridning finns på gång- och cykelavstånd. T-bana på några minuters gångväg från dörren och pendelavstånd till "stan" är ca 10 minuter. Charmiga småbutiker, caféer, även det i närområdet. Hermelinstigen 16 erbjuder ett bekymmersfritt och exklusivt boende med tid över till trivsamma stunder med familj och goda vänner.

Varmt välkommen på visning!

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare och inredd vind

Byggnadsår

1937 ombyggt 1982

Uppvärmning

Bergvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 10 april 2015
Energiklass: D
Energiprestanda: 57 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betongsten
Stomme: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Två härliga altaner i bästa läge där man ogenerat njuter av solen från förmiddag till kväll. Lättskött tomt som blommar vackert från buskar och perenner. Gränsen mot allmänningen gör att barnen skyddat kan leka både på gräsmatta och i skogen. Asfalterad uppfart som rymmer minst tre bilar. Häckar av liguster, rosentry, syrén, brudspirea och jasmin blommar vackert och ramar in på ett trivsamt sätt. Buskar av fläder och röda vinbär samt äppelträd som ger vinterfrukt. Fina stensatta gångar, mur av natursten som är krönt av ekspaljé.

Låga driftskostnader genom bergvärmeanläggning. Separat varmvattenberedare ger extra kapacitet. Vattenburna värmegolven i rummen kan ge värme även sommartid genom separata cirkulationspumpar.

Huset är utrustat med larm med ett flertal sensorer och skalskydd.

Fastigheten är löpande renoverad och en detaljerad åtgärdslista finns under fliken Dokument.

Husets taxerade yta är 173 boyta + 75 kvm biyta.
Vid uppmätning i samband med energideklaration noterades husets faktiska yta till
194 kvm boyta samt 67 kvm biyta.

Fastighetsbeteckning

Briketten 7

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

39 058 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 15 000 kr
El: 6 345 kr
VA: 2 500 kr
Renhållning: 1 400 kr
Sotning: 150 kr
Försäkring: 7 599 kr
Övrigt: 6 064 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Fördelningen uppvärming/hushållsel är uppskattad. Sophämtning varannan vecka, till detta tillkommer 1,25 kr/kg som slängs. Sotning sker vart 4:e år så kostnaden är uppdelad på dessa år

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

5 982 000 kr

Summa pantbrev

1 125 000 kr

Tomt

Areal: 513 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Om området

Bromma Stora Mossen

Trivsamma Stora Mossen med sitt centrala men ändå skyddade läge i Västerled. Högt och ljust med gott om gröna inslag. Bra skolor på nära håll och daghem likaså. Olika inriktningar såsom tex Bromma Montessori och Hattstugans Waldorfförskola inom promenadavstånd. Eftersökt område med liten omsättning.

Kommunikation

Citynära med ca 10 minuters pendlingsavstånd med bil och lite drygt det med T-bana eller 12:ans spårvagn.

Närservice

Alviks Torg och Abrahamsberg på gångavstånd med ett flertal småbutiker, banker, tennis och kommunikationer. Alléparken med café och smårestauranger, även det på gångavstånd. Stora Mossens idrottsplats med bollplaner, friidrott och ishallar alldeles i närheten.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Bromma Chark
230 m
Bromma Chark AB
270 m
Köpcentrum & Gallerior
Alviks Torg
1,4 km
Bromma Blocks
2,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Hattstugans Waldorfförskola
230 m
Bävervägen 43 förskola
380 m
Kollektivtrafik
Stora Mossen
340 m
Stora Mossen
370 m
Grundskolor
Bromma Enskilda Skola
550 m
Abrahamsbergsskolans Fritidshem
570 m
Gymnasium
Bromma Gymnasium
340 m
Waldorfskolefederationen
1,2 km
Universitet & Högskolor
Agnetha Smith Jonasson Sjukgymnastik
460 m
Malen AB
1,2 km
Banker
Fredrik Runnquist AB
500 m
SEB
1,1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Björklidens Golfklubb
1,1 km
Spånga Golf & Squash AB
1,8 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Stora Mossens Idrottsplats A-Hallen
500 m
Stora Mossenhallarna
500 m
Simhallar & Utomhusbad
Minneberg Mälaren
1,7 km
Oxhålsbadet Stora Essingen
1,9 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte