Sobelgränd 15

Bilder

  • Såld!
  • Fristående och påkostad BR-villa i eftersökt läge
  • Ett spatiöst och vackert sällskapsrum med utgång..
  • ...till den insynsskyddade trädgården
  • Ljuset formligen flödar från tre väderstreck...
  • ... in genom de stora panoramafönstren

Sobelgränd 15 , Bromma Stora Mossen , Stockholm

Exklusiv välbelägen BR-villa i skyddad barnvänlig trädgårdsidyll. Ljusa vackra rum och påkostade materialval med nyskickskänsla. 3-5 sovrum samt ogenerad trädgård med sol från morgon till kväll. Gångavstånd till Ålstens Torg / Alléparken med 12:an, butiker, café m.m. Stenkast till Stora Mossens idrottsplats.

156 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
5 117 kr inkl sophämtning, förråd, p-plats, kabel-TV & bredband
Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
156 kvm
Biarea:
0 kvm
Lägenhetsnummer:
3501
Byggår:
2003
Driftskostnad:
1 500 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

156 kvm

Rumsbeskrivning

Eftersökt villa på barnvänliga lugna Sobelgränd som nås med bil via liten innergata. Exklusivt och stilfullt boende i allra bästa skick. Byggår 2003 och därefter gediget renoverat vilket ger ett bekymmersfritt boende och möjlighet att bara flytta rakt in utan något behov av renovering på många år framöver. Huset präglas av ljus och rymd med sina stora glasade ytor, bra takhöjd samt genomgående ljusa färgsättning. Ogenerat och fritt från insyn genom det skyddade läget, ett av områdets allra bästa, och den grönskande tomten med spaljéer som trivsam inramning. Tomten är lättskött och behändig med stensatta uteplatser och mjuka gräsytor. Den ligger i bästa väderstreck vilket erbjuder tillfälle för trivsamma grillkvällar med kvällssol

Området är välplanerat och genomtänkt. Var man än lägger blicken möter tilltalande stilfull arkitektur. Välvårdade små trädgårdar, vackert färgsatta fasader och tidlösa materialval. Här hittar Du som vill flytta ut från innerstaden och söker ett marknära och barnvänligt boende ett perfekt alternativ. Eller Du som kanske söker något mer lättskött alternativ till den stora villan - med hög komfort och kvalitet. Känslan av nyskick känns påtaglig i huset och allt är i bästa skick. Ett boende som förenar villaboendets charm med bostadsrättens enkelhet.

Entré möter med gedigen granit och entrédörr i ek. Redan här gör de smakfulla materialvalen och den genomtänkta arkitekturen sig påmind. Kloka detaljer såsom ett stort antal ljusinsläpp och en genomgående tanke på att inreda med naturmaterial som åldras vackert.
Välkommen in...

ENTRÈ PLAN

Praktiskt HALL med insteg på klinker i svart granit och fint ljus från sidofönster vid entrédörr. Förvaringsmöjlighet för ytterkläder i platsbyggda garderober och skåp. Spotlights i taket samt ett glasparti till köket ger ett behagligt och välkomnande ljus. Möblerbar INRE HALL som badar i ljus genom fönster som går från golv till tak i trapphallen. Vacker svängd, gedigen ek trappa leder upp till övervåningen. Vitmålade väggar och ekparkett, som för övrigt är genomgående för husets alla rum.

Ett spatiöst och vackert SÄLLSKAPSRUM i vitt där ljuset formligen flödar från tre väderstreck in genom de stora panoramafönstren samt det högt sittande fönstret i husets gavlar. Tacksamt att möblera och gott om plats både soffgrupp och matsalsmöbel, där det stora sällskapet ryms. Trivsam trädgårdskontakt tack vare den helglasade altandörren som leder ut till den plana och insynsskyddad TRÄDGÅRDEN. Stenlagd uteplats som rymmer en stor utemöbel, vid vilken man med fördel kan inta både lunch och middag i solen. Ovan uteplatsen finns en elektrisk reglerbar vikarmsmarkis samt infravärme. Här finns frodigt gräs, klätterrosor, lavendel, äppelträd, rhododendron, smultron och en grön vägg av liguster, avundbok och murgröna. Utemiljön binder på ett trevligt sätt samman hus med den prunkande trädgården.

Planlösning mellan sällskapsyta och KÖK är delvis öppen, vilken gör att ljuset med lätthet kan vandra mellan rummen. Fönster i olika väderstreck bidrar till trivsam atmosfär i köket. Modernt men ändå tidlöst kök från Myresjö som byggdes om 2008 med bra arbetsytor och gott om förvaring. De vita och högblanka köksluckorna och de massiva stenskivorna i svart granit från Zimbabwe harmonierar fint. Fullt utrustat med samtliga vitvaror i rostfritt. Bred (90 cm) spis från SMEG med induktionshäll och matchande köksfläkt av samma märke. Dubbla kyl/frys och mikrovågsugn som finns dold i ett av köksskåpen. Infällda diskhoar med avfallskvarn och köksblandare från Blanco. Rymlig matplats som rymmer stort middagsbord, med plats för ca 8-10 personer, vid fönster mot lugna Sobelgränd. Infällda spotlights i taket. Dragning av kablage i väggar för högtalare i kök och vardagsrum tillsammans med en projektor.

Rymligt BADRUM, helkaklat med vattenburen golvvärme. Dusch bakom svart mosaikvägg, tvättställ, vägghängd WC, samt arbetsbänk under vilken rymlig tvättmaskin (-13) samt tumlare (-15) ryms. Överskåp för förvaring samt stort utrymme mitt emot duschen som rymmer ett flertal hyllor. Kakel i vitt med stora inslag av svart mosaik samt grå klinkerplattor på golv.

ÖVRE PLAN

Den vackert välvda ek trappan leder upp till en stor ÖVRE HALL med många möbleringsmöjligheter. De fem meter höga gavelfönsterna adderar ljus. För dagen används rummet som arbetshörna under trappan upp till vindsplanet och mysplats där det finns möjlighet att leka eller läsa favoritboken. Även de övre planen har den vackra ekparketten genomgående.

SOVRUM 1 med stort fönster mot trädgården. Rummet har gott om plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang samt erbjuder bra förvaring bakom skjutdörrar.

I SOVRUM 2 ryms både säng och arbetshörna. Garderober för förvaring samt fönster mot trädgården.

SOVRUM 3 med stort fönster mot lugna Sobelgränd. Rummet används idag som gästrum och inrymmer fristående garderober.

Lyxigt och smakfullt renoverad BADRUM från 2010. Helkaklat i vitt med mörkt sjöstensgolv. Stort, påkostat bubbelbad från Victory, modern kommod i högblankt svart, stor inkaklad spegel, vägghängd WC samt vikbara duschväggar. Stora fönster i två väderstreck ger fint ljus och bra vädringsmöjligheter. Möjlighet till förvaring i ett högskåp. Vattenburen golvvärme.

VINDSPLAN

Den öppna ek trappan leder vidare upp till vindsplanet som för dagen används till sällskapsrum. Rummet passar utmärkt som "master bedroom" eller som tonårsvåning. Även denna yta har det väl försörjt med ljusinsläpp genom fönster i fler väderstreck och även försett med takfönster. Här uppe finner man även stora förvaringsytor bakom skjutdörrar och i husets kattvindar. För den som behöver ytterligare sovrum går rummet att dela så man får två sovrum (se alternativ planskiss).

Sammanfattningsvis ett boende utöver det vanliga i ett av områdets få punkthus. Påkostat stora summor under de senaste åren i exklusiva materialval i bla helt nytt kök och våtrum. En ogenerad inbjudande trädgård med vacker grönska adderar till hemtrevnaden.

Varmt välkommen till Sobelvägen 15!

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med vindsplan

Byggnadsår

2003

Uppvärmning

Fjärrvärme + direktverkande el på vindsplanet

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 7 september 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 139 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Punkthuset har putsad fasadyta, färgsatt i varm ljusgrön nyans, och sadeltak med lertegel. Genomgående med 3-glasfönster och mycket god isolering som ger en låg värmekostnad. På några fönster samt ovan uteplatsen finns markiser. Persienner i samtliga fönster.
Huset bjuder på en stor solig stensatt uteplats som vetter mot lugn idylliskt inbäddad tomt som inramas av häck.

PARKERING med plats för 2 bilar finns vid entrén. Uttag för motorvärmare. Gästparkering finns.
FÖRRÅD om ca 10 kvm finns på tomten, vinterbonat med el, och erbjuder praktisk förvaring för diverse.
KABEL-TV "Medium" via Comhem samt BREDBAND "XXL" (100 Mbits) ingår i avgiften.
LARM från Verisure finns installerat.
VÄRME & VATTEN debiteras resp hushåll för den egna faktiska förbrukningen. En schablonavgift för värme/vatten avräknas kvartalsvis i efterhand.
SOPHANTERING sker i områdets 5 st sophus för hushållssopor samt källsortering. Det finns även ett grovsoprum.
GEMENSAMMA UTRYMMEN som erbjuds i form av parkmark som är väl omhändertagen med vackra planteringar och gemensam sandlåda och sittgrupp, där man om man så vill, sitter ner för en trevlig pratstund med grannen.
INFO YTA: Enligt föreningen är huset 133 kvm boarea. Enligt uppmätning där vindsplanet är medräknat är husets faktiska boarea 156 kvm.

Fastighetsbeteckning

Tvättstugan 4

Förening

Namn

Brf Stora Mossen 4, villor

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Stora Mossen 4, villor bildades i samband med byggnationen (JM) av området och förvärvade 2003 fastigheten Tvättstugan 7 som består av 26 st villor/parhus. Under år 2006, via fusion med föreningen Stora Mossen 3 förvärvade föreningen fastigheten Tvättstugan 8 som består av de resterande villorna/parhusen i området vilket gör att föreningen idag består av totalt 42 st. Tvättstugan 7 och 8 innehas med tomträtt där avtalet är befriat från avgäld t.om. december 2021. Föreningen har en underhållsplan som även reglerar framtida avgiftshöjningar.

Föreningen är en del av en samfällighet tillsammans med fastigheterna Tvättstugan 4-8 som omfattar värme, vatten samt gemensamhetsanläggningen 1 och 2 som avser sophämtning, trädgårdsskötsel, vinterväghållning etc.

Enl. stadgar debiteras köparen en överlåtelseavgift på 2,5% av ett basbelopp (ca 1.113 kr) och en pantsättningsavgift på 1% av basbeloppet (ca 445 kr).

För mer information se föreningens hemsida: www.brfstoramossen.se

Om området

Bromma Stora Mossen

Trivsamma Stora Mossen med sitt centrala men ändå skyddade läge i Västerled. Närområdet bjuder på vackra promenadvägar genom pittoreskt koloniområde eller kanske mot den välhållna idrottsanläggningen vid Stora Mossen, med konstgräsplaner, ishallar m.m Här finns ett litet Café där man kan sitta ner och titta när tex Brommapojkarna möter Djurgården. Eftersökt område med liten omsättning.

Närservice

Ålsten Torg, Alléparken och Abrahamsberg på promenadavstånd där ett flertal butiker, caféer och restauranger återfinns. Buss, 12:an eller T-bana Stora Mossen tar dig in till City på ca 15 minuter.

Skolor i området av högsta klass. Ålstensskolan 0-5, Montessoriskolan 0-6, Äppelviksskolan 6-9, Abrahamsbergsskolan 6-9, Bromma Gymnasium m.fl
Flertalet dagis samt dagmammor i närområdet.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Ålstens Fiskaffär
570 m
ICA Nära HM:s Livs
660 m
Köpcentrum & Gallerior
Alviks Torg
1,6 km
Bromma Blocks
2,8 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Kiselgränd 20 Förskola
310 m
Ålstensskolans Fritidshem
370 m
Kollektivtrafik
Snc-Lavalin Rail & Transit AB
1,5 km
Trafikförvaltningen SLL
3,3 km
Grundskolor
Förskolan Bromma Enskilda Skola
390 m
Abrahamsbergsskolans Fritidshem
770 m
Gymnasium
Bromma Gymnasium
340 m
Waldorflärarhögskolan WLH
1,2 km
Universitet & Högskolor
Malen AB
800 m
Waldorflärarhögskolan WLH
1,2 km
Banker
Fredrik Runnquist AB
700 m
SEB
950 m
Golfbanor & Golfklubbar
Bromma Golf
2,4 km
Bredängs Minigolf
3,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Stora Mossenhallarna
280 m
Mossen Hockey AB
280 m
Simhallar & Utomhusbad
Oxhålsbadet Stora Essingen
1,8 km
Åkeshovsspåret
2,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Håkan Jansson eller Idha Eliasson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte