Asbjörnsens Väg 26

Bilder

  • Såld!
  • Vackra  Asbjörnsens väg 26 på stor tomt i SV-läge
  • Tillbyggd med uteplats i ogenerat läg
  • Tidstypisk villa anno anno 1923
  • Sällskapsyta med fin rymd och härligt ljus
  • Sällskapsdel med vackert spröjsade originalfönster

Asbjörnsens Väg 26 , Bromma Ålsten , Stockholm

En riktig Ålstensdröm i högt fritt SV-läge, endast ett stenkast från torget. Stor friköpt tomt med gräns mot vacker allmänning. Stilfull charmig villa anno 1923, rik på originaldetaljer. Fristående garage. Eftersökt läge med närhet till försklassiga butiker, skolor samt 12:an och Mälaren.

139 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
139 kvm
Biarea:
40 kvm
Tomtarea:
1 160 kvm
Byggår:
1923
Driftskostnad:
2 316 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

139 kvm

Biarea

40 kvm

Rumsbeskrivning

I högt pampigt läge med direkt närhet till charmiga Ålstens Torg ligger denna stilfulla och tidstypiska villa, lugnt inbäddad i Västerleds idylliska villakvarter. Läget kunde inte vara bättre. Endast någon minuts gångväg ner till det levande torget med småstadscharm och gott om trevliga butiker. Här finns förutom livsmedel och delikatesser även inredningsbutiker, klädaffärer, Café Gateau och Gelato Scarfó, glassbutiken som folk vallfärdar till. Ålstenskolan och förskolor på behändigt avstånd endast några minuter från huset. Barnvänligt läge på sparsamt trafikerade Asbjörnsens väg samt med gräns mot generös skogsallmänning, vilket ger tillfälle till lek och bus. Tomten är 1.160 kvm, i "Brommamått mätt" en mycket stor tomt, i bästa SV-läge. Här ligger solen på från tidig morgon till sen kväll. Det höga läget ger en ogenerad känsla och det är gott om luft mellan husen. Plats för flera bilar på uppfart och fristående garage på tomten som erbjuder plats för ytterligare en bil.

Stensatt gång leder upp mot den varmgula villan. Utmed granitgrunden har de första snödropparna har titta upp. Här blommar det vackert från vår till höst. Är man odlingsintresserad är förutsättningarna de bästa, givet det soliga läget. Skyddad förstukvist med sittbänk utgör en välkomnande och praktisk entré under tak.

En välhållen villa med nyligen omlagt tak samt ommålad fasad. Bergvärme som ger låga driftskostnader. Invändiga renoveringsbehov, vilket ger dig frihet att bestämma både färg och materialval själv.

Välkommen in...

HALL - Vindfång med plats för ytterkläder på hatthylla. Vackra originaldörrar mot såväl inre hall som mot kök. Korkmatta på golv och väv på väggar.

GÄSTWC - Toalett samt handfat. Kaklat i vinröd ton med svart glasmosaik på golv.

INRE HALL - Rymlig och ljus inre hall med gott om plats för ytterkläder. Spröjsat originalfönster med skimrande handblåsta rutor. Nisch med spegel samt inbyggt skåp för förvaring. Korkmatta på golv samt väv på väggen. De vackra spröjsade originaldörren utgör smycken och förstärker charmen. Glasdörr även mot angränsande sällskapsdel.

SÄLLSKAPSYTA - En luftig och ljus sällskapsdel med fönster i tre väderstreck. Bedårande vy mot såväl grönskade allmänning som den egna tomten och tidstrogna grannfasader. Här ryms såväl soffgruppen som matsalsdel. Ekgolv och ljus väv på väggarna. Pampig öppen spis med gjutjärnsinsats ger trivsam värme åt hela undervåningen. Från sällskapsdelen binder altandörr samman hus med trädgård. Här finns tillfälle för den grillintresserade att laga mat samt att bjuda på middag i kvällssol invid husets västergavel. Sällskapsdelen har härlig atmosfär och fin rymd vilket ger gott om tillfälle för samvaro med nära och kära.

KÖK - Väl tilltaget kök som, om man så önskar, enkelt kan öppnas upp mot sällskapsdelen. Här finns plats för matbord vid fönster. Bra med arbetsytor och gott om förvaringsmöjligheter i snickerier. Bänkskivor i trä. Fullt utrustat kök med nyare kyl/frys från Samsung. På golvet plastmatta samt ljust målade väggar.

ÖVERVÅNING

Svängd trappa med blå heltäckningsmatta leder upp till husets övre plan.

ÖVRE HALL - Rymligt allrum med plats för soffhörna. Perfekt som TV-rum. Ljus från två väderstreck. Vackert fönster i nisch ger rummet extra charm. Plastmatta på golv och ljusa väggar.

SOVRUM 1 - Lättmöblerat rum med fint ljus från generöst fönster i väster. Klickgolv av nyare slag på golv. Inbyggd förvaring.

SOVRUM 2 - Master bedroom med utgång till ogenerad altan i SV med blick bort mot Ålstens Torg och den vackra trädgårdsstaden. Även vy mot den orörda allmänningen som ligger invid huset. Rummet rymmer dubbelsäng samt lättare möbel. Inbyggd förvaring.

SOVRUM 3 - Rymligt sovrum som även det rymmer dubbelsäng. Rummet kan, utan att det kommer att kännas trångt, delas av för att ge extra utrymme till angränsande badrum. En möjlighet för den som vill bygga sig ett riktigt rymligt våtrum.

BADRUM - Våtrum med fönster mot norr. Kaklat i vinröd ton med glasmosaik i svart på golvet. Här ryms, förutom wc samt handfat även en duschkabin. Som sagt, tillfälle att öka ut, om man så önskar.

VINDSVÅNING - För dagen oinredd vind som nås via lucka med stege. Takhöjden tillåter att man eventuellt kan inreda två sovrum, om behov av detta finns.

KÄLLARPLAN

NEDRE HALL - Från hallen leder källartrappa ner till den ljusa nedre hallen. Dubbla fönster i söder. Vitkalkade väggar och ljusblå glasmosaik på golvet. Gott om förvaringsmöjligheter.

TVÄTTSTUGA - Rymlig tvättstuga. Även här glasmosaik på golv och vitkalkade väggar. Fönster i två väderstreck. Tvättmaskin, ho samt sittbadkar.

PANNRUM/HOBBYRYM - Dubbla fönster ger fint ljus. Målat betonggolv och vitkalkade väggar.

ALLRUM - Trivsamt allrum med egen ingång. Härlig uteplats utmed granitmur invid källarentrén, som ger sol från morgon till kväll. Fint ljus från fönster i två väderstreck. Heltäckande matta och träpanel på väggar.

Sammanfattningsvis ett tillfälle för den som söker ett hus i allra bästa läge. En klassisk Ålstensvilla i högt pampigt SV-läge med förutsättning att bli ett riktigt drömboende.

Varmt välkommen till Asbjörnsens väg 26!

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med källare

Byggnadsår

1923

Uppvärmning

Bergvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 13 mars 2015
Energiklass: D
Energiprestanda: 68 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Natursten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Väl tilltagen tomt i soligt sydvästläge, vilket ger sol från morgon till kväll.
Plana gräsmattor samt gräns mot skogsbacke ger perfekt tillfälle för barn och husdjur. Här finns tillfälle att skyddat leka och busa. Högt och fritt läge med fin vy ut mot omgivande 20-talsfasader och ner mot Ålstens Torg. Ett tillfälle för den som prioriterar läget och uppskattar möjligheten att få renovera efter eget huvud.

Huset är utrustat med bergvärme vilket ger låga driftskostnader.
Fasaden är målad under de senast åren.
Taket är nyligen omlagt samt plåtarbete i samband med detta.
Kök har genomgått upprustning och kyl samt frys är nyligen utbytta.
Markiser på fönster i söder.
Fristående garage med gjutet golv och plats för en bil. Saknar vatten och avlopp. Bra förvaringsutrymme även för trädgårdsredskap med mera.

Säljarna, barn till tidigare ägare, har inte bott i huset på 30 år varför ingen frågelista upprättats.
Ett tidigare läckage på en rörstam i källarvåningen är åtgärdat.
Huset är besiktigat. Protokoll finns att tillgå på visning.

Husets faktiska yta är uppmätt i samband med energideklartionen och är 139 kvm boyta samt 40 kvm biyta.
Den taxerade ytan på huset är angivet till124 kvm boyta samt biyta 21 kvm.

Fastighetsbeteckning

Rymmare 6

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

27 794 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 10 000 kr
El: 2 816 kr
VA: 3 570 kr
Renhållning: 1 408 kr
Försäkring: 6 000 kr
Övrigt: 4 000 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Övrig kostnad är larm. Fördelning uppvärmning och hushållsel är uppskattad. Försäkringskostnad ungefärlig.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

7 486 000 kr, varav byggnadsvärde 2 086 000 kr

Summa pantbrev

510 000 kr

Tomt

Areal: 1 160 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Övrigt

t

Om området

Bromma Ålsten

Ålsten är en populär citynära del av Västerled som domineras av pampiga villor uppförda på 20- och 30-talet. Här återfinns Ålstens Torg som är ett trivsamt levande "hjärta" där ett stort antal charmiga småbutiker ligger vägg i vägg. En lugn harmonisk atmosfär av lite småstadskaraktär råder i området. Det är ett Mälarnära och trivsamt område uppskattat för sin grönska med fina promenadstråk och närhet till båt- och badliv.
Flertalet bra skolor och daghem i närområdet såsom Ålstensskolan, Smedslättskolan, Bromma Montessori, Höglandsskolan, Bromma Gymnasium och Äppelviksskolan.
Stora Mossens stora idrottsanläggning med löparbana, fotbollsplan i konstgräs och ett flertal ishallar ligger i området. Ålsten har de senaste åren kommit att bli något av en favoritplats när man flyttar ut från innerstan och letar villa.

Kommunikation

12:ans spårvagn tar dig lätt till Alvik där bussar, tunnelbana och tvärbanan finns. Buss 124 trafikerar sträckan mellan Alviks T-Bana och Abrahamsbergs T-bana.

Närservice

Ålstens Torg som förutom förstklassig livsmedelsaffär har ett stort antal småbutiker såsom konditori, fiskaffär, glassbar, blomsteraffär, heminredning, klädbutiker, liten restaurang med Deli m.m

Parkering

Fri parkering på de flesta gator i området. "Städgata" en dag i veckan under vinterhalvåret.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Ålstens Fiskaffär
120 m
ICA Nära HM:s Livs
140 m
Köpcentrum & Gallerior
Alviks Torg
1,8 km
Bromma Blocks
3,4 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Smedslättsvägen Förskola
110 m
Bergviksvägen Förskola
140 m
Kollektivtrafik
Ålsten Ålstensgatan
160 m
Smedslätten
420 m
Grundskolor
Ålstensskolan
260 m
Smedslättsskolan
450 m
Gymnasium
Bromma Gymnasium
880 m
Höglandsskolans Grund- och Gymnasieskola
1,1 km
Universitet & Högskolor
Malen AB
590 m
Firma Per Åkefeldt
1 km
Banker
SEB
960 m
Fredrik Runnquist AB
1,1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Björklidens Golfklubb
2,2 km
Aspuddens Bangolf
2,7 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Mossen Hockey AB
730 m
Stora Mossens Idrottsplats A-Hallen
730 m
Simhallar & Utomhusbad
Solviksbadet Mälaren
1,1 km
Oxhålsbadet Stora Essingen
1,4 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,74 %
Ansök om lånelöfte