Ålstensgatan 5

Bilder

  • Såld!
  • Stilfull välhållen fastighet med byggår 1929
  • Välkommen till Ålstensgatan 5!
  • Luftig sällskapsdel - Klassisk vindscharm
  • Sällskapsyta med utgång till altan med kvällsol
  • Vy från altan mot Ålstensgatan och skolan

Ålstensgatan 5 , Bromma Ålsten , Stockholm

Charmig vindsvåning på eftersökt adress med tilltalande 1920-talscharm och ljusa vackra ytor. Altan i bästa SV-läge med blick mot Ålstens torg. Öppen spis, synliga takbjälkar och vackra spröjsade fönster i djupa nischer. Välplanerat och mycket tilltalande boende nära 12:an, butiker, skola och Mälaren.

136 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
5 811 kr inkl värme, VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
136 kvm
Våning:
2
Byggår:
1929

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

136 kvm

Rumsbeskrivning

På Västerleds kanske mest eftersökta adress saluförs nu en vacker vindsvåning med generösa ytor. Genomgående ljus och trivsam med tidstypisk charm och bra planlösning. Tilltalande vy från alla fönster över idylliska kvarter. Egen altan i bästa väderstreck där solen slår ner från lunchtid till sen kväll. Öppen spis och luftig sällskapsdel samt bra sovrum och dubbla toaletter. Ett drömhem i lugn barnvänlig miljö där närhet till såväl förstklassig skola som butiker och 12:an ger ett bekvämt boende. Mälaren med härliga promenad och joggingslingor utmed vattnet samt tillfälle för bad och båtliv, på några minuters gångväg. Stabil och trivsam Brf med egen trädgård som blommar vackert från vår till höst.

Välkommen på visning av Ålstensgatan 5!

Charmig grusgång leder fram till skyddad entré som vetter mot trädgård. Sommartid finns gemensamma sittgrupper i skydd av äppelträd. Här kan man med fördel sitta ner och prata en stund med grannen, eller varför inte en grillkväll med nära och kära.
Lugnt och ogenerat med gräns mot villaidyll men ändå centralt med fullt utbud av butiker och caféer.
Välkommen in...

ENTRÈ - Privat entré genom att trapphus integrerats med bostaden. Här kan man praktiskt hänga av sig ytterkläder i ändamålsenlig nisch där dubbelgarderob rymmer mycket. Garderoben är försedd med spegeldörrar vilket ger extra rymd till entrétrappan. Vackert spröjsat fönster ger fint dagsljus samt bjuder vacker vy mot närbelägna villaträdgårdar.

HALL - Möblerbar med lättare möblemang. Ljus färgsättning och furugolv, som för övrigt är gemensamt för våningens alla rum.

SÄLLSKAPSYTA - Stor och härlig sällskapsyta som rymmer bibliotekshörna, generös soffhörna framför öppen spis samt matsalsdel med plats för det stora sällskapet runt bordet. Ljuset flödar in från fönster i två väderstreck. Fin öppen vy över grönska och på håll stilfulla grannfasader med tilltalande 20-talscharm. Från sällskapsytan finns utgång till altan i bästa vädersteck med sol från lunchtid till sen kväll. Här sitter man ogenerad och njuter med härlig höjd och blick mot pampig ek samt Ålstensskolan och torgets charmiga småbutiker på håll.
Sällskapsdelen har vindsvåningens charmiga detaljer med synliga takbjälkar, murade väggar samt hög takhöjd och snedtak. Den öppna spisen samt de djupa fönsternischerna tillför ytterligare. Öppen planlösning ger rymd och trivsel.
Gott om förvaringsmöjligeter generellt i våningen då snedtaket bitvis utnyttjats till inbyggd förvaring.

KÖK - I halvöppen planlösning med matsalsdelen ligger det väldisponerade köket. Här ryms, förutom gott om förvaring och bra arbetsyta även ett matbord i nisch vid fönster i väster. Furuluckor och stänkskydd i brun nyans samt vitvaror av lite äldre snitt, där kyl och frys nyligen bytts ut.

PASSAGE - Via hall leder passage till våningens sovrumsdel. Här återfinns praktiskt städskåp. Även sovrumsdelen har furugolv och ljus färgsättning på väggarna.

BADRUM - I passagen återfinns badrum med plats för badkar och gott om förvaring. Dubbla handfat. Tvättstapel med tvättmaskin och torktumlare. Brunt kakel på väggar och ett plastgolv i beige ton. Fönster för dagsljus, vädring samt vacker vy.

EXTRA WC - Invid badrum finns en praktisk extratoalett. Tapet på väggar och plastgolv.

SOVRUM 1 - Master bedroom med fint ljus från söderfönster. Plats för dubbelsäng samt ytterligare möblemang. Gott om förvaring i kattvind samt inbyggd garderob. Ytterligare dubbelgarderob i fullhöjd.

SOVRUM 2 - Rymligt sovrum som för dagen nyttjas som TV-rum. Härligt ljus från fönster i söder med fin vy ner mot torget. Gott om plats för dubbelsäng samt garderobsvägg för förvaring.

SOVRUM 3 - Här ryms enkelsäng samt lättare möblemang. Fönster i väster. Garderob.

Sammanfattningsvis ett unikt boende som erbjuder ett bekymmersfritt och trivsamt boende i eftersökta kvarter. En dröm för den som vill slippa villaboendets alla krav men ändå ta del av alla de kvaliteter som området erbjuder. Förstklassiga skolor och dagis, charmiga exklusiva småbutiker samt grönområden och Mälaren i närområdet. 12:ans spårvagn tar dig till Alviks Torg med T-bana och tvärbana. Total restid till City är ca 20 minuter. Ett stadsnära boende med charmig småstadsatmosfär!
Varmt välkommen på visning!

.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 2, hiss finns ej

Avgift

5 811 kr inkl värme, VA

Andel i föreningen

13,54%

Andel av årsavgiften

13,54%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1929

Uppvärmning

Bergvärme samt olja

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 februari 2009
Energiprestanda: 61 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Vacker och välhållen fastighet från 1929 med vacker charm bevarad. Tillgång till gemensam trädgård med sittgrupper och grillmöjligheter. Direkt närhet till Torget med diverse småbutiker och populära Ålstensskolan på några minuters gångväg. Bra kommunikationer och bad och båtliv vid Mälaren i närområdet. Här finns det mesta du kan önska dig i form av närservice och 12:an tar dig till City på ett smidigt sätt.

Fastighetsbeteckning

Rymmare 24

Förening

Namn

Brf Rymmare 24

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Rymmare 24 bildades 1982 och förvärvade fastigheten 1983. Fastigheten är upplåten med tomträtt som omförhandlas 2018.

I föreningen finns 13 lägenheter som alla är upplåtna med bostadsrätt. Dessutom finns det två lokaler som hyrs ut.

Gjorda renoveringar:
Elstigare 1976-1978
Fasad 1976-1978
Fönster 2003
Trädgården 2003
Bergvärme 2006
Yttertak 2008

Stammar byts successivt i samband med köks- och badrumsrenoveringar samt efter behov. Större delen av stammarna är idag utbytta. Det återstår någon stam i port nr 5 som planeras att byta relativt snart. Fastigheten har dränerats mot Nyängsvägen.

Föreningen har idag lån på knappt 2 miljoner kroner.

Avgift till föreningen debiteras kvartalsvis.
Föreningsmedlemmar är med och ansvarar för trappstädningoch snöskottning.
Det finns inga planerade avgiftshöjningar för året 2015.

TV och Bredband

Ett obligatoriskt tillägg på 209 kr/månad tillkommer till månadsavgiften för tv och bredband.

Om området

Bromma Ålsten

Ålsten är en populär citynära del av Västerled som domineras av pampiga villor uppförda på 20- och 30-talet. Här återfinns Ålstens Torg som är ett trivsamt levande "hjärta" där ett stort antal charmiga småbutiker ligger vägg i vägg. En lugn harmonisk atmosfär av lite småstadskaraktär råder i området. Det är ett Mälarnära och trivsamt område uppskattat för sin grönska med fina promenadstråk och närhet till båt- och badliv.
Flertalet bra skolor och daghem i närområdet såsom Ålstensskolan, Smedslättskolan, Bromma Montessori, Höglandsskolan, Bromma Gymnasium och Äppelviksskolan.
Stora Mossens stora idrottsanläggning med löpbana, fotbollsplan i konstgräs och ett flertal ishallar ligger i området. Ålsten har de senaste åren kommit att bli något av en favoritplats när man flyttar ut från innerstan och letar villa.

Kommunikation

12:ans spårvagn tar dig lätt till Alvik där bussar, tunnelbana och tvärbanan finns. Buss 124 trafikerar sträckan mellan Alviks T-Bana och Abrahamsbergs T-bana.

Närservice

Ålstens Torg som förutom förstklassig livsmedelsaffär har ett stort antal småbutiker såsom konditori, fiskaffär, glassbar, blomsteraffär, heminredning, klädbutiker, liten restaurang med Deli m.m

I närheten

Livsmedelsbutiker
Ålstens Fiskaffär
60 m
ICA Nära HM:s Livs
150 m
Köpcentrum & Gallerior
Alviks Torg
1,8 km
Bromma Blocks
3,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Ålstensskolans Fritidshem
140 m
Lusthuset Fritidshem
140 m
Kollektivtrafik
Snc-Lavalin Rail & Transit AB
1,6 km
Trafikförvaltningen SLL
3,4 km
Grundskolor
Lusthuset Fritidshem
140 m
Smedslättsskolan
560 m
Gymnasium
Bromma Gymnasium
800 m
Waldorflärarhögskolan WLH
1,6 km
Universitet & Högskolor
Malen AB
680 m
Waldorflärarhögskolan WLH
1,6 km
Banker
SEB
1 km
Fredrik Runnquist AB
1,1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Golfstar Bromma
2,8 km
Bredängs Minigolf
3,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Mossen Hockey AB
670 m
Stora Mossenhallarna
670 m
Simhallar & Utomhusbad
Oxhålsbadet Stora Essingen
1,6 km
Åkeshovsspåret
2,5 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte