Dukvägen 15

Bilder

  • Såld!
  • Sällskapsrum med utgång till balkong
  • Sällskapsrum med känning från Italien
  • Balkong i soligt sydväst läge
  • Insynsskyddat sällskapsrum
  • Lättmöblerat sällskapsrum

Dukvägen 15 , Bromma Riksby , Stockholm

Endast ett stenkast från tunnelbanan i Abrahamsberg! Lägenheten är försedd med en balkong i söderläge som vetter mot en lummig innegård. Renoverat och stambytt kök samt badrum. En av Sveriges största privatägda föreningar med god ekonomi. Varmt välkommen till visningen av ditt nya hem!

39 kvm, 1,5 rok

Månadsavgift:
1 927 kr Inkl värme, VA, basutbud kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
39 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
510
Byggår:
1942
Driftskostnad:
258 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1,5 rum

Boarea

39 kvm

Rumsbeskrivning

Endast ett stenkast från tunnelbanan i Abrahamsberg! Lägenheten är försedd med en balkong i söderläge som vetter mot en lummig innegård. Renoverat och stambytt kök samt badrum. En av Sveriges största privatägda föreningar med god ekonomi.

Välkomnande ENTRÉ försedd med säkerhetsdörr. Direkt innanför dörren till vänster står praktiska, specialbyggda, garderober som underlättar förvaringen i lägenheten och ger suveräna avhängningsmöjligheter. Hallen leder Er vidare till lägenhetens övriga rum och mellan kök och badrum är en välplanerad sovalkov belägen.

Renoverat och helkaklat BADRUM försett med golvvärme. Badrummet har vitt kakel längsmed väggarna och mörkare klinker som golv. I taket sitter dimmerbara spotlights och här finns möjlighet för installation av tvättmaskin.

Modernt KÖK med goda förvaringsutrymmen bakom de vita skåpluckorna. Mellan över- och underskåpen, som sträcker sig utmed två väggar, sitter ett smakfullt kakel i ett jordnära färgval och ovanpå underskåpen ligger bänkskivor av laminat vilka utgör rejäla arbetsytor. Köket är utrustat med en spis med glaskeramisk häll, köksfläkt, kyl/frys och diskmaskin. Här är väggarna målade i vitt med en läcker fondvägg och golvet är av laminat.

Ogenerat SÄLLSKAPSRUM i ett rofullt läge med utgång till balkong i perfekt sydvästläge. Här är väggarna målade i vitt, ljusrött och ljusgrönt som tillsammans bildar färgerna i den italienska flaggan. Golvet är av den tidstypiska björkparketten som är signifikant för området. Balkongen vetter mot en lummig innergård med nyponbuskar direkt utanför räcket.

Sammanfattningsvis en lägenhet utöver det vanliga. Lugnt läge, balkong i sydväst, kök med diskmaskin och badrum med både golvvärme!

Varmt välkommen till Dukvägen 15!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

1 927 kr Inkl värme, VA, basutbud kabel-TV

Driftskostnad

3 100 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 000 kr
Försäkring: 1 100 kr

Andel i föreningen

0,13826%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1942

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 november 2008
Energiprestanda: 202 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Täcket 7

Övrigt

FÖRRÅD:
Till lägenheten hör ett förråd om ca 5-8kvm. Som nås från källarplanet.

BREDBAND:
Bredband från Opennet finns indraget i alla lägenheter. Fördelen med opennet är att du kan välja mellan flertalet olika bredbandsleverantörer.

TV:
Tv levereras utav Canal Digital. I avgiften ingår Canal Digitals basutbud som fördelas analogt till lägenheterna.

TVÄTTSTUGA:
Tvättstugan är belägen på Dukvägen 24 och har 3 bokningsbara tvättrum samt drop-in maskiner. Tvättstugan är öppen 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan.

FÖRENINGSLOKAL:
2 st föreningslokaler finns att hyra för den som önskar.

PARKERING:
Parkeringsplatser hyrs ut för 120kr utan eluttag och 250kr med eluttag. Hur lång kötid det är beror på vilka önskemål man har.
Det är även fri parkering på gatorna i området.

Förening

Namn

Brf Brickbandet

Om föreningen

Brf Brickbandet består av 556 lägenheter och ett 50-tal lokaler fördelade på 7 kvarter. Föreningen bildades 1946 och är en av de största föreningarna i Stockholm. Man äger fastigheterna med tomträtt där detta avtal lades om år 2016 och kommer löpa med samma villkor under en 10-årsperiod. Föreningen är mycket välskött och stabil med anställd personal på eget kontor i området.

Gemensamma utrymmen: Föreningens medlemmar har tillgång till en stor tvättstuga på Dukvägen 24 bestående av 3 separata bokningsbara tvättrum och 8 st dropin stationer med tvättmaskin och torktumlare. I föreningen finns även cykel och- barnvagnsparkering samt 2 st föreningslokaler att hyra för mindre tillställningar eller övernattning. Dessa kostar 400 kr/dygn. I föreningen finns även en vävstuga.

För mer information se årsredovisning eller föreningens hemsida: www.brickbandet.se

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

556

Antal lokaler i föreningen

54

TV och Bredband

Bredband genom Bahnhof ingår, men till ett obligatoriskt tillägg på 85 kr/mån som debiteras utöver månadsavgiften. Kabel-TV genom Canal Digital där analogt basutbud ingår i avgift och överiga kanaler tecknas separat.

Parkering

P-platser med och utan eluttag finns att hyra genom föreningen. Totalt finns 200 platser och dessa kostar 250 kr resp 120 kr / månad och fördelas enligt kö-system. I övrigt är det fri parkering på gatan.

Renoveringar

1980-88 lades alla tak om
1983-87 byttes avloppstammar i kök
1988-89 fönster fick aluminiumprofiler
1992-95 byttes elstigar
1994-98 byttes vatten-och avloppsstammar i badrum
2001-02 balkonger
2006-07 ny tvättstugan
2004-08 byttes vattenstammar i kök
2007-2016 renovering av trapphus och dränering
2009 radonkontroll
2010 övergång till fjärrvärme
2012 vindar tilläggsisolerats
2013 Installering av inpasseringssystem på portar
2014 Start byte av entréportar (Pågår)
2015 Byte vattenstammar kök

Dessutom finns nu inte längre några problem med radonhalter över gränsvärdet på 200 bq. Föreningen har beslutat att installera bergvärme. Lokala bergvärmepumpar kommer att installeras i varje hus. Arbetet kommer påbörjas så snart man erhållit tillstånd från Ellevio.

Man kommer också att påbörja arbetet att renovera tak/fasad där två hus görs varje år (ligger inom budget). Under 2017 kommer Galonvägen 17-21 renoveras.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är fortsatt stark med låga avgifter, låg belåning och en tillfredställande likviditet. Dessutom är byggnaderna generellt väl underhållna vilket borgar för en fortsatt god ekonomi även om en mindre mindre avgiftshöjning gjorts från första jan 2017 som ett led i den allmänna kostnadsutvecklingen.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Kontaktperson

Kansliet- Anita Pettersson

Telefon

08-26 50 31

E-post

kansliet@brickbandet.se

Om området

Bromma Riksby

Stadsdelen Riksby tillhörde tidigare Åkeshovs slott men Stockholm köpte 1904 marken som i huvudsak utgjordes utav kolonilotter från början. Stadsdelen bildades 1926. Bebyggelsen i Riksby som till stor del är centrerad kring Brommaplan och Drottningholmsvägen uppfördes i huvudsak mellan 1938-1943.

Bostadsområdet Riksby i dagligt tal utgörs av tre föreningar, Brf Riksby, Brf Norrby samt Brf Brickbandet. Samtliga tre föreningar är stora och har mycket god ekonomi och kunskap om föreningsarbete. Området erbjuder utöver boende grönområden, grillplatser, generösa lekområden, små lokala butiker och företag.

På några minuters gångavstånd finns ett stort utbud för dig som tycker om att röra på dig. Lillsjön utgör ett populärt stråk för den som tycker om att springa och promenera. Här finner du vacker natur, djurliv och gamla byggnader att titta på under motionsrundan. Ytterligare promenadmöjligheter finns vid Judarskogens naturreservat på behagligt avstånd med mycket skog och en unik miljö. Åkeshovs simhall har förutom sina bassänger även gym, motionsklasser och ett välskött motionsspår. Vid Brommaplan återfinns motionshall, Bromma träningscenter samt Friskis och Svettis. För den som är golfintresserad finns Bromma Golf/Björkliden med korthålsbana och driving range ett stenkast från Riksby.

Kommunikation

Tunnelbana vid Brommaplan samt Abrahamsberg på nära gångavstånd som tar dig till city på 15 minuter. Från Brommaplan utgår flertalet busslinjer mot t.ex. Solna/Djursholm, Mälaröarna samt Spånga. Invid Bromma Center ligger Bromma flygplats som flyger till ett flertal destinationer.

Närservice

Brommaplan med flertalet matbutiker, banker och servicebutiker. Runt Brommaplan finns ett flertal restauranger med olika inriktning. Här finns även ett stort bibliotek, Apoteket samt Systembolaget. Vårdcentraler finns i Brommaplan samt Riksby, närakut finns i Brommaplan.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Nära Abrahamsberg
230 m
Coop Konsum
640 m
Köpcentrum & Gallerior
Bromma Blocks
1,8 km
Alviks Torg
2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Föräldrakooperativet Storken i Bromma Ekonomisk Förening
230 m
Föräldrakooperativet Storken Förskola
230 m
Kollektivtrafik
Snc-Lavalin Rail & Transit AB
2,2 km
Trafikförvaltningen SLL
3,6 km
Grundskolor
Abrahamsbergsskolans Fritidshem
370 m
Waldorflärarhögskolan WLH
800 m
Gymnasium
Waldorflärarhögskolan WLH
800 m
På Väg Tidskrift för Waldorfpedagogik
800 m
Universitet & Högskolor
Waldorflärarhögskolan WLH
800 m
Teologiska Högskolan Stockholm AB (svb)
1,3 km
Banker
Nordea Bank AB
740 m
Handelsbanken Brommaplan
750 m
Golfbanor & Golfklubbar
Bromma Golf
1,3 km
Bredängs Minigolf
4,8 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Stora Mossenhallarna
1,1 km
Mossen Hockey AB
1,1 km
Simhallar & Utomhusbad
Åkeshovsspåret
1,3 km
Oxhålsbadet Stora Essingen
2,6 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Daniel Carlstedt för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte