Orsavägen 45

Bilder

  • Såld!

Orsavägen 45 , Bromma Nockeby , Stockholm

Pampig Nockebyvilla med fin Mälarvy från såväl luftiga sällskapsytor som vacker naturtomt. Högt och fritt SV-läge med sol från morgon till kväll. Stilfull välhållen 30-talsvilla med tilltalande originalcharm. Egen lägenhet i soutterängplan. Ett boende utöver det vanliga med unika kvaliteter.

274 kvm, 9 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
274 kvm
Biarea:
58 kvm
Tomtarea:
850 kvm
Byggår:
1932
Driftskostnad:
3 550 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

9 rum varav 5 - 6 sovrum

Boarea

274 kvm

Biarea

58 kvm

Rumsbeskrivning

Orsavägen slingrar sig charmigt från Nockeby Torg förbi grönområdet vid Folkaredalen och mot Mälaren. Stora pampiga villor kantar vägen och skvallrar om att tomterna var eftersökta när de styckades på tidigt 1930-tal, mycket tack vare sitt höga läge och sin fina vy. De ojämna höga numren på gatan bjuder på en underbar vy mot Mälaren, och vidare mot orörda Kärsön. Tomterna gränsar mot allmänning med en fin balans mellan"berg i dagen", tallskog och gräsmattor.
Orsavägen Nr 45 är nu till salu efter att ha varit i samma familjs ägo sedan 1956. Genuint vackert hus med en underbar inramning. Ett boende utöver det vanliga där stora sällskapsytor samt generösa altaner sätter guldkant på tillvaron. Från de flesta av husets rum är Mälaren närvarande och utsikten helt ogenerad och fri mot vacker grönska och vatten. Stor delvis inredd vindsavdelning med bra takhöjd och rymd, tack vare det valmade yttertaket. Här finns möjlighet att ytterligare inreda, om så önskas. Självförsörjande lägenhet i källaren för tonåring, kontor eller kanske uthyrning. Huset är löpande renoverat och mycket välhållet men erbjuder tillfälle att sätta sin egen prägel på, genom att ytskikten delvis är av äldre snitt.

Tidstypisk smidesgrind möter välkomnande och fin stensättning ger en stilfull och passande entré. Redan från första anblicken mot tomten lockar Mälarens glimmande vatten och ger mersmak. Entré under tak med dörr som har byggårscharm, vilken ger en försmak av husets karaktär

Välkommen att stiga på...

TAMBUR - Praktisk tambur med gott om plats för ytterkläder. Fönster. Natursten på golv som utgör ett vackert och tåligt underlag.

GÄSTWC - Från tamburen nås WC med toalett och handfat. Fönster.

INRE HALL - Luftig och möblerbar inre hall med fin atmosfär tack vare kassettak, ekparkett och takhöjd. Redan här möter den tilltalande Mälarvyn genom generös öppning mot sällskapsdel. Blyinfattade fönster mot Orsavägen.

SÄLLSKAPSYTA - Underbart rum med fri vy ut mot soldränkt klinkersatt altan, charmig tomt och vidare mot vattnet. Mycket vacker och avkopplande atmosfär. En miljö där man verkligen kan koppla av, samt ladda batterierna efter en stressig dag på jobbet. Sällskapsrummet har en fin öppen spis, med nytätad skorstensstock. Denna sprakar trivsamt den kalla årstiden. Ekparkett i fiskbensmönster på golv. Altandörr öppnar upp och binder trivsamt samman huset med altan och tomt. Altanen är klinkersatt och delvis under tak. Vikarmsmarkis skyddar effektivt mot den varmaste solen och skapar lite uterumskänsla. Altanen löper vidare i en trallbelagd del. Underbara uteplatser där man fångar solen från morgon till kväll.

MATSAL - Dubbla skjutdörrar med spegel delar av de två i fil liggande rummen. Även matsalsdelen bjuder på spektakulär vy. Här sitter man gärna och njuter när kvällssolen kastar sitt varma sken över skog och vatten. Fönster i två väderstreck ger ett ljust rum. Markiser för att dämpa sol, om man så önskar. Gott om plats för generöst matsalsbord med många sittande gäster. Ekparkett i fiskbensmönster.

SERVERINGSGÅNG - Gott om förvaring i bevarad serveringsgång. Fönster i väster ger fint ljus. Härifrån nås även källarvåningen via trappa.

KÖK - Nyligen renoverat kök med stilrena snickerier i vitt. Dekorativ mosaik ovan bänkskivor. Gott om förvaring och bra arbetsytor. Extra vattenho invid spis. Fönster mot Orsavägen ger trevlig utblick. Inbyggd halogen i tak som är dimbar. Furugolv. Bardisk med plats för fyra under vitrinskåp. Önskar man ett större kök kan man med enkelhet integrera intilliggande jungfrukammare och serveringsgång, samt eventuellt öppna upp mot matsal. Extra förvaring och städskåp i halogenbelyst passage mot hall.

SOVRUM 1 - Tidigare jungfrukammare med plats för säng. Inbyggd garderob bakom vacker spegeldörr. Handfat i nisch. Heltäckande på golv över trägolv.

ÖVERVÅNING

ALLRUM/ÖVRE HALL - Härligt ljust allrum nås via svängd ektrappa från hall. Ett rum som med fördel kan bli TV-rum för de yngsta eller härligt ljust arbetsrum där familjen kan samlas för jobb- och läxläsning. Utgång till altan med morgonsol. En underbar plats att inta dagens frukost på, med blicken riktad mot sjön. Korgmarkis skyddar om solen blir för stark. Allrummet är ljust från fönster i tre väderstreck. Ekparkett på golv

SOVRUM 2 - Bakom dubbla glasade dörrar med spröjs återfinns vackert rum med härlig vy över Mälaren. Ett av de två fönstren är blyinfattat. Markis över fönster i SV. Kalkstensskivor på fönsterbänkar och tidstypiska elementskydd. Ekparkett. Walk-in-closet bakom vikdörrar.

SOVRUM 3 - Via passage med gott om förvaringsmöjligheter nås Master bedroom. Ljust och vackert rum med strålande vy och utgång till altan i bästa väderstreck, delvis under tak. Helt ogenerat och mycket tilltalande. Trägolv och inbyggd förvaring.

SOVRUM 4 - För dagen arbetsrum. Bra med plats för säng samt skrivbord. Inbyggd förvaring. Trägolv.

BADRUM - Helkaklat badrum med grå klinker och matchande kakel. Dusch bakom glasdörr, handfat, förvaringsskåp samt handdukstork. Fönster ger fint ljus och vädringsmöjligheter.

WC - Separat wc med blått klinkergolv och matchande tapet.

VINDSVÅNING

SOVRUM 5 & ALLRUM - Generös och mycket ljus vindsvåning med bra takhöjd och luftig känsla bland annat tack vare vindskupa. Stora gavelfönster ger fina ljusinsläpp. För dagen inredd med ett sovrum och ett allrum samt gott om förvaring i kattvindar. Ytterligare yta på råvind som med relativ enkelhet även den kan inredas. Här går huvudstammen lätt tillgänglig för den som vill göra ytterligare våtrum och kanske skapa en föräldraavdelning?

KÄLLARPLAN - Via trappa invid köket nås källarplan med VINKÄLLARE, gott om FÖRVARINGSYTOR/HOBBYRUM samt rymlig TVÄTTSTUGA. I källaren finns även en WC.

SEPARAT LÄGENHET/ SOVRUM 6 - Via igensatt dörr nås den helt självförsörjande studiolägenheten i soutteräng som inretts under senare tid. Här finns gott om plats för sängdel samt utrymme för soffa och matbord. KÖK samt DUSCHRUM av hög klass med inbyggd halogen. Fackmannamässigt inrett. Klinkergolv samt laminatgolv på Nivellsystem. Tvättmaskin/tumlare i köksdel. Gott om förvaringsmöjlighet. Denna del ger tillfälle att hyra ut eller enkelt öppna upp för tonårsdel. En bra resursyta. Egen ingång via biluppfart.

Sammanfattningsvis en stilfull villa med kvaliteter lite "utöver det vanliga". Ett hus för familjen som ställer höga krav och som vill ha ett boende att längta hem till...

Varmt välkommen på visning av Orsavägen 45

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med inredd källare och vind.

Byggnadsår

1932 ombyggt 2006

Uppvärmning

Bergvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 16 april 2014
Energiklass: D
Energiprestanda: 66 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betong och betonghålsten
Stomme: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas & 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Underbar lättskött tomt som står vacker alla årstider. Väderstrecket är perfekt för den som är odlingsintresserad. Här finns möjligt att anlägga rabatter och plantera fruktträd, för den som så önskar. Tomten gränsar till allmänning vilket ger en härlig frihet att nyttja mer än den egna tomten. Inbjuder till lek och bus för de yngre. Ogenerat och fritt läge med vilsam lugn atmosfär. Sol, fågelsång och glittrande vatten. Stora uteplatser där man gärna njuter av långa grillkvällar med vackra solnedgångar. Ett drömläge för den som vill bo nära City och kommunikationer men samtidigt kunna känna lantligt lugn på tomt och i hus. Gångavstånd till förstklassiga skolor och förskolor i området. Bad och båtliv nere vid Mälarens strand. Drottningholm på trevligt cykelavstånd. 12:ans spårvagn på några minuters gångavstånd.

Huset är utrustat med larm.

Åtgärdslista Orsavägen 45
- Bredband fiberkabel
- Carport och altan byggdes till i början på 1990-talet.
- Takläggningen är från 2004.
- Fasadputsen är från 2004.
- Duschrummet på övre plan renoverades i slutet av 1990-talet. Utfört av fackman
- Duschrummet på nedre plan byggdes 2010. Utfört av fackman.
- Många delar av avlopp har bytts i slutet av 1990-talet.
- Större delen av elinstallationen har bytts ca 1990.
- Jordfelsbrytare finns installerad.
- Bergvärme monterad.
- Skorstenen omtätad 2014

Påpekande från säljaren:

- Avloppet från tvättstället på vindsvåningen fungerar inte och vattnet dit är avstängt.

Huset är idag taxerat som hyresfastighet med typkod 320. En ny ägare kan omtaxera huset till typkod 220 1- 2 familjshus.En sådan taxering ger helt annat taxeringsvärde vilket nu är vädigt missvisande i förhållande till grannfastigheterna som har taxeringskod 220.

Fastighetsbeteckning

Flodhästen 4

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

42 600 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 20 000 kr
El: 12 000 kr
VA: 2 000 kr
Renhållning: 1 100 kr
Försäkring: 7 500 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Försäkringskostanaden gäller enbart byggand och ej lösöre.

Taxeringskod

320

Taxeringsvärde

2 793 000 kr

Summa pantbrev

1 500 000 kr

Tomt

Areal: 850 kvm
Tomttyp: Skogstomt, gräsmattor

Om området

Bromma Nockeby

Vackra Nockeby med sitt Mälarnära läge och pampiga villor med stilfull 20- och 30-talscharm. Bebyggelsen i Nockeby startade i slutet av 20-talet i takt med att 12:ans spårvagn började anläggas. De första byggnaderna kring Nockeby Torg stod klara i början på 1930. Som Nockebybo bor du ett stenkast från Mälaren och är omgiven av vacker natur. Drottningholms slott och Judarns naturreservat finns på behagligt avstånd och utgör båda en unik miljö att vistas i. Flera golfbanor på Drottningholm, Ekerö samt Färingsö för den som är intresserad.
Bra skolor i området, Höglandsskolan samt Olovslundsskolan, samt ett flertal förskolor. Båthamn med charmig sommarrestaurang på trevligt promenadavstånd. Ett lugnt inbott område, genuin villaidyll.

Kommunikation

12:ans spårvagn har hållplats här och tar dig smidigt till Alvik på 10-15 minuter för vidare färd med tunnelbanan till City. Förutom 12:ans spårvagn avgår bussar regelbundet från Nockeby busshållplats mot Mälaröarna och Brommaplan.

Närservice

Nockeby Torg är en mycket trevlig knytpunkt med ett stort utbud av butiker. Här hittar du matbutik, restauranger, apotek, klädbutiker, Café/bageri, blomsteraffär, postservice och diverse småbutiker.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Engströms Livs
540 m
Najaden AB
1,3 km
Köpcentrum & Gallerior
Bromma Blocks
3,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
S:ta Birgitta Förskola
230 m
Svanhildsvägen 23 Förskola
450 m
Kollektivtrafik
Nockeby
100 m
Nockeby
250 m
Grundskolor
TIL-pedagogik
160 m
Nockebyhovs Särskola
910 m
Gymnasium
Höglandsskolans Grund- och Gymnasieskola
1,3 km
Kristofferskolans Gymnasium
1,4 km
Universitet & Högskolor
Teologiska högskolan Stockholm
1 km
Teologiska Högskolan Stockholm AB (svb)
1 km
Banker
Swedbank
1,5 km
Handelsbanken
1,7 km
Golfbanor & Golfklubbar
Spånga Golf & Squash AB
720 m
Bromma Golf
2,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Olofslunds Bollplan
1,2 km
Ängby Tennisklubb
1,6 km
Simhallar & Utomhusbad
Kärsögården
550 m
Ängbybadet Ö Mälaren
1,5 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte