Lokattsvägen 36

Bilder

  • Såld!
  • Vackra Lokattsvägen 36 i högt fritt läge mot allmänning
  • Ogenerad skyddad tomt med perenner och fruktträd
  • Blick mot tomt och angränsande Ekorrberget
  • Stor altan med köksutgång med blick mot lusthus
  • Sällskapsyta med vackra rum i fil

Lokattsvägen 36 , Bromma Äppelviken-Stora Mossen , Stockholm

Gedigen Äppelviksvilla i högt fritt läge med ogenerad tomt invid Ekorrbergets allmänning. Sällskapsytor utöver det vanliga och genomgående fint skick med påkostade materialval. Drömvilla för familjen med stora krav på sitt boende. Närhet till bra skolor och grönområden. Eftersökt citynära läge med bra kommunikationer.

211 kvm, 8 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
211 kvm
Biarea:
82 kvm
Tomtarea:
759 kvm
Byggår:
1927
Driftskostnad:
5 338 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

8 rum varav 5 - 7 sovrum

Boarea

211 kvm

Biarea

82 kvm

Rumsbeskrivning

Lugna Lokattsvägen slingrar sig charmigt genom Äppelvikens villaidyll, på gränsen mot Stora Mossen. Pampiga villor kantar vägen och prunkande trädgårdar ramar trivsamt in och skapar den vilsamma och barnvänliga atmosfären som så många av oss drömmer om när vi tänker villaboende. På en av Lokattsvägens högt belägna och fint anlagda tomter möter tidstrogen och pampig villa med nr 36. Gedigen granitmur, smidesgrind samt grusad uppfart utgör första intryck. Tomten är inramad av staket och buskar samt bjuder lugn baksida där solen vandrar över dagen. Någon av de stora träbelagda uteplatserna lockar alltid med en bekväm stol i solen, om man så önskar. Likväl finner man lätt skugga när solen gassar som mest intensivt. Trädgårdstomt med berg i dagen som sommartid erbjuder gott om vackert blommande perenner, lättskött men ändå stora möjligheter att odla för den som har gröna fingrar. Det fina läget med gräns mot allmänning ger möjlighet till att strosa vidare ut mot orörd grönska med tillfälle för "kojbygge" eller en liten hundpromenad på angränsande Ekorrberget. Här anordnas på försommaren en trivsam sammankomst mellan de grannar som gränsar mot parken. Förstklassiga skolor och butiker samt friidrottsanläggning med bollplaner och ishall i närområdet. En genuin idyll på en lugn liten avkrok endast några minuters bilväg från City och på ca 15 minuters pendelavstånd för den som åker kommunalt eller cyklar.

Med andra ord, det bästa av två världar...
Välkommen på visning!

Grusad entré med plats för två bilar framför tidstrogen garageport möter från Lokattsvägen. Smidesgrind och stensättning i Ölandsten tillsammans med påkostad Bovallsdörr med funkisfönster utgör en välkomnande entré.

HALL - Entréhall som erbjuder gott om plats för ytterkläder i nisch med platsbyggd hatthylla från byggåret. Ljust marmorgolv med vattenburen golvvärme. Ljust färgsatta väggar, vilket är gemensamt för alla husets rum.

GÄSTWC - Från entréhallen nås toalett med handfat. Här har man klokt använt yta under trappa till övervåning, vilket ger extra golvyta. Beige sjöstensklinkers på golv och blå kakel.

INRE HALL - Möblerbar inre hall med stort blyinfattat fönster mot tomten. Fiskbensmönstrat stavlagt ekgolv i original. Härifrån leder svängd ektrappa upp mot övervåningen. Vacker glasad skjutdörr avskiljer inre hall och sällskapsdel.

SÄLLSKAPSYTA - Spektakulär sällskapsdel med vackra rum i fil och en påtaglig rymd. Fönster i tre väderstreck gör att rummen badar i ljus. Höga spröjsade fönster med munblåsta skimrande rutor ger en atmosfär utöver det vanliga. Burspråk som är helt glasat är en unik lösning för detta hus och lyfter charmen ytterligare en nivå. Ekparketten löper enhetligt mellan rummen och binder trivsamt samman ytorna. Dubbla skjutdörrar delar upp den stora sällskapsdelen i en matsalsdel och ett rum för soffgruppen. Hörnställd öppen spis som sprakar trivsamt och skapar trivsel.
Tidstypiska elementskydd på samtliga element är en trevlig inredningsdetalj. Sammanfattningsvis är detta en social yta som lämpar sig både för trivsamma hemmakvällar eller representation på hög nivå.

KÖK - Från matsalsdelen nås det hemtrevliga och synnerligen påkostade köket. Massivt ekkök från Canadakök med vitvaror från Mielé med mycket gott om förvaring samt bra arbetsytor på gedigna ekbänkar. Matchande köksbord för den stora familjen, som kan följa huset om man så önskar. Klinkergolv med vattenburen golvvärme. Fönster med fin vy i två väderstreck ut mot den grönskande tomten. Köksentré som leder ut på den stora altanen och vidare ut på tomt, ett trevligt sätt att binda samman hus med trädgård. Här dukar man med fördel upp för grillmiddagen. Efterrätten kanske intas i angränsande lusthus, som badar i kvällssol och erbjuder full uppsikt över den ogenerade tomten, där barnen kan leka skyddat. Kvaliteter som man ofta efterfrågar när man väljer att ta steget till villaboende.

ÖVERVÅNING

ÖVRE HALL - Allrum i ljus och rymlig övre hall med fönster i två väderstreck, varav ett blyinfattat. Ekparkett på golv och vita väggar. Möblerbar, för dagen bibliotek. Platsbyggd soffa och hylla samt flera garderober.

SOVRUM 1 - Stort gavelrum, delbart, med fönster i två väderstreck. Sovrummet rymmer dubbelsäng och arbetshörna samt soffgrupp. Ekparkett och ljusa väggar. Inbyggd garderob.

SOVRUM 2 / MASTER BEDROOM - Gavelrum med utgång till altan i västerläge. Plats för dubbelsäng samt ytterligare möblemang. Garderobsvägg.

SOVRUM 3 - Gavelrum med fönster i två väderstreck ger ett ljust rum. Plats för säng och arbetshörna. Furugolv. Garderob.

BADRUM: Helkaklat i blå mosaik med inredning i ek. Golvvärme från elslingor. Dubbla handfat, hörnbadkar med massagefunktion, WC samt handdukstork. Halogenbelysning. Fönster ut mot tomt för ljus och vädring.

VIND - Inredd vindsvåning som lätt nås via svängd trappa. Vindsplanet har vatten och avlopp uppdraget, förberett för wc/dusch.

ALLRUM - Väl tilltaget allrum på vinden med ljus från såväl gavelfönster som takfönster. Furugolv och vita väggar. Tänkbart extra sovrum, om behov finns.

SOVRUM 4 - Plats för dubbelsäng. Fönster i gavel. Förvaringsmöjligheter. Furugolv.

KÄLLARE

ALLRUM - Från köket leder ektrappa ner mot den stilsäkert inredda källaren. Väggarna är genomgående vitmålade och på golvet ligger ändamålsenlig klinkers med golvvärme via vattenburet system. Inbyggda spotlights i tak ger bra belysning i kombination med dagsljus från källarfönster. Här erbjuds plats för soffgrupp och TV-hörna. Bardisk i ek med vatten och ho. Påkostade materialval ger en stilfull och gedigen känsla, även till källaren.

SOVRUM 5 - Gavelrum med plats för bred säng. Perfekt tonårsrum med egen ingång i källarplan. Golvvärme via vattenburet system.

VÅTRUM / TVÄTTSTUGA - Våtrumsdel med bastu, wc samt dusch i anslutning till tvättutrustning. Helkaklat med ljus sjösten. Mielémaskiner för tvätt och tumling, separat torkskåp samt mangel. Vattenburen golvvärme.

GROVENTRÈ - Effektivt planerad groventré med synnerligen gott om förvaring i skåp och lådor. Vita snickerier och gråsvart klinker på golv med värmeslingor. Avhängningsyta. Perfekt entré för barnvagnen eller kanske smutsiga hundtassar. Förenklar även logistiken med matkassar som skall upp till kök, då bilplatsen är i anslutning till groventrén.

Sammanfattningsvis är detta en av dessa eftertraktade Västerledsvillor som så sällan omsätts. Här finns alla förutsättningar att trivas och bo länge. Huset har en klassisk skönhet och är rik på tilltalande 1920-talscharm. En drömvilla för den stora familjen. Ett perfekt tillfälle för den som har högt ställda krav på sitt boende.

Varmt välkommen till Lokattsvägen 36

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med inredd vind och källare

Byggnadsår

1927

Uppvärmning

Fjärrvärme, vattenburet system men vindsplanet har direktverkande el

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 12 september 2016
Energiklass: F
Energiprestanda: 167 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Granit- & Betongsten
Stomme: Murverk
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Härlig tomt med gräns mot allmänning. Äppelträd och perenner blommar vackert från vår till höst. Berg i dagen och plana gräsmattor ger en varierad tomt. Barnvänlig och delvis staketomgärdad. Solen vandrar trivsamt över tomten och ger tillfälle till sol någonstans på tomten från tidig morgon till kvällen.
Uteplatser som inbjuder till trivsamma stunder och måltider under bar himmel. Lusthus med infravärme förlänger säsongen och tillför charm.
Bod på tomten för förvaring.

SÄLJARENS REPARATIONER - Lokattsvägen 36
2015
Installation av Öppen Fiber 250/100
2014
Målning av kök, väggar, tak och fönster i köket
Ny Miele inbyggnadsugn
Ny Miele Mikrovågsugn
2011
Tillbyggnad av altan runt lusthuset. Målning av lusthus och friggebod samt garage dörr och köksdörr.
2010
KÄLLARPLAN
Hela bottenplattan bilades upp. Nya vatten och avloppsledningar lades i golv och anslöts ut till gatan. Ny isolering och ny betongplatta gjöts inkluderande vattenburen golvvärme. Nya rör i hela källarplanet, ny el och alla ytskikt målades samt kaklades. Garaget gjordes om till entré med förvaringsskåp från Tibrokök. Ny Tvättstuga / Bastu anlades med nya vitvaror, dusch och separat toalett. Nytt all rum med bar samt separat sovrum med förvaringsskåp från Tibrokök. Nytt elskåp. Trappan klädes i ek.

TVÄTTSTUGA/BASTU
Ny Miele tvättmaskin
Ny Miele torktumlare
Ny Miele mangel
Nytt Bosch torkskåp
Ny Tylö bastu Grand delux 2020 Corner i asp
Ny duschvägg från INR
Ny handdukstork
Ny toalett med badrumsmöbel

BOTTENVÅNING
Montering av ny lackad entrédörr från Bovalls dörrbyggeri. Nytt stengolv i entrén med vattenburen golvvärme. Nytt klinkergolv i toarum med vattenburen golvvärme. Uppsättning av kakel. Ny toalett, handfat och fläktsystem. Nya vatten och avloppsrör ned till källarplan. Nytt IFÖ tvättställ med pelare samt IFÖ toalett. Ommålning av hallen

2 st nya Miele kyl och frysskåp. De äldre kylskåpen nedflyttade till källaren som vin och extra kyl och frysskåp

ÖVERVÅNING
Ommålning och tapetsering i samtliga rum på övervåningen. Målning av samtliga snickerier. Uppsättning av gipsskivor i samtliga tak. Infällning av belysning i trapphallsväggen. Slipning av golv. Montering av infälld sängbelysning i samtliga sovrum. Uppsättning av Tibro Kök garderobsförvaring i Master bedroom. Ommålning av fönster i badrum. Dragning av nätverk till samtliga rum på övervåningen med anslutning ned till router/fiber.

VINDSVÅNING
Ommålning och tapetsering av hela övervåningen samt ommålning av snickerier samt skorsten.
2009
Installation av fjärrvärme. Demontering av oljepanna och nedmontering av oljecistern.
Målning av lusthus, byte av takpapp samt målning av fönster.
Tillbyggnad av altan i anslutning till huset.
2006
Breddning av parkeringsplats så att två bilar kan få plats på parkeringen. Eluttag installerat för bilvärmare.

1999
Slipning av alla parkett och trä golv. Målning och tapetsering av samtliga väggar och tak i huset. Om dragning av el i botten- och övervåning. Målning av samtliga fönster inne som ute. Ommålning av ytterdörrar och garage dörrar. Neddragning av separat rör i skorsten till eldstad. Tätning av skorsten.
Nytt kök i ek från Canada kök. Vitvaror från Miele. Fläkt med fläktmotorn placerad uppe på skorstenen för tyst drift. Nya rör avlopp och ledningar till kök. Vattenburen golvvärme i hela köksgolvet.
Nytt större badrum på övervåningen med elektrisk golvvärme. Nytt golv gjutet med nya rör, avlopp och ledningar. Ny toalett, stort badkar med jacuzzi funktion. Nya badrumsskåp i ek från Canada kök. Avlopp och ledningar uppdragna till vind för att kunna bygga badrum även på vinden.

Tidigare än 1999
Utfört av tidigare ägare. Inredning och isolering av vinden.

Husets taxerade yta är 188 kvm boyta och 90 kvm biyta.
Vid uppmätning av huset är det 211 kvm boyta samt 82 kvm biyta fördelade enl. nedan:
Entréplan ca 98 kvm boyta
Övre plan ca 93 kvm boyta
Vind ca 20 kvm boyta samt ca 22 kvm övrig yta
Källare ca 82 kvm biyta

Huset är anslutet till fibernätet.

Fastighetsbeteckning

Eldstaden 11

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

64 064 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 31 247 kr
El: 18 024 kr
VA: 3 158 kr
Renhållning: 3 268 kr
Sotning: 366 kr
Försäkring: 8 001 kr
Beräknat antal personer: 5

Kommentar

Huset är försett med larm med en årskostnad på 4.656 kr som kan övertas. Husets totala uppvärmda yta är ca 316 kvm.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

7 682 000 kr, varav byggnadsvärde 2 682 000 kr

Summa pantbrev

7 901 250 kr

Tomt

Areal: 759 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Om området

Bromma Äppelviken-Stora Mossen

Äppelviken är den första trädgårdsstaden som byggdes.Idag är Äppelviken en idyll med trivsam blandning av villor och mindre flerfamiljshus. Lugnt och trivsamt med närhet till Mälarens strand, butiker, caféer m.m. Bra skolor och dagis. Närhet till City men ändå tillräckligt långt ifrån för att förmedla avkoppling och harmoni.Området har en lugn harmonisk atmosfär och lite av småstadskaraktär råder i området. Flertalet bra skolor och daghem i närområdet såsom Ålstensskolan, Smedslättskolan, Bromma Montessori, Höglandsskolan, Bromma Gymnasium och Äppelviksskolan.
På gränsen till trivsamma Stora Mossen med sitt centrala men ändå skyddade läge i Västerled. Högt och ljust med gott om gröna inslag. Eftersökt område med låg omsättning.
Stora Mossens idrottsplats med bollplaner och ishallar på behändigt avstånd. På behändigt avstånd ligger även Solviksbadet med härlig badstrand och vackra omgivningar samt Drottningholms- och Bromma golf. Åkeshovs simhall, med inomhusbassänger. Ridskola och härliga rekreationsområden i bla Judarns naturreservat. Alviks Torg håller med bla tennis, gym och butiker samt restauranger. Kort sagt, ett läge med närhet till "det mesta".

Kommunikation

12:ans spårvagnslinje går genom hela Äppelviken och tar dig enkelt och smidigt till Nockeby Torg eller Alvik där tunnelbanan tar dig vidare in mot Stockholms city eller mot Hässelby Strand. Från Alvik går det bussar mot Solna eller tvärbana mot Gullmarsplan/Sickla. Det går också alldeles utmärkt att gå till Stora Mossens T-bana.

Närservice

Alviks Torg på gångavstånd med ett flertal småbutiker, banker, tennis och kommunikationer. Alléparken med café och smårestauranger, även det på gångavstånd. Flertalet småbutiker, caféer och restauranger i närheten. ICA-butiker finns, förutom vid Alviks Torg, även vid Smedslätten samt vid Ålstens Torg.

Parkering

Fri parkering på gatan dygnet runt.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Bromma Chark AB
550 m
Coop Nära
580 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Bromma Enskilda Skola
100 m
Förskolan Grävlingen
350 m
Kollektivtrafik
Snc-Lavalin Rail & Transit AB
1,1 km
Trafikförvaltningen SLL
2,8 km
Grundskolor
Förskolan Bromma Enskilda Skola
100 m
Alviksskolan
710 m
Gymnasium
Waldorflärarhögskolan WLH
1,6 km
På Väg Tidskrift för Waldorfpedagogik
1,6 km
Universitet & Högskolor
Malen AB
640 m
Waldorflärarhögskolan WLH
1,6 km
Banker
Fredrik Runnquist AB
250 m
Handelsbanken Alviks Torg
1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Brollsta Golfklubb
4,2 km
Kungsängen Golf & Country Club AB
4,2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Mossen Hockey AB
200 m
Salktennis AB
920 m
Simhallar & Utomhusbad
Åkeshovshallen Sim- och Idrottshall
2,4 km
Kronobergsbadet
4,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte