Djurklouvägen 5

Bilder

  • Såld!
  • Smedslättspärla invid Mälaren...
  • Ogenerad och trivsam tomt
  • Inre hall, möblerbar och luftig...
  • Vacker glasad entréveranda
  • Härlig öppen sällskapsdel, fönster i 4 väderstreck

Djurklouvägen 5 , Bromma Smedslätten Använd Ej , Stockholm

Smedslättspärla nära Mälarens strand med underbara strandpromenader, bad och båtliv. 1920-talscharm i mycket fint skick med atmosfär bevarad. Luftiga sällskapsytor, rymligt kök samt 5 bra sovrum. Plan ogen. trädgårdstomt med sommarsol hela dagen. Lugn barnvänlig återvändsgränd nära dagis och bra skolor.

114 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
114 kvm
Biarea:
56 kvm
Tomtarea:
636 kvm
Byggår:
1924
Driftskostnad:
3 383 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

114 kvm

Biarea

56 kvm

Rumsbeskrivning

Djurklouvägen, en charmig idyll och en eftersökt adress i lugna Smedslätten där 20-talsvillorna kantar den lilla återvändsgränden, som slingrar sig ner mot vattnet. Vägen avslutas med en vändplan där parkväg tar vid och tar dig den sista biten ner till strandkanten.
Djurklovägen nr 5 ligger på behändigt badrocksavstånd ner till naturbad i Mälaren och "granne" med ett inbjudande grönområde med små skogsstigar och grusade promenad samt joggingslingor.
Bergviks Båtklubb ligger på ca 300m avstånd från fastigheten och rymmer eventuellt familjens båt? Tennis, även det på nära håll och förstklassigt dagis strax intill. Smedslättskolan, Äppelviksskolan och Ålstensskolan är några exempel på vad närområdet har att erbjuda på skolfronten, alla av mycket hög kvalitet. På kort promenadavstånd når man Solviksbadet, 12:ans hållplats vid Smedslättstorget och livsmedelsaffär.

En tät häck ramar trivsamt in den vita 1920-talsvillan i trä. Generös stensatt infart som rymmer två bilar där vacker smidesgrind gör det möjligt att stänga till mot gatan. Frodig och plan trädgårdstomt med sol hela dagen sommartid och trivsam kvällssol
som gör det mysigt att äta ute och inbjuder till sköna grillkvällar. På tomten finns det gott om fruktträd såsom äpple, päron, plommon och ett stort vackert körsbärsträd.
Dessutom finns syrenbuskar och rododendron.Tomten är perfekt för lek och bus, plan och skyddad. Såväl stensättningen som stor del av gräsmatta ger fina uteplatser där man flyttar sig efter hur solen står på himlen.
Villan är löpande renoverad och i fint skick. Planlösningen är genomtänkt och ger ljusa trivsamma sällskapsytor, smakfullt kök med gott om plats för stort matbord och upp till fem bra sovrum. Stort renoverat våtrum i källaren som är inredd med ytterligare två bra rum och praktisk källaringång. Perfekt för tonåringen eller för att enkelt komma in med barnvagn, leriga hundtassar eller kanske för att driva det egna företaget.
Våtrum på övre plan återstår att renovera vilket ger möjlighetat fritt välja sina egna material och färger.

Sammanfattningsvis en mycket välbelägen och charmfull villa som i stora delar genomgått ommålning, golvslipning och allmän översyn såsom dränering, installation av bergvärme mm vilket torde ge många bekymmersfria år för kommande familj.
Varmt välkomna på visning...

HALL: Välkomnande entréhall med underbart ljus genom de många spröjsade fönstren som bjuder fri vy ut mot tomten. Här ryms träsoffan som bekvämt ger möjlighet att sitta ner och ta på sig skorna. Här sitter man gärna och läser
morgontidningen med en kopp kaffe medan entrédörren står på vid gavel och släpper in ljumma vindar den varma årstiden. Utsikten är njutbar och atmosfären trivsam.
Entréhallen ger också gott om plats för ytterkläder. Ljusa väggar och på golvet plastmatta.

INRE HALL: Även här ryms ytterkläder i ändamålsenlig nisch. Möblerbar. Vita väggar och vackert nyslipat fiskbensmönstratekgolv. Fönster i sydöst ger fint ljus.

SÄLLSKAPSYTA: Två i fil liggande rum med härligt ljus från fönster i tre väderstreck. Sydöst, syd samt väster. Sol från förmiddag till kväll, med andra ord. Nyslipad fiskbensmönstrad ekparkett och ljusa väggar med diskret mönster ger en bra bas att möblera mot.
Gott om plats för matsalsdel samt soffgruppen och praktisk TV-vägg. Öppen spis där brasinsats ger bra värmeåtervinning.

KÖK: Rymligt kök med trivsam atmosfär där fönster i två väderstreck bjuder in tomtens vackra grönska och gör det enkelt att kasta ett öga på vad som händer i trädgården, om barnen är ute och leker. Tegelsatt vägg runt spishäll och
fläktkåpa i rostfritt. Bra arbetsytor och gott om förvaring i vita snickerier, delvis i vitrin. Halogenspotlights i tak med dimfunktion. Ugn och micro i arbetshöjd. Diskmaskin. Ekgolv och ljusa väggar. Arbetsbänkar i ek ochsvart kakel upp mot överskåpen.

ÖVERVÅNING

ÖVRE HALL: Via svängd furutrappa, även den nyslipad, nås den övre hallen som är möblerbar med lättare möbel. Fönster i sydväst, med nyslipat fiskbensmönstrat ekparkett

MASTER BEDROOM: Här ryms dubbelsängen samt liten arbetshörna. Fönster i SÖ. Snedtaken ger övervåningen trivsamma rum. Färgsättning i beiga toner. Nyslipat furugolv.
Lucka upp till förvaringsvind.

SOVRUM 2: Rymligt rum med fönster i väster med gott om plats för säng i nisch samt skrivbord. Utgång till balkong med härlig eftermiddags och kvällssol. Ekgolv och vita väggar.

SOVRUM 3: Nås via sovrum 2. Rymmer förutom säng skrivbord m.m. Fönster i väster. Inbyggd garderob.

BADRUM: Ljust badrum med badkar, handfat och WC. Toalettstol och radiator utbytta
Äldre ytskikt med klinkers på golv och delvis kakel på väggar.

KÄLLARVÅNINGEN: Vitmålad källartrappa leder ner till ALLRUM med klinkergolv och ljusa väggar. En yta som kan bli TV-rum för barnen eller dylikt.

BADRUM/TVÄTTSTUGA: Nyligen renoverad med klinker i grå toner och golvvärme för komfort. Fönster i två väderstreck. Handfat i kommod med halogen. Dusch bakom välvda glasväggar.
Bergvärmeanläggning och tvättpelare bakom draperi. Ho för handtvätt.

SOVRUM 4: Bra sovrum med gott om plats för säng samt arbetshörna. Brun färgsättning och klinkergolv med värme. Garderobsvägg med spegeldörrar. Fönster i två väderstreck.

SOVRUM 5/ALLRUM: Ljust och trivsamt rum med stora fönster ut mot den stensatta entrén. Svarta klinkerplattor med värmegolv samt halogenspotlights i taket. Garderobsvägg med spegeldörrar ger rummet rymd.
Källarutgång till uteplats där kvällssolen inbjudande slår ner.

Synnerligen välbeläget hus i lugna idylliska kvarter med närhet till det mesta.
Välkommen till denna charmiga Smedslättsvilla på Djurklouvägen 5!

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1924

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 3 september 2012
Energiprestanda: 98 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betongsten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongtakpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Härlig tomt med plan gräsmatta och stora lättskötta stensatta partier. Trivsamt omgärdad av häckar och grind. Gott om fruktträd och fina odlingsmöjligheter för den som är trädgårdsintresserad. Uteplatser både på stensättning och på gräsmattan. Ett barnvänligt läge nära till aktiviteter och underbara friluftsområden.

SÄLJARENS ÅTGÄRDSLISTA:

2006 Dränerat och lagt Isodrän, dragit dagvatten ut till gatan.
2006 Bergvärme installerat
2006 Byggt Badrum med toalett i källare, Installerat golvvärme.
2006 Bytt till Propplösa Elcentraler (källare och bottenvåning) med jordfelsbrytare.
2006 Sovrum på övervåning delat till 2 rum.
2007 Byggt Friggebod.
2007 Bytt Ytterdörr.
2007 Kök Renoverat.
2007 Bytt stammar från gatan upp till badrummet på övervåningen.
2007 Vattenrör bytt upp till kök och badrum på övervåningen.
2007 Toalettstol bytt på övervåningen.
2007 Ny radiator på toaletten på övervåningen.
2007 Gjort om garaget och gamla tvättstugan till bostadsrum.
2008 Renoverat sovrum på övervåningen.
2008 Balkong Renoverad. Klätt in med plåt samt nya räcken.
2009 Slammat (lagat invändigt) och provtryck skorsten.
2009 Installerat Kamin.
2010 Renoverat Vardagsrum och Matsal.
2010 Stenlagt uppfart.
2010 Sågat ner björk.
2011 Planterat häck vid uppfart.
2011 Installerat LED utebelysning mot Äppelträd.
2012 Renoverat Hall, Trapphall och övre hall.
2012 Målat Grund och putsat stolpar under Entréhall.
2012 Målat Fasad.
2012 Målat Hängrännor och Stuprör.
2012 Lagat och putsat utetrappa.

Fastighetsbeteckning

Hundturken 12

Övriga byggnader

Friggebod på tomten. Praktiskt för förvaring av trädgårdsmöbler och dylikt.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

40 600 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 18 000 kr
El: 12 000 kr
VA: 2 500 kr
Renhållning: 2 200 kr
Sotning: 400 kr
Försäkring: 5 500 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Fördelning på elkostand för uppvärming och hushållsel är uppskattad. Renhållningen har numera en fast avgift runt 1500 kr /år sedan tillkommer 1,25 kr/kilo som kastas.

Taxeringskod

221

Taxeringsvärde

6 455 000 kr, varav byggnadsvärde 1 469 000 kr

Summa pantbrev

4 075 000 kr

Tomt

Areal: 636 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Om området

Bromma Smedslätten Använd Ej

Smedslättens gård och omgivningar köptes under 1800 talets mitt av Hedvig Charlotta Sunnerdahl och förblev i denna släkt fram till 1930-talet. Huvuddelen av marken såldes till Stockholms stad av Magna Sunnerdahl 1922.
I och med att 12:ans spårväg drogs fram kom området att växa under 1920-talet. Avståndet till station Alvik är 2,2 kilometeter. Smedslätten byggdes ut under 1920-talet med standardiserade och monteringsfärdiga villor. I flerbostadshusen vid Smedslättstorget fanns runt hela torget ursprungligen butiker och affärslokaler, men de
har numera försvunnit och ersatts av bostäder och en del kontor. Miljön vid Smedslättstorget utgör enligt Stockholms stadsmuseum, en kulturmiljö av särskilt bevarandevärde.
Ner mot Mälaren ligger ett radhusområde bestående av vitmålade hus från 1960-talet som bjuder en underbar utsikt över vattnet. Vid Bergviksvägen mot vattnet finns Bergviksvarvet, en båtklubb med uppläggningsplatser. Smedslättsskolan en av flera skolor, är troligen mest känd som den skola där kungabarnen gick under sina första skolår. En trivsam skola med personlig charm.Ålstensskolan, Höglandsskolan och Äppelviksskolan är tillsammas med Bromma Montessori alternativa val på skolfronten.
Smedslätten är idag en genuin idyll med sin närhet till Mälarens strand, sina lugna villakvarter och sitt rika utbud av grönområden. Livsmedelsbutik med bra utbud. Närhet till City men med lugn och harmonisk atmosfär.

Kommunikation

12:ans spårvagn som går mellan Alvik och Nockeby.

Närservice

Ica Nära Smelivs är en mycket välsorterad om omtyckt affär i området.
Gångavstånd till Ålstens torg där flertalet butiker
såsom kläder och design, inredning, caféer, livsmedel, ost- och fiskaffär, videobutik, pizzeria, yoga mm. finns.
Solviksbadet är ett allmänt strandbad som ligger vid Smedslätten.
Här finns Solviks motionscenter, café, motionsspår samt bangolf.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Nära Smelivs
500 m
ICA Nära HM:s Livs
790 m
Köpcentrum & Gallerior
Alviks Torg
2 km
Liljeholmstorget
3,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Liberorum Förskola
20 m
Fritidshemmet Skutt HB
170 m
Kollektivtrafik
Snc-Lavalin Rail & Transit AB
1,6 km
Trafikförvaltningen SLL
3,3 km
Grundskolor
Smedslättsskolan
670 m
Nyängsvägen 21 Förskola
780 m
Gymnasium
Lycée Francais Saint-Louis Gymnasium
1,2 km
Bromma Gymnasium
1,5 km
Universitet & Högskolor
Malen AB
830 m
Samhällsentreprenörer
2,2 km
Banker
SEB
1,2 km
Nordnet Pensionsförsäkring AB
1,6 km
Golfbanor & Golfklubbar
Bredängs Minigolf
3,2 km
Golfstar Bromma
3,7 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Smedslättens Tennisbanor AB
50 m
Stora Essinge Idrottsplats
1,1 km
Simhallar & Utomhusbad
Oxhålsbadet Stora Essingen
1,2 km
Långholmens Bollplan
2,8 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte