Vegeholmsgatan 11

Bilder

  • Unikt läge med
  • Välkommen till Vegeholmsgatan 11 - en villa som måste upplevas på plats!
  • Välkommen in!
  • Ett kök med både trivsel och charm
  • Allrummet intill köket som även kan nyttjas som matplats

Som Utgångspris

3 395 000 kr

Bevaka slutpriset

Vegeholmsgatan 11 , Miatorp , Helsingborg

Längtar du efter den unika kombon med en rymlig familjevilla och en barnvänlig helt fantastisk trädgård med tomtgräns mot skogen, gångavstånd till stad, skola, hav och strand -och endast ett stenkast till stadsbussen? Härliga sällskapsytor, braskamin, nyrenoverade badrum, 3-4 sovrum, bastu och stort garage blir bonus. Denna villa måste upplevas på plats, välkommen hem!

105 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
105 kvm
Biarea:
105 kvm
Tomtarea:
880 kvm
Byggår:
1952
Driftskostnad:
2 705 kr/månad
Som Utgångspris:
3 395 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Kontakta mäklaren för visningstid!

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

105 kvm

Biarea

105 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Spis med häll (Husqvarna), spisfläkt (Husqvarna), micro (Whirlpool), diskmaskin ( Bosch 2016) samt en kombinerad kyl/frys (Samsung). Vit välhållen köksinredning, ett sandfärgat kakel ovan diskbänk, bänkskivor av laminat, vita målade väggar och ekparkett på golv. Ytterligare en frys (Bosch 2016 högskåp) finns i källaren.

Badrum entréplan

Nyrenoverad från 2016 med wc, dusch med vikväggar av glas, handfat med kommod, spegelskåp samt en handdukstork. Ett vitt kakel på vägg, ett antracitfärgat klinker med värme på golv, infällda spot´s i tak, paxfläkt samt ett öppningsbart fönster.

Badrum källarvåning

Nyrenoverad från 2016 med wc, dusch med vikväggar av glas, handfat, spegelskåp samt en handdukstork. Vita kaklade väggar och ett ljusgrått klinker på golv. Paxfläkt I en annan del av källaren finner vi en alldeles fantastisk bastu- och relaxavdelning med dusch, nybyggt 2016. Stor vedeldad bastu byggd i asp med ett 24 kWh aggregat (om nästa ägare önskar en eluppvämd bastu är rördragningen för detta förberedd). Duschväggarna i samband med bastun är klädda med ett vitt kakel. Golvet i både i bastu, dusch och relax är klätt med ett ljusgrått klinker. I samband med bastu och dusch finner vi även en mycket praktisk källar/groventré.

Tvättstuga

Tvättmaskin (Bosch 2016) och en torktumlare (Indisit 2014). Praktisk tvättbänk med skåp och ho, vita målade väggar, ljusgrå klinker på golv och ett öppningsbart fönster. Intilliggande pannrum med fjärrvärmeväxlare med serviceavtal (växlare från 1995, servad under 2017), ett extra frysskåp (Bosch 2016 högskåp) samt bra med garderobsfövaring.

Välkommen till denna härliga familjevilla som genomsyras av en helt underbar charm samt ett näst intill obeskrivbart lugn från den angränsande "Tallskogen".
Här har vi verkligen en unik kombo med en rymlig villa i fint skick, en barnvänlig trädgård med tomtgräns mot skogen, gångavstånd till stad, skola, hav och strand och endast ett stenkast till service och stadsbuss!

I entrén möter en möblerbar hall med god plats för både avhängning och garderobsförvaring. Entréplanets helkaklade badrum ligger direkt till vänster och några steg in och till höger hittar vi två bra sovrum, ett lite större och ett lite mindre.
Går vi istället till vänster i hallen kommer vi till villans mer sociala delar bestående av kök, matplats/allrum med värmande täljstenskamin samt ett helt fantastiskt vardagsrum.
Vardagsrummet fullkomligt flödar av ljus tack vare stora fönsterpartier mot både söder och väster. Grönskan utanför är obeskrivbar och måste verkligen upplevas på plats. Bara tanken av att kunna sitta i soffan och njuta av både skogen, grönskan och lugnet samtidigt som stadsbussen stannar endast 5 minuter bort gör verkligen boendet helt unikt!
I vinkeln mellan vardagsrum och ett av sovrummen har tidigare ägare låtit bygga ett uterum med skjutbara fönsterpartier mot söder. I anslutning med uterummet har vi en nybyggd terrass trivsamt inramad av en mur (2017). Öppnar vi upp uterummet har vi här en underbar yta för mys och samvaro under soliga och varma sommardagar. Vi når uterummet och trädgård från både vardagsrum och "master bedroom".
Entréplanet har både tapetserade och målade väggar och på golven ligger både parkett, laminat och klinker.
Källarvåningen når vi dels via en läcker spiraltrappa i vardagsrummet och den "vanliga" källartrappan bakom dörr i entréhallen.
Via spiralrappan når vi ett stort härligt allrum, perfekt för både fredagsmys och tonårshäng. Strax utanför allrummet finner vi en nybyggd (2016) relaxavdelning bestående av en läcker och rejält tilltagen vedeldad bastu samt en helkaklad duschhörna. I denna del finner vi även källarentrén/utgången mot trädgårdssidan.
Källaren erbjuder vidare ett charmigt sovrum, en walk-in-closet/sovrum, ett helkaklat badrum med dusch samt en fräsch tvättstuga/pannrum med massor av garderobsförvaring.
Källarvåningen har genomgående målade väggar och golven är klädda med trägolv resp klinker.
Internet och TV erbjuds via fiber (stadsnätet).
Larm finns och kan ev övertas av köparen (Verisure - 4.280 kr/år).

Säljarens renoveringar 2016: Skjutdörrsparti i vardagsrummet, renovering badrum entréplan, ny rördragning (kök, tvättstuga, bad entréplan och källare), nybyggnation badrum källare, nybyggnation bastudel i källare, ommålning entréplan, källare och trapphus, nya trägolv i allrum och sovrum i källare, det mesta av elen är utbytt, ny skorstenskanal till bastun, nya låscylindrar hela huset och garaget, stenläggning på villans framsida, jalusier och rullgardiner vardagsrum (ingår i överlåtelsen).
Säljarens renoveringar 2017: fiberindragning, nybyggnation altan inkl mur.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med källare i vinkel

Byggnadsår

1952 ombyggt 1976

Uppvärmning

Fjärrvärme, täljstenskamin, luftvärmepump x 2 (2016) samt el

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 7 oktober 2015
Energiprestanda: 81 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betong
Fasad: Puts och mexitegel
Fönster: Isolerglas och kopplade
Bjälklag: Betong
Tak: Tegel och papp
Utv. plåtarbete: Målad plåt

Övrigt

VILLAN ÄR BESIKTIGAD - Besiktningsprotokoll finns hos handläggande fastighetsmäklare.

Fastighetsbeteckning

Ärtskockan 8

Övriga byggnader

Inglasat uterum i anslutning till vardagsrummet och entréplanets master bedroom.
Trivsam terrass i anslutning med uterummet. Nylagt trägolv och ny mur från 2017.
STORT garage med plats för både bil och snickarhörna samt praktisk förrådsdörr mot trädgårdssidan. Till höger om villan finns även en stor plattlagd yta -perfekt för både bilparkering, husvagn eller varför inte vinterförvaring av båt!

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

32 470 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 15 392 kr
El: 10 374 kr
VA: 4 068 kr
Renhållning: 2 636 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Faktisk driftskostnad (2016) för nuvarande ägare.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 736 000 kr, varav byggnadsvärde 955 000 kr

Summa pantbrev

1 822 500 kr

Tomt

Areal: 880 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Underbar trädgårdstomt med sol från morgon till kväll. Här finns massor plats för spring och lek, mängder av blommande buskar, flera prydnadsträd som tex trollhassel samt flera fruktträd (äpple och plommon).
Trädgården gränsar mot en del av Miatorps fantastiska "Tallskogen" vilket gör både läget och trädgården helt unik i sitt slag.
Framsidan är plattlagd så sent som 2016.
Till höger om villan finns en stor plattlagd yta -perfekt för bilparkering, husvagn eller varför inte vinterförvaring av båt!

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Viktiga dokument

Om området

Miatorp

Miatorp är en stadsdel i södra Helsingborg ca 2 km från centrum (belägen mellan Planteringen och Råå) som huvudsakligen består av villor från 20-talet och framåt.
Omtyckt bostadsområde med närhet till allt; stad, strand, underbar natur, god närservice, idrottsanläggningar och kommunikationer.
Stadsbuss nr 1 och 21 trafikerar området.
Med gångavstånd till Ramlösa station (med både Pågatåg och Öresundståg) och närhet till motorvägspåfart är Miatorp ett utmärkt område att bo i vare sig du pendlar mot norr eller söder.
Närmaste grundskolor är Högastensskolan åk 1-9 och Raus Planterings skola åk 1-6. Besök gärna www.helsingborg.se för aktuell information om skolor och barnomsorg.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Trendy Food Nordic AB
230 m
Två Bröder HB
230 m
Köpcentrum & Gallerior
Söderpunkten
2,9 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Lussebäcken Montessori Förskola
510 m
Iogd / Global Utveckling
520 m
Kollektivtrafik
Albrogatan
190 m
Skogsfrugata
320 m
Grundskolor
Impius Utvecklings AB
640 m
Raus Planterings Skola
1,1 km
Gymnasium
Impius Utvecklings AB
640 m
Gymnasieskola Rönnowska Linje Ford
1,8 km
Universitet & Högskolor
Campus Helsingborg
2,8 km
Banker
Swedbank
2,3 km
Sparbankernas Kort AB
2,5 km
Golfbanor & Golfklubbar
Eurogolf Consulting
1,2 km
Bistråå & Minigolf AB
1,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
BTK Rekord
170 m
Hedens idrottsplats
460 m
Simhallar & Utomhusbad
Rååbadarna
1,6 km
Råå vallar
1,8 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Yvonne C Olausson för mer information!

Yvonne C Olausson

Yvonne C Olausson

Helsingborg / Höganäs

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0708-57 78 28

yvonne.olausson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte