Kungshöjdsgatan 5

Bilder

  • Stort vardagsrum med utgången till balkongen
  • En oas mitt i centrala Göteborg
  • Med gott om plats för soffgrupp, bakom kameran döljer sig en grillplats
  • Lägenheten är nymålad 2016
  • Ekparketten är genomgående i de tre rummen

Accepterat Pris

5 990 000 kr

Bevaka slutpriset

Kungshöjdsgatan 5 , Kungshöjd , Göteborg

Välkomna till en fantastisk fastighet uppförd 1904. Högt upp på toppen av den lugnare delen av Kungshöjd finner ni denna sekelskiftespärla. En välplanerad trea om 89 kvm belägen högt upp i huset, våning 5/6 (hiss finns) med en stor balkong och takåsar som grannar, slipp insyn. Helt renoverad i mycket hög standard, högt i tak, vackra stuckaturer, ja listan kan göras lång. Bo mitt i stan men med lugnet som granne. Välkomna på visning!

89 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 794 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
89 kvm
Våning:
5, hiss finns
Byggår:
1904
Driftskostnad:
442 kr/månad
Accepterat Pris:
5 990 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

89 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till en fantastisk fastighet uppförd 1904. Högt upp på toppen av den lugnare delen av Kungshöjd finner ni denna sekelskiftespärla. En välplanerad trea om 89 kvm belägen högt upp i huset, våning 5/6 med en stor balkong och takåsar som grannar. Bo mitt i stan men med lugnet som granne.

Väl inne i hallen slås man av de vackra detaljerna som pryder denna lägenhet. Den generösa takhöjden, vackra stuckaturer i original och pardörrar är bara några attribut som beskriver denna drömtrea. I hallen finns det gott om förvaring i form av två infällda skåp som finns på var sin sida om entrén. Brädgolvet är vitmålat och väggarna går i matchande ljusa toner.

Mot hallen finner vi badrummet som renoverades 2011, men har uppdaterats med nytt handfat och förvaring år 2016. Badrummet är utrustat med toalett, handfat med kommod, duschhörna i glas och det är redan förberett med plats för en tvättmaskin - men det kan vara bra att veta att det finns en modern tvättstuga i huset med två maskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Helkaklat i ljusa toner med grått klinker.

Ett hemtrevligt kök med lantlig stil, luckor från HTH och vitvaror av hög klass, ger denna lägenheten det där lilla extra som man verkligen vill ha. Renoverades 2014 i samma stil som resterande lägenheten, vilket resulterade i perfektion. Material och maskinparken består av hög klass. Diskmaskin, induktionshäll och avancerad ugn samt kyl & frys är alla av välrenommerade Siemens. Gott om arbetsytor gör det enkelt för den glada kocken att presentera söndagsmiddagen här. Köket går i vitt med en vacker ekbänk som bryter av. Ovan sitter kakel som är lätt skött vilket underlättar. Golvet matchar med bänkskivan och är också av ek och lades in samtidigt som köksrenoveringen. Tack vare genomgångsläget strömmar det in ljus i detta rum. Köket vetter mot innergården. En naturlig matplats finns i köket och här ryms hela sex personer.

Vardagsrummet är stort och välplanerat med genomgång till kök och matsal/sovrum. Praktiskt nog är det också här lägenhetens stora balkong nås. I detta rum kan ni känna tiden nå tillbaka till er genom alla vackra detaljer som finns från husets ursprung. Pardörrar i trä, vackra stuckaturer och takrosetter eller de djupa fönsternisherna. Här finns även all dragning för internet och tv. Det ryms en större soffgrupp med fåtöljer samt en tv-bänk med dess tillhörigheter. Det ryms även en bokhylla eller varför inte ett skrivbord?

Balkongen är bland det bästa med lägenheten. En stor sådan med gott om utrymme för både utemöbler men också en grill. Tänk att stå på balkongen högst upp i huset en sen sommarkväll och grilla med Göteborg som utsikt. Eller varför inte läsa en bra bok när förmiddagssolen tittar förbi. Denna måste upplevas.

Matsalen/sovrummet är en vacker plats belägen centralt i lägenheten. Med fönster ut mot Kungshöjdsgatan och takåsar som granne är detta ett perfekt rum för en middag, eller varför inte ett sovrum för den växande familjen? Då är det praktiskt med hiss när ni bor så högt upp. Rummet har samma genomgående golv som vardagsrummet och det stora sovrummet, ekparkett som för övrigt är nyslipat från 2016.

Sovrummet är kanske ett av lägenhetens bästa rum. Stort och rymligt för både dubbelsäng, förvaring i mängder men också en arbetshörna eller varför inte en byrå? Med lugnat utanför och ett mysigt kastanjeträd är detta ett helt insynsskyddat rum där ni kan sova med öppna fönster om så önskas. Förvaring finns längs ena sidan i form av tre stora dubbelgarderober.

Det är svårt att sätta ord på känslan som finns i denna lägenheten och dess 89 mycket väldisponerade kvadratmeter. Vilket gör nästa fras till en självklarhet.
Varmt välkomna på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 6, hiss finns

Pris

5 990 000 kr Accepterat Pris

Avgift

4 794 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Andel i föreningen

3,5%

Andel av årsavgiften

3,5%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1904

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 februari 2009
Energiprestanda: 137 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Inom Vallgraven 41:5

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

5 314 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 214 kr
Försäkring: 2 100 kr
Beräknat antal personer: 2

Övrigt

Till lägenheten hör en stor balkong med högt och fritt läge. Här kan ni även njuta av härliga grillkvällar. Balkongen ligger i syd/öst-läge.

Ett förråd disponeras av lägenhetsinnehavarna och är ca 8 kvm.

Adressen är berättigad till boendeparkering inom område "C". Läs mer på www.goteborg.se.

Modern tvättstuga i huset med två maskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.

Hissen tar er upp till våning 6, därefter en kort korridor och sedan ta en trappa ned.

Förening

Namn

Brf Carolus Rex

Om föreningen

Brf Carolus Rex är en inarbetad och välskött förening som förvärvade fastigheten Inom Vallgraven 41:5 för drygt 30 år sedan, år 1985. Fastigheten är en pampig och tidsenlig hörnfastighet med entréer både via Kungshöjdsgatan 5 samt Hvitfeldtsgatan 11A & B. Föreningen upplåter 27 lägenheter med en total yta om 2 449 kvm. Detta är en förening och en fastighet många trivs i vilket visar sig i en låg omsättning, här bor många länge. Här råder en skön grannsämja helt enkelt och medlemmarna är måna om att ta hand om sitt hus på bästa sätt. Styrelsen är både ambitiös och engagerad och sköter föreningens ekonomi på bästa sätt. Vilket resulterade i en avgiftssänkning 2015.

Lägenhetsfördelningen ser ut enligt följande:

1rok 4st
2rok 7st
3rok 11st
4 rok 5st

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

27

TV och Bredband

Basutbud av tv-kanaler ingår i avgiften från Com Hem. Bredband finns att tillgå från Com Hem (ingår ej i avgiften).

Parkering

Boendeparkering gäller i området (beteckning C4) och kostar ca 635 kr per månad. Ansökan sker hos Trafikkontoret Göteborgs Stad. Det finns också garage i området.

Renoveringar

1980-talet gjordes en större renovering av fastigheten då bl. a. rör- och elstamsbyte utfördes och trapphuset renoverades.
2007 renoverades fasaden och man lade mycket kraft, energi och pengar på att återskapa fasadens vackra utsmyckningar. Samma år renoverades även balkongerna.
2012 utfördes målning samt plåtarbeten på tak och balkonger och året därefter installerades nya entréportar.
2014 satsade föreningen ytterligare på innergården som är en mycket omtyckt plats bland medlemmarna och samma år påstartades en omfattade trapphusrenovering som skett etappvis och det sista måleriarbetet färdigställdes under 2016.
Renoveringen är utförd i tidsenlig stil och väggar, räcken och snickerier har målats och alla lägenhetsdörrar har bytts ut till säkerhetsdörrar. Under 2016 fick även tvättstugan en ny torktumlare och husets fläktar har renoverats eller bytts ut.

Kommande renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan som uppdaterades i början av 2016 och sträcker sig fram till 2046. Planerade renoveringar under närmaste året är underhållsarbeten av innergård i form av ny beläggning, fuktisolering mot fasad i markplan och fönstermålning under slutet av året alternativt nästa år. Takfläktarna kommer att bytas snarast möjligt.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är stabil och god och under sommaren 2015 sänktes avgifterna med hela 15%. Föreningens belåning ligger strax under 7 000 kr/kvm/boa vilket är normalt i Göteborg och lånen är uppdelade på rörlig ränta respektive en bunden ränta om 1,33%. Även elpriset har bundits och det fram till 2021 till en kostnad om 37 kr/kwh. Idag finns inga planer på att justera månadsavgiften ytterligare (2018-01-11).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

445 kr

Övrigt

Föreningen har en otroligt mysig gård som nås via båda trapphusen. Njut av ett skönt lugn och en härligt grön innergård med prunkande träd och dussintals krukor fyllda av färgglada blommor. På gården samlas många grannar och här finns sitt- och matplats för sällskap om 14 och två stora grillar gör det lätt att laga mat till många. Vintertid byts blommorna ut till mysigt julpynt och dekorationer och medlemmarna brukas samlas på gården för en årlig glögg under december. Föreningens medlemmar brukar ha två gemensamma städdagar per år då allmänt fix och gården ses över. På gården parkeras
cyklarna under tak och härifrån nås även föreningens hobbyrum och tvättstuga. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel och säljaren upplever det som lätt att få tvättider. Från gården nås även hissen som man kan nyttja till denna lägenhet. Ni åker då högst upp till vindsplanet på Hvitfeldtsgatan 11, går sedan direkt till höger och en halv trappa ner i trapphuset för Kungshöjdsgatan 5.

Om området

Kungshöjd

Kungshöjd utgör Göteborgs kärna där Vasa, innerstaden, Linné och Haga sammanstrålar. Här i ett av Göteborgs populäraste bostadsområden hittar du lugnet mitt i staden.
Stadsdelen Kungshöjd breder ut sig över berget med Lilla och Stora Otterhällan. Båda höjderna var en gång täckta med ekskog som skövlades när staden behövde virke till fartygsbygge. Så småningom byggdes trähus för enklare folk som packhuskarlar och hantverkare. Efter en ödeläggande brand 1804 byggdes nya hus i sten och vid 1900-talets början fick Stora Otterhällan en mer modern prägel med bland annat Hasselblad Film AB: filmateljé. I söder klättrar husen uppför Lilla Otterhällan som bebyggdes runt sekelsskiftet. Häruppifrån vid de vackra tegelhusen i nationalromantisk stil har du en fin utsikt söderut mot vallgraven och Haga.
En av de äldre byggnaderna är Drottning Kristinas Jaktslott, ett litet korsvirkeshus med ursprung från 1731 som idag går att hyra för privata arrangemang. Vid foten av Kungshöjd hittar du också Göteborgs bäst bevarade del av förra stadsmuren, bastionen Carolus Gustavus Rex som är ett hett tips på plats för magnifik vy över staden.
På Kungshöjd har du innerstadens utbud av allt runt hörnet. I området finns gott om kaffebarer och tavernor. I väster ligger soliga Esperantoplatsen med inbjudande uteserveringar. Strax österut hittar du Magasinsgatan, ett av Göteborgs populäraste nöjesstråk med avslappnad stämning. Lite längre bort lockar Kungstorget med restaurangliv, biograf, saluhall och marknad.
För att storhandla går du till Willys vid Hvidtfeldtsplatsen eller ICA Supermarket på Rosenlundsgatan. Där har du också charmiga Feskekyrkan.
Härifrån har du bästa tänkbara kommunikationer, Domkyrkan, Grönsakstorget och Järntorget är knutpunkter för kollektivtrafiken och vid Rosenlunds färjeläge kan du ta Älvsnabben över till Norra Älvstranden på Hisingen.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Willy:s
90 m
ICA Supermarket Rosenlund
140 m
Köpcentrum & Gallerior
Affärshuset Kompassen AB
700 m
Kompassen
740 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Spindeln Förskolegrupp Fritidshem
190 m
Trollsländan Förskolegrupp Fritidshem
190 m
Kollektivtrafik
Göteborg Grönsakstorget
270 m
Göteborg Hagakyrkan
320 m
Grundskolor
Gustaviskolan F-3
190 m
Hagaskolan F-5
540 m
Gymnasium
L M Engströms gymnasium
260 m
Kitas Gymnasium
290 m
Universitet & Högskolor
Noctiluca Medicin AB
130 m
Ulf Janson Arkitekt
240 m
Banker
Almi Företagspartner Väst AB
320 m
Transurance
390 m
Golfbanor & Golfklubbar
Kungälv Kode Golfklubb
1,1 km
Fga Golf Academy AB
1,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Fysiken Kaserntorget
120 m
Idrottshallen Lundby Strand
930 m
Simhallar & Utomhusbad
Got Event AB
1,6 km
Valhallabadet
1,8 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Fredrik Thulin för mer information!

Fredrik Thulin

Fredrik Thulin

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-32 84 42

031-389 80 94

fredrik.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte