Mölndalsvägen 27

Bilder

  • Såld!

Mölndalsvägen 27 , Johanneberg / Almedal , Göteborg

Välplanerad och rymlig tvåa i mycket gott skick. Högt upp i huset, hörnläge och stor solfylld balkong mot lummig grönska är bara några av bostadens alla plus. Lägenheten bjuder dessutom på goda förvaringsmöjligheter i stora skjutdörrsgarderober samt klädkammare. Stabil och välskött brf med flertalet trevliga gemensamhetslokaler såsom bastu och gym! Varmt välkommen på visning!

65,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 949 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
65,5 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
210
Byggår:
1983
Driftskostnad:
389 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

65,5 kvm

Rumsbeskrivning
Mölndalsvägen 27

I enskild byggnad från den stora av föreningens byggnader och belägen på innergården nås port nummer 27. Du möts av en grönskande gård där också en förskola är belägen. Bostadsrättsföreningen är stor med över 200 lägenheter och ekonomin är mycket god. Här finns flertalet trevliga gemensamhetslokaler såsom bastu, gym och festlokal. Föreningen har flera tvättstugor varav den ena är belägen i just denna uppgång. En rymlig hiss tar dig näst högst upp i huset och du kliver in i en minst sagt välplanerad tvåa. Du möts av genomgående fräscha ytskikt och fina parkettgolv i alla rum. Gott om förvaringsmöjligheter och tvättmaskin är bekvämligheter som lägenheten bjuder på. Här bor ni nära city och med spårvagnshållplatsen Almedal, som trafikeras av linje 2 och 4, runt hörnet. På endast fyra minuter tar du dig till knutpunkten Korsvägen som kopplar dig till resten av Göteborg. Lägenhetens 65,5 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall

Du kliver in i en mycket rymlig och ljus hall. Här kan möbleras med skrivbord, byrå eller dylikt. Naturlig plats för avhängning/avställning av jackor och skor finns direkt till höger. Runt hörnet väntar en rymlig klädkammare. Från hallen nås samtliga av bostadens rum.

Vardagsrum

Här bjuds på ett mycket rymligt och härligt vardagsrum med bra ljusinsläpp tack vare hörnläget med fönster i två väderstreck. Rummet är målat i trendigt ljusgrått. Här finns plats för större soffgrupp och TV-möblemang samt ytterligare någon större möbel. Från vardagsrummet nås en stor och solfylld balkong.

Balkong

En av bostadens höjdpunkter är helt klart den stora balkongen som nås från vardagsrummet. Tack vare hörnläget finns solen här från tidig morgon in på kvällskvisten. Insynen är knapp tack vare att det inte är någon byggnad precis framför. Istället omfamnas balkongen av lummighet och grönska. Eftersom balkongen är så stor kan man utan problem möblera den med stor utesoffa och bord. Balkonggolvet putsades nyligen.

Kök

Det välrenoverade köket ligger i anslutning till vardagsrummet. Köket har vita luckor, vitt kakel och rostfria vitvaror. Utrustningen består av ugn, spishäll, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Bänkskivan i svart granit ger en snygg kontrast. I köket finns gott om plats för ett matbord med minst frya sittplatser.

Sovrum

Det rymliga sovrummet är målat i en sober blå ton och inger en inbjudande känsla. Här finns gott om plats för både dubbelsäng, tillhörande sängbord och skrivbord eller liknande möbel. Rummet är beläget mot den grönskande gården och stora fönsterpartier ger ett rikligt ljusinsläpp. Här finns lyxen med att ha gott om plats för sina kläder, tack vare skjutdörrsgarderober som går längs en hel vägg.

Badrum

Badrummet är mycket fräscht och välrenoverat. Rummet som är helkaklat i vita kulörer är utrustat med handfat med kommod. spegel med spotlights över, WC samt dusch med glasväggar. Egen tvättmaskin underlättar i vardagen.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 5, hiss finns

Avgift

3 949 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

4 668 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 200 kr
Försäkring: 3 468 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,4167%

Andel av årsavgiften

0,41673%

Reparationsfond

749 kr

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1983

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 20 november 2008
Energiprestanda: 92 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Krokslätt 1:12

Övrigt

TV/Bredband
Grundutbud för kabel-TV från ComHem ingår i avgiften. Internettjänster kan köpas av Bredbandsbolaget eller ComHem.

Förråd
Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 10 kvm (säljarens information.)

Gemensamhetsanläggningar
I föreningen finns tillgång till gemensam uteplats med grill på gården. Medlemmarna har även tillgång till gym (till höger om uppgång 29), bastu (uppgång 37), förenings-/festlokal (uppgång 37), hobbyrum, tvättstuga (finns totalt 5 st i föreningen), cykelrum och barnvagnsrum.

Parkering
Föreningen förvaltar ett antal garageplatser i STS parkeringsgarage på Framnäsgatan 13, kostnad för dessa är 400 kr/mån och det är separat kö. Det finns även tillgång till betal- och gratisparkeringar i området.

Förening

Namn

Riksbyggen BRF Göteborgshus 48

Om föreningen

Riksbyggen Brf Göteborgshus 48 äger fastigheten Krokslätt 1:12 på vilken tre byggnader är uppförda. Husen uppfördes 1983-1985 och har adresserna Mölndalsvägen 27-43. Totalt består föreningen av 211 lägenheter med en total bostadsyta om 16 286 kvm samt fyra lokaler med en total lokalyta om 822 kvm.

Gemensamhetsanläggningar:
- Bastu
- Gym
- Kvarterslokal
- Tvättstuga
- Cykelrum
- Barnvagnsrum

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

211

Antal lokaler i föreningen

4

TV och Bredband

TV
Grundutbudet för Kabel-TV via ComHem ingår i avgiften.
Bredband
Bredband via ComHem eller Bredbandsbolaget tecknas separat av medlemmarna.

Parkering

Föreningen förvaltar ett antal garageplatser i STS parkeringsgarage på Framnäsgatan 13, kostnad för dessa är 400 kr/mån och det är separat kö.
Det finns även tillgång till betal- och gratisparkeringar i området.

Renoveringar

Under 2013/2014 genomfördes den största renoveringen i husets 30-åriga historia. Renoveringen innefattade bland annat följande:
- Målning, byte av akustikplattor
- Utbyte av samtliga armaturer till LED-lampor med sensorstyrning
- Installation av fastighetsnät (LAN) från Bredbandsbolaget
Under 2014/2015 renoverades hissarna.
Under 2015/2016 genomfördes underhåll som bland annat:
- Ny belysning i gymmet
- Uppfräschning av växtligheten på gården
- Utbyte av de flesta av föreningens tvättmaskiner, torktumlare samt torkskåp
- Säkerhetsåtgärder för fönster och dörrar på markplan (gemensamma utrymmen)
- Upprustning av föreningslokalen
- OVK-besiktning
I början av 2017 utfördes spolning av avloppsstammar, denna ska slutföras inom närmsta tiden. Staketet mot gångvägen (mot studentbostäderna) ska upprustas.
Föreningen följer en underhållsplan, för mer information; se senaste årsredovisningen.

Ekonomi

Föreningen har en stabil och välskött ekonomi.
I dagsläget finns inga planerade avgiftsändringar (kontrollerat 2017-10-03).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Övrigt

Föreningen har en informativ hemsida med nyheter och annan nödvändig information, www.gbghus48.se.

Om området

Johanneberg / Almedal

I stadsdelen Krokslätt ligger gröna Almedal. Området angränsar till Johanneberg och här bor du i rofylld avskildhet från innerstadens brus. Samtidigt är det bara tre minuter bort till Korsvägen och Liseberg.
I Almedal finns lummiga grönområden och en bebyggelse som till största delen är från 1940-talet. I området finns närhet till flera lunchrestauranger, mataffärer och banker. För att träna behöver du inte gå långt - Nordic Wellness har gym, personlig tränare och gruppträning och på Fitness24Seven tränar du vilken tid på dygnet du vill.
Vid Mölndalsån ligger de röda gamla tegelbyggnaderna kvar efter Lyckholms bryggerier. Idag huserar Oceanbryggeriet där med ett skummande utbud av säsongs- och specialöl. De levererar profilöl till flera restauranger i Göteborg och välkomnar besök av ölfantaster i sitt hantverksbryggeri.
Från Almedal har du nära till allt i centrala Göteborg. Korsvägen som är en stor knutpunkt för kollektivtrafiken ligger på kort promenadavstånd. Här kan du även hoppa på flygbussen som på 20 minuter tar dig till Landvetter. Vid Korsvägen tar också Göteborgs stora evenemangsstråk vid med attraktioner som Universeum, Liseberg, Svenska Mässan och Filmstaden Bergakungen. Där finns också, inte att förglömma Scandinavium och Ullevi som året runt bjuder på artisteri av världsklass inom både idrott och musik. Bra shopping hittar du närmast på Avenyn som också vimlar av restauranger, pubar och klubbar.
Till city går eller cyklar du lätt. Annars går spårvagn 4 och 2 med täta turer. För dig som pendlar finns tågstation på Mölndals Bro och med bil tar du dig enkelt ut till de stora lederna som E6, E20 och RV40.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Nära Almedal
110 m
Willy:s Hemma
340 m
Köpcentrum & Gallerior
Ica Focus Restaurang
1,1 km
Affärshuset Avenyn
1,7 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Mölndalsvägen 29
30 m
Vasa Neon Förskola Föräldrakooperativ
140 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
1,4 km
Grundskolor
Fenestra Centrum 6-9
320 m
Förskola Framnäsgatan 16
490 m
Gymnasium
It-Högskolan Sverige AB
1,1 km
Hermods Gymnasium
1,1 km
Universitet & Högskolor
Nordiska Högskolan för Hushållsvetenskap
960 m
Chalmers Bibliotek
980 m
Banker
Handelsbanken Almedal
770 m
Svensk Hypotekspension AB
1,1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Delsjö Golfklubb
1,9 km
Innesvingen
2,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Fysiken Klätterlabbet
860 m
Mossens Idrottsplats
930 m
Simhallar & Utomhusbad
Aqua Wellness Sverige AB
1,4 km
S02
1,4 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Ebba Bergström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte