Bomgatan 9C

Bilder

  • Såld!
  • Stor familjevänlig hall
  • Vi går genom vardagsrummet...
  • ...genom det härliga sovrummet...

Bomgatan 9C , Almedal , Göteborg

I ett av Almedals vackraste hus från 1911, högst upp och med en riktigt härlig nybyggd balkong. Denna renoverade och ljusa genomgångstrea ligger dessutom i en mycket omtyckt förening med god sammanhållning, härliga grannar och relaxavdelning med jacuzzi (!). Med adress Bomgatan bor du i ett lugnt område med härliga promenadstråk i närheten. Spårvagnen tar dig dessutom till Korsvägen på bara 4 minuter. Hjärtligt välkommen på visning.

81 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 238 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
81 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
12
Byggår:
1911
Driftskostnad:
466 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

81 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 4, hiss finns ej

Avgift

4 238 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

5 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 400 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

6,53%

Andel av årsavgiften

6,19079%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1911

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 16 juni 2008
Energiprestanda: 76 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Krokslätt 9:1

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd. Det finns också tvättstuga med nya maskiner, en gemensam möblerad uteplats med grill på gården. Föreningen har också byggt en relaxavdelning med både jacuzzi, bastu samt dusch som fritt kan nyttjas av föreningens medlemmar. Det finns också en föreningslokal som kan nyttjas som mötesrum, festlokal eller gästlägenhet.

Förening

Namn

Brf Kongegården

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Kongegården i Göteborg bildades 2001 och fastigheten Krokslätt 9:1 förvärvades i maj 2003. Namnet på bostadsrättsföreningen syftar på ett gammalt namn på området då dagens kvarter tillhörde Kongegården, vilket var en av de större gårdarna i dåtidens Krokslätt med anor från Gustav Vasas tid. (Från föreningens hemsida)

Fastigheten bebyggdes år 1911 och består idag av 16 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Då föreningen äger sin mark påverkas man inte av någon tomträttsavgäld.

Den vackra byggnaden har genomgått stora renoveringar och håller idag ett gott skick med flertalet bevarade detaljer. Totalytan i föreningen är 1295kvm varav 1235kvm är lägenhetsyta och 60kvm är lokalyta. År 2014/15/16 var stora renoveringsår för föreningen då man bland annat renoverade stenfasaden mot innergården, byggde nya balkonger, fogade om sin tegelfasad, bytte fönster samt investerade i nya tvättmaskiner och torktumlare. Planen är också inom kort att byta samtliga lägenhetsdörrar.

Föreningen har byggt en relaxavdelning med både jacuzzi, bastu samt dusch som fritt kan nyttjas av föreningens medlemmar. Det finns också en föreningslokal som kan nyttjas som mötesrum, festlokal eller gästlägenhet.

Förutom indexreglering finns inga beslut om förändrade avgifter. Förvaltning sköts av SBC.

Om området

Almedal

I stadsdelen Krokslätt ligger gröna Almedal. Här bor du i rofylld avskildhet från innerstadens brus. Samtidigt är det bara tre minuter bort till Korsvägen och Liseberg.
I Almedal finns lummiga grönområden och en bebyggelse som till största delen är från 1940-talet. I området finns närhet till flera lunchrestauranger, mataffärer och banker. För att träna behöver du inte gå långt - Nordic Wellness har gym, personlig tränare och gruppträning och på Fitness24Seven tränar du vilken tid på dygnet du vill.
Vid Mölndalsån ligger de röda gamla tegelbyggnaderna kvar efter Lyckholms bryggerier. Idag huserar Oceanbryggeriet där med ett skummande utbud av säsongs- och specialöl. De levererar profilöl till flera restauranger i Göteborg och välkomnar besök av ölfantaster i sitt hantverksbryggeri.
Från Almedal har du nära till allt i centrala Göteborg. Korsvägen som är en stor knutpunkt för kollektivtrafiken ligger på kort promenadavstånd. Här kan du även hoppa på flygbussen som på 20 minuter tar dig till Landvetter. Vid Korsvägen tar också Göteborgs stora evenemangsstråk vid med attraktioner som Universeum, Liseberg, Svenska Mässan och Filmstaden Bergakungen. Där finns också, inte att förglömma Scandinavium och Ullevi som året runt bjuder på artisteri av världsklass inom både idrott och musik. Bra shopping hittar du närmast på Avenyn som också vimlar av restauranger, pubar och klubbar.
Till city går eller cyklar du lätt. Annars går spårvagn 4 och 2 med täta turer. För dig som pendlar finns tågstation på Mölndals Bro och med bil tar du dig enkelt ut till de stora lederna som E6, E20 och RV40.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Nära Almedal
310 m
Willy:s Hemma
520 m
Köpcentrum & Gallerior
Ica Focus Restaurang
1,3 km
Affärshuset Avenyn
1,9 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Mölndalsvägen 29
220 m
Vasa Neon Förskola Föräldrakooperativ
240 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
1,3 km
Grundskolor
Förskola Framnäsgatan 16
320 m
Internationella Engelska skolan Johanneberg
340 m
Gymnasium
It-Högskolan Sverige AB
900 m
Hermods Gymnasium
1,3 km
Universitet & Högskolor
Light Lab AB
1,1 km
IQube Göteborg AB
1,1 km
Banker
Handelsbanken Almedal
590 m
SEB
1,3 km
Golfbanor & Golfklubbar
Delsjö Golfklubb
1,8 km
Innesvingen
2,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Fysiken CrossFit
920 m
FYSIKEN Gibraltargatan
920 m
Simhallar & Utomhusbad
Aqua Wellness Sverige AB
1,6 km
S02
1,6 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte