Friggagatan 13A

Bilder

  • Välkommen till denna pärla om 105 luftiga kvadratmeter
  • Genomgående fina parkettgolv i större delen av bostaden
  • Djupa fönsternischer ger härlig karaktär
  • Förutom soffgrupp ryms matsalsbord i vardagsrummet
  • Sovrum, gästrum eller kontor?

Utgångspris

4 495 000 kr

Bevaka slutpriset

Friggagatan 13A , Stampen , Göteborg

Bakom en av Stampens vackraste fasader i byggnad uppförd 1905 finner du denna rymliga trerummare. Bostaden erbjuder bland annat ett stort kök, badrum med tvättavdelning och tre riktigt rymliga rum. Det moderna blandas med gammal charm i form av djupa fönsternischer i sten, fiskbensparkett och öppen spis (ej i bruk). Här bor du i en mycket omtyckt brf med närhet till stadspulsen, Evenemangsstråket och Centralstationen. Samtidigt finns ett generöst serviceutbud samt goda förbindelser bara någon minuts promenad från bostaden. Varmt välkommen på visning!

105 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 678 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
105 kvm
Våning:
1, hiss finns
Byggår:
1905-1907
Driftskostnad:
616 kr/månad
Utgångspris:
4 495 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

  • Mån 21 aug 18:00-18:30

    Boka här

    Vänligen boka dig för visning

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

105 kvm

Rumsbeskrivning
Friggagatan 13A

En vacker fasad och ståtlig port välkomnar dig till denna trivsamma och rymliga trerummare. En omfamnande trappuppgång leder dig vidare till trapporna alternativt den nyrenoverade hissen. Lägenheten är placerad på första våning men läget upplevs högre då våningen ligger en och en halv trappa upp. De 105 kvadratmetrarna disponeras på tre rymliga rum och kök där alternativet finns att dela av ett av sovrummen med en vägg för att få ett extra rum. Både kök och badrum är i gott skick och större delen av golvytan pryds av fiskbensparkett.

Hall

Du kliver in i en rymlig hall där du rakt framför dig finner naturlig plats för avhängning av kläder och skor. Från hallen nås kök, vardagsrum samt ett av de två sovrummen. Väggarna är vita.

Kök

Det stora köket ger god potential åt härliga middagar med många gäster. Här erbjuds generöst med arbetsytor och förvaringsmöjligheter. De diskreta färgtonerna i form av vita tidlösa skåpsluckor och en mörkgrå bänkskiva bryts av mot ett färgsprakande rött kakel. Maskinparken består av ugn, spis, fläkt, diskmaskin samt kyl/frys i bredare modell. Stort matbord för minst 6 personer får plats. Spotlights sitter i taket.

Sovrum

Det första av bostadens sovrum ligger i anslutning till hallen. Rummet, som ligger mot trevliga Friggagatan, används idag som gästrum/kontor men kan med fördel användas som både master bedroom och matsalsrum. Från detta rum nås vardagsrummet via härliga pardörrar.

Vardagsrum

Ett stort rum med plats för soffgrupp, tv-möblemang samt matsalsbord. Stora fönsterpartier mot väst släpper in ljus åt rummet som dessutom har en vacker öppen spis (ej i bruk). Den stora ytan i kombination med vita väggar och klassiskt parkettgolv gör rummet till en dröm att inreda precis som du vill ha det.

Inre hall

Från vardagsrummet nås en inre hall varifrån du når badrummet samt det andra sovrummet. Här finns flertalet garderober placerade längs hela den vänstra väggen.

Sovrum

Detta rum ligger allra längst in i lägenheten och borgar för tysta nätter då det ligger mot föreningens innergård. Rummet används idag som master bedroom men skulle också kunna delas av i mitten för att få två fungerande sovrum. Rummet ger plats åt den stora dubbelsängen med tillhörande sängbord. Någon större förvaringsmöbel får plats utan problem.

Badrum

Rymligt helkaklat badrum utrustat med vägghängd wc, duch med glasdörrar, handfat med kommod samt handdukstork och golvvärme. Utöver det finns det längst in i badrummet en tvättavdelning utrustad med kombinerad tvättmaskin/torktumlare och praktiska hyllor för tvättmedel och dylikt.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 5, hiss finns

Pris

4 495 000 kr Utgångspris

Avgift

5 678 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Andel i föreningen

1,749%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1905-1907

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 31 mars 2009
Energiprestanda: 130 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Stampen 13:32

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

7 400 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 5 000 kr
Försäkring: 2 400 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Baserat på säljarens nuvarande driftskostnader.

Övrigt

Gemensamma utrymmmen
På föreningens fastigheter finns två stycken innergårdar; Friggagården och Alströmergården. På Friggagården finns grillplats, cykelförråd och barnvagnsrum. Från denna gård nås också föreningens två tvättstugor. På Alströmergården finns grillplats och cykelförråd. Från denna gård nås också föreningens övernattningslägenhet.

Förråd
Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 3,3 kvm (säljarens information). Förrådet nås från Alströmergården.

Tvättstuga
På Friggagården finns två stycken tvättstugor utrustade med vardera två tvättmaskiner, torktumlare, mangel samt torkrum.

TV-/Internetanslutning
TV: Kabel-tv via ComHem, basutbudet ingår i avgiften. Internettjänster kan köpas till via ComHem eller Bredbandsbolaget.

Parkering
För dig som är folkbokförd tillämpas boendeparkering i området, kod "M". För mer information gå in på www.goteborg.se. Dessutom finns flera parkeringshus i närområdet.

Förening

Namn

Friggaboden

Om föreningen

BRF Friggaboden bildades 2004 och äger fastigheten Stampen 13:32-35. De fyra fastigheterna är bebyggda 1905-1907 och är bland områdets äldsta. Föreningen består av 78 lägenheter samt 9 lokaler. Av 78 lägenheter är 73 st upplåtna med bostadsrätt och 5 med hyresrätt. Samtliga bostadshyresrätter och lokalhyresrätter är uthyrda. Föreningen har även två tvättstugor med torkrum, föreningslokal, barvagnsförråd, cykelförråd samt två stycken innergårdar. Föreningen är belägen på adresserna Alströmergatan 3A-3B samt Friggagatan 13-15.

Lägenhetsfördelningen ser ut enligt följande:
14 st 1 rum och kök
37 st 2 rum och kök
25 st 3 rum och kök
2 st 5 rum och kök

Organisationsform

Andelsrätt

Antal lägenheter

78

Antal hyresrätter

5

Antal lokaler i föreningen

9

TV och Bredband

Kabel-TV via ComHem (grundutbudet) ingår i avgiften. Internettjänster kan köpas till via ComHem eller Bredbandsbolaget.

Parkering

Adressen friggagatan 13A är berättigad till boendeparkering inom område "M", läs mer och ansök på www.goteborg.se/boendeparkering.

Renoveringar

Under mitten av 80-talet genomgick fastigheterna en totalrenovering och ombyggnation. Fasad och tak renoverades samt att ett antal lägenheter inreddes på vinden. Stambyte utfördes 1983-1985. 2009 utfördes spolning av stammarna. 2015-2016 gjordes en OVK-besiktning. Senaste året har brandsyn och genomgång av utrymmesvägar utförts samt att hissar har renoverats.

Föreningen planerar framöver att bygga om vindsförråd till en bostadslägenhet på Alströmergatan 3B samt att renovera källaren på Alströmergatan 3A. Bygglovsansökan för att bygga balkonger där det är möjligt är inskickad av föreningen. Medlemmarna står själva för bygg-kostnaden. Slutbesiktning av hissar ska utföras.

Ekonomi

Föreningens har dolda tillgångar i form av 5 st hyresrätter. De har goda lokalintäkter tack vare de 9 uthyrda lokalerna. Inga avgiftsändringar är planerade i dagsläget (kontrollerat 2017-04-26).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Övrigt

Gemensamma utrymmen:
På föreningens fastigheter finns två stycken innergårdar; Friggagården och Alströmergården. På Friggagården finns grillplats, cykelförråd och barnvagnsrum. Från denna gård nås också föreningens två tvättstugor, vardera utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt en mangel. På Alströmergården finns grillplats och cykelförråd. Från denna gård nås också föreningens övernattningslägenhet.

Om området

Stampen

Ett stenkast öster om centralstationen ligger anrika Stampen. Längs stadsdelen rinner Fattighusån som precis utanför Ullevi Stadion möter Mölndalsån.
I början av 1700-talet började Stampen befolkas av arbetare och hantverkare när mindre industrier byggdes upp. En av dem var en klädesstamp som anses ha gett stadsdelen Stampen sitt namn. Klädesstampens byggnad blev så småningom Fattighuset som står kvar än idag. I området fanns många andra sociala inrättningar såsom tukthus för kvinnliga fångar och en friskola för fattiga. Prosten Johan Willin som inrättade skolan 1767 har idag har en gata uppkallad efter sig i området. Med sina predikningar lockade han stadens societet att beblanda sig med fattighjonen i Fattighuskyrkan, nuvarande Mariakyrkan.
I området blomstrade förr bränneri- och bryggeriverksamheter som hade bekväm tillgång till friskt vatten från Fattighusån. På Stampgatan syns än idag Prippska tomten där Johan Albrecht Pripp startade sitt bryggeri 1828. Först på 1970-talet flyttades den sista delen av delen av verksamheten.
Längs huvudgatorna Odinsgatan, Friggagatan och Stampgatan trängs gym, matbutiker, apotek, vårdcentral, pubar och ett stort antal restauranger med thai, indiskt, libanesiskt och japanskt på menyerna. Är du nyfiken på det brasilianska köket finns Brasa, ett av stadens mest välrenommerade matställen där kött från grillen skärs upp direkt vid bordet. För bowlingälskaren lockar Star Bowling med barhäng och restaurang.
Bara ett stenkast bort över Fattighusån tar Göteborgs stora evenemangsstråk vid med Ullevi, Filmstaden Bergakungen, Scandinavium och Svenska Mässan. En tio minuters promenad tar dig till Centralstationen och innerstaden. Annars är kollektivtrafikens linjeutbud stort och Svingelns hållplats är knutpunkt för bland annat spårvagn nr 1,3, 6 och 8.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Tempo Friggagatan
120 m
Netto
520 m
Köpcentrum & Gallerior
Olskroken
810 m
Varuhuset Femman
1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Friggagatan 3B
130 m
Freja Familjeförskolan
320 m
Kollektivtrafik
Göteborg Svingeln
250 m
Göteborg Ullevi Norra
340 m
Grundskolor
Göteborgs Högre Samskola 7-9
230 m
Brännö skolas fritidshem F-3
320 m
Gymnasium
Göteborgs Högre Samskola 7-9
230 m
Axelsons Gymnastiska Institut
250 m
Universitet & Högskolor
Göteborgs Universitet
1,4 km
Akademin Valand
1,4 km
Banker
Bättre Bolån (euria Ab)
590 m
Handelsbanken Gårda
750 m
Golfbanor & Golfklubbar
Susanne Rude AB
2,2 km
Gullbergsbro Adventure HB
2,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Adrenalin Fäktning
120 m
STAR -An American Roadtrip
480 m
Simhallar & Utomhusbad
Aqua Wellness Sverige AB
1,2 km
Valhallabadet
1,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Julia Evegård för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte