Södra vägen 68A

Bilder

  • Såld!
  • De öppna ytorna runt om ger bra insynsskydd
  • Hall med garderob och golvvärme
  • Luftigt och ljust med eftermiddags-/kvällssol
  • Gavelläget ger ljus från tre väderstreck

Södra vägen 68A , Johanneberg / Korsvägen , Göteborg

Två balkonger, en härligt grön baksida, möjlighet till garageplats och fyra minuters promenadavstånd till Korsvägen. Välkommen till denna ljusa, insynsskyddade och väldigt trivsamma gavel-4,5a i vacker fastighet från 1939. Med både renoverat kök och badrum håller lägenheten en hög standard. Denna omtyckta riksbyggen-förening erbjuder en stabil ekonomi och många trevliga grannar. Det centrala läget ger också möjlighet att snabbt komma ut på E6an med bil, goda kommunikationer till stadens alla hörn samt gångavstånd till både parker, shopping samt restauranger. Hjärtligt välkommen på visning.

98 kvm, 4,5 rok

Månadsavgift:
5 892 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
98 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
1008
Byggår:
1939
Driftskostnad:
616 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4,5 rum

Boarea

98 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna renoverade gavel-4,5a bara några minuters gångväg från Korsvägen och Göteborgs evenmangsstråk. Lägenhetens dryga 98kvm är disponerade enligt följande:

Hall med gott om förvaring i form av stor garderob med skjutdörrar i vitt glas och aluminium. Det slitstarka golvet med golvvärme går i mörk färg och väggarna är vitmålade. Redan här märker man hur ljuset flödar in genom fönstren i vardagsrummet. Från hallen nås både passage mot kök/mindre sovrum, toaletten samt vardagsrummet.

Från hallen nås den separata toaletten med både WC-stol samt handfat.

Det stora vardagsrummet har ett underbart härligt ljus tack vare det stora avståndet till andra hus. En vacker fiskbensparkett pryder golvet och både eldstaden samt de tidstypiska fönsterbänkskivorna påminner om att huset byggdes redan år 1939 (samma år som Duke Ellington ger sin första Sverigekonsert och karaktären Batman gör sin debut).

Matsalen går ihop med vardagsrummet och har samma golv. Sommartid kläds branten upp mot Carlanderska i härliga gröna färger. En ljus och härlig matsal som bör garantera många trevliga stunder med middags- (eller frukost-) sällskap.

Köket ligger i sobra färger lugnt beläget mot den gröna baksidan. Slänten på baksidan bjuder på en rofylld utsikt där naturen bjuder på en variation av färger beroende på årstid. Här finns både tvättmaskin, diskmaskin, inbyggd micro, gott om förvaring samt stor plats för matbordet. Köket från Marbodal har renoverats i olika omgångar och håller idag en hög standard. Här finns också både kyl och frys i fullhöjd för att stjärnkocken ska ha gott om plats för sina matvaror.

Passagen utanför köket bjuder idag på extra förvaring. Observera att det även finns en dörröppning mellan denna passage och det större sovrummet (se planritning) som inte används idag.

Det mindre rummet har plats för säng men kan också användas som kontor eller barnrum. Detta rum bjuder också på en egen balkong mot den gröna baksidan.

De två större rummen är rymliga och ljusa tack vare stora fönsterpartier. Rummet mot den större balkongen har också en egen utgång för att snabbt kunna slinka ut med en kopp morgonkaffe i handen.

Den stora balkongen mot framsidan bjuder på utsikt både mot Korsvägen samt ned mot Mölndalsvägen. Denna balkong formligen badar i eftermiddags- samt kvällssol.

Badrummet renoverades 2013 och är helkaklat i ljusa/grå toner. Observera att kombinerad tvättmaskin/torktumlare finns integrerat i köket. Att badrum med dusch samt toaletten är separerade tycker nuvarande ägare är guld värt då familjemedlemmarna slipper krocka på morgonen.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 5, hiss finns

Avgift

5 892 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

7 400 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 5 400 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

4,16%

Andel av årsavgiften

4,28954%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1939

Uppvärmning

Bergvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 7 september 2009
Energiprestanda: 50 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: Isolerfönster

Fastighetsbeteckning

Heden 40:40

Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd. Detta boende har både en balkong i östläge mot den lummiga baksidan samt en stor balkong med eftermiddag- samt kvällssol mot framsidan. Den öppna spisen har eldningsförbud idag men kan renoveras på bekostnad av lägenhetsinnehavaren.

Förening

Namn

Brf Södra vägen 68

Om föreningen

Brf Södra vägen 68 består av ett flerbostadshus innehållande 36 lägenheter. Den totala bostadsytan är 2429 kvm. Förvaltning sköts av Riksbyggen.

Föreningen äger sin mark varför man inte betalar någon tomträttsavgäld. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förvärvade sin fastighet 2004.

Föreningen har genomgått stora renoveringar de senaste åren. Man har bland annat bytt fönster och installerat bergvärme för att över tid ha låga driftskostnader. Då takvåningarna byggdes 2005 utförde man också stamrenovering samt fasad- och trapphusrenovering. Man har också byggt om balkonger och 2011 renoverades bland annat föreningens entréer och ventiler gjordes ordning i fastigheten. Fasadgavlarna samt terrasserna högst upp kommer förmodligen göras ordning inom närmsta året, detta är ett planerat underhåll och medel är undansatta. Föreningens månadsavgifter har legat stabila i många år och det finns inga beslut om förändring (2017-04-12).

Bakom huset finns två uteplatser tillhörande föreningen där man sommartid kan sitta och fika eller grilla en god hamburgare.

Kabel-TV levereras från ComHem och internetuppkoppling (upp till 500mbit från ComHem) finns från flertalet leverantörer.

Föreningen har både 12 garageplatser samt 11 p-platser runt om huset med separat kö. Uppskattningsvis 1-2års kö på garageplatserna beroende på omsättning (1100kr/mån), p-plats (550kr/mån) bör gå att ordna på ganska kort sikt. Utöver detta finns också garageplatser i grannhuset på Södra vägen 70 (P-bolagets regi). Där finns i skrivande stund (2017-04-12) 25 lediga platser som kostar 1250kr/mån.

Om området

Johanneberg / Korsvägen

I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Parkering

Föreningen har både 12 garageplatser samt 11 p-platser runt om huset med separat kö. Uppskattningsvis 1-2års kö på garageplatserna beroende på omsättning (1100kr/mån), p-plats (550kr/mån) bör gå att ordna på ganska kort sikt. Utöver detta finns också garageplatser i grannhuset på Södra vägen 70 (P-bolagets regi). Där finns i skrivande stund (2017-04-12) 25 lediga platser som kostar 1250kr/mån.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Netto
250 m
Willy:s Hemma
370 m
Köpcentrum & Gallerior
ICA Kvantum Focus
570 m
Affärshuset Avenyn
1,1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Rudedammsgatan 6 B
380 m
Villa Villekulla Fritidshem
500 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
1,7 km
Grundskolor
Fenestra Centrum 6-9
330 m
Villa Villekulla Fritidshem
500 m
Gymnasium
Hermods Gymnasium
590 m
L M Engströms gymnasium
800 m
Universitet & Högskolor
Teater och Operahögskolan Artisten
570 m
Chalmers Careers Service
780 m
Banker
Svensk Hypotekspension AB
510 m
Amfa Bank AB
510 m
Golfbanor & Golfklubbar
Delsjö Golfklubb
2,4 km
Innesvingen
2,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Lisebergshallen
420 m
Scandinavium
760 m
Simhallar & Utomhusbad
Valhallabadet
780 m
Aqua Wellness Sverige AB
780 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte