Föreningsgatan 18B

Bilder

  • Såld!
  • Balkong mot föreningens trevliga gård
  • Vardagsrum med plats för soffgrupp och matbord
  • Genomgångsläget ger lägenheten rikligt med ljus
  • Naturlig plats för soffgrupp

Föreningsgatan 18B , Vasastaden , Göteborg

Välkommen till denna ljusa och välplanerade tvåa belägen på lugn gata i hjärtat av Vasastaden. Genomgångsläget i kombination med stora fönsterpartier gör att ljuset flödar fritt i lägenheten som har ett mycket gott skick. Möjligheter att med fördel ändra dispositionen till tre rum och kök för den som önskar (se alternativa planskisser). Observera att elen ingår i avgiften!

Trots det lugna läget promenerar du till Göteborgs stadspuls på några få minuter. Chalmers, Avenyn och Handelshögskolan finns inom nära räckhåll samtidigt som du tar dig till Slottsskogens grönska på endast en kvarts promenad. Här bor du i en stabil och välskött HSB-förening och har en av Göteborgs kanske vackraste innergårdar precis utanför porten. Varmt välkommen på visning!

66 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 667 kr inkl värme, VA, kabel-TV och el
Typ:
Lägenhet
Boarea:
66 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
228
Byggår:
1972
Driftskostnad:
84 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

66 kvm

Rumsbeskrivning
Föreningsgatan 18B

Välkommen till trivsamma föreningsgatan 18 som är belägen i ett av de lugnare kvarteren av omtyckta Vasastaden. Här bor du i en stabil HSB-förening som erbjuder en gedigen och vacker innergård med möbler och grillmöjligheter samt gästlägenhet i huset. Denna ljussköna tvårummare är belägen på våning två och har en trivsam balkong mot innergården. Både kök och badrum är i mycket gott skick och samtliga ytskickt är ljusa och fräscha. Gott om kläder och förvaring ryms i en stor klädkammare som nås från hallen. Bekvämligheter såsom tvätt- och diskmaskin finns. Lägenheten disponeras som två rum och kök men goda möjligheter finns att ändra dispositionen till tre rum och kök. De väl planerade 66 kvadrametrarna fördelas enligt nedan.

Hall

Ta hiss eller trappor upp till våning två och kliv in i denna ljusa bostad. Direkt till vänster finns en naturlig plats för avhängning av ytterkläder och extra förvaring ryms i överskåp. Samtliga av bostadens rum nås från hallen som har vita väggar och parkettgolv som löper vidare in i vardagsrummet. Lite längre in i hallen nås en rymlig klädkammare/walkincloset. Den som har mycket kläder kan känna sig lugn med att få plats med dem här inne. Skor och förvaringslådor får också plats.

Vardagsrum

Stort och luftigt vardagsrum men gediget ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Här ryms den stora soffgruppen, matsalsbord samt ytterligare möblemang. Många olika variationer på möbleringar kan tänkas i detta rymliga rum. Väggarna är vita och på golvet ligger parkett.

Kök

Praktiskt och mycket smart planerat kök. Träluckor, grå bänkskiva och mörkt kakel skapar en tidlös stil. Köket är utrustat med spishäll, ugn, fläkt, integrerad diskmaskin, kyl och frys. Gott om arbetsyta och förvaring. I köket finns plats för matbord för 4-6 personer. Utsikt mot balkong och innergård.

Sovrum

Behagligt och ljust sovrum med vita väggar och parkettgolv. Här ryms dubbelsäng med tillhörande sängbord. Fåtölj får också plats i rummet för den som vill skapa en läshörna. Dubbelgarderob finns till för de kläder som inte ryms i klädkammaren i hallen. Från rummet nås lägenhetens balkong.

Balkong

Balkongen nås från sovrummet och ligger mot föreningens härliga innergård. På golvet ligger trall och möblering i form av två fåtöljer samt bord passar perfekt. Norrläget skapar solglimt på kvällskvisten.

Badrum

Helkaklat och mycket fräsht badrum i vit och mörkgrå färgskala. Utrustningen består av dusch med vikbara glasväggar, wc, handfat med kommod och spegelskåp, handdukstork samt tvättmaskin.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 5, hiss finns

Avgift

3 667 kr inkl värme, VA, kabel-TV och el

Driftskostnad

1 009 kr/år

Driftskostnad, varav

Försäkring: 1 009 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,50099%

Andel av årsavgiften

0,50099%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1972

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 19 mars 2015
Energiprestanda: 137 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

VASASTADEN 14:2

Övrigt

Förråd
Till lägenheten hör ett stort källarförråd, det ligger i samma uppgång som lägenheten så man kan ta hissen raka vägen ner.

TV-/Internetanslutning
Kabel-TV via ComHem (basutbud) ingår i avgiften och internettjänster kan köpas till via ComHem.

Tvättstuga
Föreningen har en tvättstuga som är belägen i källaren, trappuppgång 18A.

Övriga gemensamma utrymmen:
Föreningen har en stor och trevlig innegård som är utrustad med grillplats och utemöbler. Även lekplats och Boulebana finns. Gästlägenhet finns att hyra.

Parkering
Garage i källaren. Föreningen är delägare med 1% i garagesamfällighetsföreningen Linden. De övriga 99% innehas av fastighetsförvaltaren Ivar Kjellberg AB.
Föreningen äger även alla parkeringsplatser ute på Thorildsgatan.

Adressen Föreningsgatan 18B är berättigad till boendeparkering inom område "M". Tillstånd kan ansökas hos Göteborgs Stad. För mer information, besök www.goteborg.se.

Månadsavgiften är uppdelad enligt följande: 3388,17 kr = bostadsavgift, 278,83 kr = elavgift. För elavgift sker avräkning varje år så denna summa kan variera.

Förening

Namn

Brf Askungen 1

Om föreningen

2002 köpte föreningen Brf Askungen 1 fastigheten "Vasastaden 14:3", vilken är upplåten med tomträtt till föreningen. Fastigheten består av bostadshus med adresserna Föreningsgatan, Karl Gustavsgatan, Thorildsgatan samt Viktoriagatan. Totalt upplåter föreningen 204 st lägenheter varav 23 är hyresrätter. Föreningen upplåter också 6 lokaler.

Underhåll och renoveringar
De senaste renoveringar som utförts i föreningen var underhåll av terrasserna mot Thorildsgatan och Karlgustavsgatan samt upprustning av sophus.
Under åren har föreningen låtit göra underhåll på fastigheten som t.ex:
-Besiktning av ventilationsarbete samt 10 nya parkeringsplatser vid Thorildsgatan 2015. Samma år såg man över brandsäkerheten i huset. Beslut att iordningsställa ett övernattningslägenhet på Viktoriagatan 38.
-Nya entrépartier 2011
-Byte av pumpar i fjärrvärmecentral 2011
-Energideklarerad 2009
-En mindre del av fasaden renoverades 2008
-Renovering av balkonger 2005
-Spolning av stammar 2004/2005
-Renovering av trappuppgångar och hissar, 2004.

Kommande underhåll och renoveringar
-Under den kommande tioårsperioden finns större arbeten med i underhållsplanen. De närmsta fem åren ska klimatskalet på husen förbättras; fasader och tak. Strörre renovering av garaget under huset ska genomföras. Mot slutet av perioden finns ett eventuellt stambyte med i planen. Om det kommer att ske finns inget fast beslut på.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en levande gård med planteringar, grillplats, boulebana, rutschkana och sittplatser. En fräsch gästlägenhet finns också att hyra och går att boka på föreningens hemsida.

Parkering
Garage i källaren. Föreningen är delägare med 1% i garagesamfällighetsföreningen Linden. De övriga 99% innehas av fastighetsförvaltaren Ivar Kjellberg AB. Föreningen äger även alla parkeringsplatser ute på Thorildsgatan.

Ekonomi
Föreningen har sett över energiförbrukningen och bytt ut ventilationsfläktarna för att dra ned på kostnader. Hyresrätterna som föreningen innehar är så kallades dolda tillgångar i föreningen Detta innebär att när dessa sägs upp kommer de att upplåtas med bostadsrätt och intäkterna kommer att tillfalla föreningen. Föreningen har nyligen omförhandlat ett stort lån till fördelaktigare villkor, vilket har sänkt föreningens räntekostnader. Föreningen äger alla parkeringsplatser ute på Thorildsgatan vilket ger en liten intäkt löpande. En höjning av avgifterna gjordes 2017 och det finns planer på att göra en höjning även nästa år (kontrollerat 2017-05-11)

Övriga utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga med torkrum.

För mer information besök föreningens hemsida: www.brfaskungen1.se

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Om området

Vasastaden

Förbi praktfulla stenhus drar lummiga Vasagatan fram genom den livfulla stadsdelen Vasa. Här möts du av ett inbjudande myller av kaffeserveringar, kvarterskrogar och konstgallerier i historisk miljö.
Vasa är en attraktiv stadsdel mycket tack vare sina välbevarade historiska byggnader. Området som förr i världen var Hagaheden med kåkbebyggelse, planerades på 1860-talet som en förnäm stadsdel med stora och påkostade hus. I norra delen byggdes eleganta stenhus i nyrenässans-, sekelskiftes- och jugendstil medan södra delen fick blandad bebyggelse med nationalromantisk prägel.
I Vasastan finns flera parker och grönområden, bland andra Vasaparken och Renströmsparken med Näckrosdammen. Också Nya Allén längs kanalen är fint promenadstråk. Vill du ut och röra på dig i naturen ligger Slottsskogen eller Änggårdsbergen på kort cykelavstånd. På Vasagatan har Nordic Wellness öppet nästan dygnet runt för den träningssugne och på Södra Viktoriagatans topp ligger Göteborgs Badmintonklubb i populära Fjäderborgen.
Är du hungrig behöver du aldrig gå långt. Här är matutbudet varierat med turkiskt, indiskt, grekiskt, thai och svenskt på menyerna. Även några av stadens mest välrenommerade gourmetrestauranger finns i Vasakvarteren. När det gäller livsmedelsaffärer har du Hemköp på Vasagatan och Coop, systembolag och fiskbil uppe vid Landala Torg.
Vasastan är ett populärt afterworktillhåll på fredagar och flera restauranger har då gratis buffé och låga priser i baren. Några minuters promenad österut tar dig till Kungsportsavenyn där du hittar klubbarna som har öppet natten lång. Här finns också ett generöst kulturutbud - i södra änden ligger Götaplatsen med Konserthuset, Stadsteatern och Konstmuseet och norrut vid Bältespännarparken håller Stora Teatern ett späckat musik-, dans- och teaterprogram för alla åldrar.
Kommunikationerna är de allra bästa. Både Vasaplatsen och Kapellplatsen är knutpunkter för kollektivtrafiken och hållplatser finns också vid Viktoriagatan och Handelshögskolan.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Landala Fisk
280 m
Sebastians Livs AB
290 m
Köpcentrum & Gallerior
Affärshuset Avenyn
730 m
Affärshuset Kompassen AB
1,1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Malmstensgatan 6
180 m
Landalaskolans Fritidshem
200 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
1,7 km
Grundskolor
JENSEN grundskola Göteborg
100 m
Montessoriskolan Villa Darjeeling F-6
100 m
Gymnasium
Schillerska Gymnasiet
240 m
Sigrid Rudebecks Gymnasium
400 m
Universitet & Högskolor
Vårdhögskolan Rehabilitering Social Omsorg
70 m
Per Magnus Johansson AB
230 m
Banker
SEB
400 m
Handelsbanken Övre Husargatan
580 m
Golfbanor & Golfklubbar
Fga Golf Academy AB
1,8 km
Delsjö Golfklubb
3,8 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Fjäderborgen AB
140 m
Landala Squashhall
330 m
Simhallar & Utomhusbad
Aqua Wellness Sverige AB
1,5 km
S02
1,5 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Julia Evegård för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte