Cederbourgsgatan 8

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till denna charmiga 30-talstvåa
  • Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum
  • Fin välbevarad fiskbensparkett
  • Mysigt kök med lantlig känsla

Cederbourgsgatan 8 , Korsvägen/Lorensberg , Göteborg

Charmig tvåa i bästa läge! Takhöjden om närmare två komma åtta meter tillsammans med den öppna planlösningen skapar en härligt luftig atmosfär. Balkong i söderläge, rymligt badrum med tvättmaskin och gott om förvaringsmöjligheter är stora plus. Här bor du i ett av stadens bästa lägen med närhet till Avenyn, Ullevi, Göteborgs universitet och mycket mer. Tre minuters promenad till knutpunkten Korsvägen där de goda förbindelserna tar dig vart du vill. Föreningen är stabil med lokalintäkter och låga avgifter (bredband ingår). Hiss finns i fastigheten. Välkommen på visning!

60 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 614 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
60 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
7
Byggår:
1932
Driftskostnad:
474 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

60 kvm

Rumsbeskrivning

Belägen på omtyckta Cederbourgsgatan finns denna charmiga 30-talstvåa med härliga attribut såsom fiskbensparkett, djupa fönsternischer och klassiska originalelement. Bostaden bjuder också på goda förvaringsmöjligheter och ett rymligt badrum med tvättmaskin. Med sin generösa takhöjd om närmare två komma åtta meter känns lägenheten luftig och rymlig. De sextio kvadratmetrarna disponeras enligt följande:

HalI
Innanför dörrarna till denna charmiga tvårummare möts du av en rymlig och stor hall där du kliver in på ett praktiskt klinkergolv och enkelt kan hänga av dig din jacka direkt till höger. Vidare in i hallen finns en hel vägg med garderober för resterande jackor, skor och dylikt. Ytterligare finns ett mindre inbyggt skåp, perfekt för dina städattiraljer. Klinkergolvet övergår till fiskbensparkett som löper vidare in i vardagsrummet. I anslutning till hallen ligger även wc-rum och duschrum.

Dusch/tvätt
Tvätt och duschrum ansluts föredömligt ifrån hallen och i närheten av badrummet. Helkaklat och rymligt badrum som är utrustat med tvättmaskin, tvättställ och framförallt den rymliga duschhörnan som andas hotellkänsla med sin generösa storlek samt takdusch. Härlig golvvärme under fötterna.

Badrum/wc
Litet badrum utrustat med wc och handfat. Nås från hallen och ligger intill Dusch/tvätt-rummet.

Vardagsrum
Rymligt och luftigt rum med plats för större soffgrupp, bord och tv-möblemang. Målat i vit färg som fångas av ljuset från de tre fönstren. Öppen planlösning som gör att köket ligger i anslutning. Perfekt när gästerna är på plats! Härifrån nås lägenhetens balkong.

Balkong
En härlig balkong i söderläge som fångar solen större delen av dagen. Perfekt för att koppla av med en kaffe och en god bok med utsikt över Cederbourgsgatan och Världskulturmuseet.

Kök
I den öppna och härliga planlösningen är köket lägenhetens kärna. Köket inger en mix av lantlig och samtidigt modern känsla med praktisk ljusgrå golvklinker och fint kakel i sandfärg. Fräscha vitvaror med moderna skåp för förvaring. Tillgångar som köket erbjuder är kyl/frys, spishäll, fläkt samt ugn och mikro i ergonomisk arbetshöjd. Du har dessutom bekvämligheten med diskmaskin. Naturlig plats för ett runt matbord för 4-6 personer.

Sovrum
Stort och rymligt sovrum, med fönster i söderläge som ger rummet härligt ljus. Här finns plats för den stora dubbelsängen med tillhörande sängbord. I rummet finns garderobsutrymme med draperi där det finns plats för kläder och annan förvaring.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 5, hiss finns

Avgift

2 614 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband

Driftskostnad

5 692 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 541 kr
Försäkring: 2 151 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

3,22885%

Andel av årsavgiften

3,15795%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1932

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 9 oktober 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 119 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Johanneberg 14:4

Övrigt

Parkering
Föreningen erbjuder 2 p-platser för medlemmarna med separat kö. Adressen Cederbourgsgatan 8 är berättigad till boendeparkering inom område "S", läs mer och ansök på www.goteborg.se.

Förråd
Till lägenheten hör ett normalstort vindsförråd.

TV/internet
ComHems basutbud för TV ingår i månadsavgiften. Bredband från ComHem ingår i månadsavgiften.

Tvättstuga
Tvättstuga finns i Trappuppgången Södra Vägen 69.

Övriga gemensamma utrymmen:
Innergård med cykelförvaring.

Tillträde
Snabbt tillträde är möjligt.

Förening

Namn

Brf Cederborgen

Om föreningen

Brf Cederborgen
Fastigheten Johanneberg 14:4 som bebyggdes 1932, förvärvades av föreningen år 2006. Föreningen registrerades 1987-05.13. I byggnaden finns 25 lägenheter samt 3 lokaler med hyresrätt. Lägenhetsfördelningen ser ut enligt nedan:
19 st 2 rum och kök
6 st 3 rum och kök

I de tre lokalerna föreningen hyr ut drivs just nu två restauranger samt ett kontor. Föreningen har sedan årsskiftet 2017/2018 bytt förvaltare och föreningens förvaltning sköts numera av Bredablick.

Organisationsform

Andelsrätt

Antal lägenheter

25

Antal lokaler i föreningen

3

Parkering

Föreningen erbjuder 2 p-platser för medlemmarna där det just nu är kö. I övrigt finns boendeparkering i området.

Renoveringar

Utförda renoveringar
Rör- och elstammar byttes 1982. Relining av avloppsstammar i källare gjordes 2014.
Under 2015 utfördes underhåll i form av totalrenovering av tvättstuga, OVK-besiktning, reparation av puts på fasad samt plåtarbete vid ventilation på innergården, byte av automatsäkring i fjärrvärme cirkulationspump.

Kommande renoveringar
Inga större renoveringar i nuläget (kontrollerat 2018-01-30). Föreningen följer uppsatt underhållsplan.

Ekonomi

Stabil och välskött förening med goda lokalinkomster. Föreningen sålde 2013 vindsutrymme vilket gav en betydande inkomst. Föreningens tre lokaler ger en god kontinuerlig inkomst. Inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat 2018-01-30).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Ja

Om området

Korsvägen/Lorensberg

I hjärtat av Göteborg hittar du Lorensberg, en stadsdel med gamla anor och bebyggelse med högt kulturhistoriskt värde.
På dessa marker där till en början landerier med herrgårdslika gårdar bredde ut sig, uppfördes runt sekelskiftet eleganta stenhus med rikt dekorerade fasader. Det var här stadens absoluta societet ville bo, och inte minst, roa sig. Området etablerades som stadens nöjescentrum och Lorensbergsparken lockade dessutom med en stor cirkus som byggdes 1884.
Idag präglas stadsdelen fortfarande av samma sköna byggnadskonst och sjudande nöjesliv; längs Göteborgs stora paradgata Kungsportsavenyn som korsar Lorensberg går du inte många meter mellan klubbar, restauranger och kaféer.
För dig som är intresserad av teater, konst och musik är det här området en dröm. I södra änden av Kungsportsavenyn där Carl Milles staty av nakne havsguden Poseidon sticker upp, hittar du Götaplatsen med Stadsteatern, Konserthuset och Konstmuseet samlade. Följer du evenemangsstråket bara något stenkast österut hittar du godbitar som Filmstaden Bergakungen, Liseberg och Universeum. Där finns också, inte att förglömma Scandinavium och Ullevi som året runt bjuder på artisteri av världsklass inom både idrott och musik.
Skulle du föredra lite stillhet finns Trädgårdsföreningen som en lummig oas mitt i staden. Som en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker med palmhus, Alfons Åbergs kulturhus och kaféer har den blivit en populär plats att ta med familjen, kompisarna eller romantiska träffen för picknickar, promenader och konserter.
Du som bor i Lorensberg har en naturlig närhet till det mesta och täta kommunikationer med buss och spårvagn som går från området. Närmaste mataffär i området är Coop Konsum Avenyn och mittemot Liseberg lockar ICA Focus som räknas som en av stadens bästa livsmedelsbutiker.

I närheten

Livsmedelsbutiker
F R T Livs och Café
300 m
Netto
440 m
Köpcentrum & Gallerior
Ica Focus Restaurang
490 m
Affärshuset Avenyn
910 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Johannebergsskolan
530 m
Förskolan Rudedammsgatan 6 B
550 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
1,7 km
Grundskolor
Fenestra Centrum 6-9
510 m
Johannebergsskolan
530 m
Gymnasium
Hermods Gymnasium
410 m
L M Engströms gymnasium
620 m
Universitet & Högskolor
Högskolan för scen och musik
380 m
Chalmers Careers Service
740 m
Banker
Amfa Bank AB
330 m
Svensk Hypotekspension AB
330 m
Golfbanor & Golfklubbar
Delsjö Golfklubb
2,6 km
Innesvingen
3,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Lisebergshallen
310 m
Scandinavium
590 m
Simhallar & Utomhusbad
Valhallabadet
630 m
Aqua Wellness Sverige AB
630 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Ebba Bergström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte