Fjärde långgatan 18A

Bilder

  • Såld!
  • Vackra spröjsade fönster med originalglas som gör att lägenheten badar i ljus
  • Här kan väggen enkelt återställas då de dubbla spegeldörrarna och karmen finns bevarade.
  • Fungerande kakelugn vid matsalen, längs med taket löper den vackra stuckaturen

Fjärde långgatan 18A , Linnéstaden , Göteborg

I en av de finaste fastigheterna i Linné finner ni denna lägenhet! Tre magnifika rum i fil med vackra plankgolv. Ett platsbyggt kök i lantlig stil. Badrummet är nyrenoverat. Lägenheten har högt i tak och de vackra fönsterna gör att lägenheten fullkomligt badar l ljus.
Fungerande kakelugn och den gamla charmen är bevarad!

86 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 600 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
86 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
8
Byggår:
1909
Driftskostnad:
375 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

86 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till ett exceptionellt boende med balkong i en osedvanligt välhållen och vacker fastighet mitt i Linné. Högst upp i huset bland takåsarna ligger lägenheten som präglas av sekelskiftescharm med bevarade originaldetaljer och är trevligt disponerad med tre rum i fil och ett kök som vetter mot den trivsamma gården. Här bor du med omedelbar närhet till allt Linné har att erbjuda men har samtidigt förmånen att omges av grönska på båda sidor av fastigheten.

Lägenhetens 86 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall
Hallen är rymlig och luftig med öppningar till bostadens vardagsrum och sovrum. Här finner du goda förvaringsmöjligheter bakom två vackert bevarade garderobsdörrar. Den genomgående planlösningen med fina originalfönster i två väderstreck och den ljusa färgskalan gör lägenheten oerhört ljus och trivsam. Under klinkern ligger det även golvvärme.

Vardagsrum
Genom hallen nås vardagsrummet, lägenhetens största rum. Här finns gott om plats för både soffgrupp, matplats och en läshörna. Klassisk sekelskiftescharm bidrar, tillsammans med den väl tilltagna takhöjden, till lägenhetens öppna och sociala karaktär. De ljusa väggarna och det vitlaserade brädgolvet som följer i hela lägenheten ger en neutral bas att inreda efter tycke och smak. Maffiga pardörrar till bostadens balkong bjuder på ett fint ljusinsläpp och härlig grönska.

Matsal
En rejäl öppning från vardagsrummet öppnar upp till ett ljust och trevligt rum. Idag fungerar rummet som matsal men har tidigare fungerat som ännu ett sovrum. Rummet ramas in av vacker snirklig stuckatur och en maffig takrosett. I ena hörnet finns en vackert smyckad kakelugn som ger fin karaktär till rummet.

Sovrum
Stort och luftigt sovrum med gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och det finns även plats för att inreda en läs- eller arbetshörna. Ett stor fönster bjuder in grönskan utanför och ger ett härligt ljusinsläpp. En rymlig garderob erbjuder god förvaring. Väggarna är ljusa och fungerar väl ihop med det vitlaserade plankgolvet. En bred öppning med höga pardörrar leder in till den intilliggande matsalen.

Kök
Med ett lugnt läge mot den trevliga gården finner vi det platsbyggda köket i lantlig stil. Här finns all tänkbar charm bevarad i form av djupa fönsternischer och vita köksluckor med glasfönster som passar väl ihop med den mörka bänkskivan. Utrustningen består av spis, påkostad vacker fläkt från fjäråskåpan, ugn, diskmaskin, integrerad kyl och frys samt ett rejält skafferi som bjuder på exceptionellt bra förvaring. Här finns även plats för en mindre matplats.

Badrum
Nyrenoverat badrum med kakel på väggarna och klinker på golvet samt installerad golvvärma. Badrumsutrustningen består av WC, tvättställ med kommod och badkar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 4, hiss finns

Avgift

4 600 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

4 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftskostnaderna är ej exakta. Kontakta mäklaren för en boendekalkyl för ert boende.

Andel i föreningen

7,32%

Andel av årsavgiften

7,898961%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1909

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Ej utförd.

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Stigberget 34:26

Övrigt

Boendeparkering finns inom område "M". För mer information, se www.goteborg.se.

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Förening

Namn

Brf Kråkslottet-Fjärde Långgatan 18

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Kråkslottet-Fjärde Långgatan 18 registrerades 1987-03-06 och är en äkta bostadsrättsförening. 2001 förvärvade föreningen fastigheten Stigberget 34:26 som är bebyggd med ett flerbostadshus som uppfördes 1909. Värdeåret är 1991. Byggnaden har en totalyta på 1262 kvm varav 1162 kvm utgör lägenhetsyta och 100 kvm är lokalyta. I föreningen upplåts 14 lägenheter med bostadsrätt samt 2 hyresrätter och 1 lokal

Lägenhetsfördelning:
- 4 st 1 rum och kök
- 5 st 2 rum och kök
- 4 st 3 rum och kök
- 3 st 4 rum och kök

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

16

Antal hyresrätter

2

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

Kabel TV och internettjänster via bredband från ComHem.

Parkering

Boendeparkering inom område "M". För mer information se www.goteborg.se

Renoveringar

Genomfört underhåll:
2015, Renovering av källaren samt den gemensamma tvättstugan
2014, Underhåll av fasad
2013, Målning av trapphus, entrédörrar samt hissdörrar

Planerat underhåll:
Renovering av fönster mot gatan under 2017
Renovering av badrum inom en 5 års period

Ekonomi

Föreningen är välskött och har god ekonomi. Föreningen har SBC som ekonomisk förvaltare. Överlåtelseavgift betalas av säljaren. Föreningen äger sin mark och påverkas således inte av tomträttsavgäld. I dagsläget planeras ingen förändring av månadsavgifterna (Kontrollerat 20/3 2017).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Övrigt

Föreningen har en gemensam tvättstuga

Viktiga dokument

Om området

Linnéstaden

Vackra Linnéstaden med sina rikt utsmyckade sekelskifteshus ligger centralt belägen inramad av Haga, Masthugget och Slottsskogen.
I det myllrande folklivet vid torgstånden, trottoarserveringarna och kaffeshopparna vilar en avspänd atmosfär, trots en stadig puls från storstaden. Längs lummiga Linnégatan som drar fram från Järntorget till Linnéplatsen vid Slottsskogens rand, hittar du det mesta man kan behöva. Apotek, mataffärer, systembolag, restauranger, blommor, inredning, mode…
I en vacker gammal skolbyggnad i rött tegel ligger den ideellt drivna biografen Hagabion som visar filmer från hela världen. Med bar och restaurang har den också sommartid en av Linnégatans mest inbjudande uteserveringar. För dig som uppskattar det personliga och lite udda finns också trendiga Långgatorna. I en miljö där gammalt möter nytt väntar shopping, matupplevelser och barrundor. Här ligger också den fina gamla Saluhallen Briggen med delikatessdiskar och små intima lunchrestauranger.
Soliga dagar hägrar Slottsskogen i söder som älskas av göteborgarna för sina sköna park- och skogsområden och djurhagar. Här finns kaféer och restauranger och det anordnas också populära event med både sport och musik. Inte långt bort har du också Botaniska Trädgården som är en av Europas största i sitt slag. Här finns 16000 arter och bland annat Sveriges största samling av tropiska orkidéer. Till trädgården gränsar naturreservatet Änggårdsbergen som bjuder på en storslagen natur att vandra, springa eller cykla i.
I området har du närhet till flera vårdmottagningar, förskolor och skolor. Kommunikationerna är de bästa tänkbara. Järntorget är knutpunkt för flera buss- och spårvagnlinjer och hållplatser finns också vid Prinsgatan, Olivedalsgatan, Linnéplatsen och Masthuggstorget.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Netto
170 m
Hemköp
220 m
Köpcentrum & Gallerior
Affärshuset Kompassen AB
1,7 km
Kompassen
1,7 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Fjärde Långgatan 19
50 m
Göteborgs Kommun
100 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
2,6 km
Grundskolor
Göteborgs Kommun
100 m
Svensk-ryska skolan
160 m
Gymnasium
Framtidsgymnasiet i Göteborg AB
310 m
Göteborgs Konstskola AB
370 m
Universitet & Högskolor
Havsmiljöinstitutet
860 m
Nordicom
860 m
Banker
Handelsbanken Första Långgatan
250 m
SEB
350 m
Golfbanor & Golfklubbar
Fga Golf Academy AB
530 m
Delsjö Golfklubb
5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Masthuggshallen Idrottshall
150 m
Göteborgs Judoklubb
360 m
Simhallar & Utomhusbad
Frölundaborgs Ishall
2,3 km
S02
2,6 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jonas Johansson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte