Linnégatan 47

Bilder

  • Såld!
  • Det stora vardagsrummet rymmer det mesta
  • Rymlig hall med gott om förvaring
  • Underbar terrass med plats för de stora möblerna
  • Inramad terrass med minimal insyn

Linnégatan 47 , Linnéstaden , Göteborg

Fantastisk trea på bästa adress. De vackra rundade fönstren ut mot Linnégatan ger ett stort ljusinsläpp. Badrummet är stort och modernt inrett, köket är vackert vitt med gott om tillberedningsytor. Stor terrass med direkt utgång ifrån ett av de två sovrummen. Helrenoverat 2008!

89 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 370 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
89 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
2
Byggår:
1985
Driftskostnad:
383 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

89 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna trevliga & välrenoverade trea med en stor terrass mot gården. Planlösningen bjuder på två sovrum, vackert badrum och ett renoverat kök. Genomgående smakfulla materialval i hela lägenheten. Lägenheten präglas av vackra fönsterpartier, härlig utsikt över Linnéstadens myller och Skansen Kronan. Belägen i en stabil förening med närhet till både Slottsskogen, kommunikationer och citypuls. Välkommen på visning!

Lägenhetens rymliga 89 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall
Hissen tar dig enkelt upp till lägenheten. Hallen är rymlig och det finns gott om plats för avhängning för både ytterkläder samt skor. Vidare in i hallen finner vi en stor klädkammare som sväljer det mesta.

Vardagsrum
Första rummet till vänster är det stora vardagsrummet. Karaktär till rummet skänks genom de vackra välvda fönsterpartierna. Här finns det plats för den stora soffan samt matplats om så önskas.

Sovrum 2
Mellan kök och vardagsrum finns ett rum som idag används som kontor och bibliotek, men som också skulle kunna användas som ett till sovrum. Det finns dörrar till samtliga karmar.

Köket
Lägenhetens hjärta hittar vi i köket. Ett välutrustat kök med alla bekvämligheter man kan tänka sig. Stor kyl med frys, häll med fläkt, varmluftsugn samt diskmaskin för att underlätta vardagen. Köket har väldigt goda avlastningsytor samt gott om skåp för förvaring. Här ryms det ett stort bord för sex personer. Njut av det magnifika ljusinsläppet från de vackert välvda fönstret ut mot Linnégatan.

Sovrum med terrass
Vidare in i lägenheten når vi det stora sovrummet, väl tilltaget i storlek och rymmer en stor dubbelsäng samt gott om förvaring i rummets skjutdörrsgarderob. Från sovrummet når man lägenhetens stolthet terrassen, som är insynsskyddad och omgärdas av rabatter. En större möbelgrupp samt grill får enkelt plats.

Badrum
Badrummet är helkaklat och totalrenoverades år 2008. På golvet ligger ett grått klinkergolv med golvvärme och väggarna är helkaklade med vitt kakel, med mörkt parti av fingermosaik som fond bakom handfatet. I taket sitter infällda spotlights som går att dimra. Badrummet är utrustad med WC, ett handfat med kommod, praktiskt spegelskåp för extra förvaring samt en modern handdukstork. Duschutrymmet avskiljs med hjälp av en glasvägg.

Detta är ett unikt hem på bästa adress, varmt välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 9, hiss finns

Avgift

4 370 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

4 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 400 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,67593%

Andel av årsavgiften

0,67593%

Reparationsfond

387 kr

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1985

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 29 december 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 86 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Olivedal 13:17

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Nuvarande ägare har valt att ta bort dörrarna till rummet mellan vardagsrum och kök, dock finns dessa kvar och förvaras i källarförrådet.
Det finns två uthyrningslägenheter som hyrs ut av föreningen till förmån för medlemmarna.

Förening

Namn

Riksbyggen Brf Göteborgshus 53

Om föreningen

Föreningen äger fastigheten Olivedal 13:17 i Göteborgs kommun. På fastigheten finns det en byggnad med 153 lägenheter och 12 lokaler. Under 2001-2002 kompletteras med 4 lägenheter, totalt 157 lägenheter.
Fördelning av lägenheter:
- 26 stycken 1RoK
-40 stycken 2RoK
-71 stycken 3RoK
-20 stycken 4RoK

Organisationsform

Bostadsförening

TV och Bredband

Kabel-tv via ComHem och bredband via Bredbandsbolaget

Parkering

Dessutom tillkommer:
-12 stycken lokaler
-62 stycken garageplatser
-7 stycken p-platser

Renoveringar

Utförda renoveringar:
2005-2008 takrenovering.
2006 gårdsprojekt.
2010 utfördes en energideklaration.
2012 utfördes bland annat genomgång av värmesystemet, installation av nya maskiner i tvättstugan, underhåll av fönster och dörrar, installation av nya porttelefoner samt nödbelysning i hissarna.
2013-2014 uppgradering av undercentral för värme, byte av ventilationsanläggning samt rengöring av ventilationskanaler, byte av styrutrustning i hiss på Linnégatan 51 samt målning av trappuppgångar.
2016 Nya innerdörrar hiss

Kommande/ Pågående renoveringar:
Målning alt.inklädning utsida fönster
Byte injustering termostatventiler
Nytt låssystem (tagg)

Ekonomi

Intäkterna från lokalhyror utgör 23.5% av föreningens totala intäkter. Årsavgiften för verksamhetsåret 2015/2016 uppgick i genomsnitt till 572 kr/kvm. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret antagit en ny underhållsplan avseende perioden 2016-2045. Lånen uppgår underverksamhetsåret till 5769 kr/kvm. Från och med Juli 2016 höjdes avgiften med 2%, detta på grund av att en högre avsättning till underhålls fonden. För övrigt är det inga mer planerade höjningar (kollat med föreningen 2017-03-03)

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Om området

Linnéstaden

Vackra Linnéstaden med sina rikt utsmyckade sekelskifteshus ligger centralt belägen inramad av Haga, Masthugget och Slottsskogen.
I det myllrande folklivet vid torgstånden, trottoarserveringarna och kaffeshopparna vilar en avspänd atmosfär, trots en stadig puls från storstaden. Längs lummiga Linnégatan som drar fram från Järntorget till Linnéplatsen vid Slottsskogens rand, hittar du det mesta man kan behöva. Apotek, mataffärer, systembolag, restauranger, blommor, inredning, mode…
I en vacker gammal skolbyggnad i rött tegel ligger den ideellt drivna biografen Hagabion som visar filmer från hela världen. Med bar och restaurang har den också sommartid en av Linnégatans mest inbjudande uteserveringar. För dig som uppskattar det personliga och lite udda finns också trendiga Långgatorna. I en miljö där gammalt möter nytt väntar shopping, matupplevelser och barrundor. Här ligger också den fina gamla Saluhallen Briggen med delikatessdiskar och små intima lunchrestauranger.
Soliga dagar hägrar Slottsskogen i söder som älskas av göteborgarna för sina sköna park- och skogsområden och djurhagar. Här finns kaféer och restauranger och det anordnas också populära event med både sport och musik. Inte långt bort har du också Botaniska Trädgården som är en av Europas största i sitt slag. Här finns 16000 arter och bland annat Sveriges största samling av tropiska orkidéer. Till trädgården gränsar naturreservatet Änggårdsbergen som bjuder på en storslagen natur att vandra, springa eller cykla i.
I området har du närhet till flera vårdmottagningar, förskolor och skolor. Kommunikationerna är de bästa tänkbara. Järntorget är knutpunkt för flera buss- och spårvagnlinjer och hållplatser finns också vid Prinsgatan, Olivedalsgatan, Linnéplatsen och Masthuggstorget.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Rek AB
50 m
Hemköp
70 m
Köpcentrum & Gallerior
Affärshuset Avenyn
1,6 km
Affärshuset Kompassen AB
1,7 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Sveagatan 17
90 m
Föräldrakooperativet Biet Ek För
230 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
2 km
Grundskolor
Svensk-ryska skolan
400 m
Göteborgs Kommun
480 m
Gymnasium
Göteborgs Konstskola AB
710 m
Framtidsgymnasiet i Göteborg AB
730 m
Universitet & Högskolor
Havsmiljöinstitutet
300 m
JMG Institutionen för journalistik och masskommunikation
360 m
Banker
SEB
260 m
Handelsbanken Övre Husargatan
360 m
Golfbanor & Golfklubbar
Innesvingen
4,5 km
Delsjö Golfklubb
4,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Masthuggshallen Idrottshall
690 m
Göteborgs Judoklubb
900 m
Simhallar & Utomhusbad
Frölundaborgs Ishall
2,1 km
Valhallabadet
2,4 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jonas Johansson eller Daniel Fröberg för mer information!

Daniel Fröberg

Daniel Fröberg

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Extra kontaktperson

0707-21 96 00

031-389 80 91

daniel.froberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte