Nordostpassagen 55

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till denna klockrena trea i Linné
  • Exklusiva materialval
  • Högt upp i huset
  • Genomgående lägenhet med fina ljusinsläpp från två vädersträck
  • Kvadratsmart öppen planlösning

Nordostpassagen 55 , Linnéstaden , Göteborg

Nu har ni chansen att förvärva en lägenhet i fina Linné som genomsyras av stilsäkra, exklusiva materialval då lägenheten totalrenoverades 2015. De 83 kvadratmeterna fördelas över tre rymliga rum där ljuset flödar tack vare stora fönsterpartier i två väderstreck och öppna ytor. På lägenhetens rymliga balkong kan ni njuta av eftermiddagskaffet och de härliga sommarkvällarna i solen. Garageplats följer med lägenheten om så önskas (740 kr/mån). Med närhet till allt vad Linné har att erbjuda, Slottsskogens härliga promenadstråk och bra förbindelser vid Linnéplatsen ligger denna lägenhet perfekt. Varmt välkomna att anmäla er till visning!

83 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 263 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
83 kvm
Våning:
5, hiss finns
Lägenhetsnummer:
617
Byggår:
1968
Driftskostnad:
564 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

83 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

När ni kliver in genom dörren på femte våningen möts ni av en öppen hall som har inbyggd garderob med snygga skjutdörrar. Hela lägenheten har genomgående parkettgolv och vita väggar. Samtliga dörrar är bytta och varenda vrå är renoverad. Här kan ni verkligen flytta direkt in och njuta.

Kök

Köket från Marbodal är stilrent vitt med en tjock stenbänkskiva. All förvaring göms bakom släta köksluckor och lådfronter med dämpad stängning. Maskinparken består av induktionshäll, ugn, microvågsugn, hel kyl och frys, köksfläkt, dubbel diskho samt diskmaskin. Samtliga vitvaror är i rostfritt stål från märket Simens och Miele. I köket finns det gott om plats för matgrupp, där kan ni avnjuta en härlig middag med familjen.

Vardagsrum

Det finns i vardagsrummet ett underbart ljusinsläpp från rummets stora fönster, men även från kökets fönster. Det är ett generöst vardagsrum i storlek med gott om plats för soffgrupp och tv-möbler. Precis som lägenhetens andra rum är väggarna vita och på golvet ligger det en träparkett. Här finner ni även en utgång till lägenhetens härliga balkong där ni kan njuta av eftermiddags- och kvällssolen. På balkongen finns det gott om plats för bord med fyra stolar eller varför inte en härlig loungegrupp?

Sovrum 1

Det är ett stort och härligt rum med gott om plats för både förvaring, dubbelsäng och spjälsäng om så önskas. Under fötterna ligger samma enhetliga träparkett som i resten av lägenheten.

Sovrum 2

Lägenhetens andra sovrum är också stort med plats för dubbelsäng. Från detta rum når ni även lägenhetens balkong.

Badrum 1

Lägenhetens badrum har en lyxig känsla med hängande toalett, avkalstningsyta i granit och inbyggda spotlights i taket. Det är även en snygg kommod från märket Ballingslöv. Under fötterna ligger ett ljust uppvärmt klinker och väggarna är av snygga vita kakelplattor. Duschen skärmas av med en glasvägg och den är utrustad med både takdusch och handmunstycke. Självklart finns här inne både handduksvärmare och tvättpelare från märket Bosch.

Badrum 2

Lägenhetens andra badrum går i samma exklusiva stil som det första med likadana materialval. Här inne finns det också mosaikdetaljer från Höganäs. Även här är toaletten upphängd med en avlastningsyta i Granit och en kommod från Ballingslöv. Badrummet har ett ljust uppvärmt klinkergolv och vita kaklade väggar.

Klädkammare

Mellan sovrummen ligger en klädkammare med väldigt goda förvaringsutrymmen genom både hyllor och klädstänger.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 7, hiss finns

Avgift

4 263 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband

Driftskostnad

6 768 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 800 kr
Försäkring: 1 968 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

0,4704%

Andel av årsavgiften

0,47%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1968

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Från och tilluftsventilation

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 14 november 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 226 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Olivedal 6:34

Övrigt

Förråd
Till lägenheten hör ett förråd om ca 4-5 kvm på våning 1.

TV-/Internetanslutning
Kabel-TV och bredband (100 Mbit) via Comhem ingår i avgiften.

Övriga gemensamma utrymmen:
Cykelförråd och barnvagnsförråd finns i trappuppgången. Tvättstuga ligger på våning 1. Gemensam terrass med grillmöjligheter och utemöbler håller på att byggas. Lekplats finns på gården. Det finns även grovsoprum och sopsortering, för vanliga sopor används sopnedkast.

Parkering
Föreningen har ett parkeringsgarage där möjlighet att ta över säljarens parkeringsplats mot en avgift om 740 kr/månad finns.

Förening

Namn

Brf Blåvalen

Om föreningen

Föreningen upplåter i första hand ytor till bostäder med bostadsrätt men vi har även en viss uthyrningsverksamhet med bl a hyresrätter, lokaler och garage.

Föreningen har cirka 10% lokalhyresgäster, 90% bostadsrättsinnehavare och bostadshyresgäster, fördelat på 257 lägenheter; 93 st 1:or, 21 st 2:or, 50 st 3:or, 73 st 4:or samt 20 st 5:or.

Föreningen finns i fyra byggnader: Nordostpassagen 36-42, 49-53, 44-48 och 55-59.

Lokalverksamheterna är varierande med bl.a. matbutik, förskola, vandrarhem, frisör, tandläkare mfl.

Kabel-TV/Bredband/Telefoni BRF Blåvalen har tecknat Gruppavtal hos Comhem.

Garageplats finns att hyra; både för bilar (antal) och mc (antal). En bilplats kostar 740:-/mån, och väntetiden ligger på ca 6 mån. Inom kort kan vi även erbjuda ett antal platser med tillhörande laddstation för elbilar.

Gemensamhetslokaler kommer att finnas inom kort; både en övernattningslägenhet och en gemensam lokal med t ex utlåning av maskiner och verktyg, gym

Organisationsform

Andelsrätt

Antal lägenheter

257

Renoveringar

Underhållsarbete i fastigheten:

Re-lining av stammar genomfördes 2009-2010
Nya fläktar för centralventilation; 2010
Renovering av takterrasserna; 2011
Fasadrenovering, balkongerna gjordes större och fick nya räcken; 2012-2013
Samtliga hissar renoverades under 2017

Ekonomi

Då det finns lokalhyresgäster i föreningen får de ett stabilt tillskott varje månad i form av hyresintäkter. Hyreslägenheterna anses även som en dold tillgång då de vid avyttring bidrar med kapitaltillskott. Avgifterna för bostadsrätterna sänktes med 20% 2015. Någon förändring av avgiften är inte planerad.

Förvaltning: Ekonomisk såväl som teknisk förvaltning tillhandahålls av Primär Fastighetsförvaltning AB.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Övrigt

Försäkring: fastigheten är fullvärdesförsäkrad.

Marken som fastigheterna står på ägs av föreningen. Marken som omgärdar husen ägs av Samfälligheten; en styrelse där samtliga fastighetsägare finns representerade.

Tvättstugor finns i samtliga hus; en per huskropp. Varje tvättstuga har 3 tvättmaskiner och 2 torkrum.

Om området

Linnéstaden

Vackra Linnéstaden med sina rikt utsmyckade sekelskifteshus ligger centralt belägen inramad av Haga, Masthugget och Slottsskogen.
I det myllrande folklivet vid torgstånden, trottoarserveringarna och kaffeshopparna vilar en avspänd atmosfär, trots en stadig puls från storstaden. Längs lummiga Linnégatan som drar fram från Järntorget till Linnéplatsen vid Slottsskogens rand, hittar du det mesta man kan behöva. Apotek, mataffärer, systembolag, restauranger, blommor, inredning, mode…
I en vacker gammal skolbyggnad i rött tegel ligger den ideellt drivna biografen Hagabion som visar filmer från hela världen. Med bar och restaurang har den också sommartid en av Linnégatans mest inbjudande uteserveringar. För dig som uppskattar det personliga och lite udda finns också trendiga Långgatorna. I en miljö där gammalt möter nytt väntar shopping, matupplevelser och barrundor. Här ligger också den fina gamla Saluhallen Briggen med delikatessdiskar och små intima lunchrestauranger.
Soliga dagar hägrar Slottsskogen i söder som älskas av göteborgarna för sina sköna park- och skogsområden och djurhagar. Här finns kaféer och restauranger och det anordnas också populära event med både sport och musik. Inte långt bort har du också Botaniska Trädgården som är en av Europas största i sitt slag. Här finns 16000 arter och bland annat Sveriges största samling av tropiska orkidéer. Till trädgården gränsar naturreservatet Änggårdsbergen som bjuder på en storslagen natur att vandra, springa eller cykla i.
I området har du närhet till flera vårdmottagningar, förskolor och skolor. Kommunikationerna är de bästa tänkbara. Järntorget är knutpunkt för flera buss- och spårvagnlinjer och hållplatser finns också vid Prinsgatan, Olivedalsgatan, Linnéplatsen och Masthuggstorget.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Willy:s Hemma
60 m
Olivens Skafferi AB
130 m
Köpcentrum & Gallerior
Affärshuset Avenyn
1,9 km
Affärshuset Kompassen AB
1,9 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Föräldrakoperativet Lyran
20 m
Förskolan Nordostpassagen 61
90 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
2,2 km
Grundskolor
Svensk-ryska skolan
340 m
Duvan Fritidshem
390 m
Gymnasium
Framtidsgymnasiet i Göteborg AB
760 m
Göteborgs Konstskola AB
780 m
Universitet & Högskolor
Havsmiljöinstitutet
510 m
Göteborgs universitet Psykologiska institutionen
520 m
Banker
SEB
390 m
Handelsbanken Övre Husargatan
640 m
Golfbanor & Golfklubbar
Fga Golf Academy AB
660 m
Innesvingen
4,8 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Masthuggshallen Idrottshall
570 m
Göteborgs Judoklubb
750 m
Simhallar & Utomhusbad
Frölundaborgs Ishall
1,9 km
S02
2,7 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Linnea Kardell för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte