Barnhusgatan 11

Bilder

  • Såld!

Barnhusgatan 11 , Prippska Tomten , Göteborg

På attraktiva Prippska tomten finns denna välplanerade fyra med fräscha ytskikt och balkong. Lägenheten kan enkelt göras om till en trea som den var i sin ursprungliga planlösning. Här bor du i en stabil förening som har många trevliga gemensamhetslokaler. Kommande försäljning, kontakta mäklaren för mer information.

87,4 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
5 711 kr inkl värme, VA, kabel-TV (basutbud) och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
87,4 kvm
Våning:
7, hiss finns
Lägenhetsnummer:
64
Driftskostnad:
550 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

87,4 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

7 av 7, hiss finns

Avgift

5 711 kr inkl värme, VA, kabel-TV (basutbud) och bredband

Andel i föreningen

1,16763%

Andel av årsavgiften

1,16763%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 december 2010
Energiprestanda: 99 kWh/m² (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

6 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Försäkring: 3 000 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Säljarens uppgifter

Övrigt

Förråd:
Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 10 kvm (säljarens uppgifter)

Tvättstuga:
Tvättstuga finns med ingång från gården vid Barnhusgatan 11-13.

TV/Internet:
Tv via ComHem. Telia bredband (100 mbit) ingår i hyran. (säljarens uppgifter)

Parkering:
Adressen barnhusgatan 11 är berättigad till boendeparkering inom område "M". Se Göteborgs Stads hemisda för information om hur du ansöker.

Förening

Namn

HSB Brf Vörten

Om föreningen

Brf Vörten:
Brf Vörten registrerades 1988 och äger idag fastigheten som benämns Stampen 26:3. Föreningen omfattar 89 bostadsrättslägenheter, 45 st garageplatser samt 4 st MC-platser. Idag är samtliga parkeringsplatser uthyrda och det finns en kö som man kan ställa sig i. (kontrollerat 2017-01-24). Dessutom upplåter föreningen 2 lokaler med hyresrätt. Fastighetens totalyta uppgår till 8 254 kvm varav lägenhetsyta är 7 360 kvm.
Brf Vörten har en långsiktig underhållsplan som årligen uppdateras. Syftet är att bibehålla fastighetens standard och funktion med en jämn kostnadsfördelning över åren.
Förvaltnings utförs idag av HSB, både ekonomisk och teknisk förvaltning samt att Huskonsulterna hjälpt till på den tekniska sidan.

Ekonomi:
Ekonomin i föreningen är god och inga avgiftsförändringar är planerade (kontrollerat 2017-01-24).

Utförda underhåll och renoveringar:
Under 2015 gjordes bland annat ett omfattande tätningsarbete på gårdsbjälklaget för att stoppa ett läckage in i garaget. Återvinnings- samt cykelrum renoverades och torkaggregat i tvättstugan byttes ut. Vidare fälldes ett antal träd på gården och en garagedörr byttes ut. Investeringar gjordes bland annat i form av byte av betongplattor och murar mot bohusländsk granit. I övrigt utfördes installation av elslingor på gångstråken för att hålla bort snö och is samt installation av automatiskt bevattningssystem för samtliga grönområden. För mer information om 2015 års underhåll och investeringar, se årsredovisningen. Under 2016 slutförde man upprustningen av cykelrummet samt att man spolade taket.

Kommande underhåll och renoveringar:
Under 2017 kommer hiss-renovering att utföras i 3 av föreningens uppgångar. Under 2018 kommer hissarna i ytterligare 2 uppgångar att renoveras.

Gemensamhetsutrymmen:
Föreningen har 2 st övernattningsrum för gäster, båda rum är belägna på Barnhusgatan 11 och har gemensam entré. En samlingslokal, med bordsplatser för ca 40 personer, finns att boka för tillställningar och fester. Hobbyrum finns beläget på Barnhusgatan 13. Föreningens bastu på Adler Salvius gata 3 har relaxavdelning, solarium och solbalkong. För att få tillgång till bokning av bastulokalen vänder du dig till styrelseexpeditionen.

Om området

Prippska Tomten

Ett stenkast öster om centralstationen ligger anrika Prippska Tomten. Längs stadsdelen rinner Fattighusån som precis utanför Ullevi Stadion möter Mölndalsån.
I början av 1700-talet började Prippska Tomten befolkas av arbetare och hantverkare när mindre industrier byggdes upp. En av dem var en klädesstamp som anses ha gett stadsdelen Prippska Tomten sitt namn. Klädesstampens byggnad blev så småningom Fattighuset som står kvar än idag. I området fanns många andra sociala inrättningar såsom tukthus för kvinnliga fångar och en friskola för fattiga. Prosten Johan Willin som inrättade skolan 1767 har idag har en gata uppkallad efter sig i området. Med sina predikningar lockade han stadens societet att beblanda sig med fattighjonen i Fattighuskyrkan, nuvarande Mariakyrkan.
I området blomstrade förr bränneri- och bryggeriverksamheter som hade bekväm tillgång till friskt vatten från Fattighusån. På Stampgatan syns än idag Prippska tomten där Johan Albrecht Pripp startade sitt bryggeri 1828. Först på 1970-talet flyttades den sista delen av delen av verksamheten.
Längs huvudgatorna Odinsgatan, Friggagatan och Stampgatan trängs gym, matbutiker, apotek, vårdcentral, pubar och ett stort antal restauranger med thai, indiskt, libanesiskt och japanskt på menyerna. Är du nyfiken på det brasilianska köket finns Brasa, ett av stadens mest välrenommerade matställen där kött från grillen skärs upp direkt vid bordet. För bowlingälskaren lockar Star Bowling med barhäng och restaurang.
Bara ett stenkast bort över Fattighusån tar Göteborgs stora evenemangsstråk vid med Ullevi, Filmstaden Bergakungen, Scandinavium och Svenska Mässan. En tio minuters promenad tar dig till Centralstationen och innerstaden. Annars är kollektivtrafikens linjeutbud stort och Svingelns hållplats är knutpunkt för bland annat spårvagn nr 1,3, 6 och 8.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Netto
90 m
Tempo Friggagatan
380 m
Köpcentrum & Gallerior
Varuhuset Femman
600 m
Nordstans Affärscentrum
660 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Färgaregatan 7
150 m
Freja Familjeförskolan
200 m
Kollektivtrafik
Polhemsplatsen
180 m
Göteborg Ullevi Norra
340 m
Grundskolor
Brännö skolas fritidshem F-3
200 m
Göteborgs Högre Samskola 7-9
720 m
Gymnasium
Axelsons Gymnastiska Institut
250 m
JENSEN Gymnasium Göteborg
620 m
Universitet & Högskolor
Akademin Valand
1000 m
Göteborgs Universitet
1000 m
Banker
Bättre Bolån (euria Ab)
140 m
FOREX Bank
650 m
Golfbanor & Golfklubbar
Susanne Rude AB
1,9 km
Kungälv Kode Golfklubb
2,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
STAR -An American Roadtrip
80 m
Gamla Ullevi
400 m
Simhallar & Utomhusbad
Simavdelningen 1902
1,1 km
Valhallabadet
1,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Julia Evegård för mer information!

Julia Evegård

Julia Evegård

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Nationalekonom

Ansvarig mäklare

0738-98 80 96

031-389 80 96

julia.evegard@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2,02 % 1,52 %
Ansök om lånelöfte