Norra Liden 8

Bilder

  • Såld!
  • Tänk att bo med denna utsikt
  • Ett härligt ljust rum
  • Välkommen in!
  • Påkostade materialval i köket

Norra Liden 8 , Kungshöjd , Göteborg

Välkommen till denna renoverade trea med makalös utsikt! Med dryga 93 luftiga kvadratmetrar, påkostade materialval samt en stor balkong är detta en lägenhet att trivas i. I denna del av Kungshöjd bor du dessutom i ett lugnt område men har hela centrum på gångavstånd. Välkommen på visning!

93 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 715 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
93 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
811
Byggår:
1982
Driftskostnad:
557 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

93 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen upp till Norra Liden och till denna luftiga trea med en helt fantastisk utsikt. Lägenheten är renoverad med påkostade materialval och alla väggar målades om förra året. Detta boende erbjuder bland annat ett kök med rejäl arbetsyta, egen tvättstuga, generöst med garderober och en härlig balkong. Lägenhetens 93 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall:
Hallen välkomnar dig in till denna välrenoverade bostad och du får genast känslan av ett fräscht och modernt boende. Under fötterna ligger stilren grå klinkers och du kan spegla dig i en skjutdörrsgarderob som rymmer gott om skor och ytterkläder.

Kök:
Välkommen in i ett stilrent kök med en stor köksö som centrum. Den helt öppna planlösningen mot vardagsrummet bidrar till ett ljust och luftigt rum. I köket får du plats med gott om köksredskap och arbetsytan är gedigen. Vid köksön finns spishäll med överhängande snygg fläkt i form av en taklampa. Här finns också diskmaskin. Vid köksön kan en härlig frukost eller lättare måltid avnjutas då det passar utmärkt att ställa ett par barstolar här. Mot väggen finner du ugn i ergonomisk arbetshöjd och här finns också en massa skåp. Bakom de högblanka vita luckorna döljer sig kyl/frys och mikro. Detta är ett kök till för att skapa högklassiga middagar.

Vardagsrum:
Här slås du direkt av den smått otroliga utsikten över vattnet. Rummet är luftigt tack vare den öppna planlösning mot köket. Här kan gästerna sitta och prata medan kocken gör sina bestyr. För att dela av vardagsrumsdelen något från köket passar det här bra med ett matbord för runt fyra personer. Rummet rymmer också soffgrupp och större TV-möblemang. Väggarna är målade i en lite varmare grå nyans. Härifrån nås bostadens balkong.

Balkong:
Ett kliv ut och du blickar ut över denna fantastiska vy. När det kyler på om kvällen kan du slå på infravärmen och blicka ut över solnedgången vid Älvsborgsbron. Nedanför dig ser du det som kommer bli Göteborgs nya mötesplats vid älven. Här pågår projekt Älvstaden, vilket innebär att nya kvarter med bostäder, restauranger och butiker på sikt kommer att bildas. En ny, levande stadsdel kommer att bildas och bli till en av Göteborgs framtida knutpunkter.

Sovrum 1:
I bostadens första sovrum ryms gott om plats för dubbelsäng. Den som har en uppsjö av kläder kan andas ut för här finns förvaring i form av två inbyggda garderober samt en stor, nyligen insatt skjutdörrsgarderob. Väggarna är målade i samma gråa nyans som vardagsrummet. I denna bostad har du lyxen med att ha en egen liten tvättstuga och denna nås från detta sovrum.

Tvättstuga:
Här finns tvättmaskin och torktumlare från Siemens (2015) samt tvättställ. För tvättmedel, handdukar och dylikt finns här skåp och hyllor. På golvet ligger klinker i stilren mörk ton och väggarna är vitmålade.

Sovrum 2:
Bostadens andra sovrum är väldigt rymligt med gott om plats för t.ex en kontorsdel eller extra tv-plats. Stora skjutdörrsgarderober är placerade längs hela ena väggen. Rummet rymmer gott och väl dubbelsäng. Som en smart lösning har man valt att ha TV:n undangömd i garderoben mittemot soffan. Här är väggarna målade i en lite svalare grå ton och en fondvägg är målad i blått.

Badrum:
Ta ett kliv in på golvvärmen i ett mycket fräscht och stilfullt badrum. Här ligger mörk klinkers på golvet och väggarna är helkaklade i vitt. Här finns tvättställ med kommod och ovan sitter ett spegelskåp med snygg belysning. Över den vägghängda WC:n är två hyllplan integrerade i väggen och försedda med spotlights. Du får också lyxen med badkar samt ett extra skåp för förvaring.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 5, hiss finns

Avgift

4 715 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

6 695 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 506 kr
Försäkring: 3 189 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

2,091%

Tillträde

Enl. överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1982

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 oktober 2015
Energiklass: -
Energiprestanda: 373 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Inom Vallgraven 64:28

Övrigt

Förråd:
Till lägenheten hör ett normalstort källarförråd.

TV/Internet:
Grundutbud för TV via ComHem ingår i avgiften. Det går också att välja till större paket via både ComHem och Telia. Internettjänster via ComHem eller Telia kan köpas till.

Gemensamhetsanläggningar:
I föreningen har medlemmarna tillgång till terrass och övernattningsrum som kan hyras för övernattning eller fest. Det finns tillgång till rum för hobbyverksamhet. Det finns även cykel- och barnvagnsrum. I föreningen finns självklart också tvättstuga, lätta att boka tid.

Parkering:
Boendeparkering tillämpas inom område "C4". I området finns också garagemöjligheter, dessa tillhandahålls ej av föreningen.

Förening

Namn

Brf Branten

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Branten
Brf Branten registrerades år 2005 och samma år förvärvade de fastigheten Inom Vallgraven 64:28. Fastigheten bebyggdes 1947 och 1982 och adresserna är Norra Liden 6 och 8. Byggnadens totalyta är 4455 kvm, varav 4305 kvm utgör bostadsrättsyta. Föreningen upplåter 58 lägenheter med bostadsrätt och 17 lokaler med hyresrätt (förråd och kontor).

Lägenhetsfördelning:
10 st 1 rum och kök
15 st 2 rum och kök
27 st 3 rum och kök
6 st 4 rum och kök

Gemensamhetsanläggningar:
I föreningen har medlemmarna tillgång till terrass och övernattningsrum som kan hyras för övernattning eller fest. Det finns tillgång till rum för hobbyverksamhet. Det finns även cykel- och barnvagnsrum.

Underhåll och renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan som togs fram 2013/2014 som löper 30 år framåt i tiden. Genomfört underhåll de senaste åren är bland annat besiktning av balkonger, byte av termostater i värmeelement, målning av balkonger och asfaltering utanför soprumsdörr. Se årsredovisning för mer information.

Ekonomi:
Brf Branten är en stabil och välskött förening.

Om området

Kungshöjd

Kungshöjd utgör Göteborgs kärna där Vasa, innerstaden, Linné och Haga sammanstrålar. Här i ett av Göteborgs populäraste bostadsområden hittar du lugnet mitt i staden.
Stadsdelen Kungshöjd breder ut sig över berget med Lilla och Stora Otterhällan. Båda höjderna var en gång täckta med ekskog som skövlades när staden behövde virke till fartygsbygge. Så småningom byggdes trähus för enklare folk som packhuskarlar och hantverkare. Efter en ödeläggande brand 1804 byggdes nya hus i sten och vid 1900-talets början fick Stora Otterhällan en mer modern prägel med bland annat Hasselblad Film AB: filmateljé. I söder klättrar husen uppför Lilla Otterhällan som bebyggdes runt sekelsskiftet. Häruppifrån vid de vackra tegelhusen i nationalromantisk stil har du en fin utsikt söderut mot vallgraven och Haga.
En av de äldre byggnaderna är Drottning Kristinas Jaktslott, ett litet korsvirkeshus med ursprung från 1731 som idag går att hyra för privata arrangemang. Vid foten av Kungshöjd hittar du också Göteborgs bäst bevarade del av förra stadsmuren, bastionen Carolus Gustavus Rex som är ett hett tips på plats för magnifik vy över staden.
På Kungshöjd har du innerstadens utbud av allt runt hörnet. I området finns gott om kaffebarer och tavernor. I väster ligger soliga Esperantoplatsen med inbjudande uteserveringar. Strax österut hittar du Magasinsgatan, ett av Göteborgs populäraste nöjesstråk med avslappnad stämning. Lite längre bort lockar Kungstorget med restaurangliv, biograf, saluhall och marknad.
För att storhandla går du till Willys vid Hvidtfeldtsplatsen eller ICA Supermarket på Rosenlundsgatan. Där har du också charmiga Feskekyrkan.
Härifrån har du bästa tänkbara kommunikationer, Domkyrkan, Grönsakstorget och Järntorget är knutpunkter för kollektivtrafiken och vid Rosenlunds färjeläge kan du ta Älvsnabben över till Norra Älvstranden på Hisingen.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Ekostore AB
180 m
Willy:s
330 m
Köpcentrum & Gallerior
PKhuset Centrumledning
700 m
Affärshuset Kompassen AB
730 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Spindeln Förskolegrupp Fritidshem
400 m
Förskolan Trädet
430 m
Grundskolor
Spindeln Förskolegrupp Fritidshem
400 m
Kopparslagaren Fritidshem
800 m
Gymnasium
Kitas Gymnasium
220 m
Rytmus
380 m
Universitet & Högskolor
Pedagogen
440 m
Nordicom
780 m
Banker
Nordea Bank AB
290 m
Avanza Pension
440 m
Golfbanor & Golfklubbar
Tuve Bangolfklubb
4,4 km
S T Jörgen Golfklubb
4,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Idrottshallen Lundby Strand
670 m
Göteborgs Curlinghall AB
680 m
Simhallar & Utomhusbad
Simavdelningen 1902
2 km
Valhallabadet
2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till eller Julia Evegård för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte