Slottsskogsgatan 80

Bilder

  • Såld!

Slottsskogsgatan 80 , Slottsskogskolonin , Göteborg

Välkommen till denna idylliska och välskötta kolonistuga i populära Slottsskogskolonin. Stugan är belägen i en lummig trädgård med fruktträd, bärbuskar, odlingar samt ett förråd om ca 5 kvm. Skönt och rofyllt läge i området, trots detta finner du kommunikation i form av spårvagnar ett stenkast bort.

26 kvm, 2 rok

Arrende/år:
7 700 kr inkl. föreningsavgift och EL
Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
26 kvm
Biarea:
8 kvm
Tomtarea:
280 kvm
Byggår:
Okänt
Driftskostnad:
90 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

26 kvm

Biarea

8 kvm

Rumsbeskrivning

På en lummig och växtfylld tomt ligger denna vackra gula kolonistuga med ljusgrå knutar. Den charmiga och välbevarade stugan erbjuder en trädgård med fruktträd, odlingar samt en solig uteplats.

Stig in genom verandan och möts direkt av den gemytliga känslan som infinner sig i stugan. På verandan finns plats för ett mindre bord med tillhörande stolar/fåtöljer. Här passar det perfekt att slå sig ner med en god bok.

Vidare in i stugan finner ni matplatsen. Här ryms bord med stolar.

Köket är beläget innanför matplatsen. Här finns kyl/frys, kokplatta, VA och gott om förvaring

Från köksdelen nås allrummet, den används idag som Sovrum/vardagsrum med bäddsoffa.

Nuvarande ägare använder även förrådet om 5 kvm, som en praktisk bod, här finns det utrymme för att ha en toalettlösning, ex en porti potti. Den går även att göra om till gäststuga med plats för övernattande gäster.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla

Byggnadsår

Okänt

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Arrende

Salladgången, lott nr 13 , inom fastighet Kungsladugård 724:8

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

1 091 kr/år

Driftskostnad, varav

Försäkring: 1 091 kr
Beräknat antal personer: 1

Taxeringskod

225, 225, 225, 225, 225, 225, 225, 225, 498, 310, 225, 225,

Taxeringsvärde

16 490 000 kr

Tomt

Areal: 280 kvm
Tomttyp: Lummig tomt, rikligt med växtligheter

Tomtbeskrivning

Lummig trädgård med flera olika fruktträd.

Ingen exakt information om arrendearea finns. Arean är uppskattat till 280 kvm.

Servitut etc

I dagsläget ligger arrendet, föreningens avgift och elen tillsammans på 7700 kr. 2016 ska det omförhandlas och nya arrendeavtal skall skrivas. Detta kommer då innebära att arrendet samt avgiften då kommer att uppgå till ca: 11 000 men den kommer succesivt att höjas under en tio års period till ca 14 000 kr, enligt styrelsen. Prata gärna med mäklaren för ytterligare information. Inträdesavgiften i föreningen är 2875 kr, som är en engångskostnad.
Kolonistugor kommer att fastighetsbeskattas, detta kommer att innebära en avgift per år som tas upp i deklarationen. För mer information, kontakta ansvarig mäklare.

För att få köpa en kolonistuga i Slottskogskolonin måste man vara myndig och folkbokförd inom följande kommuner: Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungssund, Tjörn och Öckerö.

Varje tomt får bebyggas med högst en kolonistuga om 20 kvm, med en veranda på 6 kvm. Samt ett anhängande förråd om max 3 kvm, dessutom får en bod eller gäststuga byggas om 5 kvm. Alla byggnader måste bevaras tidstypiska och det finns särskilda byggnadsregler för hur en kolonistuga får byggas om. De flesta stugorna har avlopp, vatten och el som stängs av under vinterhalvåret. Föreningen drivs av medlemmarnas ideella arbete. I föreningen finns det gemensamma toaletter, duschar, lekplats, boulebana, föreningslokal samt en dansbana. Information från föreningens hemsida (28/8-14). Medlemmarna får även hyra föreningslokalen för privata arrangemang. Föreningens medlemmar anordnar även tillsammans olika arrangemang så som midsommarfirande, påskbrasa, skördefest och boulecafé mm.

Varje säsong skall varje stuga medverka på 6 timmars arbete i föreningen. Vart fjärde år har även varje stuga "toavecka", det vill säga att man under denna vecka ansvarar för att toaletterna sköts och görs rent.

Det finns 14 parkeringsplatser med kösystem, för mer information, kontakta styrelsen.

Läs mer under dokument och länkar.

Tillträde

enligt ök

Om området

Slottsskogskolonin

Västra delen av centrala Göteborg ligger attraktiva Kungsladugård, vackert beläget mellan Slottsskogen och Göta Älv. Många charmas av den pittoreska miljön med det myllrande cafélivet, de små lokala handlarna och konstgallerierna.
De många pastellfärgade landshövdingehusen med sina lummiga innergårdar är typiska för Kungsladugård. Husen kännetecknas av sina tre våningar varav den understa är av sten och de två övre i trä. De blev moderna i mitten på 1800-talet och byggdes fram till 1940-talet. Några av Göteborgs finaste och bäst bevarade landshövdingehus finns här i Kungsladugård.
I stadsdelens kärna ligger populära träffpunkten Mariaplan med sin avspända atmosfär och gammeldags småstadscharm. Här trängs caféerna och kvarterskrogarna med bagerier och småbutiker. Här, framför Kungsladugårdsskolan vid Älvsborgsplan ligger också den stora plaskdammen som sommartid är särskilt uppskattad av barnfamiljerna.
AlldeIes i närheten har du Slottsskogen som älskas av göteborgarna för sina sköna park- och skogsområden med säldamm och djurhagar. I området lockar också promenad- och lekvänliga Svaleboskogen med sin vackra natur.
Följer du lummiga Älvsborgsgatan från Mariaplan kommer du strax ned till det vackra älvinloppet. Här finns härliga promenadstråk och uteserveringar runt Klippans kulturreservat och Konsthallen Röda Sten. Här ligger också en av Göteborgs främsta restauranger, Sjömagasinet med fisk- och skaldjur som specialitet.
Vid Mariaplan ligger Coop Nära, 7-eleven, surdegsbageri och konditori. I området finns annars systembolag och flera närköp.
I Kungsladugård tar du spårvagn 3, 9 eller 11 som tar dig in till city. Hoppar du på spårvagn nr 11 som går västerut kommer du till Långedrag vid havet där du kan ta båt ut till öarna.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Godhemsbutiken
210 m
ICA Nära Effkå
290 m
Köpcentrum & Gallerior
Landala Köpcentrum
2,6 km
Eriksbergs köpcentrum
2,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Slottsskogsgatan 90
160 m
Ekedalsgatan 24 Förskola
240 m
Kollektivtrafik
Göteborg Ekedal
110 m
Göteborg Godhemsgatan
240 m
Grundskolor
Kungsladugårdsskolan år F-6
460 m
Sannaskolan
950 m
Gymnasium
Göteborgs Praktiska Gymnasium
960 m
International IT College of Sweden
1,3 km
Universitet & Högskolor
Pilback Psykiatrikonsult AB
510 m
Göteborgs universitet Psykologiska institutionen
1,5 km
Banker
SEB
1,1 km
SEB
1,1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Backa Säteri Fastighets AB
750 m
Backa Säteri Golf AB
750 m
Sport- & Idrottsanläggningar
Slottsskogsrinken
200 m
Slottsskogsvallen Slottsskogsrinken
960 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jonas Johansson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte