Chalmersgatan 3C

Bilder

  • Såld!
  • Träskivorna är av ek som bränts av Ottesjö
  • Pallen ingår inte i köpet..
  • Arbetsplats med koppling mot internet och TV
  • Hela lägenheten döljer massa små finesser
  • Mysig soffhörna som går att bädda ut till en extra säng

Chalmersgatan 3C , Lorensberg , Göteborg

Nu har vi fått möjligheten att erbjuda en av Göteborgs smartaste 1:or. Arkitektritad lägenhet varpå varje centimeter är utnyttjad. Tack vare 3,6m i takhöjd är denna lägenhet planerad likt en spiral. Till lägenheten hör en fantastisk soldränkt balkong i söderläge. Avgift på bara 712kr/månad. Måste upplevas på visning!

17 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
712 kr inkl värme, VA, kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
17 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
37
Byggår:
1875
Driftskostnad:
308 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

17 kvm

Rumsbeskrivning

Gömd inuti en av Göteborgs mest eleganta 1800-tals byggnader. En oas av modern skandinavisk design som tar småhuslevandet till en ny nivå av finess. Här har prisbelönta svenska arkitekten Torsten Ottesjö skapat en unik, vacker och funktionell struktur som rymmer nästan 30 kvm golvyta i en 17 kvm boyta. Resultatet är en enastående arkitektonisk form som är rymlig, harmonisk och erbjuder en utmaning för hur vi tänker som stadsbor.
Influerad av skandinavisk etik har varje del av utrymmet handgjorts av Ottesjö som återvunnit material från lokala producenter för att lyckas skräddarsy detta mästerverk. Ytan maximeras med hjälp av takhöjden om 3,6 m och en planlösning via en spiralform som delar av lägenheten i tre separata etapper.

I sovrummet återfinns en platsbyggd 160 cm säng, som följer med lägenheten. Ljusinsläppet till sovrummet kommer via de båda balkongdörrarna.

Utanför sovrummet har skapats yta för såväl förvaring som för den perfekta platsen för att göra sig iordning inför dagen. Det erbjuds ett fullt fungerande kök innehållande stor kyl/frys, spishäll med tre induktionsplattor, fläkt, ugn och mikrovågsugn, vilka alla är placerade i behaglig arbetshöjd. I köket finns det läckra köksbordet som är urkarvat i byggnationen. Samtliga arbetsytor i köket består av ek. Ottesjö har själv bränt eken till en mörkare ton för att skapa en yta som åldras med skönhet, där man inte behöver oroa sig för att placera den varma maten från ugnen direkt på underlaget. Ett perfekt utrustat kök med flera finesser som passar såväl nybörjare som mästerkockar.

Då lägenheten erbjuder allt man kan tänkas behöva i stadslivsformat är detta en lägenhet man verkligen fattar tycke för. Varje utrymme är maximerat för att skapa en smidig förvaring. Under trappan finns förvaringslådor och mellan badrum och balkongen finns en klädkammare. Från köket nås lägenhetens stora balkong, vilken blir som ett extra rum då vädret tillåter. Här kan man njuta av solen under förmiddagen och en bra bit efter lunch. Lägenheten är belägen längst in på innergården vilket skänker ytterligare lugn till denna rofyllda pärla. Men väl utanför Brf Luftslottet är det promenadavstånd till allt vad Göteborg har att erbjuda.

Projektet började med en riktad fråga, från kunden, till Ottesjö: Vad skapar skönhet? Kunden ansåg det bekymmersamt att all inhemsk arkitektur använde sig av de onödigt dyra materialvalen, utan en tanke på sin produktion och härkomst, och efterfrågade en lösning till sitt hem som var perfekt anpassad till sinnena, utan användning av material som inte var lokalt producerat och utan material som producerats med skador på miljön. Det färdiga projektet speglar dessa känsligheter i den enkla träpanel som bär ett djupt svenskt minne - med en modern twist. Väggarna är belysta bakifrån, vilket skapar ett milt och spännande ljus in i utrymmet. Panelen är något (nästan omärkbart) krökt längs trappan för att upprepa den mänskliga kroppen, vilket skapar en känsla av välkomnande och trygghet.

De mörka timmerformer som går genom lägenheten ekar likt klipporna i Ottesjös hem i Bohuslän på den svenska västkusten, forsande nedför sluttningen från tak till golv, som de gör tillsammans i skärgården, från himlen till havet. De är finurligt utformade för att tjäna flera syften; en bänk är ett handtag, ett golv är en plats, en trappa är en låda, ett bord är en köksbänk. De är utformade för att bli vackrare med åren, vilket märks av de mörka detaljerna.

Detta hem är något utöver det vanliga.

Välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 4, hiss finns ej

Avgift

712 kr inkl värme, VA, kabel-TV

Driftskostnad

3 700 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 500 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftskostnaderna är ej exakta. Kontakta mäklaren för en boendekalkyl för ert boende.

Andel i föreningen

0,83%

Andel av årsavgiften

0,82595%

Tillträde

enligt ök

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1875

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 februari 2009
Energiprestanda: 136 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Lorensberg 48:2

Övrigt

En stor härlig balkong, vilket blir som ett extra rum då vädret tillåter. Härligt söderläge med sol från förmiddag till eftermiddag.

Boendeparkering gäller i område, se på göteborgsstad.se för mer information.

Bredband och kabel-tv levereras av ComHem.

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Föreningens tvättstuga ligger nere på innergården och har två maskiner, torktumlare och två torkrum samt mangel.

Förening

Namn

Brf Luftslottet

Om föreningen

Byggnadens totalyta är 2 664 kvm, varav 2 293 kvm utgör lägenhetsyta och 371 kvm utgör lokalyta.

Dispositionen i föreningen sker enligt följande:

1 rok - 4 st
2 rok - 9 st
3 rok - 8 st
4 rok - 5 st
>5 rok - 1st

Utredning av försäljning av råvind pågår, inga beslut är fattade. Problem med hiss installation är fortfarande ett av
huvudproblemen.

Årsavgift/kvm 482kr

Lån/kvm 2 704kr

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

27

Antal lokaler i föreningen

3

TV och Bredband

Comhem

Parkering

Boendeparkering gäller i område, se på göteborgsstad för mer information.

Renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2013 och sträcker sig fram till 2042.

Nyligen gjorda renoveringar:
2015: El-arbeten i lokal, OVK-besiktning
2014: Tätning av yttertak, Utvändig målning av fönster och dörrar
2009: Förbättrad ventilation
1984: Rör- och elstambyte

Kommande underhåll:
2016: Taköversyn, Fasadputs
2017: Målning, lagning av trapphus

Ekonomi

Föreningen har en mycket god ekonomi och planerar inga avgiftsförändringar (2016-08-03). De sänkte avgifterna med 15% i april 2016. De har tidigare haft en avgiftsfri månad under december månad men lämnar inga garantier för kommande år.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1113 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Om området

Lorensberg

I hjärtat av Göteborg hittar du Lorensberg, en stadsdel med gamla anor och bebyggelse med högt kulturhistoriskt värde.
På dessa marker där till en början landerier med herrgårdslika gårdar bredde ut sig, uppfördes runt sekelskiftet eleganta stenhus med rikt dekorerade fasader. Det var här stadens absoluta societet ville bo, och inte minst, roa sig. Området etablerades som stadens nöjescentrum och Lorensbergsparken lockade dessutom med en stor cirkus som byggdes 1884.
Idag präglas stadsdelen fortfarande av samma sköna byggnadskonst och sjudande nöjesliv; längs Göteborgs stora paradgata Kungsportsavenyn som korsar Lorensberg går du inte många meter mellan klubbar, restauranger och kaféer.
För dig som är intresserad av teater, konst och musik är det här området en dröm. I södra änden av Kungsportsavenyn där Carl Milles staty av nakne havsguden Poseidon sticker upp, hittar du Götaplatsen med Stadsteatern, Konserthuset och Konstmuseet samlade. Följer du evenemangsstråket bara något stenkast österut hittar du godbitar som Filmstaden Bergakungen, Liseberg och Universeum. Där finns också, inte att förglömma Scandinavium och Ullevi som året runt bjuder på artisteri av världsklass inom både idrott och musik.
Skulle du föredra lite stillhet finns Trädgårdsföreningen som en lummig oas mitt i staden. Som en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker med palmhus, Alfons Åbergs kulturhus och kaféer har den blivit en populär plats att ta med familjen, kompisarna eller romantiska träffen för picknickar, promenader och konserter.
Du som bor i Lorensberg har en naturlig närhet till det mesta och täta kommunikationer med buss och spårvagn som går från området. Närmaste mataffär i området är Coop Konsum Avenyn och mittemot Liseberg lockar ICA Focus som räknas som en av stadens bästa livsmedelsbutiker.

I närheten

Livsmedelsbutiker
LiDL
280 m
Hemköp
300 m
Köpcentrum & Gallerior
Affärshuset Avenyn
330 m
Affärshuset Kompassen AB
510 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Montessoriförskolan Centrum
290 m
Spindeln Förskolegrupp Fritidshem
530 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
2,3 km
Grundskolor
International Gilda Beauty School AB
250 m
Montessoriförskolan Centrum
290 m
Gymnasium
Sjölins gymnasium
250 m
Gbgs Tekniska Institut AB
310 m
Universitet & Högskolor
Göteborgs Universitet
100 m
Odontologiska Föreningen
180 m
Banker
Ålandsbanken
140 m
Handelsbanken Avenyn
180 m
Golfbanor & Golfklubbar
Fga Golf Academy AB
2,1 km
Delsjö Golfklubb
3,8 km
Sport- & Idrottsanläggningar
JK Kano
310 m
Hvitfeldtska Gymnasiet Sporthall Idrottshall
550 m
Simhallar & Utomhusbad
S02
1,1 km
Aqua Wellness Sverige AB
1,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Fredrik Thulin för mer information!

Fredrik Thulin

Fredrik Thulin

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-32 84 42

031-389 80 94

fredrik.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte